Jump to content

Το pc ξεκιναει μονο του

spH3RiCal

Recommended Posts

Εστησα ενα καινουργιο συστημα αλλα μου εβγαλε ενα προβλημα, οταν το βαζω στο ρευμα ξεκιναει αυτοματα.. Το ιδιο κι οταν το κλεινω η το βαζω sleep.

Τι εχω δοκιμασει (και δεν επιασε):

Σε επιπεδο λειτουργικου

Φορματ απο ultimate 64 σε ultimate 32 επειδη τα τελευταια υποστηιζονται 100% απο το mobo

Τελευταιοι drivers

αποεπιλογη του automatically restart

δημιουργια συντομευσης στο shutdown.exe -s -t 000

Σε επιπεδο h/w

bios update

ολα τα wake on ειναι disabled

usb legacy enabled/disabled

στην αρχη νομιζα οτι ηταν ο power διακοπτης αλλα το κανει ακομα κι οταν δεν ειναι καν συνδεδεμενος

το ιδιο κανει και οταν δεν εχω πανω το σκληρο (αρα δεν ειναι προβλημα λειτουργικου)

εχω αλλαξει πριζα

εχω δοκιμασει χωρις καμια εξωτερικη συσκευη συνδεδεμενη

Η μητρικη ειναι η intel d510mo.

thnx :)

Update

Δοκιμασα ενα τροφοδοτικο που εχω σε αλλο pc, δεν αναψε με το το εβαλα στο ρευμα αλλα μολις το ανοιξα δεν εκλεινε παλι..

Επισης παρατηρησα οτι εαν μενει για ωρα εκτος ρευματος οταν το βαζω στη πριζα δεν ανοιγει αυτοματα.

δοκιμασες το συστημα εκτος κουτιου?

με το κανονικο του τροφοδοτικο

ολο το συστημα εξω απο κουτι

να σιγουρευτεις οτι δεν υπαρχει καποιο βραχυκυκλωμα

οταν ειναι μεσα στο κουτι:T:

Το κουτι το εχω φτιαξει εγω απο plexy, η μητρικη ειναι βιδωμενη πανω σε μια πλακα plexy. Το μονο που σκεφτομαι ειναι η να ακουμπουν οι βιδες της καπου η να παιζει προβλημα με το σκληρο ο οποιος ειναι παρα πολυ κοντα της (λιγοτερο απο χιλιοστο) αλλα εχω βαλει ενα χαρτι αναμεσα γιαυτον ακριβως το λογο..

Δοκιμαζω και βλεπουμε.

Ή βραχυκύκλωμα είναι η αιτία ή Τροφοδοτικό. Εμένα απο χαλασμένο Τροφοδοτικό μάρκας thermaltake ο υπολογιστής άνοιγε αυτόματα κάθε φορά που τον εκλεινα. Το αποτέλεσμα; Φωτιά!!! Πήρε Φωτιά η motherboard και τράβηξα το καλώδιο της τροφοδοσίας για να την ελεγξω!!! Χεχε!!! Οπότε συμβουλή: βρες άμεσα τι φταίει.

Εχω δοκιμασει ηδη 2 τροφοδοτικα και μου εκανε το ιδιο.

Το βραχυκλωμα σκεφτομουν, αλλα αφου χωρις μνημες δεν ανοιξε παλι, θα εστιασω εκει προς το παρον.. Το βραδυ θα δοκιμασω 2-3 dimm μηπως φταιει αυτο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.