serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2011 Καλησπέρα.Θέλω για ένα laptop να αγοράσω κάρτα δικτύου ethernet, αλλά δεν ξέρω τί να επιλέξω:USB ή PCMCIA;Ποιά είναι η καλύτερη (φαντάζομαι το "καλύτερη" αναφέρεται στο πιό γρήγορη). Αλλά, αν αναφέρεται και κάπου αλλού, θα ήθελα τα φώτα σας και σ' αυτό το επιπλέον που μετράει στην τεχνολογία που πρέπει να επιλέξω.Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιανουάριος 9, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Έτσι όπως τα έχουν κάνει, καλύτερα usb και ο λόγος είναι ότι το pcmcia το άλλαξαν ήδη μια φορά, τώρα το εξαφανίζει σιγά-σιγά το ExpressCard και γενικά τα έχει φάει τα ψωμιά του, με αποτέλεσμα να μην είναι future proof... Πάρε την usb, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς παντού και σήμερα και σε 7-8 χρόνια, αν χρειαστεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregLi Ιανουάριος 9, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο CANYON CNP-WF518N2 TINY USB WIRELESS NETWORK ADAPTER - WIRELESS - E-SHOP.GR Να είναι μικρό και βολικό... αλλιώς πάρε PCMCIA και σε 7-8 χρόνια βλέπεις τι κανεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 9, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Είτε πάρεις usb έιτε pcmcia από ταχύτητα θα είναι ίδιες.Δηλαδή θα είναι ή 100άρα ή 1000άρα οπότε δεν έχεις διαφορά από εκεί.Ανάλογα με το λάπτοπ τώρα που έχεις.Αν είναι κάνα παλιό χωρίς θύρα ethernet τότε το ποιό πιθανό είναι να έχει λίγες usb, 1 ή 2 το πολύ.Αν δεν θες λοιπόν να έχεις μόνιμα δεσμευμένη την μία εξ αυτών τότε πάρε pcmcia.To τί θα κάνεις σε 7-8 χρόνια δεν παίζει και δεν πρέπει να σε νοιάζει, πλέον δεν πουλιέται μηχάνημα που να μην έχει τουλάχιστον 1 θύρα ethernet (ακόμα και οι τηλεοράσεις έχουν), άρα μετά από 7-8 χρόνια ή όποτε χρειαστεί να αλλάξεις το φορητό δεν θα σε απασχολήσει το θέμα αυτό.Αν τώρα το μηχάνημα έχει μεν λίγες usb και είναι και 1.1, πολύ παλιό φορητό δηλαδή τότε μπορεί να θελήσεις να πάρεις pcmcia κάρτα που να βγάζει επιπλέον usb 2.0 ή/και firewire θύρες.Άρα σε αυτήν την περίπτωση που θες την pcmcia ελεύθερη πάρε usb κάρτα ethernet.Εσύ αποφασίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 9, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Το laptop είναι μιάς ξαδέλφης και έχω αναλάβει τα της αγοράς και εγκατάστασης ethernet.Λόγω του ότι είναι εκπαιδευτικός και θα παίρνει το laptop σε δίκτυο που δεν γνωρίζει λεπτομέρειες (εκτός του ότι θα είναι ethernet), δυστυχώς δε μπορώ να δώσω και γω περαιτέρω πληροφορίες.Το laptop δεν είναι παλιό. Απλά, θέλω την περιφερειακή ethernet λόγω του ότι έχει χαλάσει η υποδοχή της LAN επειδή επέμενε-προσπαθούσε να βάλει ethernet καλώδια με στραπατσαρισμένα-χαλασμένα βίσματα RJ-45, με αποτέλεσμα να χαλάσει η υποδοχή της κάρτας δικτύου (η κάρτα λειτουργεί), και τώρα να πρέπει να βάλει στυλό, σελοτέιπ, κ.λπ., κ.λπ., στο ethernet καλώδιο μήπως και πιάσει επαφή ώστε να έχει internet. Και φυσικά, εάν κατά λάθος κουνήσει λίγο το καλώδιο, αντίο internet και φτου κι απ' την αρχή.Όσο για τις USB, δεν έχει πρόβλημα. Το laptop έχει 4, απ' τις οποίες έχει δεσμευμένη μόνο τη μία για το mouse.Οπότε, τελικά, με βλέπω για USB.Ευχαριστώ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Ιανουάριος 9, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο CANYON CNP-WF518N2 TINY USB WIRELESS NETWORK ADAPTER - WIRELESS - E-SHOP.GR Να είναι μικρό και βολικό... αλλιώς πάρε PCMCIA και σε 7-8 χρόνια βλέπεις τι κανεις... Δεν ανέφερα ότι θέλω ethernet για Vista. sorry guys!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.