Jump to content

os για Server

chaosmaster

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα.Εχω ενα pc

asus p5b deluxe

core 2 duo στα 3 περιπου

480 watt τροφοδοτικο tagan

2gb ram

sata 2 250 gb hd

και zalman ψυχτρα.

Το pc αυτο θα στηθει για να δουλευει μονιμα για χρονια πλεον.Δτην ουσια θελω να τρεχει μονο ενα προγραμμα το οποιο ειναι για ip cameras σε μαγαζι..Το θεμα ειναι τωρα με τι λειτουργικο θα παιξουμε...

Windows xp (μπα)

Windows vista ultimate 32x ή 64x?

Windows server 2008?

Ελεγα να παω σε linux και να εχω το κεφαλι μ ησυχο αλλα που να μπλεξω τωρα με wine κτλπ για να τρεξει το προγραμμα?Ευχαριστω

Τι είδους server είναι που αφορά κάμερες;Απλά για προβολή απο IP κάμερες είναι;

Αν ναι γιατί να βάλεις κάποια server edition windows;Η άδεια είναι πανάκριβη και πιθανότατα δεν σου χρειάζεται,αν έχω καταλάβει τι θές να κάνεις.

Αν απλά χρειάζεσαι προβολή και να κρατάς αρχείο με τις καταγραφές σε αυτό το μηχάνημα,βάλε XP μαζί με έναν τεράστιο δίσκο(2TB) ή παραπάνω απο έναν,κράτα εκεί τα κατεγραμμένα και τέλος.

Εγω θα σου προτεινω 2 δισκους σε raid 1 (για ασφάλεια δεδομένων) , επέισης καλο firewall για να μην βρεθει κανενας να σε παρακολουθεί μεσα απο το ίδιο σου το pc, δηλαδή καλύτερα Windows server

Τι είδους server είναι που αφορά κάμερες;Απλά για προβολή απο IP κάμερες είναι;

Αν ναι γιατί να βάλεις κάποια server edition windows;Η άδεια είναι πανάκριβη και πιθανότατα δεν σου χρειάζεται,αν έχω καταλάβει τι θές να κάνεις.

Αν απλά χρειάζεσαι προβολή και να κρατάς αρχείο με τις καταγραφές σε αυτό το μηχάνημα,βάλε XP μαζί με έναν τεράστιο δίσκο(2TB) ή παραπάνω απο έναν,κράτα εκεί τα κατεγραμμένα και τέλος.

υπαρχει dvr για καταγραφη..Εγω στην ουσια σε αυτο το μηχανημα θα τρεχω ενα προγραμμα το οποιο θα ειναι συνδεδεμενο σε αυτο ολες οι καμερες (καπου 8-9 ip cameras) και θα τα βλεπω απο το σπιτι μου η πουδηποτε αλλου μεσω int.Ελεγα για server 08 αλλα αυτα ειναι βασισμενα στα svista και οχι στα 7 σωστα??Οποτε λεω να παω σε windows 7 64x

Το dvr είναι standalone ή ειναι πάνω στο pc;

Αν είναι standalone έχει ethernet;

Δεν χρειάζεσαι για κανέναν λόγο server.

Αν έχει ethernet και ανήκει στο lan, τότε δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο απο το να σηκώσεις firewall του modem router,βάλε ένα strong password για τις κάμερες και τελείωσες.Βέβαια λογικά θές κάποιο Port forward για τις κάμερες,και κάποιον dynamic dns,εκτός και αν έχεις static IP και δεν θές να αναθέσεις ένα όνομα αντί για νούμερα.Αυτά ισχύουν ακόμα και αν έχεις κάποιο Pc σε ρόλο DVR.Με μία απλη άδεια XP κανεις την δουλειά σου.

Άντε ακόμα και αν σου χρειαστεί να σηκώσεις και ένα RAID 1 για ασφάλεια δεδομένων όπως είπε ο MUL,αρκεί να είναι το pc σε ρόλο dvr να κρατάς εκεί δηλαδή τα αρχεία καταγραφής.

Πάλι δεν καταλαβαίνω τον λόγο του server...Αν μπορείς εξήγησε μου γιατί θές server windows.

Το dvr είναι standalone ή ειναι πάνω στο pc;

Αν είναι standalone έχει ethernet;

Δεν χρειάζεσαι για κανέναν λόγο server.

Αν έχει ethernet και ανήκει στο lan, τότε δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο απο το να σηκώσεις firewall του modem router,βάλε ένα strong password για τις κάμερες και τελείωσες.Βέβαια λογικά θές κάποιο Port forward για τις κάμερες,και κάποιον dynamic dns,εκτός και αν έχεις static IP και δεν θές να αναθέσεις ένα όνομα αντί για νούμερα.Αυτά ισχύουν ακόμα και αν έχεις κάποιο Pc σε ρόλο DVR.Με μία απλη άδεια XP κανεις την δουλειά σου.

Άντε ακόμα και αν σου χρειαστεί να σηκώσεις και ένα RAID 1 για ασφάλεια δεδομένων όπως είπε ο MUL,αρκεί να είναι το pc σε ρόλο dvr να κρατάς εκεί δηλαδή τα αρχεία καταγραφής.

Πάλι δεν καταλαβαίνω τον λόγο του server...Αν μπορείς εξήγησε μου γιατί θές server windows.

το dvr ειναι ethernet καρφωμενο στο router.Εχει 2tb εκει οποτε ειναι καλα..Ελεγα για server γιατι πιστευα οτι θα ειναι πιο σταθερα στο περασμα του χρονου..Θα παιξω με 7αρια τελικα...Ενα καλο προγραμμα για recovery αν χρειαστω?Δλδ να το ghostαρω οπως θα ειναι μολις το στησω κ αν παθει κατι να το επαναφερω στο ακεραιο

...Ενα καλο προγραμμα για recovery αν χρειαστω?Δλδ να το ghostαρω οπως θα ειναι μολις το στησω κ αν παθει κατι να το επαναφερω στο ακεραιο

To system image των win 7 δουλευει τελεια. στην περίπτωση (seagate #%@$#asjd!@%qoi#% )μου επανεφερε τα παντα (ακομα και το μεγεθος των partition ).εικονίδια, ριθμήσεις , προγράμματα, email (σημαντικότερο όλων )και φωτογραφίες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.