Jump to content

έρευνα για το facebook

psyber

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και καλή χρονιά. εύχομαι σε όλους υγεία.

Το τμήμα ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστημίου κάνει μία έρευνα για το Facebook στην Ελλάδα. Όσοι είστε μέλη στο fb και θέλετε να βοηθήσετε έναν συμφορουμίτη σας στην εργασία του παρακαλώ ακολουθήστε το παρακάτω link. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη!!!

Greek Facebook Users Survey

Φίλε μου λυπάμαι αλλά το ερωτηματολόγιο είναι τραγικά μεγάλο για να απαντηθεί από άτομα που έχουν το fb απλά για να ενημερώνονται για events ή εκδηλώσεις (τουλάχιστον εγώ έτσι το χρησιμοποιώ)

Δε νομίζω οτι θα δεις και πολλή συμμετοχή με τόσες σελίδες ερωτήσεων.

Αδερφε, μετα χαρας να βοηθησω οσο μπορω, το συμπληρωνω as we speak, αλλα αποψη μου οτι οι ερωτησεις ειναι εντελως μονοπλευρες, ασπρο-μαυρο, αποχρωσεις δεν εχει. Μoυ δινει την εντυπωση οτι το συμπερασμα που θελει να βγαλει ειναι οτι οσοι ασχολουνται ή ασχολουνται ελαχιστα ή ειναι attention whores.

Όπως είπε και ο φίλτατος spresv, οι απαντήσεις των ερωτήσεων είναι μονόπλευρες και άκρα-άκρα.

Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο, ούτε άσπρο-γκρι-μαύρο.

Έτσι όπως είναι επί της ουσίας οδηγείς τον άλλο, σαν να θες σώνει και καλά να βγάλεις συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, σε ένα ερωτηματολόγιο (που εγώ btw το συμπλήρωσα) δεν μπορεί να αναφέρονται όλες οι απόψεις, γιατί πολύ απλά ο καθένας έχει κι από μία (που λέει κι η παροιμία :hehe:). Το θέμα είναι να εκχωρήσει ο καθένας αυτήν που είναι πιο κοντά σε αυτόν, άλλωστε όπως αυτός δεν απαντάει απόλυτα, έτσι απόλυτα δεν θα βγουν και τα αποτελέσματα.

Και επίσης, οι απαντήσεις δεν είναι άσπρο μαύρο, εν αντίθεσει το είδα αρκετά "γεμάτο" το ερωτηματολόγιο, και μην ξεχνάτε, ότι κάτω από κάθε ερώτημα, είχε και κενό να γράψεις κάποια άλλη άποψη.

Αυτά από εμένα, και φίλε psyber μια χαρά μου φάνηκε το ερωτηματολόγιο. :flower::)

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, σε ένα ερωτηματολόγιο (που εγώ btw το συμπλήρωσα) δεν μπορεί να αναφέρονται όλες οι απόψεις, γιατί πολύ απλά ο καθένας έχει κι από μία (που λέει κι η παροιμία :hehe:). Το θέμα είναι να εκχωρήσει ο καθένας αυτήν που είναι πιο κοντά σε αυτόν, άλλωστε όπως αυτός δεν απαντάει απόλυτα, έτσι απόλυτα δεν θα βγουν και τα αποτελέσματα.

Και επίσης, οι απαντήσεις δεν είναι άσπρο μαύρο, εν αντίθεσει το είδα αρκετά "γεμάτο" το ερωτηματολόγιο, και μην ξεχνάτε, ότι κάτω από κάθε ερώτημα, είχε και κενό να γράψεις κάποια άλλη άποψη.

Αυτά από εμένα, και φίλε psyber μια χαρά μου φάνηκε το ερωτηματολόγιο. :flower::)

Όπως το

2) Πόσες φορές συνδεθήκατε στο FB εχθές ?

Καμμία, μερικές, αρκετές, πάρα πολύ.

Πιθανή απάντηση 1 φορά εν παίζει ?

3) Πόσο κόπο κάνατε για να προβάλλετε τον εαυτό σας στο Facebook (αναρτώντας φωτογραφίες, δημοσιεύοντας πληροφορίες σχετικά με εσάς κ.λ.π.);

Απαντήσεις:

Όχι τόσο, λίγο, αρκετά, πάρα πολύ

Απάντηση: Δεν το κάνω για να προβληθώ εν παίζει ?

5) Πόσο ρόλο παίζουν οι παρακάτω λόγοι στο γιατί χρησιμοποιείτε το Facebook. Χρησιμοποιείστε τις παρακάτω απαντήσεις:

... το καθόλου έπαψε να είναι μονάδα μέτρησης ?

Σώνει και καλά να θέλουμε κάτι από αυτά έστω για λίγο ?

Τρενάκι πάει το πράμα.

παιδια θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το feedback που μου δίνετε για την έρευνα μου. καταλαβαίνω απόλυτα ότι το ερωτηματολόγιο θέλει το χρόνο του αλλά δυστυχώς προκειμένου να προκύψει μία πλήρης εικόνα απαιτείται μία ποικιλία ερωτήσεων ικανή για να καλυψει όλες τις παραμέτρους.

ειλικρινά δεν έχω διάθεση να κατευθύνω κανένα. το ερωτηματολόγιο δεν είναι δικής μου κατασκευής αλλά το έχουν σχεδιάσει διακεκριμένοι επιστήμονες στο εξωτερικό. φίλε bill peppas θεωρώ ότι η απάντηση όχι τόσο καλύπτει το φάσμα αυτών που θα προτιμούσαν το καθόλου. δυστυχώς αν και καταλαβαίνω το point σου καθώς και από τα σχόλια σου προκύπτει ότι έχεις μία σχετική εμπειρία, δεν εχω την ελευθερία να διατυπώσω τις ερωτήσεις όπως θα ήθελα εγω.

ωστόσο επειδή η αναγνωση του thread μπορεί να προκαταλάβει όσους διατίθενται να το συμπληρώσουν θα προτιμούσα να συνεχιστεί η κουβέντα αφου συλλεχθούν τα ερωτηματολόγια. σε κάθε περίπτωση όποιος έχει κάτι να επισημάνει θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν μου το έστελνε σε προσωπικό μήνυμα.

και παλι σας ευχαριστώ πολύ.

βασικά τώρα είναι που αρχίζω να πιστεύω πως η ερευνα έχει λόγο να κατευθύνει κάποιον.

πριν υπήρχε στον αέρα η μη εμπειρία, αλλα τώρα το να έχει στήσει κάποιος έμπειρος ένα τέτοιο ερωτηματολόγιο, περισσότερα ερωτήματα γεννάει παρα απαντήσεις.

και ευτυχώς η δυστυχώς, από την στιγμή που ποστάρετε κάτι τέτοιο σε forum, είναι ευθέως αυτονόητο πως θα σχολιαστεί και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των forums

Όπως το

2) Πόσες φορές συνδεθήκατε στο FB εχθές ?

Καμμία, μερικές, αρκετές, πάρα πολύ.

Πιθανή απάντηση 1 φορά εν παίζει ?

3) Πόσο κόπο κάνατε για να προβάλλετε τον εαυτό σας στο Facebook (αναρτώντας φωτογραφίες, δημοσιεύοντας πληροφορίες σχετικά με εσάς κ.λ.π.);

Απαντήσεις:

Όχι τόσο, λίγο, αρκετά, πάρα πολύ

Απάντηση: Δεν το κάνω για να προβληθώ εν παίζει ?

5) Πόσο ρόλο παίζουν οι παρακάτω λόγοι στο γιατί χρησιμοποιείτε το Facebook. Χρησιμοποιείστε τις παρακάτω απαντήσεις:

... το καθόλου έπαψε να είναι μονάδα μέτρησης ?

Σώνει και καλά να θέλουμε κάτι από αυτά έστω για λίγο ?

Τρενάκι πάει το πράμα.

Αυτό λέω από πάνω... άμα είναι να βάζει μία-μία τις πιθανές απαντήσεις ζήτω που καήκαμε. Δηλαδή, το "μερικές" δεν εκφράζει ένα σύνολο (φορών σύνδεσης) ώστε να σε καλύπτει; Ένα ερωτηματολόγιο (έχω την εντύπωση δηλαδή) ΔΕΝ μπορεί να γίνει απόλυτα πλήρες, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό. Απλά επιλέγεις την απάντηση που σε εκφράζει περισσότερο. Και ξαναλέω, άλλωστε, κάτω από κάθε ερώτηση είχε και κουτάκι για να βάλετε μια απάντηση που δεν είναι μέσα στις διαθέσιμες.

Tόσο απλό... τεσπά, δεν μ' αρέσει να μαλώνω σε "ξένους αχυρώνες" οπότε το σταματάω εδώ.

Υγ: Και όχι, δεν είμαι συγγενής του psyber (να προλάβω τυχόν ερωτήσεις)!!! :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.