Jump to content

Case modding Pyramid

Iraklis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σε ολους ειμαι νεοεισερχομενος σ'αυτην την Κοινοτητα λεγομαι Ηρακλης και ας μπουμε κατευθειαν στο θεμα μου.

Λοιπον ακουστε θελω να φτιαξω ενα νεο Κουτι με τα δικα μου χερια και σαν ιδεα που μου εχει ερθει ειναι να φτιαξω Πυραμιδα case παραθετω μια εικονα για να καταλαβεται τι ακριβως λεω να φτιαξω.

http://zedomax.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/pyramid-pc.jpg

Επισης εδω εκανα ενα θεωρητικο Σχεδιο λιγα πραγματα δλδ.

Imageshack - caseh.jpg

Δεν μπορω να σκεφτω αμ τι αλλο θα χρειαστο εκτος απο τα μεταλλα κ απο Χαλκο προσπαθω να σκεφτω κυριως σκεφτομαι περισοτερο για τις Βασεις πρωτα πρωτα οσον αφορα για τα μεσα υπαρχει πιστευω αρκετος χωρος για να μπει μητρικη καρτα γραφικων κτλπ ετσι θελω να πιστευω εαν εχεται εσυς αντιθετη γνωμη θα σας παρακαλεσω να μου την πειτε, επισης θα σας παρακαλουσα παρα πολυ να μου εξηγησεται τι αλλο χρειαζομαι και τελος παντων οτι θελεται πειτε η γνωμη σας θα ειναι σεβαστη απο μενα :)

Ωραίο το σχέδιο. Γιατί χαλκό όμως? Εγώ θα σκεφτόμουν ένα μικρό τριγωνικό κομμάτι στην κορυφή με κυλινδρικές αλουμινένιες μπάρες για ακμές και πάνω τους βιδωμένα 4 κομμάτια plexi ή ότι άλλο υλικό θες.

P.S. 29 λεπτά είχες ανοικτό το topic και βραδιάτικα, χαλάρωσε και θα έρθουν τα replies.

Δεν θα χρειαστω σε καποια μερη χαλκο ? οσο για την ιδεα σου δεν ειναι κ καθολου κακη.

Φιλικα

Ηρακλης

-Οι διαστάσεις 56χ63 πώς προέκυψαν?

-Τι hardware θα βάλεις μέσα?

-Αερόψυξη ή υδρόψυξη? Θέλεις χώρο για ψυγείο-αντλία-tank

-Πόσα dvd-r και πόσους δίσκους?

Είναι πολλά αυτα που πρέπει να υπολογιστούν και δέν δίνεις ακριβή στοιχεία....

Επίσης πώς θέλεις να διαμορφώσεις τα πατώματα?

Έχεις κανένα πιό ακριβές πλάνο στο μυαλό σου?

Το προβλημά σου δέν πρέπει να είναι τα υλικά αυτή την στιγμή, αλλά η χωροταξία.

Το ''υπαρχει πιστευω αρκετος χωρος για να μπει μητρικη καρτα γραφικων κτλπ ετσι θελω να πιστευω'' δέν λέει τίποτα άν δέν κάτσεις να μελετήσεις ακριβείς διαστάσεις.

-Οι διαστάσεις 56χ63 πώς προέκυψαν?

-Τι hardware θα βάλεις μέσα?

-Αερόψυξη ή υδρόψυξη? Θέλεις χώρο για ψυγείο-αντλία-tank

-Πόσα dvd-r και πόσους δίσκους?

Είναι πολλά αυτα που πρέπει να υπολογιστούν και δέν δίνεις ακριβή στοιχεία....

Επίσης πώς θέλεις να διαμορφώσεις τα πατώματα?

Έχεις κανένα πιό ακριβές πλάνο στο μυαλό σου?

Το προβλημά σου δέν πρέπει να είναι τα υλικά αυτή την στιγμή, αλλά η χωροταξία.

Το ''υπαρχει πιστευω αρκετος χωρος για να μπει μητρικη καρτα γραφικων κτλπ ετσι θελω να πιστευω'' δέν λέει τίποτα άν δέν κάτσεις να μελετήσεις ακριβείς διαστάσεις.

Εκανα ενα λαθος στις διαστασεις αν προσεξεις την εικονα τετραγωνο σχημα ειναι η αποδοχη οπου θα μπει η πυραμιδα το συνολικο του πλατος ειναι 56εκ με τα δοκαρια που θελω να βαλω για τις βασεις ειναι σε υψος 56εκ και ολα τα υπολοιπα οτι λεει αν κ τα δοκαρια σε παχος που υπολογισα μου φανηκαν πολυ λεπτα απ'οτι αν βαλω παχος 5-6 :S

τι ενοεις hardware πες μου λιγο ποιο αναλυτικα ???? :$

Αεροψυξη ακομα δεν εχω σκεφτει ποσα ανεμιστερακια θα βαλω αλλα με 6 ανεμιστηρες των 80mm φτανουν? και + με 200mm πως το βλεπεις ?

Ενα DVD εχω αλλα προς το παρον με 1 θα ειμαι.

Συγνωμη γενικα την διαδικασια την εχω σκεφτει πριν κατι ωρες και εχω αρχισει να κανω μονο θεωρητικα σχεδια κ ετσι προς το παρων θα αργησω να κανω την κατασκευη γιατι εμενα που θελω ειναι να ειναι ολα μετρημενα σωστα, και να τοποθετηθουν σωστα επισης θελω να γινει ενα ομορφο κουτι.

Τα πατωματα λεω με διαφανες πλαστικο αλλα σκεφτομαι οτι δεν θα αντεξουν στο βαρος του συστηματος, αλλα γενικα εχω φανταζομαι να ειναι μονο οι βασεις απο σκληρο μεταλλο και ολα γυρο του μεχρι και το πατωμα του να αποτελει απο διαφανες πλαστικο ενα αυτο εχω σκεφτει επισης η μητρικη καρτα να τοποθετηθει στην μεση του κουτιου οπου και στις πλευρες του κουτιου θα εχουν 3χ3 ανεμιστερες που θα ψυχουν την μητρικη, σκεφτομαι ενα ακομη να βαλω σωληνακια με γεματο φωσφορο και στην κορυφη του αλλα και γυρο απο το συστημα του, ξερω οτι θα μου προτινατε να βαλω φωτακια και ετσι αλλα εγω πιστευω θα τρωει ρευμα και προτιμο κατι ποιο οικονομικο :p

@... Ξεχασα κατι οι φωσφοροι θα προτιμουσα να ειναι ολα μπλε ανοιχτο η σκουρο αλλα γενικα σε ολο το κουτι προτιμο να γινει μπλε.

Φιλικα

Ηρακλης

Εκανα ενα λαθος στις διαστασεις αν προσεξεις την εικονα τετραγωνο σχημα ειναι η αποδοχη οπου θα μπει η πυραμιδα το συνολικο του πλατος ειναι 56εκ με τα δοκαρια που θελω να βαλω για τις βασεις ειναι σε υψος 56εκ και ολα τα υπολοιπα οτι λεει αν κ τα δοκαρια σε παχος που υπολογισα μου φανηκαν πολυ λεπτα απ'οτι αν βαλω παχος 5-6 :S

τι ενοεις hardware πες μου λιγο ποιο αναλυτικα ???? :$

Αεροψυξη ακομα δεν εχω σκεφτει ποσα ανεμιστερακια θα βαλω αλλα με 6 ανεμιστηρες των 80mm φτανουν? και + με 200mm πως το βλεπεις ?

Ενα DVD εχω αλλα προς το παρον με 1 θα ειμαι.

Συγνωμη γενικα την διαδικασια την εχω σκεφτει πριν κατι ωρες και εχω αρχισει να κανω μονο θεωρητικα σχεδια κ ετσι προς το παρων θα αργησω να κανω την κατασκευη γιατι εμενα που θελω ειναι να ειναι ολα μετρημενα σωστα, και να τοποθετηθουν σωστα επισης θελω να γινει ενα ομορφο κουτι.

Τα πατωματα λεω με διαφανες πλαστικο αλλα σκεφτομαι οτι δεν θα αντεξουν στο βαρος του συστηματος, αλλα γενικα εχω φανταζομαι να ειναι μονο οι βασεις απο σκληρο μεταλλο και ολα γυρο του μεχρι και το πατωμα του να αποτελει απο διαφανες πλαστικο ενα αυτο εχω σκεφτει επισης η μητρικη καρτα να τοποθετηθει στην μεση του κουτιου οπου και στις πλευρες του κουτιου θα εχουν 3χ3 ανεμιστερες που θα ψυχουν την μητρικη, σκεφτομαι ενα ακομη να βαλω σωληνακια με γεματο φωσφορο και στην κορυφη του αλλα και γυρο απο το συστημα του, ξερω οτι θα μου προτινατε να βαλω φωτακια και ετσι αλλα εγω πιστευω θα τρωει ρευμα και προτιμο κατι ποιο οικονομικο :p

@... Ξεχασα κατι οι φωσφοροι θα προτιμουσα να ειναι ολα μπλε ανοιχτο η σκουρο αλλα γενικα σε ολο το κουτι προτιμο να γινει μπλε.

Φιλικα

Ηρακλης

Να επανέλθεις με αναλυτικά σχέδια και υπολογισμένες διαστάσεις, γιατί όπως το πάς θα έχεις την κατάρα των Φαραώ μου φαίνεται...:)

Λοιπον πηγα σημερα σε μαγαζι που ασχολουντε με λαμαρινες κτλπ

Μου προτεινε να κατασκευαστουν οι βασεις του απο λαμαρινες οι υπολογισμοι πλατος βαθος ηταν μεγα προβλημα δεν μπορουσε να καταλαβει ενο απο την αλλην με ρωταει ολα πες οτι γινονται ενδιαμεσα ομως στους σκελετους της βασης στο κενο ποσο θελεις να ειναι οτι να ναι τελος παντων, σημερα θα ξαναπαω για να του δειξω την εικονα για να βγαλουμε συμπερασμα το τι ειδους λαμαρινα θα βαλουμε.

Γενικα δεν περιμενα να ειναι τοσο δαιμονικα η διαδικασια ακομα δεν ξυπνησα κ αρχισαν τα οργια στα μαγαζια χαχαχα δεν πειραζει εις το επανιδειν

Φιλε μου πρεπει να την δεις λιγο αλλιως την ολη διαδικασια αν θες να τελειωσει καποια στιγμη και να μην κολλησεις χωρις επιστροφη.

Καταρχην οπως πολυ σωστα ειπε ο πολυ γνωστης Lakisss απο πανω δεν υπαρχει "περιπου" εκτος και αν σκοπευεις να φτιαξεις κουτι 1 μετρο υψος.

Ξεκινας και παιρνεις διαστασεις απο το hardware που σκοπευεις να βαλεις μεσα,

μετα αρχιζεις τα παιχνιδια με το sketchup (η οποιοδηποτε αλλο προγραμμα θες αλλα αυτο ειναι πολυ ευκολο),

σχεδιαζεις τα κομματια με τις διαστασεις που εχεις παρει και αρχιζεις να τα τοποθετεις μεσα για να δεις τι γινεται.

Αφου λοιπον εχουν μπει σχεδιαστικα ολα τα βασικα κομματια του πισι μεσα στο κουτι και εχεις βρει πως θα στερεωθουν αρχιζεις να ασχολεισαι με τις εικαστικες λεπτομερεις (φωτακια, μπλιμπλικια, ανεμιστηρια, airflow, τρυπες για cable management κλπ).

Αν σκοπευεις να φτιαξεις ενα κουτι με τα χερια σου χωρις να τρεχεις σε μαστορες τοτε θα χρειαστεις εργαλεια...αρκετα απο δαυτα...pick your weapons of choice.

Αν παλι σκοπευεις να εχεις συνεργασια με μαστορες και να σου φτιαχνουν καποια πραγματα τοτε αν θες να ασχοληθουν μαζι σου θα πρεπει να εχεις ακριβη μετρα/σχεδια/γνωση του τι ακριβως θες. Τουλαχιστον αυτο λεει η δικια μου εμπειρια, μπορει απλα να επεσα σε περιεργους.

Επισης αποψη μου ειναι οτι ασε τον χαλκο στην ακρη και παιξε με αλουμινιο και πλεξι. Το πρωτο γιατι ειναι αρκετα ευκολο στην χρηση του και το δευτερο λιγο πιο δυσκολο αλλα κανει ωραια εφε...ο χαλκος ειναι για αλλα κολπα και αρκετα πιο δυσκολος.

Αυτα εν ολιγης, αν σκεφτω κατι αλλο θα επανελθω.

Προσωπικες αποψεις και παντα με φιλικη διαθεση :)

Αλεξανδρος.

AlxT συμφωνο μαζι σου ενταξει ξεκινησα στραβα το ξερω.

Οσο για τα υλικα πολυ σωστα τα ειπες.

Mια μικρη τεχνικη περιγραφη

H pyramid θα ειναι τελικα 40χ40 εκ στην βαση του απ'ολες τι πλευρες.

60εκ στο υψος του.

Παχους Αλουμινιου 3mm με 4mm.

η μητρικη εχει υπολογισθει ειναι 20εκ

το ιδιο και η καρτα γραφικων 20εκ.

γενικα οι υπολογισμοι ειναι ενταξει το θεμα ειναι οτι θα βγει πολυ ψηλο και δεν μπορω να κανω κατι διαφορετικο εκτος αν μεταφερο το μερος της Κεντρικης μοναδας σε αλλο τοπο μονο ετσι.

Μια ερωτηση!!

Η μητρικη καρτα μπορει να τοποθετηθει στην μεση τις πυραμιδας ? γινεται κατι τετοιο ?

Φιλικα

Ηρακλης

AlxT συμφωνο μαζι σου ενταξει ξεκινησα στραβα το ξερω.

Οσο για τα υλικα πολυ σωστα τα ειπες.

Mια μικρη τεχνικη περιγραφη

H pyramid θα ειναι τελικα 40χ40 εκ στην βαση του απ'ολες τι πλευρες.

60εκ στο υψος του.

Παχους Αλουμινιου 3mm με 4mm.

η μητρικη εχει υπολογισθει ειναι 20εκ 20? Τι mobo ειναι αν επιτρεπεται? Ρωταω γιατι η δικη μου που ειναι standar atx ειναι 31Χ25

το ιδιο και η καρτα γραφικων 20εκ.

γενικα οι υπολογισμοι ειναι ενταξει το θεμα ειναι οτι θα βγει πολυ ψηλο και δεν μπορω να κανω κατι διαφορετικο εκτος αν μεταφερο το μερος της Κεντρικης μοναδας σε αλλο τοπο μονο ετσι.

Μια ερωτηση!!

Η μητρικη καρτα μπορει να τοποθετηθει στην μεση τις πυραμιδας? γινεται κατι τετοιο?

Φιλικα

Ηρακλης

Αν εχω καταλαβει καλα μιλαμε για κατι τετοιο? Δωσε διαστασεις Μ/Β να το βαλουμε μεσα. Δεν ειμαι και κανενας γνωστης του προγραμματος οποτε συγχωρηστε τις οποιες παραλειψεις.

capture-5423.jpg

Αν εχω καταλαβει καλα μιλαμε για κατι τετοιο? Δωσε διαστασεις Μ/Β να το βαλουμε μεσα. Δεν ειμαι και κανενας γνωστης του προγραμματος οποτε συγχωρηστε τις οποιες παραλειψεις.

capture-5423.jpg

@tamerlan ευχαριστο με βοηθησες αρκετα με τα λινκ σου ειμαι εγνωμον:)

@AlxT φιξεντ 24 περιπου ειναι τελικα λαθος μετρηθηκε :slap: συγνωμη!!!

η μητρικη μου ειναι αυτη εδω MicroATX με διαστάσεις 24.38 x 24.38.INTEL BOXDP55WB RETAIL - - E-SHOP.GR

ακριβως για τετοια κατασκευη συζηταμε, πλεον βλεπω καταλαβαινεις πως θα βγει αν ειναι αυτες οι διαστασεις που αναφερουμε,

η καρτα γραφικων 24εκ μηκος και σε πλατος 10εκ οσο ειναι δλδ περιπου με την μητρικη!!!

οκ θα προσπαθησω να του δωσο Μ/Β αλλα να ξερεις το δωματιο μου ειναι 14τετραγωνικα ολο κ ολο :p

Οσον αφορα με την εικονα Alxt που εφτιαξες ποια ειναι η διαφορα το να μετρας καθετα και ενω το πλαγιαζεις ειναι 3 ποντους μεγαλυτερο ?? δεν το εχω καταλαβει..ευχαριστω

Φιλικα

Ηρακλης

Η διαφορά προκύπτει από το πυθαγόρειο θεώρημα. Η προβολή της κεκλιμένης της πυραμίδας αντιστοιχεί σε υποτείνουσα ορθογωνίου τριγώνου και πάντα η υποτείνουσα είναι μεγαλύτερη των άλλων 2 πλευρών. Έτσι αν εσύ θέλεις καθαρό ύψος 60 εκ. τότε θα πρέπει το πλαϊνό να έχει μήκος 63 εκ. Αν το πλαϊνό έχει μήκος 60 εκ. τότε το καθαρό ύψος θα προκύψει μικρότερο.

Η διαφορά προκύπτει από το πυθαγόρειο θεώρημα. Η προβολή της κεκλιμένης της πυραμίδας αντιστοιχεί σε υποτείνουσα ορθογωνίου τριγώνου και πάντα η υποτείνουσα είναι μεγαλύτερη των άλλων 2 πλευρών. Έτσι αν εσύ θέλεις καθαρό ύψος 60 εκ. τότε θα πρέπει το πλαϊνό να έχει μήκος 63 εκ. Αν το πλαϊνό έχει μήκος 60 εκ. τότε το καθαρό ύψος θα προκύψει μικρότερο.

μμμ το επιασα τωρα καταλαβα :T:

:T:

Οποτε για να μπει αυτη η καρτα και να χωραει με φορά τετοια ωστε να βγαινουν τα καλωδια απο πισω βγαινει το σχεδιο καπως ετσι...

capture-5425.jpg

:T:

Οποτε για να μπει αυτη η καρτα και να χωραει με φορά τετοια ωστε να βγαινουν τα καλωδια απο πισω βγαινει το σχεδιο καπως ετσι...

capture-5425.jpg

Λοιπον εκανα χωρο οποτε ετσι οπως υπολογιθηκαν παει 50χ50 και το υψος παραμενει το ιδιο 60εκ και + η αποκλιση συμφωνα με το πυθαγρειο θωερημα που λετε 63εκ.

οσο για την τοποθετηση τις μητρικης καρτας ειναι δυνατον να τοποθετηθει στη μεση τις πυραμιδας αλλα να ειναι ορθιο κ οχι ξαπλωμενο υπαρχει αυτη η δυνατοτητα ?

Όλα γίνονται αλλά μετα έχεις άλλο θέμα. Πως θα στερεωσεις την gpu οριζόντια για να μην κρέμεται από την μητρική; Τα πλάγια του κουτιου θα είναι κεκλιμενα οπότε το βιδωμα ακυρώνεται μάλλον.

Όλα γίνονται αλλά μετα έχεις άλλο θέμα. Πως θα στερεωσεις την gpu οριζόντια για να μην κρέμεται από την μητρική; Τα πλάγια του κουτιου θα είναι κεκλιμενα οπότε το βιδωμα ακυρώνεται μάλλον.

Περνάει μία αλουμινένια μπάρα κατά μήκος όπου θα βιδώνουν όλες οι κάρτες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.