Jump to content

προβλημα με o/c σε ud7 x58

D Ace

Recommended Posts

παιδια εχω την gigabyte χ58 ud7 και δεν μπορω να κανω o/c της προκοπης! ειναι η rev.2 οταν παραδειγμα βαζω τις ραμ στα 2000 mhz που ειναι κανονικα δεν ανοιγει. οταν βγαζω την εξοικονομηση ενεργειας το ιδιο. τι λετε να φταιει? στη ud3r τον ειχα στα 4ghz σταθερα με default ρευμα... μονο το clock ειχα ανεβασει και το multι στο 21. ειχα κανει o/c στην ud7 στα 3,5 αλλα ειχα την εξοικονομηση ενεργειας στο on...

οταν τις κανω disable δεν bootarei και συνηθως πρεπει να πατησω clr mos η να δοκιμασω να τον κανω ρεσετ καμια 10αρια φορες. τις μνημες απο το xmp τις παω εκει... και τους βαζω το ρευμα στο 1,65 αν το κανω χωρις xmp

δοκιμασα τα παντα, εκανα disabe τις χαζμαρες περι εξοικονομησης (σε ολες τις μητρικες το κανω δηλαδη) αλλα δεν ανοιγει με τιποτα. κανω O/c παλι δεν ανοιγει. πειραζω ρευματα δεν τα αφηνω στο default παλι δεν ανοιγει... πειραζω μνημες και μαντεψε. ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ...

ε τι σκατα θελει? και υποτιθεται την αγορασα επειδη ειναι o/c μητρικη και τοπ... για rex 2 πηγαινα αλλα δεν την ειχε ετοιμοπαραδωτη...

1.65v ειναι το DRAM Voltage και το βαζει μονο του οταν ενεργοποιεις το xmp. Οταν ενεργοποιεις το xmp σου βαζει το DRAM στα 1.65ν και το QPI στα 1.6ν!

1.6ν QPI ειναι πααααρα πολυ και γι αυτο δεν ανοιγει. Δοκιμασε να βαλεις το xmp και αλλαξε το QPI χειροκινητα στα 1.52ν.

Βαλε επισης και το uncore 2χ ταχυτητα της μνημης.

τα εχω κανει ολα... τιποτα. τις μνημες τις πειραξα μονος μου οχι απο xmp... εδω ανεβασα τον cpu στα 3,2 με default ρευμα και δεν ανοιγε. και το αλλο που δεν ανοιγει αν βγαλω την εξοικονομηση ενεργειας που λες να οφειλετε?

πάτα clsmos άσε το μηχάνημα για 5 λεπτά .... ξεκίνα να κάνεις o/c μετά μην περάσεις τα 2000 στις μνήμες ....

η δικιά μου ud7 + o cpu για ram sta 1920 με 1,64v ram apo bios και 1,475qpi

signature.img?iid=457402&thumb=false&iehack=.jpg

edit

και με το μαλακό οι ram γιατί για να σου μποθτάρι μην κάνεις μεγάλες αυξομειώσεις σιγά σιγά την ταχύτητα της RAM ...

μην πάς μόλις ανοίξει πετάξεις 4ghz στον cpu, στη ραμ 2000 και τα ρεύματα στα ύψη στο υπογράφω δεν πρόκειται να ανοίξει με τίποτα

ποια 2000! ουτα 1100 δεν μπορω να περασω... και αυτο το οτι δεν ανοιγει αν σβησω τη εξοικονομηση ενεργειας δεν το καταλαβαινω! με τη ud3r που ειναι και κατωτερη τετοια ντραβαλα δεν ειχα...

ποια 2000! ουτα 1100 δεν μπορω να περασω... και αυτο το οτι δεν ανοιγει αν σβησω τη εξοικονομηση ενεργειας δεν το καταλαβαινω! με τη ud3r που ειναι και κατωτερη τετοια ντραβαλα δεν ειχα...

τι να σου πω κάνε ένα bios update μήπως δεν της αρέσουν οι μνήμες σου ...

και αν πάλι δεν δουλεύει rma λόγο ότι οι μνήμες δεν πάνε στα 2000

βάλτα όλα στοκ και κάνε bios update .... ως έσχατη λύση

edit η εξοικονόμηση ενέργεια δουλεύει μόνο όταν μέσα από τα windows βάλεις στις επιλογές παροχής ενέργειας --> εξισορρόπηση (δοκιμασμένο)

εννοεις να δουλεψει χωρις την εξοικονομηση ενεργειας? αλλα και παλι. αυτο μολις την βγαλω σβηνει για να κανει το reset που θελει και μετα μολις παει να αναψει σβηνει κατευθειαν...

εδιτ:

βλεπω τωρα πως στις μνημες μου λεει 6gb (4 usable)

υπάρχουν τρεις τρόποι

α)

βάζεις μία μία ram πάνω ώστε να βεβαιωθείς ότι δουλεύουν

αν βεβαιωθείς ότι δουλεύουν πας στο β)

β)

αφού βεβαιωθείς ότι δουλεύουν άλλαξε τις σλοτ όχι όπως τις έχεις τώρα διαφορετικά

γ) και φαρμακερό

πίσω για rma πηγενέ την, μην γαργαλήσεις άλλο και την κάψεις και σου λένε χαζομάρες

απενεργοπιοισε τη λειτουργεια eist.για αρχη μη πειραξεις τιποτα αλλα θα τις τρεξεις σε xmp λογικα δεν θα εχεις προβλημα το πολυ πολυ πειραξε τα timming προς τα πανω

,πιο βιος εχεις?

το εβγαλα το eist και μπορεσα να κανω και ενα μικρο o/c στον επεξεργαστη. για τις μνημες ουτε λογο. τις αλλαξα dimm τις εβαλα στα αλλα 3 και δεν ανοιγε καν. εκανε μαλιστα μπιπ μπιπ μπιπ παρα πολυ γρηγορα και επαναλαμβανομενα... oi ram Μου είναι οι Kingston hyper x 2000+ mhz με την ψηλη ψυκτρα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.