Ερνεστος Φεβρουάριος 25, 2011 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2011 Είναι πολύ δελεαστική προσφορά γιατί τα ηχεία είναι εξαιτερικά από κάθε άποψη (ποιότητα κατασκευής/υλικών, εξοπλισμός, ποιότητα ήχου) ΠΛΗΝ του παράγοντα "μπάσο": τους λείπει το σώμα στο χαμηλό, ότι έχουν είναι προσχηματικό ψευδομπάσο (όχι απαραιτήτως κακό αν δε θέλεις να χοροπηδάνε το πάντα πάνω στο γραφείο). Βέβαια, για χρήση desktop (βλέπε στριμωχτές καταστάσεις γραφείου) μάλλον μιλάμε για πολύ καλή προσφορά σε αυτή την τιμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAHGRiND Φεβρουάριος 25, 2011 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2011 Πολύ καλά είναι τα Gigaworks T40 SII, τα έχω κανα χρόνο περίπου. Τα είχα πάρει απο e-shop 130 ευρώ. Εχουν πολύ καλή ποιότητα ήχου, χωρίς πολλά μπάσα όμως. Αν ψάχνεις για λύση με 2 ηχεία είναι καλή περιπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Μάρτιος 3, 2011 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2011 Κάποτε έψαχνα και εγώ κάτι παρόμοιο και η λύση ήταν 2 ράφια παραπέρα.Πήρα μία απλή Sound Blaster Live και κάρφωσα 2 RCA σε ένα HI-FI 2x50w που είχα και πραγματικά ήταν κορυφή.Αυτή είναι μια καλή λύση στην οποία έχω καταφύγει κι εγώ (έχω συνδέσει το PC με ένα Philips FWM337)αλλά δεν νομίζω θα έχει την ίδια απόδοση με τα Edifier S530 πχ!Η λύση που θα βόλευε τον καθένα έχει να κάνει και με τις απαιτήσεις του και φυσικά το πορτοφόλι του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Απρίλιος 5, 2011 #24 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2011 Με ενδιαφέρει να μάθω αν υπάρχει κάποιος που να βρήκε edifier S530D white στην ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Απρίλιος 7, 2011 #25 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2011 Τα πρώτα στη λίστα Edifier s530! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Απρίλιος 7, 2011 #26 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2011 Τα πρώτα στη λίστα Edifier s530!έχει optical? δεν γράφει s530D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Απρίλιος 8, 2011 #27 Κοινοποίηση Απρίλιος 8, 2011 Καλύτερα να επικοινωνήσεις με το κατάστημα για να σου πουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
fusion Απρίλιος 18, 2011 #28 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2011 Για να μην ανοίγω ίδιο θέμα, θέλω γνώμες για το ζήτημα nearfield monitor VS. 2.1 multimedia speakers.Αφαιρώντας από τα πλεονεκτήματα των mutimedia speakers τις ευκολίες σε συνδεσιμότητα που προσφέρουν και από το μειονεκτήματα των monitors τον όγκο τους, πιστεύετε ότι η αγορά entry-level monitor αξίζει για απλή ακρόαση και όχι για παραγωγή μουσικής?Θέλω να πιστεύω ότι το flatness στον ήχο θα φύγει παίζοντας με το equalizer (διορθώστε με αν κάνω λάθος) αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι η ένταση στο μπάσο, δεν θα ήθελα να μετανιώσω για την αγορά τους.Να το πω πιο απλά, με βάση αυτά που είπα, τι θα προτείνατε, τα Fostex PM0.4 ή τα Edifier S530? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάϊος 11, 2011 #29 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Θέλωντας να επαναφέρω το θέμα μιας και ενδιαφέρομαι άμεσα για την αγορά ηχείων 2.0 ή 2.1 αναλόγως με εύρος τιμής 120-180 ευρώ......Για gaming /music/ movies...δεν ενδιαφέρομαι να γκρεμίζεται το τετράγωνο απλά να έχω καθαρό ήχο και δυνατότητα σύνδεσης και ακουστικώνΣτις επιλογές (με βάση αυτά που ειπώθηκαν στο παρών thread) έχουμε και λέμε:1. Edifier S530 [2.1] καλά φαίνονται με τεράστιο όμως woofer2. Bose Companion ΙΙ [2.0] που έχουν αριστες κριτικές αλλά υστερούν σε εμφάνιση3. Μ-Αudio ΑV-40...4. Βehringer MS40 (τα βρίσκεις amazon με 111 euro στην πόρτα σου [ame]http://www.amazon.de/Behringer-Monitor-Speakers-MS40-Paar/dp/B003VUX9ZO/ref=sr_1_34?ie=UTF8&qid=1305097122&sr=8-34[/ame])5. Κάτι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάϊος 11, 2011 #30 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Ότι και να πάρεις από αυτά δεν θα έχεις πρόβλημα... πάρε αυτό που σου φαίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σου...κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα ετοιμάσω έναν οδηγό περί ήχου, γιατί κυκλοφορούν πολλές ανακρίβειες εκεί έξω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάϊος 11, 2011 #31 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Κλείνω προς τα Edifier αν και το woofer είναι σαν κομοδίνο και μόλις το δει το έτερο ήμισυ θα με το φέρει στο κεφάλι.Επίσης τα συγκεκριμμένα στο εξωτερικό ξεκινούν από 190 ευρώ και πάνω....παίζει κάποια νεότερη έκδοση;;;;;Υπάρχει κάτι άλλο (πx Klipsch ή Αltec Lansing );Jaco saidQ "κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα ετοιμάσω έναν οδηγό περί ήχου, γιατί κυκλοφορούν πολλές ανακρίβειες εκεί έξω."Ο οικογενειάρχης δεν έχει ποτέ χρόνο! ακόμα περιμένουμε για τις καινοτομίες και τους αυτοματισμούς για το σπίτι που είχες πει ότι θα μας έδειχνες...τόσο που εγώ ξεκίνησα να το ανακαινίζω (αν και περίμενα πως και πως το άρθρο σου για να πάρω ιδέες) το δικό μου 2 μήνες πριν και θα το τελειώσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Μάϊος 11, 2011 #32 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Μακάρι να μην χρειαζόταν να δουλεύω, για να είχα χρόνο να τα κάνω όλα τα χόμπι μου (που πάλι δεν θα έφτανε ο χρόνος)... όταν η μέρα σου αρχίζει στις 6 το απόγευμα μετά από 8+2 ώρες δουλειάς και τα ΣΚ περιμένουν για όλες τις κοινωνικές υποχρεώσεις που δεν έκανες στην εβδομάδα, τι να προλάβεις...? Άσε σκέφτομαι ότι αν έρθει και κανένα παιδί σε 1-2 χρόνια, θα κόψω φλέβες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bfc_xxx Μάϊος 11, 2011 #33 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Κλείνω προς τα Edifier αν και το woofer είναι σαν κομοδίνο και μόλις το δει το έτερο ήμισυ θα με το φέρει στο κεφάλι.Επίσης τα συγκεκριμμένα στο εξωτερικό ξεκινούν από 190 ευρώ και πάνω....παίζει κάποια νεότερη έκδοση;;;;;Υπάρχει κάτι άλλο (πx Klipsch ή Αltec Lansing );Τα edifier παιζουν 190€? Μάλλον είναι η έκδοση με τη ψηφιακή είσοδο S530D.Στην Ελλάδα κυκλοφορούν χωρίς ψηφιακή είσοδο.Τα έχω εγώ και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάϊος 11, 2011 #34 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2011 Coaxial and optical inputsSPEAKERS EDIFIER S530/530D - - Cosmodata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιούλιος 28, 2011 #35 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 Αρχισα να ψαχνω καινουρια ηχεια, με ηχο τουλαχιστον ισαξιο αν οχι καλυτερο των Altec Lancing MX5021η καρτα ηχου ειναι η Asus Xonar D1, Με ενδιαφερει μονο η ακροαση μουσικης.Διαβασα σχεδον ολα τα σχετικα thread του thelab που εχουν γινει τους τελευταιους μηνες, και παρατηρώ οτισε 2.1 τα Edifier S530 μαζευουν αρκετα likes, αλλα δυσπιστω στο αν ειναι πιο καθαρα απο τα MX5021(οποιος εχει σχετικη εμπειρια ας μας πει)ΑΛΛΑΜιας και δεν με ενδιαφερει και τοσο πολυ το "πολυ" μπασο αλλα ο ελεγχος του και κυριως η ευκρινεια και καθαροτητα των μεσαιων αρχισα να κοιταω προς τα λεγομενα studio nearfield monitorsμεχρι στιγμης εχω συγκεντρωσει1.Behringer MS-40 ~ 135 Ε2.Fostex Hχεία PM0.4 ~ 200 Ε3.M-AUDIO STUDIOPHILE BX5A DELUXE ~ 200Ε4.ESI NEAR05 ~ 190Eυποθετω λογο της διαμετρου των woofer των παραπανω ~ 5" θα υπαρχει και μια σχετικα καλη επεκταση στο μπασο ικανοποιητικη για ακροαση μουσικης σε χαμηλα-μετρια επιπεδα εντασηςπου με ενδιαφερει.Συνεχιζοντας την ερευνα αγορας το ματι επεσε πανω και στα TANNOY REVEAL 501A στα 135Ε το κομματιμονο και μονο ονοματος που το ξερω απο πολυ παλια σε στησιμο του κυριως συστηματοςκαι στα KRK RP5 RoKit G2 στα 135Ε ανα κομματι που εχουν παρει καλα reviewsστα 2 τελευταια ξεφευγουμε λιγο στην τιμη δεν ξερω κατα ποσο αξιζει απο τα προηγουμεναδεν ξερω γενικα αν αξιζει η αγορα Studio monitors για ακροαση μουσικης...και μηπως σε αυτην την τιμη ( ~260Ε ) μπορει να γινει στησιμο passive ηχειων + amp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 28, 2011 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 Μόλις πας στην κατηγορία των reference και studio monitors (σε αυτά τα λεφτά), οι διαφορές είναι τέτοιες που δύσκολα μπορείς να εμπιστευτείς κάποιο review ή την άποψη του άλλου... το σίγουρο είναι ότι θα έχεις πολύ καλύτερο ήχο από οποιοδήποτε άλλο stereo ηχείο για υπολογιστή (κάτω από την κατηγορία των monitors), γιατί οι διαστάσεις κάνουν την μεγάλη διαφορά... προσωπικά πήρα τα MS-40 για το home studio και φυσικά είμαι πολύ ικανοποιημένος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dem Ιούλιος 28, 2011 #37 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 1.γιατί οι διαστάσεις κάνουν την μεγάλη διαφορά... 2.προσωπικά πήρα τα MS-40 για το home studio και φυσικά είμαι πολύ ικανοποιημένος...στο 1.τι εννοεις? δεν καταλαβαγια το 2 χαιρομαι μιας και με βοηθαει και η τιμη και η εξοδος για ακουστικα που εχουν μπροστα.δηλαδη σε αυτα τα ΜS-40 το μπασο ειναι ok για ακροαση μουσικης ?Πρεπει να εισαι στημενος μπροστα τους στα 1-1,5 μετρα δηλαδη αν εισαι στα 3-4 μετρα δεν ακους καλα? μπορει να ακουγονται χαζες ερωτησεις, αλλα δεν εχω ακουσει ποτε active mοnitors και διαβαζω διαφορα υπερβολικα και περιεργα.να στο θεσω και αλλιως το κοντρα μπασο στην Jazz ακουγεται σε μια ικανοποιητικη εκταση ? ή ειναι πληρως στκατο και ξερο μονοτονο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 28, 2011 #38 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2011 Οι φυσικές διαστάσεις της καμπίνας αλλά και του ηχείου (επίσης της κατασκευής και το υλικό του κώνου), επηρεάζουν το εύρος των συχνοτήτων που μπορεί να παίξει το ηχείο... για παράδειγμα όσο πιο μικρό είναι δεν μπορεί να αποδώσει καλά τις χαμηλές συχνότητες... επίσης αν είναι 2 δρόμων, πχ woofer και tweeter (όπως τα ms πχ), έχεις πιο ομοιόμορφο αναπαραγόμενο φάσμα σε σχέση με ένα ηχείο ενός δρόμου (και αντίστοιχα ένα 3 δρόμων έχει θεωρητικά καλύτερο κλπ)... επίσης το bass reflex ευνοείται από το μεγαλύτερο μέγεθος της καμπίνας του ηχείου...Τώρα όσων αφορά τα ms-40, όταν το eq είναι flat είναι λίγο μπάσα για τα γούστα μου, αλλά παρόλ' αυτά είναι flat, άλλοι τα βρίσκουν πολύ flat... φυσικά μπορούν να δώσουν πολλά μπάσα από το eq, χωρίς να έχω παρατηρήσει κάποιο τρίξιμο ή κάτι τέτοιο... δηλαδή δύσκολα δεν θα πάρεις αξιοπρεπή ήχο, θα πρέπει να έχεις κάνει κάτι πολύ λάθος... το ίδιο νομίζω ισχύει και για τα υπόλοιπα της ίδιας κατηγορίας...Τώρα για την απόσταση που λες, αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί, γιατί δεν ξέρω τον χώρο σου, τι ανακλάσεις έχει και τι αποσβέσεις... είναι άπειροι συνδυασμοί, αλλά αν περιμένεις να ακούσεις ήχο από sub woofer, δεν θα τον ακούσεις ποτέ... αν θες να ακούσεις sub woofer, όσα λεφτά και να δώσεις για stereo ηχεία, πάλι θα πρέπει να πάρεις subwoofer...Όσο για την "ποιότητα" του ήχου, που λες, τα ηχεία είναι flat... δηλαδή θα ακούσεις κάτι πολύ κοντινό σε αυτό που άκουγε ο ηχολήπτης την ώρα που έκανε την μίξη, χωρίς να σου χρωματίζουν τον ήχο, αλλά αυτό με την προϋπόθεση ότι έχεις τον ίδιο χώρο με τον θάλαμο ηχοληψίας... Με τα "Σ" (το σίγμα της φωνής) που καθορίζει (για μένα) την λεπτομέρεια του ηχείου, δεν μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο, αλλά αυτό συγκρίνοντάς το με πολύ ακριβότερα ηχεία και όχι υπολογιστή...Βασικά, μην το παιδεύεις πολύ... πάρε όποια θες από την studio κατηγορία και σου εγγυώμαι ότι το επόμενο ποστ σου θα είναι για το πόσο μαμάτα είναι τα ηχεία... και μπάσα θα έχεις και πρίμα και μεσαία και ότι θες, άλλωστε έχουν tone control... απλά όπως σου είπα, μην περιμένεις να ακούσεις subwoofer η την λεπτομέρεια ενός πανάκριβου ηχείου...Επίσης δεν θυμάμαι αν τα ms-40 έχουν έξοδο για ακουστικά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawk Ιούλιος 31, 2011 #39 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2011 Επειδή με τα ηχεία που είναι αποκλειστικά για PC δε βγάζεις εύκολα άκρη, εκτός του οτι τα χρυσοπληρώνεις εγώ θα πρότεινα σε οποιον πάει να σκάσει μέχρι 200Ε για ηχεία PC να προτιμήσει κάτι τέτοιο ή τέτοιο.Για μουσική είναι ότι πρέπει, χωρίς να παράγουν "φθηνιάρικο" ήχο.Εγώ όταν χάλασαν τα X-540 (δώρο ήταν) και τα άλλαξα, επειδή ήμουν σε αδιέξοδο και είχα δοκιμάσει παλιότερα αυτή τη λύση προτίμησα να πάρω αυτό και δε με χάλασε καθόλου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio102004 Αύγουστος 3, 2011 #40 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2011 ms-40 απο μενα....εκτος αν θες να τα σκασεις και εχεις χωρο πανω απο 75τμ... - - PA- - - -BEHRINGER B-3030A Truth Active studio monitors 75W -Pair- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.