Jump to content

Να το σπασω η οχι?

icy20

Recommended Posts

Εγω προτεινω ναι παντως...

Το pc αυτο εχει περασει απο διαφορες φασεις...Καποτε οταν το αφηνες ανοιχτο απλα κολλαγε και προφανως εκανε επανεκκινηση και το εβρισκα με τα προγραμματα που ειχα ανοιξει κλειστα.

Εκανα καποια bios update και ειχε δειξει να στρωνει...

Αυτα με XP και το δισκο σε IDE mode...

Πριν την πρωτοχρονια εκανα ενα format σε 7 χ64 με ahci mode το δισκο.

Για μια βδομαδα περιπου ολα καλα (?)

Απο χτες μου εμφανιζει το εξης κουλο.

Το δουλευω και το αφηνω φευγω απο το σπιτι.Οταν γυρναω και παω να κουνησω το ποντικι τη μια φορα μου εδειχνε τον κερσορα να αναβοσβηνει και τπτ αλλο.Παταω το power button μια φορα.Βλεπω ο σκληρος λειτουργει.Μετα απο καποια δευτερολεπτα βλεπω με αναλυση ελεινη (1024) να κανει shut down!!Λεω ενταξει θα εφαγε κολλημα.Το απογευμα το λειτουργησα και εφυγα παλι.Εδειχνε να δουλευει.Τωρα που πηγα να συνδεθω remote να δω τι παιζει, ενω μου βλεπει οτι ειναι online δεν κανει connect.Ειμαι σιγουρος οταν αυριο το πρωι θα παω σπιτι θα εχει την ιδια συμπεριφορα

Μολις πατησω το power θα κλεισει κανονικα αλλα δεν μπορω να το λειτουργησω με τπτ.

ΥΓ mobo asus p7h55m pro

i3 530

2x2gb ddr3 1333

1tb hitachi sata2

Εχει κανεις καμμια ιδεα?μεχρι που σκεφτομαι να τα καψω ολα δηλαδη να πανε στο διαολο :p

Vga ειναι στη cpu οπως ξερετε.σε αδρανεια δεν μπαινει.την εχω απενεργοποιησει.προγραμματα εχω ακριβως οτι ειχα στα ΧΡ.hdtune θυμαμαι ειχα τρεξει πριν κατι μηνες.να αρχισω να τρεχω τωρα 3dmark μονο εχει μεινει.αντε κ κανενα windows memory diagnostic.μετα δεν εχω αλλες ιδεες.

ΥΓ τωρα που το σκεφτομαι το psu εξ αρχης σφυριζε πυκνωτακι αλλα δεν ειχα δωσει σημασια γιατι εβγαζε prime95 για ωρες.

ΥΓ2 Σημερα το πρωι εμπαινε απο remote αλλα προφανως ειχε κανει επανεκκινηση γιατι μου ειχε αφησει ραβασακι "system has recovered from an unexpected shutdown!" Event log που κοιταξα δεν μπορω να πω οτι εβγαλα ιδιαιτερη ακρη.Ειχε σκασει απο οτι ειδα χτες ενα process gatherer "Unable to initialize the filter host process. Terminating." ελεγε.

Οπως επισης εγραφε οτι η registry χρησιμοποιειται απο αλλα προγραμματα και απο οτι ειδα τα αρχεια που καλουσε ηταν του ηλιθιου του windows live 2011 κατι common files.καλα αν ειναι αυτο θα τρελαθω...η αληθεια ειναι οτι εμφανως στα ΧΡ δεν ειχα το 2011 εφοσον δεν μπαινει κιολας :p

Αν το psu "σφυρίζει" πρόβλημα πρώτη δουλειά να αλλάξεις psu. Μην σου κάψει τίποτα. Αν και μετά την αλλαγή psu συνεχίζει να έχει προβλήματα θυμήσου τί έκανες μετά την πρώτη εβδομάδα και άρχισε τα κολλήματα. Μήπως φταίει κανένας driver της κάρτας γραφικών; Δοκίμασε να αφήσεις τον driver των windows 7 γιατί αυτά τα 64bit έχουν πολλές φορές θέμα με τους drivers (δεν κάθονται όλες οι εκδόσεις το ίδιο καλά).

Update:

Γυρναω το απογευμα απο δουλεια και βλεπω την εξης φαση: Το pc αναμμενο μαλλον εκει που το αφησα γιατι ηταν ανοιχτο και το jdownloader αλλα:

1. Δεν ανοιγε κανενος τυπου σελιδα.ουτε του ρουτερ.

2.Στο network sharing center ενω μου ελεγε οτι ειναι ενεργοποιημενη η καρτα η καρτελα με τις πληροφοριες για τις IP ηταν κενη εντελως.

3.Μου εβγαζε κατι περιεργα debugging μηνυματα που αν δεν κανω λαθος ηταν σε αρχειο της onboard vga (igf-κατι).

4.Shutdown που δοκιμασα απλα κολλησε και δεν εκανε τπτ...

Καλα τα παω μαλλον :p

Δεν του σκίζεις τα * με stress testing πρός όλες τις μεριές ?

LinX 1 ωρούλα για την CPU, 1 ωρούλα μετά Furmark, και κανά 100αρια loop το memtest86+ test 5 έπειτα ?

Αν όλα βγούνε καθαρά, μια πακέτο CPU ( LinX ) & "VGA" ( Furmark ) και κάποιο HDD test ( HDtach full test ? ) ταυτόχρονα να δείς μήπως κάνει κανά κραχ το PSU ?

Χτες το βραδυ ειχα ηδη τρεξει windows memory diagnostic καμμια 20ρια runs.Εχει νοημα να τρεξω και memtest?

Ναι έχει νόημα.

Την έπαθα πρόσφατα με μητρική που είχε κατα σύμπτωση onboard vga intel.

Πέρναγε το windows memory diagnostic.

Έβγαζε 20 περάσματα linx full memory.

Απέκλεισα λοιπόν τις μνήμες, και......κυνηγούσα μάγισσες για καμμιά εβδομάδα όπως εσυ.

Στο τέλος έτρεξα την τελευταία έκδοση του memtest και στο 2λεπτο:o κοκκίνισε ο τόπος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.