Jump to content

Ρυθμισεις ΒΙΟS για RAID στην ASUS P4C800 E-DELUXE

Allen

Recommended Posts

Συμφωνα με το manual της μητρικης για να στησω raid -0 με τον ελεγκτη του intel ich5r chipset, πρεπει να θεσω τις επιλογες στο μενου του bios ως εξης:

Μain-->IDE configuration-->

Onboard IDE Operate mode [Enhanced mode]

Enhanced Mode Support On [s-ATA]

Configure S-ATA as Raid [Yes]

Serial ATA BOOTROM [Enabled]

To προβλημα μου ειναι οτι οι δυο τελευταιες επιλογες δεν εμφανιζονται καθολου.Το μονο

που βλεπω ειναι το εξης:

Onboard IDE Operate mode [Enhanced mode]

Enhanced Mode Support On [s-ATA]

IDE Detect Time Out (sec) [35]

Tους 2 δισκους τους βλεπει το bios ως ide channel 3 master και

ide channel 4 master.

Ti μπορω να κανω για να κανω το raid να δουλεψει (χωρις να τους βαλω στον promise)?

H μητρικη εχει το τελευταιο bios 1016.BOHΘΕΙΑ..........

To εψαξα λιγο παραπανω το πραγμα και βρηκα οτι η μητρικη μου δεν ειναι η e-deluxe αλλα

η απλη deluxe ,η οποια δεν εχει το southbridge intel 82801ER (ICHR5),αλλα το ιντελ 82801EB (ICH5), που ναι μεν υποστηριζει σκληρους SATA αλλα οχι SATA RAID.

Εγω μεχρι τωρα νομιζα οτι ολα τα μοντελα της asus με το 875ι, ειχαν το ICH5R.

Υπαρχει κανενας καινουριος οδηγος που να ενεργοποιει το sata raid στη μητρικη μου?

Αρχική απάντηση από Allen

Υπαρχει κανενας καινουριος οδηγος που να ενεργοποιει το sata raid στη μητρικη μου?

Δυστυχώς από τη στιγμή που δεν υπάρχει native support για raid από το συγκεκριμένο chipset δύσκολα θα καταφέρεις κάτι ακόμα και με modded bios. :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.