Jump to content

Αγορά smartphone με συγκεκριμένες δυνατότητες

spdrosin1416003315

Recommended Posts

Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα (σε αυτό αλλά και σε άλλα αντίστοιχα forums), αλλά αδυνατώ ακόμα να αποφανθώ.

Λοιπόν, η συσκευή που ψάχνω, θέλω:

- Σίγουρα να βγάζει καλές φωτογραφίες/βίντεο, συνεπώς να έχει και φλας οπωσδήποτε (Δεν έπαιρνα ούτε θα πάρω ψηφιακή - διακοπές,στιγμές,κλπ πάντα "την έβγαζα" με το κινητό).

- Εννοείται χρήση Wi-Fi = καλό δέκτη ασυρμάτου.

- Να έχει δυνατό επεξεργαστή (φαντάζομαι 1Ghz) ώστε να μην έχω "θέμα" όταν εκτελώ πολλές εφαρμογές.

- Nα είναι εξοπλισμένο με (A-)GPS.

- Να έχει μια αξιοπρεπή μπαταρία.

- Να μπορώ να παίξω ένα καλό παιχνίδι και να δω μια ταινία αξιοπρεπώς.

Κοινώς ,νομίζω τα θέλω όλα. Σίγουρα μιλάμε για υψηλό badget (400 άνετα - με νέο συμβόλαιο θα το πάρω) αλλά θα ήθελα όσο το δυνατό καλύτερο value for money. Καλοβλέπω γενικά HTC, διότι μαθαίνω πως έχει πολύ καλό service και δη το Desire (HD). Ξέρω όμως πως απέναντι "παίζει" δυνατά το Samsung Galaxy S. Πιθανόν και κάποιο άλλο που δεν έχω δώσει ιδιαίτερη βάση.

- Λειτουργικό είμαι σίγουρος πως θέλω Android (όντας και Ubuntistas), οπότε η συσκευή θα ήθελα να πληροί τις προυποθέσεις για μελλοντική αναβάθμιση (Android 3.0 λογικά - το 2.3 δεν το αναφέρω καν).

Όσον αφορά την οθόνη πραγματικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να προτιμήσω. Από τη μια διαβάζω πως οι (Super) AMOLED είναι ποιοτικότερες από την άλλη μαθαίνω πως οι "φτωχότερες" LCD για την ηλιόλουστη Ελλάδα μας είναι καλύτερες (αν και σ' ένα συγκριτικό βίντεο στο techblog.gr προσωπικά διαπίστωσα το αντίθετο).

Γενικά έχω διαβάσει συγκριτικά και reviews αλλά όλο κάπου κάποιο υπερτερεί τη στιγμή που το άλλο κερδίζει αλλού, πράγμα που σημαίνει πως το θέμα είναι στο που εσύ το θέλεις δυνατότερο.

Σαν να ''φωτογραφίζεις'' το HTC Desire HD είναι. Μόλις το πήρα και εγώ, πιστεύω είναι πλήρες και με απεριόριστες δυνατότητες. Το αγόρασα μέσω ebay από Γερμανία, σφραγισμένο από έναν τύπο που το πήρε από επιδότηση, 410 ευρώ. Την επιδότησή σου από τον πάροχο ζήτησέ την σε έκπτωση στο πάγιό σου. Το μόνο μελανό του σημείο για μένα είναι η μπαταρία του, αν και με λογική χρήση με βγάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν το πάρεις από έξω να κοιτάξεις να είναι ξεκλείδωτο.

Γνώμη μου είναι να πάρεις κάτι με nVidia Tegra 2 ή αν θέλεις πραγματικό λειτουργικό Linux περίμενε για MeeGo. Αν δεν μπορείς να περιμένεις και δεν σε ενοχλεί το μέγεθος, το HTC Desire HD είναι πολύ καλή επιλογή.

Σαν να ''φωτογραφίζεις'' το HTC Desire HD είναι. Μόλις το πήρα και εγώ, πιστεύω είναι πλήρες και με απεριόριστες δυνατότητες. Το αγόρασα μέσω ebay από Γερμανία, σφραγισμένο από έναν τύπο που το πήρε από επιδότηση, 410 ευρώ. Την επιδότησή σου από τον πάροχο ζήτησέ την σε έκπτωση στο πάγιό σου. Το μόνο μελανό του σημείο για μένα είναι η μπαταρία του, αν και με λογική χρήση με βγάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν το πάρεις από έξω να κοιτάξεις να είναι ξεκλείδωτο.

Μάλιστα.

Δυστυχώς δεν έχω επιδότηση. Νέα σύνδεση θα κάνω σε άλλη εταιρεία.

Ξεκλείδωτο εννοείς να είναι root; Root εργοστασιακό όμως δε γίνεται, οπότε θα πει πως είναι μεταχειρισμένο/ανοιγμένο πράγμα που εγώ αποκλείεται να αγόραζα.

Aξίζει η διαφορά των 100 ευρώ από HTC Desire σε HTC Desire HD;

Γνώμη μου είναι να πάρεις κάτι με nVidia Tegra 2 ή αν θέλεις πραγματικό λειτουργικό Linux περίμενε για MeeGo. Αν δεν μπορείς να περιμένεις και δεν σε ενοχλεί το μέγεθος, το HTC Desire HD είναι πολύ καλή επιλογή.

Κοίτα η λογική του "περίμενε" στη τεχνολογία για μένα φαντάζει ουτοπική. Διαρκώς πρέπει να περιμένουμε για κάτι νέο/καλύτερο.

Μόλις βγει αυτό θα υπάρξουν bugs,κολλήματα,κλπ. Τότε θα λέμε "περίμενε για αναβάθμιση". Θα γίνουν 2,3,4 και μετά θα λέμε "βγαίνει με βελτιωμένο εκείνο και το άλλο και το παράλλο η τάδε συσκευή", κοκ. Γνώμη μου κι άποψη μου έτσι; Φιλικά.

Το περίμενε στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει 1-2 εβδομάδες. Τα 100€ δεν θα τα έδινα γιατί το HTC Desire είναι ίδιο σχεδόν με το Nexus, στο οποίο δοκιμάζεται και εξελίσσετε το Android και έτσι έχεις όλα τα update πρώτος. Το nVidia Tegra 2 το είπα γιατί ακούγετε ότι θα είναι minimum requirement για Android 3.0.

Υ.Γ. Όταν θέλω να αγοράσω κάτι επιλέγω τα χαρακτηριστικά που θέλω, βλέπω αν υπάρχει κάτι που με καλύπτει και το παίρνω, αλλιώς περιμένω (βλ. Android 3.0).

Το περίμενε στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει 1-2 εβδομάδες. Τα 100€ δεν θα τα έδινα γιατί το HTC Desire είναι ίδιο σχεδόν με το Nexus, στο οποίο δοκιμάζεται και εξελίσσετε το Android και έτσι έχεις όλα τα update πρώτος. Το nVidia Tegra 2 το είπα γιατί ακούγετε ότι θα είναι minimum requirement για Android 3.0.

Υ.Γ. Όταν θέλω να αγοράσω κάτι επιλέγω τα χαρακτηριστικά που θέλω, βλέπω αν υπάρχει κάτι που με καλύπτει και το παίρνω, αλλιώς περιμένω (βλ. Android 3.0).

Μάλιστα. Αν μιλάμε για 1-2 βδομάδες οκ συμβιβάζομαι. Να το μεταφράσω σε 1-2 μήνες για την Ελλάδα όμως;

Mε μπέρδεψες όμως. Ποιο ακριβώς Nexus λες; Η Samsung "παίζει" δηλαδή με 2 συσκευές σε αυτήν την κατηγορία (Nexus & Galaxy S); Κάτι χάνω εδώ.

Επίσης nVidia Tegra 2 θα είναι συσκευή ή chip και το σημαντικότερο για τί τιμές μιλάμε; Γιατί αν είναι να φτάσω το 700άρι καήκαμε. Ξεκίνησα για HTC Wildfire μην καταλήξω για δάνειο στην τράπεζα.

Ε εντάξει δεν είπα πως το Android 3.0 είναι η αρχή και το τέλος μου. Απλά κάπου διάβαζα πως στις υπάρχουσες συσκευές κάπου μπορεί και να παίξει - να μην το εκμεταλλευτώ;

Edit:

Προφανώς θα λες αυτό το Nexus: Samsung google Nexus S

Κάτι έμαθα: HTC thunderbolt dual-core smartphone.

Το nVidia Tegra 2 είναι chip ενώ μια τέτοια συσκευή παραμένει στα ίδια χρήματα (600 ευρώ). Ενδιαφέρον αλλά θα αργήσει. Ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί.

Όταν αναφέρθηκά στο Nexus εννοούσα το Nexus One.

Εδώ μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά του NVIDIA Tegra 2.

Το πρώτο smartphone που παρουσιάστηκε με NVIDIA Tegra 2 είναι το LG Optimus 2X και θα έρθει στην αγορά μέχρι τον επόμενο μήνα. Τώρα για Ελλάδα ούτε ο θεός ο ίδιος δεν ξέρει. Μπορεί και αμέσως μπορεί και μετά από πολλούς μήνες.

Πάντως αν βιάζεσαι και το HTC Desire σε καλύπτει πλήρως πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι και πολύ.

Όταν αναφέρθηκά στο Nexus εννοούσα το Nexus One.

Εδώ μπορείς να δεις τα χαρακτηριστικά του NVIDIA Tegra 2.

Το πρώτο smartphone που παρουσιάστηκε με NVIDIA Tegra 2 είναι το LG Optimus 2X και θα έρθει στην αγορά μέχρι τον επόμενο μήνα. Τώρα για Ελλάδα ούτε ο θεός ο ίδιος δεν ξέρει. Μπορεί και αμέσως μπορεί και μετά από πολλούς μήνες.

Πάντως αν βιάζεσαι και το HTC Desire σε καλύπτει πλήρως πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι και πολύ.

Ε ναι. Όπως προείπα στη διαδικασία του "περίμενε" εγώ δε μπαίνω έτσι.

Πιο πάνω όμως είπες χαρακτηριστικά: "Το περίμενε στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει 1-2 εβδομάδες". Tώρα μου είπες πως μπορεί να πάρει και πολλούς μήνες. Με μπέρδεψες.

Εγώ άλλο Nexus κατάλαβα (το S). Τώρα μου είπες για το Nexus One και έπεσα σε ακόμα πιο βαθιά νερά, αφού φαίνεται κι αυτό πολύ δυνατό.

Από το Desire HD ουσιαστικά μόνο στην κάμερα υστερεί; Εμένα μου φαίνεται σαν το απλό Desire με καλύτερη οθόνη, μπαταρία και ενσωματωμένη μνήμη (εξαιρώ εκδόσεις Bluetooth, Wi-Fi, κλπ). Σωστά;

Οι 4 συσκευές που κοιτάω είναι:

1) HTC Desire HD

2) HTC Desire

3) HTC Google Nexus One

4) Samsung Google Nexus S

Και δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάποια άλλη αξιόλογη σε αυτά τα "κυβικά".

Το Nexus One δεν νομίζω ότι μπορείς να το βρεις με συμβόλαιο κάπου αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας.

Το 1-2 εβδομάδες το είπα για να δεις ποια θα είναι τα minimum requirements για Android 3.0, ώστε να μην πληρώσεις το Desire HD ή Nexus S και στο τέλος δεν πάρεις τις αναβαθμίσεις. Άσε που οι 4" και 4,3" προσωπκά δεν μου αρέσουν για καθημερινή χρήση.

Στο Desire το μόνο που πρέπει προσέξει κανείς είναι ότι κυκλοφορούν 2 εκδόσεις στις οποίες διαφέρει μόνο η οθόνη. Η μία έχει AMOLED και η άλλη Super LCD. Το ποια είναι καλύτερη δεν το γνωρίζω και καλύτερα να μας πει κάποιος που έχει δει και τις δύο.

Το Nexus One δεν νομίζω ότι μπορείς να το βρεις με συμβόλαιο κάπου αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας.

Το 1-2 εβδομάδες το είπα για να δεις ποια θα είναι τα minimum requirements για Android 3.0, ώστε να μην πληρώσεις το Desire HD ή Nexus S και στο τέλος δεν πάρεις τις αναβαθμίσεις. Άσε που οι 4" και 4,3" προσωπκά δεν μου αρέσουν για καθημερινή χρήση.

Στο Desire το μόνο που πρέπει προσέξει κανείς είναι ότι κυκλοφορούν 2 εκδόσεις στις οποίες διαφέρει μόνο η οθόνη. Η μία έχει AMOLED και η άλλη Super LCD. Το ποια είναι καλύτερη δεν το γνωρίζω και καλύτερα να μας πει κάποιος που έχει δει και τις δύο.

Ισχύει αυτό που λες για το Nexus One, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εμένα. (skroutz)

Α κατάλαβα τώρα που πήγαινε. Δεν πειράζει. Το αφήνω το 3.0. Μην τα θέλω κι όλα.

Νομίζω με AMOLED τα Desire "παίζανε" στην Αγγλία μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Και μιλάμε για το Desire το απλό έτσι; Το HD "φοράει" Super LCD.

Έχω πελαγώσει.

Πάντως όντως ανάμεσα σε αυτές τις 4 συσκευές πρέπει να "παίξω". Σωστά; Θέλω να πω δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Συσκευές με Android υπάρχουν πολλές. Και η Motorola έχει καλές προτάσεις και η LG και το Samsung Galaxy S είναι καλό. Για να ξεμπερδευτείς αύριο πέρνα από ένα κατάστημα να δεις ποιο μέγεθος σε βολεύει αρχικά. Μετά δες πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσεις γιατί τώρα κοιτάς από 400-800€ κινητά. Πάντως άποψή μου είναι πάρε ένα Desire, και στο τέλος και λεφτά θα σου μείνουν στην τσέπη και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που δεν θα μπορείς να κάνεις. Εκτός αν έχεις θέμα με την κάμερα.

Ακόμα και 700€ να έχεις διαθέσιμα, παίρνεις τώρα Desire 400€ και βάζεις τα υπόλοιπα στην άκρη.

Το πουλάς στην χειρότερη 200-250 μετά από κανένα 6μηνο συν τα 300 που έχεις στην άκρη και παίρνεις πάλι κάτι αντίστοιχο. Τότε θα υπάρχει MeeGo, Android 3.0, iOS(ότι πει ο Στιβ), WebOS, QNX OS, Windows Mobile 7 και πολλά άλλα.

Αν το θες ΤΩΡΑ Nexus S

Αν μπορεις να περιμενεις κανα 2μηνο (ναι τοσο θα κανουν να ερθουν προς τα εδω τα ανακοινωθεντα στην CES 2011) Dell Atrix.

Φυσικα παντα υπαρχει η επιλογη του iPhone (το εχω και τα σπαει, παρ' ολα αυτα λογο ηλιθιων περιορισμων περιμενω το Atrix για να την κανω με ελαφρα)

Συσκευές με Android υπάρχουν πολλές. Και η Motorola έχει καλές προτάσεις και η LG και το Samsung Galaxy S είναι καλό. Για να ξεμπερδευτείς αύριο πέρνα από ένα κατάστημα να δεις ποιο μέγεθος σε βολεύει αρχικά. Μετά δες πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσεις γιατί τώρα κοιτάς από 400-800€ κινητά. Πάντως άποψή μου είναι πάρε ένα Desire, και στο τέλος και λεφτά θα σου μείνουν στην τσέπη και δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που δεν θα μπορείς να κάνεις. Εκτός αν έχεις θέμα με την κάμερα.

Ακόμα και 700€ να έχεις διαθέσιμα, παίρνεις τώρα Desire 400€ και βάζεις τα υπόλοιπα στην άκρη.

Το πουλάς στην χειρότερη 200-250 μετά από κανένα 6μηνο συν τα 300 που έχεις στην άκρη και παίρνεις πάλι κάτι αντίστοιχο. Τότε θα υπάρχει MeeGo, Android 3.0, iOS(ότι πει ο Στιβ), WebOS, QNX OS, Windows Mobile 7 και πολλά άλλα.

Μάλιστα. Κοίτα, Motorola δεν έπαιρνα με τίποτα κινητό ακόμα και πατίνι να γινότανε. Χαχα. :rolleyes:

Τα έχω δει τα πιο πολλά. Δεν έχω θέμα με το μέγεθος. Πάνω κάτω ίδια παντοφλοειδή είναι και μου αρέσουν.

Στα χρήματα δεν έχω κόλλημα ιδιαίτερο αρκεί να είναι αυτό που θα πάρω value for money. Ακόμα και το Desire HD να πάρω θέλω να ξέρω πως θα αξίζουν τα 100 ευρώ παραπάνω από την παλιά/απλή έκδοση.

Η κάμερα όπως προείπα θα ήθελα να είναι καλή και να έχει φλας. Τώρα αν είναι 5 ΜΡ ή 8 και κερδίζω σε άλλα δε θα με πειράξει.

Απλά το θέμα είναι πως γενικά αν και είμαι συνέχεια ενήμερος όσον αφορά την τεχνολογία (κυρίως με τα PC) δε θα μπω στο τρυπάκι αυτού του στυλ των αγοραπωλησιών μου αναφέρεις πολύ λογικά βέβαια.

Για να καταλήξω, εννοώ πως θέλω να πάρω κάτι που βγήκε τώρα, να μπορέσει (εκτός από το 2.3 Android) να πάρει και 1-2 επόμενες εκδόσεις. Δηλαδή θέλω να έχω έναν CPU 1 Ghz. Το απλό Desire είναι παλιό - σε 3 μήνες θα χρονίσει.

Τα άλλα 3 που αναφέρω πιο πάνω, εκτός από το Nexus S που έρχεται "έτοιμο", θα παίρνουν 2.3;

Αν το θες ΤΩΡΑ Nexus S

Αν μπορεις να περιμενεις κανα 2μηνο (ναι τοσο θα κανουν να ερθουν προς τα εδω τα ανακοινωθεντα στην CES 2011) Dell Atrix.

Φυσικα παντα υπαρχει η επιλογη του iPhone (το εχω και τα σπαει, παρ' ολα αυτα λογο ηλιθιων περιορισμων περιμενω το Atrix για να την κανω με ελαφρα)

iPhone με τίποτα.

Νομίζω πως γουστάρω πιο πολύ HTC - διαβάζω για πολύ καλό service. Moυ αρέσει σαν εταιρεία όπως καλοβλέπω και το HTC Sense.

Να ρωτήσω: σε κάποιες συσκευές στα χαρακτηριστικά τους αναφέρεται μνήμη ROM ενώ σε άλλα όχι.

Παραλείπεται για κάποιο λόγο ή απλά δεν έχει; Είναι δυνατόν όμως;

HTC πας ειτε στην παντοφλα το Desire HD ειτε στο συμαζεμενο με πληκτρολογιο Desire Z

Ώπα νέα είσοδος στο "κόλπο"; Αυτό δεν είχε αναφερθεί πουθενά έως τώρα. Το checkάρω.

Οπότε χωρίς περιορισμό στα χρήματα και για άμεση αγορά 2 είναι τα smartphone.

Nexus S vs Desire HD

Κι επειδή το Nexus S δεν έχει ράδιο, με βλέπω για Desire HD.

Ρώτησα και πιο πάνω: σε κάποιες συσκευές στα χαρακτηριστικά τους αναφέρεται μνήμη ROM ενώ σε άλλα όχι.

Παραλείπεται για κάποιο λόγο ή απλά δεν έχει; Είναι δυνατόν όμως;

Eγω αν επερνα κινητο σημερα θα επερνα Nexus S επειδη ειναι η επισημη πλατφορμα της Google με οτι αυτο συνεπαγεται.

Aλλα το ξαναλεω. Περιμενετε τα Tegra2 γιατι μετα απο 2 μηνες κριμα να κλαιγεστε οτι το κινητο ειναι "παλιο"

Eγω αν επερνα κινητο σημερα θα επερνα Nexus S επειδη ειναι η επισημη πλατφορμα της Google με οτι αυτο συνεπαγεται.

Aλλα το ξαναλεω. Περιμενετε τα Tegra2 γιατι μετα απο 2 μηνες κριμα να κλαιγεστε οτι το κινητο ειναι "παλιο"

Σωστή αφενός σκέψη, αλλά μ'ενδιαφέρει το ράδιο που πριν λίγο ανακάλυψα πως δεν υπάρχει. Καλά τόσο δύσκολο ήταν κι αυτοί να το βάλουν;

Ναι αλλά εγώ διάβασα, πως η HTC για παράδειγμα αναμένεται να κυκλοφορήσει Tegra 2 το Q2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.