Jump to content

therock

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Που μπορω να βρω εναν μετρητη ενεργειας να κανω καποιες καταγραφες να δω τι ζουμι τραβανε οι υπολογιστες μου καθως και αλλες ηλεκτρονικες συσκευες μες στο σπιτι?

ΤοΓοογλε μου βγαζει ολο αποτελεσματα απο ενα προιον P3 Kill A Watt, αλλα δεν ξερω αν υπαρχει αντιστοιχη ελληνικη εκδοση για τις πριζες καθως και που να το βρω.

Θελω να κουμπωνει στην πριζα κατευθειαν, να εχει εγκυρες και αξιοπιστες μετρησεις και η δυνατον να μπορει να κραταει χρονικες καταγραφες (Logs) ωστε να μετρησω καταναλωση ανα περιοδους.

Ειναι πολυ τιμιο για τα λεφτα του αυτο που προτεινει ο jax7480.. Το εχω συγκρινει και με πιο ακριβα και ειναι αρκετα αξιοπιστο στις μετρησεις του.Το μονο μειον αν και αημαντο κατα την γνωμη μου,εχει ενα ελαφρυ lag 2-3 δευτερολεπτων..

τον πιο πανω που εχει ο emimikos μπορει να τον βρει κανεις στα αδερφα Media Market / Saturn στα 15

Ευχαριστω παιδια για τις προτασεις σας, εμενα παντως με καθηλωσε αυτο στο 1ο ποστ, αλλα που το βρισκουμε τωρα?

energy2.jpg

• 1 year later...

Ξανανοιγω το θεμα γιατι απο τοτε δεν πηρα τπτ. Βλεπω Ελλαδα δεν εχουν φερει κατι παρομοιο που να κανει καταγραφη σε καρτα. Ξερει κανεις καποιο αξιοπιστο μερος να παρουμε το παραπανω ή κλατι αντιστοιχο? Τωρα Βλεπω εχει βγει το Volcraft Energy Logger 4000.

Επιμενω σε αυτο, επειδη το να το κουμπωσεις σε μπριζα και να δεις στιγμαια τιμες δεν λεει και κατι. Αν δεν το αφησεις μια μερα να μαζευει δεδομενα και μετα να τα προβαλλεις δεν πιστευω οτι μπορεις να εχεις μια πληρη εικονα...

Ευχαριστω παιδια για τις προτασεις σας, εμενα παντως με καθηλωσε αυτο στο 1ο ποστ, αλλα που το βρισκουμε τωρα?

energy2.jpg

Για κοίτα λίγο καλύτερα την οθόνη και σκέψουν αν σε εξυπηρετεί να ξέρεις volt, amper και συχνότητα ρεύματος hz. Αν κατάλαβα καλά, θέλεις τα Watt και όχι όλα τα άλλα που βλέπεις σε αυτόν τον μετρητή ;)

Οχι ρε συ ενταξει πατας mode, και αλλαζεις τις ενδειξεις, απλως ετυχε να εχει την οθονη με τα Volt. Αυτο που θελω εγω ειναι καταγραφη Watt οχι απλη σημειακη ενδειξη. :T:

Το βλέπω ότι έχει 4 κουμπάκια και αλλάζει, το θέμα είναι τι χρειάζεσαι και τι όχι ;)

Ναι δεν με νοιαζει αν εχει η δεν εχει ασχετες ενδειξεις, απλως το συγκεκριμενο εχει καταγραφη. Βαζεις μια καρτουλα και σου κανει γραφημα με την καταναλωση.

Οποτε οχι στα βολτ, ναι σε αυτο

energy1.jpg

Φιλε αυτο το σιτε που εβαλε ο [MENTION=51]jax7480[/MENTION] οπως λεει ειναι καλο ,εγω παντως ειδα αυτο PM-300 Μετρητής κατανάλωσης ενέργειας - ισχύος*::*Μετρητές Ενέργειας*::*Πολύμετρα - Όργανα Μέτρησης*::*Ηλεκτρονικά Μιμίκος

και φαινεται μια χαρα , γιατι αυτο που ζητας μαλλον θα ειναι δυσκολο να το βρεις, τουλαχιστον στην Ελλαδα. Παντως για περιπου 25 ευρω να δωσεις δεν ειναι ασχημα για να κανεις την δουλεια σου. Και εγω θελω να παρω ενα ,και μαλλον κατεληξα σε PM-300.Καμια συμβουλη κανεις?

Απο το παραπανω site τα 2 τελευται λενε. Και σε πιο κομψο και ανετο επειδη η μοναδα με καλωδιο γινεται εξωτερικη, υπαρχει το Belkin Insight αλλα δεν ξερω απο ακριβειες πως τα πηγαινει... (Βγαινει και σε Ελληνικες υποδοχες, μην ψαρωσει κανεις)

insight.jpg

ΑΚΤΙΝΙΟΝ ΑΕΒΕ - εξειδικευμένα ηλεκτρονικά

ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ KG-6907C

Τιμή: € 12,00

ΤΡΙΧΕΣ. Πήγα από εκεί για να πάρω το EL-EPM 02HQ που αναφέρθηκε ποιο πάνω και το οποίο στο σάιτ του Ακτινίου το είχε 16€.

Λοιπόν. Τιμή καταστήματος για το EL-EPM 02HQ 26€ παρακαλώ και για το KG-6907C 23€. Λέω στον υπάλληλο ότι το έχω δει στο σάιτ στα 16€. "Όχι θα πας σπιτάκι θα κάνεις παραγγελιούλα με παραλαβή από το καταστηματάκι και θα έρθει ξανά να το πάρει. Κατανοεί το παιζάκι;"

Ε έφυγε το παιζάκι και πήγε και το πήρε με 18€ το EL-EPM 02HQ από το Profitstore. Στο Ακτίνιον εύχομαι καλό άρθρο 99 με τα μυαλά που έχουν. :whip:

Ευχαριστώ για την ενημέρωση γιατι ήθελα να παω απο κει. Οι άνθρωποι είναι για γέλια

ΤΡΙΧΕΣ. Πήγα από εκεί για να πάρω το EL-EPM 02HQ που αναφέρθηκε ποιο πάνω και το οποίο στο σάιτ του Ακτινίου το είχε 16€.

Λοιπόν. Τιμή καταστήματος για το EL-EPM 02HQ 26€ παρακαλώ και για το KG-6907C 23€. Λέω στον υπάλληλο ότι το έχω δει στο σάιτ στα 16€. "Όχι θα πας σπιτάκι θα κάνεις παραγγελιούλα με παραλαβή από το καταστηματάκι και θα έρθει ξανά να το πάρει. Κατανοεί το παιζάκι;"

Ε έφυγε το παιζάκι και πήγε και το πήρε με 18€ το EL-EPM 02HQ από το Profitstore. Στο Ακτίνιον εύχομαι καλό άρθρο 99 με τα μυαλά που έχουν. :whip:

Σοβαρα μιλας ετσι ακριβως σου ειπε? Εγω στην θεση θα ξαναπηγαινα απο κει να του πω οτι το πηρα απο αλλου, και πως μαζι με μενα ξενρωσαν και αλλοι 3 που ηταν ετοιμοι για αγορα. Πολυ κουβαρνταδες και ανεταδοροι την εχουν δει μερικοι εν ετη κρισης.

Και όμως. Είμαι μέσα στο μαγαζί, τον έχω ήδη ενημερώσει ότι "Αυτό το έχεις 16 και αυτό 12 στο σάιτ" και κάθεται και μου λέει ότι πρέπει να το παραγγείλω με παραλαβή από το κατάστημα. Του λέω προτιμώ να πάω να το πάρω ποιο πέρα να ξεμπερδεύω εμφανώς ξενερωμένος και φεύγω χωρίς να με σταματήσει και να μου πει "Ε, έλα εντάξει, για σένα άντε να στο δώσω στα 16". Αν είχα όρεξη θα του έλεγα και ένα "Τι registration να πάω να κάνω ρε φίλε στο σάιτ σου που δοκίμαζα εχτές να βάλω το mail μου για τα newsleters σας και έτρωγε άκυρο το σύστημα;" κάτι που είναι γεγονός.

Παραδοσιακά καταστήματα δεινόσαυροι που μόλις ανακάλυψαν την νέα εποχή. Το ακτίνιο ήταν από παλιά φαρμακείο στις τιμές και το είχα κόψει τα τελευταία χρόνια για αυτό και προτιμούσα και μάλλον θα συνεχίσω να προτιμάω τον Κατουμά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.