Linuxmaniac Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2011 Γεια χαρά, θέλω να φτιάξω το ακόλουθο δίκτυο όπως στο σχήμα, με όλους τους υπολογιστές σε ένα δίκτυο αλλά δεν τα πολυπέτυχα Απ' ότι διάβασα, στο 2ο router που θέλω να χρησιμοποιήσω και ενσύρματα και ασύρματα, απενεργοποίησα το dhcp, του έβαλα ip 192.168.1.201 και εύρος ips 192.168.1.202 - 192.168.1.253 αν και μάλλον δε χρησιμοποιούνται αφού είναι off το dhcp σωστά; Μια ρύθμιση που έχει εκεί για auto assign ips την έχω on κι αυτή. Στο πρώτο router που είναι η default gateway που συνδέεται με την adsl γραμμή, έχω ip 192.168.1.1 με εύρος 192.168.1.2 - 192.168.1.253 Το δίκτυο όμως δε δουλεύει... Στο 1ο router, ό,τι συνδέσω ενσύρματα (μόνο αυτό θέλω εκεί) δουλεύει. Στο 2ο router, ό,τι συνδέσω ασύρματα δουλεύει. Αν βάλω και κάτι ενσύρματο όμως τίποτα.Ό,τι συνδέσω στο ασύρματο παίρνει ip 192.168.1.2 και δουλεύει. Μόλις συνδέσω κάτι και στο ενσύρματο μέρος συνδέεται απ'ότι πρόσεξα για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά τίποτα δε βλέπει ίντερνετ Καμιά βοήθεια/ιδέα κανείς; Λογικά κάτι είναι στις ρυθμίσεις απόδοσης ip's της 2ης συσκευής που θα μοιράζει και ενσύρματα και ασύρματα.Πως γίνεται να μοιράζει ίντερνετ μόνο ασύρματα και να μη θέλει να δουλέψει και ενσύρματα το ρημάδι;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 5, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 καταρχάς τα λες και λίγο ψιλομπερδεμένα anyway το παράξενο είναι ότι δουλεύει το ασύρματο σου και όχι στο ενσύρματο έχεις on ή off τον dchp? αν ναι τότε τις ip θα τις βάλεις καρφωτές πρόσεχε πάντα να δίνεις για gateway και dns την ip του modem router σου και όχι του δεύτερουδοκίμασες να βάλεις καρφωτή ip στο ενσύρματο από το δεύτερο router? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linuxmaniac Ιανουάριος 6, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2011 καταρχάς τα λες και λίγο ψιλομπερδεμένα anyway το παράξενο είναι ότι δουλεύει το ασύρματο σου και όχι στο ενσύρματο έχεις on ή off τον dchp? αν ναι τότε τις ip θα τις βάλεις καρφωτές πρόσεχε πάντα να δίνεις για gateway και dns την ip του modem router σου και όχι του δεύτερουδοκίμασες να βάλεις καρφωτή ip στο ενσύρματο από το δεύτερο router?Όχι, δεν το έχω δοκιμάσει.Το dhcp πάντως είναι off. Ποια λοιπόν μπορεί να είναι η διαφοροποίηση στις ρυθμίσεις που κάνει μόνο το ασύρματο κομμάτι να αποδίδει σωστά ips και να δουλεύουν;Μα και ενσύρματα γμτ την ίδια ip δίνει εν τέλει, αλλά δε βλέπει internet. Την gateway δε μπορώ να τη ρυθμίσω (άρα και να τη θέσω 192.168.1.1 που είναι το πρώτο router) παρά μόνο με dhcp on.Να το κάνω λέτε on και να βάλω καρφωτές ip;Θα δουλέψει δηλαδή με 2 dhcp servers; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 6, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2011 1) Μήπως πρέπει να αλλάξεις το mode της δευτερης συσκευής σου? Μήπως να το βάλεις bridge? Μπορεί να λέω χαζομαρούλες αλλά δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.2) Βγάλε το DHCP από το δεύτερο ρούτερ, αλλά άνοιξέ το στο πρώτο.3) Σιγουρεύτηκες ότι είναι όλα στο ίδιο subnet?Αν αυτά δεν δουλέψουν, τότε όπως είπε ο GokuSS4 κλείσε ότι αυτόματο υπάρχει (και κλείσε DHCP) και βάλε παντού καρφωτές IP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 6, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2011 κάτι άλλο η συσκευή που συνδέεις ενσύρματα από το δεύτερο router τι ip gateway dns παίρνει?αφού έχεις dhcp off ίσως είναι πρόβλημα ρυθμίσεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astakos Ιανουάριος 7, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2011 φιλε μου χρειαζεται να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε και βαλε αριθμους στο σχεδιαγραμα σου για να καταλαβαινομαστε. Το pc που δεν εχει internet παιρνει ip? Ποια ειναι αυτη? Κανει ping τα στο ρουτερ και την ασυρματη συσκευη?Τι λετουργικο εχεις εκει για να σου πουμε πως να βαλεις static ρυθμισεις? Και πες και ποια ειναι αυτα τα ρουτερ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbasilis Ιανουάριος 7, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2011 σε περίπτωση που έχεις συνδέσει καλώδιο ethernet απο το modem στο WAN του access point να το βγάλεις και να το βάλεις κανονικά σε μια ethernet port.κράτησε το dchp off και λογικά θα παίξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linuxmaniac Ιανουάριος 7, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2011 Λοιπόν, το κεντρικό router είναι siemenes SL2-141 και αυτό που θέλω να κάνω switch είναι Thomson TG585 v7 (είναι αυτά που έχω πάρει από ADSL συνδέσεις κατά καιρούς).Win7 έχω. Όταν συνδέω το pc με το siemens όλα καλά, όταν το συνδέω ασύρματα με το Thomson όλα καλά με Ip 192.168.1.4 και ενσύρματα παίρνει ip 192.168.1.3. Μόλις ξεσυνδέσω την ασύρματη σύνδεση, παραμένει ip 192.168.1.3 ενσύρματα, το ipconfig δείχνει default gateway 192.168.1.1 αλλά δεν έχει internet. To ping 192.168.1.1 βγάζει : Pinging 192.168.1.1 with 32 bytes of data: Request timed out. Reply from 192.168.1.3: Destination host unreachable. Request timed out. Reply from 192.168.1.3: Destination host unreachable. Ping statistics for 192.168.1.1: Packets: Sent = 4, Received = 2, Lost = 2 (50% loss), Από internet explorer όταν δίνω 192.168.1.201 που είναι η στατική Ip του Thomson το ανοίγει κανονικά.Όταν δινω 192.168.1.1 δεν ανοίγει τίποτα. Δεν το βλέπει δηλαδή το πρώτο router.Το firewall του Thomson είναι disabled.Κάπου βρήκα κάτι για Upnp και το έκανα disable στο siemens. Μπορώ να δώσω κάποια άλλη πληροφορία να με βοηθήσετε; Έχει σημασία η σειρά που ανοίγω routers και συνδέω μηχανήματα; Κάποιος είπε κάπου για bridge.Τι κάνω δηλαδή; Όταν ξανασυνδεθώ και ασύρματα, παίρνω ip 192.168.1.4 στο ασύρματο και το ping 192.168.1.1 και το internet όλα κανονικά Επίσης, τα έχω συνδεδεμένα στα lan ports όχι wan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 7, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2011 Λοιπόν,το κεντρικό router είναι siemenes SL2-141 και αυτό που θέλω να κάνω hub είναι Thomson TG585 v7 switch το θες όχι hubλοιπόν κάτι άλλο για να το συνδέσεις ενσύρματα το συνδέεις πρώτα πάντα ασύρματα?δοκίμασε να του δώσεις μια καρφωτή ip πχ 192.168.1.100 και ping πάλιαν δεν σου παίξει ρίξε ένα hard reset και στα 2 router και ξαναρύθμισε ταδεν μας ρίχνεις και κάνα screen μετά τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στα router Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.