Jump to content

MythBuster: Μπαταρία

SpawNerGR

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες, θέλω να μάθω τι γίνετε σχετικά με τις μπαταρίες των συσκευών.

Πιο συγκεκριμένα απο λάπτοπ, δλδ την πιο πολύ ώρα το δικο μου το έχω στην πρίζα.

Αυτό είναι κακό, καλό?

Γιατί θυμάμαι παλιά τα κινητά λέγαν να μην τα έχουμε συνεχώς στην πρίζα γιατί χαλάει η μπαταρία.

Το ίδιο συμβαίνει κ στα λάπτοπ φαντάζομαι.

Αλλά τι να κάνω? Να την έχω τελείως εκτός? Δεν θα αποφορτιστεί τελείως έτσι?

Το άλλο σενάριο, μόλις γεμίζω την μπαταρία απο το ρεύμα, να λειτουργεί αυτόνομα

κ όταν ξεφορτίζει να το βάζω πάλι στο ρεύμα, αλλά ποιος το κάνει αυτό. Είναι μανούρα.

Ποια η δικιά σας άποψη?

SpawNerGR

εγω πιστευω πως αυτο που λες "Το άλλο σενάριο, μόλις γεμίζω την μπαταρία απο το ρεύμα, να λειτουργεί αυτόνομα

κ όταν ξεφορτίζει να το βάζω πάλι στο ρεύμα" ειναι το πιο σωστο!!

Heh κ πιο δίπλα λέει: "Είναι μανούρα" αλλά το πιο λογικό αυτό είναι.

Αν θυμούνται μερικοί παλιά λέγαν το ίδιο κάπως κ για τους υπολογιστές που λέγαν ότι καλύτερα να μένει ανοιχτός απο το άνοιξε σβήσε κ είδα τελικά ένα ντοκιματέρ σχετικό στο Discovery Channel που είχε το ίδιο περίπου αλλά με το θέμα των λυχνιών.

Συμφωνά με αυτό:

For proper maintenance of a lithium-based battery, it’s important to keep the electrons in it moving occasionally. Apple does not recommend leaving your portable plugged in all the time. An ideal use would be a commuter who uses her notebook on the train, then plugs it in at the office to charge. This keeps the battery juices flowing. If on the other hand, you use a desktop computer at work, and save a notebook for infrequent travel, Apple recommends charging and discharging its battery at least once per month.

επίσης για αυτό που λέμε αν πρέπει να ξεφορτίσει πρωτα τελείως πριν το ξαναβάλουμε για φόρτιση, μπορεί να έχει μείνει απο τις nickel-based μπαταρίες:

Lithium-ion polymer batteries pack in a higher power density than nickel-based batteries. This gives you a longer battery life in a lighter package, as lithium is the lightest metal. You can also recharge a lithium-ion polymer battery whenever convenient, without the full charge or discharge cycle necessary to keep nickel-based batteries at peak performance. (Over time, crystals build up in nickel-based batteries and prevent you from charging them completely, necessitating an inconvenient full discharge.)

link

αυτά λεεί η apple, τωρα πόσο αξιόπιστα είναι το κρίνετε εσείς

Heh κ πιο δίπλα λέει: "Είναι μανούρα" αλλά το πιο λογικό αυτό είναι.

Αν θυμούνται μερικοί παλιά λέγαν το ίδιο κάπως κ για τους υπολογιστές που λέγαν ότι καλύτερα να μένει ανοιχτός απο το άνοιξε σβήσε κ είδα τελικά ένα ντοκιματέρ σχετικό στο Discovery Channel που είχε το ίδιο περίπου αλλά με το θέμα των λυχνιών.

Στο θέμα των λυχνιών είχα δεί ένα επεισόδιο mythbusters στο οποίο αποδείκνυαν πως σε συμφέρει να αφήσεις τις λάμπες ανοίχτες μόνο αν αυτές είναι φθορισμού, και αν φύγεις απο το δωμάτιο για λιγότερο από 20κατι δευτερόλεπτα:p. Γιά όλους τους άλλους τύπους λυχνιών που δοκίμαζαν το ανοιξε-κλείσε στοίχιζε σε ρεύμα λιγότερο από δευτερόλεπτο. Όποτε το συμπέρασμα είναι οτί είναι πιο οικονομικό να τις κλείνουμε πάντα

αν είναι να δουλέψεις πολλές ώρες και δεν έχεις προβλήματα με τη δεη, είναι δόκιμο να αφαιρείς τη μπαταρία εντελώς και να το έχεις μόνο με το ρεύμα... αν μάλιστα έχεις και ups ακόμα καλύτερα...

Όπως σου λεεί ο voudas δεν την ταλαιπωρείς καθόλου την μπαταρία.. ούτε φορτίζει ούτε αποφορτίζει ουτε τπτ. 'Απλα υπαρχει το ρίσκο να κλίσει στεγνά το laptop από καμιά @#@$ της ΔΕΗ.. Άν έχεις ένα ups τότε δεν φοβάσαι τπτ

Επειδη το εχω ψιλοψαξει το θεμα.οντως αν εχεις το λαπτοπ συνεχεια στη πριζα η διαρκεια ζωης της μπαταριας μειωνεται.το ιδιο και αν την φορτιζεις ξεφορτιζεις συνεχεια.

το καλυτερο ειναι αν θες να την εχεις πανω στο λαπτοπ,να την αφηνεις να παει μεχρι 35-40% και μετα ξανα φορτιση.αν θες να την βγαλεις απο το λαπτοπ για να μην χαλασει τοτε δεν την βγαζεις τελειως φορτισμενη αλλα οταν ειναι γυρω στο 40% (αυτο ισχυει για ολες τις μπαταριες) καθως ετσι οσο περναει ο χρονος χανει λιγοτερη χωρητικοτητα ας πουμε...

εντιτ: επισης αν την βγαλεις τελειως ριχνε της μια φορτιση-ξεφορτιση μεχρι το 40% το μηνα και θα εισαι κομπλε.

Βασικά διαβάζω ένα άρθρο τώρα, αλλα βέβαια στα αγγλικά:

10 Easy Steps For a Longer HP Laptop Battery Life

A gadget freak knows that the most vulnerable part of his/her laptop is nothing but its own battery. Though most of the laptop battery manufacturers boast of making batteries which can last for 5 to 6 hours, they fail to emphasize that such lifespan can be given only when you use it in the most ideal conditions..

Thus our batteries fall short of providing our laptops with the required energy more than often. The reason is simple. We don't know how to use it judiciously to elongate its life. Follow the following lines on this electronic blog so you don't fall prey to such a situation.

Use Power-saving Setting : Every laptop has its power-saving setting in its control panel. Using this setting helps to stop the unwanted use of various parts such as hard drive, screen etc. Also reducing the time limit for your screensaver around one minute helps a lot.

No Externals : Using externals laptop accessories such as, mouse, keyboards, and entertainments appliances such as DVDs and CD playrers hamper the life of a battery. It is better to use the inbuilt keyboard and touchpad. Also, watch a movie directly from the hard drive only. Also using headphones saves more energy than using a speaker.

Kick On The Backlight : There are times when you don't need the backlight at all such as while downloading a file etc. So you better switch it off.

Switch off Bluetooth : It tends to switch on when you start your laptop computers. Thus it brings enough load on the battery. So, switch it off if you are not using it.

Say Bye To Wi-Fi : The same damage can be done by a Wi-Fi connection too. So better disconnect it when not in use.

Set Your Screen : Using your screen in the right way can save your battery for long. You can do it by minimizing the brightness, color composition and resolution to the maximum.

Regular Defragmentation : Regular defragmentation of the hard disk has two obvious benefits. First, it speeds up your processor and secondly, it keeps all the files in regular order which saves time while locating a file. Thus helping you save the battery.

Close Unnecessary Processes : You are not required to use all the processes while operating your laptop. So close down all the processes which bring an unwanted load on the laptop. Vistas needs no more than 48 switched-on processes for a smooth operation. Also do you know that you can use Microsoft XP closing down all but 18 processes?

Clean It : You are not supposed to give it a bath in the tub. Rather you keep cleaning, using a cotton ball, the metal contacts of your battery almost once in a month. Removing the dirt improves the flow of energy.

Use It or Lose It : Never leave a fully charged battery unused for weeks. Use almost every week. It is just like warm up session for a battery.

πηγή:10 Easy Steps For a Longer HP Laptop Battery Life

Νομίζω ισχύουν τα παραπάνω κ κοντεύει στην κουβέντα μας.

οι μπαταρίες έχουν συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων εκφορτίσεων πέραν του οποίου θα ψοφήσουν όπως και να τις συμπληρώσεις αυτές.

Στην πράξη αγόρασα πέρσυ ένα φοηρούλι ο οποίος δούλευε πάντα με ρεύμα Desknote φάση

και μια φορά το μήνα η μπαταρία έκανε ένα πλήρη κύκλο charge discharge

όταν το πήρα κράταγε 2.5hrs+ .

έτσο συνεχίζω να το δουλεύω εκτός από το καράβι(δεν υπάρχει πάντα μπρίζα διαθέσιμη) και το σπίτι στα Χανιά που η ΔΕΗ είναι απρόβλεπτη.

εξακολουθεί να κρατάει το ίδιο πολύ η μπαταρία, δεν ξέρω αν έχει κάι τραγικά καλό η fujitsu siemens ή αν μπορούσε να είναι και καλύτερα τα πράγματα

αλλά το παραπάνω σενάριο απέδωσε για μένα οπότε δεν το πολυψάχνω.

τα μηχανάκια που φορτίζουν μόνιμα συνήθως σε λιγότερο απο χρόνο κρατάνε μαξ μισή ώρα,απο εμπειρία φίλων.

θα ψοφήσουν όπως και να τις συμπληρώσεις αυτές.

Όπως και όλα τα πράγματα εδώ στον κόσμο :p

Μάλλον έτσι θα είναι καλύτερα. Να γίνετε μια φορά τον μήνα μια φόρτιση-αποφόρτιση για να κρατήσει γενικά.

Αλλά τελικά αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί την μπαταρία, δεν την πουλάει καλύτερα να βγάλει κ κανα φράγκο? 6-cell είναι αυτή... χμμμ... :hmm:

Αλλά τελικά αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί την μπαταρία, δεν την πουλάει καλύτερα να βγάλει κ κανα φράγκο? 6-cell είναι αυτή... χμμμ... :hmm:

Και εγω το λαπτοπ μου, ουσιαστικα σαν desktop το εχω πλεον.

ΠΑΝΤΑ πανω σε ups,χωρις μπαταρια πανω..

Την μπαταρια ζητημα να την εχω χρησιμοποιησει 2-3 φορες.

Οταν χρειαστηκα το λαπτοπ ομως στην σχολη, τοτε με εσωσε!

Φανταζεσαι να εψαχνα μπριζα μεσα στην αιθουσα;:bigsmile:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.