Jump to content

wd20ears παιδια μακρια

george1551

Recommended Posts

λοιπόν παιδιά ήμουν ο δυστυχής κάτοχος 4 από αυτά τα δήθεν διαμάντια πριν ένα μήνα μου χτύπησε ο πρώτος παρτίδα ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ε λέω στατιστικά να το πάρεις ένας δίσκος στους τόσους μπορεί να τα παίξει δυστυχώς προχτές χάλασαν άλλοι 2 και μάλιστα μαζεμένοι και οι 4 ήταν στον data server μου που ουσιαστικά δεν έκλεινε ποτέ αλλά δεν δούλευαν και καθόλου μια και σε άλλον δίσκο ήταν το λειτουργικό τώρα με τα δεδομένα οι ταινίες δεν με πολυνοιάζουν τις ξαναβρίσκω εκείνο όμως που με χαλάει είναι τα προγράμματα που ήταν μαζεμένα και ταξινομημένα και ο δίσκος αυτός έχει χτυπήσει μάλλον κεφαλές ξεκινάει με τακ τακ τακ και μετά σταματάει κάποιο γιατροσόφι μπας και τραβήξω τα δεδομένα

λοιπόν παιδιά ήμουν ο δυστυχής κάτοχος 4 από αυτά τα δήθεν διαμάντια πριν ένα μήνα μου χτύπησε ο πρώτος παρτίδα ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ε λέω στατιστικά να το πάρεις ένας δίσκος στους τόσους μπορεί να τα παίξει δυστυχώς προχτές χάλασαν άλλοι 2 και μάλιστα μαζεμένοι και οι 4 ήταν στον data server μου που ουσιαστικά δεν έκλεινε ποτέ αλλά δεν δούλευαν και καθόλου μια και σε άλλον δίσκο ήταν το λειτουργικό τώρα με τα δεδομένα οι ταινίες δεν με πολυνοιάζουν τις ξαναβρίσκω εκείνο όμως που με χαλάει είναι τα προγράμματα που ήταν μαζεμένα και ταξινομημένα και ο δίσκος αυτός έχει χτυπήσει μάλλον κεφαλές ξεκινάει με τακ τακ τακ και μετά σταματάει κάποιο γιατροσόφι μπας και τραβήξω τα δεδομένα

Να φανταστώ πως έχεις προσπαθήσει ήδη να κάνεις recovery, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ?

Φίλε george1551 είμαι και εγώ ομοιπαθής με έναν WD20EARS-00S8B1 με ημερομηνία κατασκευής 13 Ιουλίου 2010. Μου ανέβασε θερμοκρασία και μετά δεν τον αναγνώριζε.

Στο αρχικό POST άλλοτε τον έβρισκε σαν HDD χωρίς στην συνέχεια να αναγνωρίζει τα στοιχεία του και άλλοτε τον έχανε παρ' όλη την προσπάθεια που έκανε να τον αναγνωρίσει. Πιθανολογώ το πρόβλημα να είναι στην πλακέτα, γιατί οι δίσκοι περιστρέφονται χωρίς θόρυβο ή ανώμαλη περιστροφή. Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι οι δικοί σου δίσκοι αλλά σκέφθηκα μήπως μπορείς να μου διαθέσεις την πλακέτα κάποιου που το πρόβλημά του εμφανώς είναι στους δίσκους. Διάβαζα σε άλλο thread, που έχει δημιουργηθεί από παλιά, την ιδέα για διάθεση ή πώληση των πλακετών κατεστραμένων δίσκων σε όσους μπορούσαν να σώσουν τα δεδομένα τους και απευθύνομαι σε σένα γιατί πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε ίδιο μοντέλλο.

Η πλακέτα είναι τετράγωνη και τα στοιχεία του δίσκου είναι:

Model: WD20EARS - 00S8B1 S/N WCAVY4878341

WWN: 50014EE2AF6E8AE7 DCM: HARNNT2CBB

DCX: 7014S4988

Αριθμός τυπωμένος στην πλακέτα 2060-771642-001 REV P1

Ταμπελάκι Bar Code : 2061-771642-Χ01 ΑC XF 9Κ15 ΗRUV Ε 0002500 0502

http://img813.imageshack.us/img813/1882/wd20ears00s8b1small.jpg

οι δίσκοι πάνε ΓΕΡΜΑΝΙΑ wd απευθείας rma δεν περίμενα τους δικούς μας να τους αντικαταστήσουν, όντος το ίδιο πρόβλημα με τον φίλο Jerman είχα και εγώ εμένα μάλλον έκαψαν κεφαλές όμως γι άγνωστο λόγο, το τροφοδοτικό είναι ένα OCZ OCZ700MXSP-EU MOD XSTREAM PRO POWER και λογικά δεν έχω προβλήματα με τάσεις ,τον δεύτερο δίσκο τον έκαψα από δοκιμή πλακέτας , οι δίσκοι μου δεν είχαν σηκώσει θερμοκρασίες πάνω 35 με τίποτα ανεμιστήρες φυσούσαν συνεχώς απάνω τους , επίσης φίλε μου όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να σε διευκολύνω λόγω ότι δεν έχω τους δίσκους πλέον. Όσο για το backup επειδή τα δεδομένα τα περισσότερα ήταν απο torrent και τα συναφή δεν υπήρχε λόγος για τόσο μεγάλου κόστους εφεδρείες 8,5 tera είναι ακριβά ακόμα

Οντως ειναι πολυ ακριβο σπορ ακομα, εχω στον server 13,2 TB δεδομενων, σε δισκους διαφορετικων χωρικοτητων, και θα παρω αυριο εναν WD 20EADS η WD 20 EVDS και οχι τον EARS, και ας ειναι λιγο πιο ακριβοι. Ηδη εχω απο αυτους 2 και 2, δουλευουν 24/7 χωρις κανενα προβλημα. Εξαλλου για μενα, ειναι γνωστη η, ας πουμε, ασυμβατοτητα τους με το Whs σα λειτουργικο.

Εγώ τον είχα σε θήκη USB και ήταν υπό τάση συνεχώς 24/7 αλλά δεν ήταν λειτουργικός δίσκος. Τον είχα μόνο για μεταφορά και φύλαξη αρχείων και όταν τιγγάρισε μου την έκανε. Με ξεγέλασε το "green" και πίστευα ότι όταν δεν λειτουργούσε έπεφτε σε λήθαργο, αλλά τελικά ήμουν εγώ σε λήθαργο. Δεν μου λοιπόν άλλη επιλογή παρά να περιμένω να βρώ καμμιά πλακέτα μήπως προλάβω και τον αδειάσω. Βέβαια ψάχνοντας στο δίαδίκτυο σκόνταψα σ΄αυτή την σελίδα Western Digital WD WD20EARS-00S8B1 Data Recovery - Datacent και μου έκανε την καρδιά περιβόλι, με μόνη ελπίδα να το παρατραβάνε για να μη άποπειράται κανένας να τραβήξει τα δεδομένα του με αλλη πλακέτα και αυτοί να μη χάνουν πελάτη (παρ΄όλο που πρέπει να έχουν δίκιο για τα εσωτερικά τσιπάκια). Αυτά λοιπόν και σε αναμονή πλακέτας για WD20EARS-00S8B1 :weep::weep::weep::weep::weep:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.