Hurricane38 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2011 Γεια και καλη χρονια σε ολουςεχω το εξης παλαβοΕνω ο υπολογιστης μου δουλευε κανονι ξαφνικα επεσε η αποδοση του κατα 70% δλδ κοινως σερνεται.Πριν μου απαντησετε για να προλαβω τη σκεψη σας σας λεω πως ο δισκος ειναι αδειος δλδ δεν ειναι βαρυφορτωμενος αρχεια κλπ κλπ.κανω ανασυγκροτηση συχνα και ολα αυτα.Επισης αν ειχα ιο οταν θα εβαζα το δισκακι των ΧΡ για να κανει διαμορφωση θα την εκανε?Χρονος γρηγορης διαμορφωσης 20 δευτερολεπτα?ΕΛΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΠΑΣΩΕχω ι7920 και πηγαινει λες και ειναι pentium 2 Να καταλαβετε οτι ενα αρχειο rar 700 mb κανει extract σε 20 minΤα πηρα και ξεκινησα για φορματεκει να δειτε χαρεςΤο ολοκληρωσε σε 3 ωρεςΥποψιαζομαι οτι οι ενοχοι ειναι1. σκληρος δισκος seagate 250 mb2.sata cable του σκληρου μηπως ειναι ελλατωματικο η εγινε ελλατωματικο ξαφνικα3.μητρικη?Λιγο απιθανο4.Πραδοξως φαινεται πως οταν το δωματιο εχει ζεστη δουλευει καλυτερα σαν να μην υπαρχει κανενα προβλημαΜηπως εχει προβλημα με το κρυο?5.Μην γελασετε μπορει και να ειναι ελλατωματικο το DVDR και να καθυστερει ολον τον υπολογιστηεπισης θελω να μου προτεινετε καποιο KALO KALO προγραμμα που να σκαναρει το δισκο και να βρισκει προβληματαΜε ενα προγραμμα που εκανα σαρωση δεν βρηκε errors Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 9, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Seatools από Seagate για τον σκληρό. (κατά 80% εδώ μπορεί να είναι το πρόβλημα)Memtest για την μνήμη.Και βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zervas Ιανουάριος 9, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 σκληρος μαλλον λεω και εγω.εχεις κανενα αλλο να δοκιμασεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregLi Ιανουάριος 9, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Καλησπέρα και από εμένα. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις καλώδιο, να σκανάρεις το δίσκο με το seagate tool και βρει δε βρει κάποιο πρόβλημα, να του κάνεις ένα low level format. Θα σου κοστίσει αρκετό χρόνο αλλά αν δεν έχει σοβαρό πρόβλημα ο δίσκος όλα θα πάνε καλά.:dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιανουάριος 9, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 βρει δε βρει κάποιο πρόβλημα, να του κάνεις ένα low level format. ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρεί τον δίσκο με low level format ειδικά αν δεν έχει πρόβλημα. (κάοπτε το κάναμε αυτό, πλέον δεν χρειάζεται)To advanced test από το seatools θα κρατήσει ώρες και θα κάνει τον σκληρό φύλλο και φτερό, θα βρεί οτιδήποτε.Επίσης, πολύ σημαντικό, δοκίμασε να αλλάξεις το σατοκαλώδιο, έχω δεί πολύ περιεργες συμπεριφορές που οφείλονταν σε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregLi Ιανουάριος 9, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 9, 2011 Μου έχει τύχει να μη βρίσκει τίποτε το tool και μετά από low level να δουλεύει κανονικά ο δίσκος. Άσε που αν ο δίσκος ολοκληρώσει με επιτυχία το format είναι σίγουρο πως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μπορεί να ταλαιπωρείται και να μην είναι σωστό να κάνεις συνέχεια low level προφανώς... αλλά αν το κάνεις τόσο σπάνια, κανένα πρόβλημα.ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρεί τον δίσκο με low level format ειδικά αν δεν έχει πρόβλημα. (κάοπτε το κάναμε αυτό, πλέον δεν χρειάζεται)To advanced test από το seatools θα κρατήσει ώρες και θα κάνει τον σκληρό φύλλο και φτερό, θα βρεί οτιδήποτε.Επίσης, πολύ σημαντικό, δοκίμασε να αλλάξεις το σατοκαλώδιο, έχω δεί πολύ περιεργες συμπεριφορές που οφείλονταν σε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hurricane38 Ιανουάριος 10, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2011 παιδια ευχαριστω.Πριν απο πολλα φεγγαρια οταν ημουνα φοιτητης για να βγαλω κανα φραγκο δουλεψα σαν τεχνικος υπολογιστων σε διαφορα μαγαζια εδω στην περιοχη μου.Εχω αντιμετωπισει ενα σωρο πραγματαΚατ'αρχην να σας πω οτι αυτο γινεται οταν ο υπολογιστης ειναι κλειστος για πολλες ωρες η μερες και παω να τον ανοιξω δλδ στο cold boot.Μετα απο καμμια ωρα στρωνει λες και δεν εχει κανενα προβλημαΕλα Παναγια μου!!!!!!!!!!!!!!!!Εχω ακουσει (ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ) οτι το κρυο τους επηρρεαζει.Στο σπιτι μας δεν εχει θερμανση ολη την ημερα διοτι λειπουμε στις δουλειες μας και γυριζουμε το απογευμαΟταν λοιπον τον ανοιγω παντα σερνεταιιιιιιιιιιιιιιιιι μετα στρωνειΓια να προλαβω την σκεψη σας λοιπον εχω ηδη κανει τα εξης¨1.εχω ηδη αλλαξει καλωδιο SATA2 χωρις αποτελεσμα2.εχω ηδη σκαναρει τον δισκο για σφαλματα με το εργαλειο των windows,και με το hard disk sentinel pro χωρις αποτελεσμα.3.Απενεργοποιησα απο το ρευμα το dvd-r γιατι εχω δει οτι και μικρο προβλημα να εχει ειναι ικανο να κανει τον υπολογιστη να σερνεται χωρις αποτελεσμα4.Εβαλα αλλη καρτα γραφικων και δοκιμασα χωρις αποτελεσμα5.Τωρα θα ανανεωσω τους drivers της vga6.Θα κανω και ανανεωση των drivers της foxconn flaming blade καθως και bios update7.Υπερθερμανση δεν υπαρχει πουθενα ολες οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα χαμηλαΑν καποιος εχει σκεφτει κατι που δεν σκεφτηκα εγω ας μου το πει Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Ιανουάριος 10, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 10, 2011 Τις ραμ τις κοίταξες καθόλου?Τρέξε και ενα memtest καλού κακού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.