Jump to content

Q6600 Μέχρι πόσο??????????

Serial Killer

Recommended Posts

:) Καλησπέρα τέκνα!

Για άλλη μια φορά χρειάζομαι τα φώτα σας! :)

Ένας φίλος έχει τον Intel Q6600@2,40GHz πάνω στην ASUS P5QL-SE.

Σήμερα το απόγευμα πειραματιζόμασταν πάνω στο να τον ανεβάσουμε λιγάκι, έτσι, ξέρετε, για το γαμώτο! :p χαχαχα

Ε... ξεκιναμε λοιπόν... ανεβαίνουμε σιγά σιγά με όλες τις επιλογές στο Auto.

Έφτασε σε ένα σημείο κάπου στα 2,68GHz με τσιμπημένο το ρευματάκι κατα 2 επιλογές πιο πολύ (κάπου στο 1,18κάτι),

αλλά αυτό δεν έφτανε... θέλαμε κάτι παραπάνω.. κάτι σε 3,0GHz++ :p. Οπότε αρχήσαμε να ανεβάζουμε...

Από εκεί και πέρα, άρχησαν τα error... Το μηχάνημα το stressάραμε με το OCCT. Το o/c γινόταν με την αλλαγή του FSB και του ρεύματος ΜΟΝΟ! ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ! Παρακάτω σας έχω φωτογραφίες από BIOS, και OCCT με τις τελευταίες και ασταθείς ρυθμίσεις. Μετά το γυρίσαμε πάλι default γιατί είχε πάει αργάμησι και είχαμε κουραστεί. :p

BIOS (είναι τα μόνα tabs που μπορούσα να πειράξω πράγματα περι του επεξεργαστή)

DSC00616.JPG

DSC00617.JPG

OCCT

2011-01-12-22h26-Volt5.png

2011-01-12-22h26-Volt3.png

2011-01-12-22h26-Volt12.png

2011-01-12-22h26-VCore.png

2011-01-12-22h26-GPU1.png

2011-01-12-22h26-CPU4.png

2011-01-12-22h26-CPU3.png

2011-01-12-22h26-CPU2.png

2011-01-12-22h26-CPU1.png

Λοιπόν... Τι συμπεράσματα βγάζετε από όλα αυτά?

Και τι προτείνεται να κάνω έτσι ώστε να μπορέσω να τον ανεβάσω στα 3,0GHz ίσως και πραπάνω?!?!?!?!

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

G0 ήθελε να πει . είναι το stepping του επεξεργαστή .

παλαιότερα υπήρχε το b3 το οποίο δεν ανέβαινε τόσο και ήταν πιο θερμό .

ο δικός μου πχ παίζει στα 3600 με 1,4 βολτ (1,275 το μαμά) αλλά με νερό

Σε έναν απο τους q6600 που πέρασαν από τα χέρια μου είχα παίξει λίγο με τα ρολόγια του, 9χ333 τον έβαλα κατευθείαν (ρεύματα δε θυμάμαι, νομίζω 1.25) και temps πάνω απο 55-60 δε πήγαινε. G0 σε μητρική της πλάκας με μέτρια ψύξη. Πιστεύω με λίγο tuning τα 3.4 αέρα άνετα για 24/7.

Τώρα άμα είναι Β3 πάει πιο χαμηλά και λογικά θέλει περισσότερο ρεύμα.

Δες εδώ, έχει step-by-step (oooh babyyyy) o/c για τον q6600 σε p5k. Πριν ξεκινήσεις, κάνε μου μια χάρη μόνο και πες μου όταν είναι στα default (2.4 load δες, όχι στα 1.6 απο speedstep) o q6600 vcore στο cpu-z τι σου δείχνει.

Άμα θες κάποιες τιμές, σαν οδηγό, έχει και εδώ.

Δοκίμασα με τις τιμές που δίνει ο τύπος εδώ My Experience Overclocking the Q6600 -- A Basic Guide / Walkthrough - Overclock.net - Overclocking.net

και δεν γινεται τίποτα. εδώ καλά καλά δε παίζει με το auto o/c που έχει η μητρικη... ούτε καν 10%.................... :getlost:

Δώσε ρε συ 333χ9, άσε το vcore στο auto, βάλε manual τις τιμές της μνήμης, στρεσαρε το. Δες και θερμοκρασίες. Δες τι vcore σου δείχνει στο auto, βάζε manual και κατέβαινε μέχρι να μη περνάει το στρες. Βάλε την προηγούμενη τιμή (που ήταν σταθερό), και άρχισε με τις μνήμες.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ότι κάνεις, το κάνεις με δικιά σου ευθύνη.

Δε μου είπες όμως μέχρι που το πήγες, τι ψύξη έχεις και τι ζώδιο είσαι.

Πολυ απλα τα πραγματα..! Ξεκινας με ενα update στο bios!

μετα ανοιγεις load line calibration! [enabled]

βαζεις Vcore 1.33

Βαζεις τις μνημες σου ρευμα που ζητανε!

vnorthbridge βαλε 1.3-1.35

Βαλε και ενα 380x9

και τρεξε ενα linx :fun:

Στις θερμοκρασιες που θα δεις μην φρικαρεις! απλα τον λιωνει τον cpu στο Load!οτι πιο σταθερο..! Εαν περασει τα 20 steps εισαι σταθερος!:T:

@Volrath ααχχαχαχααχαχαα!!! Λοιπόν.... δοκίμασα 333x9 με μνήμες στο manual και guess what! :p απλά δεν μπαίνει Windows! Ψύξη, αέρας!(κοπανιστός) :p Ζώδιο δε λέω! xaxaxa

@ProPitsiriko$ δεν βλέπω πουθενά επιλογή load line calibration και επίσης να πώ πώς δεν μπορώ να αλλάξω τιμές εκτός από αυτες που βλέπετε στο αρχικό ποστ σατ sceenshots από BIOS.... ΔΕΝ μου δίνει άλλες επιλογές...........

όχι, δε φταίει. Στέξε να πάω στο άλλο pc, έχω και γω αυτή τη μητρική.

edit: είτε είναι πολυ βασική μητρική και δεν έχει τα options, είτε έχει κάποιο shortcut που μου διαφεύγει.

Δε βρήκα που βάζεις timings στη Ram, και που μειώνεις το multiplier. Τεσπα:

Εκεί που λέει CPU Frequency κάτω από το ΑΙ Οverclocking (manual ofc) βάλε 333. Dram frequency βάλε τη ταχύτητα των μνημών σου (πχ 800 για..800ρες), στο μεμορυ βολταζ, βάλε τα βολτ που θέλουν οι μνημες σου. Cpu voltage πρέπει να παίξεις λίγο, ή δοκίμασε την τιμή που λέει ο προπιτσιρίκος. Άμα γιοκ, δοκίμασε κάπου λέει MEMORY SPD ή κάτι τέτοιο. Κάντο manual, και ξανα-έλεγξε τη ταχύτητα της ram

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.