Jump to content

Σκληρό για HP Pav dv5-1080ev

abstract3d

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, καλή χρονιά με πολλές ευχές και πάνω απόλα υγεία :)

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την αγορά ενός νέου σκληρού δίσκου για το Laptop μου μιας και κλείνει 2ετία και ο παλιός είναι ένας 320GB στα 5400 rpm.

Δεδομένου ότι ακόμα και τώρα ανεβάζει θερμοκρασία με τον υπάρχοντα σκληρό όταν κάνω κάποιες "βαριές δουλειές", όπως compile για το gentoo μου, ψάχνω για κάποιον SSD. Πιστεύω στα 60 με 80GB θα είμαι μια χαρά για το βασικό λειτουργικό και τα απαραίτητα που θέλω on the go μαζί μου και τα υπόλοιπα σε 2 σκληρούς εξωτερικούς με USB2 σε θηκούλες.. Και έναν ακόμα 7.200 με σύνδεση eSata μιας και υπάρχει η σχετική θύρα στο laptop :)

θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας στα παρακάτω:

1) θα πρέπει να κινηθώ σε SLC γιατί οι MLC όπως ο X25-M της Intel απότι είδα εκτός από την ελάχιστη μείωση επιδόσεων στο read/write στα benchmarks έχει και το όριο των 200 mb/s;

2) πως μπορώ να είμαι σίγουρος πως το laptop θα τον υποστηρίζει; Δηλαδή ο Sata Controller θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ταχύτητες πάνω από 150 ή 200 mb/s; Γιατί δε θέλω να πάρω κάτι που να "πρεσάρει" τον Sata Controller :$ bad things may happen..

Σκεφτόμουν να πάρω τον X25-M μιας και έχω δει πολύ καλά λόγια για αυτόν αλλά τελευταία το ξανάψαξα λίγο και είδα ότι έχουν αναφερθεί κάποια μικροπροβληματάκια.. το budget μου λοιπόν είναι 150 max (μετα βίας μέχρι 200).

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, θα επανέλθω με απαντήσεις αν τις βρω φυσικά μόνος μου (πιο πολύ σχετικά με τον sata controller του laptop)

Καλή συνέχεια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.