Jump to content

Πρόβλημα με wd10ealx caviar blue SATA 3

Nikitas Raptis

Recommended Posts

Καλησπέρα, προσπαθώ να εγκαταστήσω τα windows στον παρακάτω σκληρό και ο υπολογιστής αργεί υπερβολικά να φορτώσει την εγκατάσταση. Όταν αρχίζει να αντιγράφει τα αρχεία δεν ξεκολλάει από το 0%. Το λεντάκι που αντιστοιχεί στο σκληρό δίσκο μένει σβηστό παρ΄όλο που ο δίσκος δουλεύει έστω και λίγο. Η μητρική που έχω είναι η GA-770TA-UD3 και έχει SATA 3 controller ενσωματωμένο.

Έχει να προτείνει κανείς κάτι;

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Blue-WD10EALX-1TB-HDD-3-5inches-32MB-Cache-7200RPM-Sata-6Gb-s.htm

Το δίσκο δεν τον πήρα από το πλαίσιο.

Έτσι για την ιστορία το σκληρό τον αγόρασα από το plus4u στα 41.91. Τον παρήγγειλα στη μία περίπου το μεσημέρι και ήρθε την επόμενη 31/12/10. Απλά το λέω για να λέμε και τα καλά του κάθε καταστήματος. Ήμουν από τους τυχερούς που πρόλαβαν ίσως. Η συσκευασία ήταν σφραγισμένη.

Γύρω στα 2-3 λεπτά. Του είχα κάνει format νωρίτερα πάντως

Δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι.

Το 0% μέχρι να ξεκολλήσει παίρνει μερικές φορές και πάνω από 5λεπτο ανάλογα την ιπποδύναμη γενικότερα του μηχανήματος.

Θα πρότεινα πριν τον ξεγράψεις τον σκληρό, να το αφήσεις στο setup κάνα 20λεπτο να τρέξει και μετά βλέπεις.

WD Support / Downloads / SATA & SAS / WD Caviar Blue / SE / SE16 (SATA II)

Data Lifeguard Diagnostic for Windows

Βάλε τον σε άλλο μηχάνημα και γράψε το παραπάνω αρχείο σε cd και τρέξτο.

Εγκατέστησα τα Windows σε έναν IDE που είχα και σύνδεσα στη συνέχεια τον SATA 3. Εγκατέστησα το πρόγραμμα που μου είπες και το έτρεξα. Και οι δύο στο quick test είναι εντάξει. Θέλω όμως να εγκαταστήσω τώρα το λειτουργικό στον SATA III. Ελπίζω να μην μπλέξω.

Δώσε λίγο χρόνο παραπάνω που σου λέει και ο φίλος dimitris_s και κάνε υπομονή

αργεί να ξεφύγει από το 0% ειδικά σε μηχανικούς δίσκους και βλέπεις

Όλα καλά παιδιά... Τόσος κόπος για το τίποτα! Ψάρωσα που αργούσε τόσο... Δουλεύει ρολόι....

Ευχαριστώ πολύ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΡΙΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΝΑ

:p

Παιδιά.... Μιας και δεν μπορούσα να αντιγράψω μια ταινία και κάτι φωτογραφίες των 7mb σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, (έγραφε "can't read from the source κλπ...") είπα να κάνω το extended test της WD.

Το αποτέλεσμα ήταν στα 12 λεπτά:

test result fail

test error code 08-Too many bad sectors detected

smart status pass"

Μήπως φταίει που έκανα quick format?

Όχι, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το format δεν επηρεάζει την επιφάνεια του σκληρού. Εφόσον σου βγάζει bad sectors πάει να πει ότι το platter είναι προβληματικό. Αν είναι εντός εγγύησης κάνεις RMA. Διαφορετικά ίσως θα πρέπει να δοκιμάσεις low level format ή κάτι αντίστοιχο ώστε να μην υπάρξει προσπάθεια εγγραφής στα χαλασμένα sectors.

Όχι, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το format δεν επηρεάζει την επιφάνεια του σκληρού. Εφόσον σου βγάζει bad sectors πάει να πει ότι το platter είναι προβληματικό. Αν είναι εντός εγγύησης κάνεις RMA. Διαφορετικά ίσως θα πρέπει να δοκιμάσεις low level format ή κάτι αντίστοιχο ώστε να μην υπάρξει προσπάθεια εγγραφής στα χαλασμένα sectors.

2 Εβδομάδων είναι... Για να δούμε τι θα γίνει τώρα.

Οπότε πας για επιστροφή και αντικατάσταση...

Ακριβώς... Μίλησα μαζί τους και μου είπαν να το στείλω με τα έξοδα αποστολής δικά τους.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βρεθεί λύση σύντομα. Την πατήσαμε... Απορώ γιατί ήταν σφραγισμένος ο σκληρός.

Κοίτα ζούμε στην εποχή που το 90% των κομματιών είναι made in China με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα κατασκευής. Οι εταιρίες προσπαθούν όσο μπορούν να κρατήσουν την ποιότητα σε ικανοποιητικά επίπεδα αλλά με τις επικρατούσες συνθήκες στα εργοστάσια δεν είναι εύκολο...

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.