Jump to content

880gma-e45 και 125watt cpu...

jiohkor3

Recommended Posts

To site της msi μου έβγαζε προβλήματα και από ότι είδα μόλις ανανέωσαν το λούκ,οπότε κάπως έτσι εξηγείται.

Περίεργο θέμα και μάλλον πιάστηκα στον ύπνο μόνος μου.

Αγορά από "Π" msi 880gma-e45 σε νέο σύστημα ( έχοντας δει τα specs της 880g-e45).

Moυ είχε πει και ο πωλητής : "Όλα καλά αγορίνα, τον συναρμολογούμε και έρχεται μεθαύριο σπίτι σου".

Ήρθε το πισί, κάνω τα τσεκ απ μου, ευησυχασμένος ότι ήταν όλα καλώς, πέφτω σε διπλανό νήμα

και διαβάζω κάτι για μητρικές και μουρχεται να ψάξω λίγο τα bios updates.

Μπαίνω στη σελίδα της msi και παρατηρώ ότι έχει φύγει η cpu support list από 880g-e45 και υπάρχει μόνο η λίστα για 880gma-e45 όπου και λεει μαξιμουμ 95watt.

Η 880g-e45 αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι 140watt και ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καθώς οι phenom τραβάνε amper αβέρτα.

To mobo φοράει 965c3 σε 125watt έκδοση.

Πείτε γνώμες και προτάσεις πάνω στο θέμα μήπως και αξιωθώ να λάβω δράση.

Αξίζει να τους ενημερώσω για αλλαγή; Μπορεί να γίνει αλλαγή; Ή απλά θα περιμένω μια μέρα να μου μείνει στο χέρι το κύκλωμα τροφοδοσίας και να πάω για αλλαγή με rma και συναφή;

Εκθεσούλα έγραψα, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν η GMA ήταν καθαρά επιλογή δική σου, δεν ξέρω τι να κάνεις.

Αν όμως η GMA ήταν πρόταση του πωλητή και την συνδύασε (-σατε) με 965 μπορείς να του κάνεις μια ερώτηση, εφόσον η (επίσημη) CPU support list δεν έχει τον 965.

Edit: Ο 965 αναγνωρίζεται κανονικά; (Δική μου ερώτηση)

Πρόβλημα δεν υπάρχει, τον αναγνωρίζει και χωρίς πρόβλημα.

Σήμερα (3.30) πριν πέσω για ύπνο στέλνω ένα μέιλ στην msi και ρώτησα αν υποστηρίζεται ή όχι, καθώς η cpu support list που έχουν είχε ΜΟΛΙΣ ανανεωθεί με 2 μοντέλα phenom x6 125watt .

Η πλήρης απάντηση :

Dear sir/madam

Thanks for contacting MSI technical support.

Regarding your concern,for the 880GMA-E45,it can not support the Phenom II X4 965 CPU.Would you please select a compatible CPU refer to the CPU Support List?

Sorry for any inconvenience caused you!

Best Regards,

MSI Technical Support Team

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να γίνει τέτοιος χαμός, νιώθω ότι μπλέχτηκα μόνος μου μεν αλλά χάλια μαύρα με τη σελίδα της και τις ανανεώσεις δε.

Όντας ηλεκτρονικός το πιό πιθανό είναι να λένε ότι δεν υποστηρίζεται το 140w μοντέλο, καθώς ειλικρινά δε βρίσκω λογική στο 4+1 να τροφοδοτεί 6πύρηνο 125άρι αλλά να μην μπορεί έναν 4πύρηνο 125άρι.

Συν ότι έχει αποδειχτεί από μετρήσεις ότι το x6 phenom καταναλώνει σταθερά πάνω από αντίστοιχης ταχύτητας χ4.

Πραγματικά νιώθω άβολα με την υποστήριξη που έχει το προιόν της από την ίδια msi,

τι κόλπα είναι αυτά με το να βάζουν-βγάζουν cpu στη support list δεν το καταλαβαίνω.

Βλέποντας τώρα την CPU support list της 880GMA-E45 δεν έχει κάποιον επεξεργαστή σε 125W. Μέχρι 95W έχει εως και x6 1035,1045, 1055 (όλοι 95W).

Αν και τον αναγνωρίζει τον 965 όπως λες, νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα όταν θα τον στρεσάρεις και θα πιάσει τα 125W. Ίσως όχι με την πρώτη.

Αν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει κανονικά, λογικά θα τον είχαν στην CPU support list (όπως και άλλους 125W).

http://www.msi.com/product/mb/880GMA-E45.html#/?div=CPUSupport

Και εδώ είναι αυτή που έβαλαν χθες και λέει τους x6 125watt που λέω κάτω κάτω αν δεις.

Χάλια μαύρα σου λεω, βάζουν βγάζουν cpu χωρίς ενδοιασμό. Είμαι στην αναμονή προς το παρών για νέα απάντηση στα ερωτήματα από την ίδια την msi.

Έχεις δίκιο. Το αστείο είναι πως η σελίδα που παρέθεσα πιο πάνω και αυτή που παραθέτεις εσύ είναι δύο διαφορετικές σελίδες για το ίδιο πράγμα και δεν λένε τα ίδια!!!

Κάποιο λάθος θα είναι που βρίσκονται οι 2 CPU 125W στην λίστα. Στείλε ένα e-mail και με τα 2 link, να σου πουν τι λάθος υπάρχει!

Μου έτυχε σε μια μητρική ASUS όπου έβαλα έναν Phenom 8450 (95W) όταν την πήρα, μετά από καιρό όταν θέλησα να δω αν θα έπαιρνε και Athlon II/Phenom II να έχουν εξαφανιστεί όλοι οι επεξεργαστές άνω των 65W από την λίστα (και ο 8450)! Ενώ αρχικά υπήρχαν εως 95W. Φυσικά λειτουργεί ακόμα κανονικά χωρίς πρόβλημα με τον 8450.

Aυτό είναι το θέμα, ότι κοροιδεύουν, μαρκετινγκ και αηδίες,

Power Consumption : AMD Phenom II X6 1090T And 890FX Platform Review: Hello, Leo

εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ποιος τρώει αμπερ και ποιος όχι, για κάθε cpu δηλαδή θα παίρνουμε διαφορετική μητρική ή τι; Κάνει κάτι καλό με τα backwards compatibility η amd στα socket

και τα χαλάνε οι εταιρείες για να κονομίσουνε λεφτά με τις τροφοδοσίες στις μητρικής...

έχω γλάρο....μια ζωή τα ίδια.

φιλε μου, αν ψαχνεις να βρεις ακρη στα cpu support list, σωθηκες. εγω την χρησιμοποιω σαν μπουσουλα.

πιστευω πως, αν δεν κανεις overclocking και τετοια, 99% δεν θα εχεις προβλημα! εξαλλου το TDP γνωριζεις τι ειναι......!! (?)

καμμια σχεση (αμεση) με καταναλωση.....

Έψαχνα φίλε μου τα specs και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί η msi για να βγάλω άκρη και είδα ότι κάποια mos που χρησιμοποιεί για τροφοδοτικό η mobo αντέχουν 70A

αλλά με τεράστιο πρόβλημα στη ψύξη. Δεν είναι και λεντάκι στην κατανάλωση.

Τα γραφήματα του θωμά είναι από consumption γιαυτό τονίζω κατανάλωση και σύστημα τροφοδοσίας. Το tdp καλύπτεται, έχω και άλλη ψύκτρα + ότι ρίχνει το cool n quiet τον πολλαπλασιαστή.

Το πρόβλημα είναι σε gaming όταν οι θερμοκρασίες και τα ρεύματα κάνουν πάρτι και πόσο αντεχουν τα ηλεκτρονικά του mobo.

Δεν γίνεται να βάζεις επεξεργαστή με μεγαλύτερη κατανάλωση ότι δεν έχει πρόβλημα

και έναν με λιγότερη κατανάλωση ότι έχει. Δεν είναι απλή λογική; Κάνω κάπου κάποιο λάθος; Η μήπως φταίνε που αλλάζουν το cpu support καθε 5 μέρες;

σωστα το σκεφτεσαι. γι αυτο σου λεω το cpu support να το εχεις σαν μπουσουλα. ετσι καταλαβαινεις περιπου τι γινεται. οπως λες κι εσυ

"Δεν γίνεται να βάζεις επεξεργαστή με μεγαλύτερη κατανάλωση ότι δεν έχει πρόβλημα

και έναν με λιγότερη κατανάλωση ότι έχει"

επισης, να σου πω κι εγω την εξης σκεψη μου. ποσο ευκολο ειναι στη γραμμη παραγωγης να κανεις τοσες διαφορετικες επιλογες τροφοδοσιας, σε παρομοιες μητρικες? δε νομιζω οτι συμφερει. απλα παιχνιδακια με το BIOS ειναι...!!

Dear sir/madam

Sorry for the late reply!

I am sorry to say that the spec don't support Phenom II X4 965 CPU neither 125W nor 140W.

Best Regards,

MSI Technical Support Team

Aυτή ήταν η απάντηση και στη δεύτερη πιο εξεζητημένη ερώτηση. Κοινώς αποφεύγουν να μιλήσουν ανοιχτά και απλά λένε ότι μπορούν για να αποφύγουν την αλήθεια.

Αχ.....τεχνικές ελληνικού πονηρού μυαλού μου θυμίζουν και όχι κολοσσού σε hardware.....

• 4 months later...
κατα τααλλα καλη η μητρικη;Ειναι η πρωτη φορα που παω για msi.Επισης με linux πως τα παει;

Μια χαρά όλα μέχρι τώρα!

Αν κάνει κανα μπαμ θα ενημερώσω!

Μόνο εικονικά σηκώνω κανα ubuntu και κανα fedora και στη χειροτερη backtrack και δεν εχω σοβαρα προβληματα.

Μόνο σε άλλο πισι με καρτες δικτυου και ασυρματες εχω αντιμετωπισει προβληματα που ειναι κυριως των διανομων

και οχι τοσο hardware.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.