eleozz Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2011 την περασμενη εβδομαδα εβγαλα τον σκυλο βολτα, στην διπλανη πολυκατοικια υπαρχει ενα μαγαζι service ενος καταστηματος με υπολογιστες της γειτονιας (μικρο μαγαζι) και ειδα οτι εξω απο το service ηταν 7 οθονες απο υπολογιστες, το μαγαζι ειχε κλεισει λογο ωρας, ετσι σκεφτηκα οτι οι οθονες ηταν για πεταμα, αυτο επιβεβαιώθηκε και απο υπαλληλο την επομενη μερα, και της μαζεψα. με λιγα λογια οι οθονες ηταν "χαλασμενες" απο πελατες που της πηγαν στο συγκεκριμένο κατάστημα και καταληξαν να παρουν καινουργιες και οι παλιες πετάχτηκαν στα σκουπιδια. εδω ερχομαι εδω και μαζεύω τις "χαλασμενες" οθονες (σαν ηλεκτρονικος) απο τις 7 οθονες οι 2 ειχαν σπασμενες lcd (οποτε εβγαλα τα τροφοδοτικα και τα lcd controllers) (και τα backlight για να κανω κανα τραπεζι με φωτισμο ) απο τις υπόλοιπες 5 οθονες η μια ειχε κομμενο καλωδιο στο μπροστινο panel οπου αλλαχτηκε και τωρα εχω μια 20ρα (την πηρε ο αδερφος μου:bye:) η μια 17ρα ειχε καφε (ω ναι καλα ακουσατε) στον lcd controller, πλύθηκε με απιονισμενο νερο καθαριστικε και δοθηκε στον ξαδερφο μου που είχε μια crt:computer: μια τριτη (17ρα) ειχε καμμενο τροφοδοτικο οπου ταιριαζε ενα απο τα 2ο που ειχα βγαλει (απο τα πρωτα 2ο) και λειτουργει κανονικα (και αυτην την πηρε η μανα μου:bye:) μια απο τις αλλες δυο λειτουργησε μετα απο λιγο κουνημα τον καλωδιων εσωτερικα (ακομα δεν καταλαβα τι δεν κανει καλη επαφη) ελα εδω και μερες λειτουργει χωρις προβληματα (αυτην την κρατησα για μενα σαν δευτερη στο pc) και η πεμπτη εχει δυο πυκνωτες με διαρροη που θα αλλαχτουν αμεσα και πιστευω οτι θα λειτουργήσει κανονικα (εν ξερω που θα καταληξει αυτη) ερχομαι λοιπον εγω και λεω οταν πεταμε πραγματα που πιστευουμε οτι ειναι "χαλασμενα" ειμαστε σιγουροι οτι ειναι χαλασμενα? μηπως να το ξανα ψαξουμε το θεμα? κανενας με χαλασμενη οθονη που να την εχει για πεταμα υπαρχει? αναλαμβανω να καθαρισω και αποθηκες:P:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
diodiastop666 Ιανουάριος 5, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 εγω οταν ημουνα πρωτη λυκειου ειχα βρει με ενα φιλο μου μια 21" CRT (τοτε ολοι ειχαν 15ρες και 17ρες το πολυ) και απογοητευτηκαμε που δε δουλευε. οταν τη βαζαμε στο ρευμα μυριζε σαν ηλεκτροκολληση τελικα αποφασισαμε να την κατακρεουργησουμε της πεταξαμε μια τεραστια κοτρονα στο τζαμι και εσπασε(η κοτρονα!) την βαρεσαμε με ενα σκερπαρνι αλλα ουτε αυτο ειχε αποτελεσμα,και τελικα την ριξαμε απο την ταρατσα τριτου οροφου και εκανε πιφ οπως εκανε το κογιοτ οταν επεφτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 5, 2011 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Για σενα που ξερεις δεν ειναι τιποτα..να διαθεσεις τον ελευθερο χρονο σου.Για τον καθε ιδιοκτητη που δεν ξερει τι μπορει να εχει παθει προτιμαει να παρει μια καινουρια με 100-150Ε (22αρα πλεον) με εγγυηση και απολα.απο το να δωσει στη λιγοτερη ενα 50αρη(?) για εργατικα (εκει μεσα βαζω απιονισμενο νερο/κανα πυκνωτη κλπ) συν οτι εξτρα εχει χαλασει που θελει αγορα.. Και ολα αυτα με αμφιβολα αποτελεσματα -ως προς τη διαρκεια κυριως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιανουάριος 5, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 δεν ειπα οτι ο καθε χρηστης θα πρεπει να εχει και απο ενα κολλητηρι σπιτι του αλλα με ενα γρηγορο ψαξιμο εγω εχω στα χερια μου 4 οθόνες που αν τις επαιρνα καινουργιες θα εσκαγα 350-400 ευρω ισως κατι παραπανω ενο τωρα τις διορθωσα με καμια 4-5 ευρω οσο ναναι καταλήγω στο οτι δεν αξιζει να μην περνεις μια δευτερη γνωμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProPitsiriko$ Ιανουάριος 5, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Ισως θα πρεπει να κοιταω κανενα καδο κοντα σε μαγαζια με hardware!Πολυ καλη η κινηση σου..!!:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιανουάριος 5, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Το θέμα είναι γιατί δεν έκανε το ίδιο το κατάστημα κάτι με αυτές τις οθόνες. Αυτή δεν είναι η δουλειά τους υποτίθεται; Θα μπορούσε να φτιάξουν όσες μπορούν και να τις χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι, να τις πουλήσουν σαν μεταχειρισμένες ή να τις δώσουν σε κάποιο σχολείο πχ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιανουάριος 5, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 το συγκεκριμένο καταστημα πουλαει υπολογιστες ειναι ενα μικρο μαγαζι της γειτονιας και τα ατομα που δουλευουν μεσα δεν ειναι ηλεκτρονικοι θα μου πεις τοσο δυσκολο ειναι να πλυνεις ενα τυπωμενο? η να αλαξεις ενα καλωδιο? δεν ξερω την απαντηση και κατα πασα πιθανοτητα ουτε οι υπαλληλοι σιγουρα ξερουν πως ειναι ενας υπολογιστης απο μεσα αλλα οχι μια οθονη σιγουρα ξερουν πως κανεις κομματια εναν υπολογιστη αλλα οχι μια οθονη etc etc... για την ακρίβεια και εγω προσωπικα πρωτη φορα ανοιξα οθονη αλλα δεν ειχα την επιλογη να πουλησω (στον Χ πελατη) μια καινουργια ωστε να βγαλω περισσοτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 5, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 υποθετω δεν εχεις και εταιρια/μαγαζι για να ρισκαρεις κιολας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Ιανουάριος 5, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 αν ειχα εταιρεια/μαγαζι δεν θα ειχα 4 πληροφορικάριους και κανεναν ηλεκτρονικο στο service:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 6, 2011 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2011 Το θέμα είναι γιατί δεν έκανε το ίδιο το κατάστημα κάτι με αυτές τις οθόνες. Αυτή δεν είναι η δουλειά τους υποτίθεται; Θα μπορούσε να φτιάξουν όσες μπορούν και να τις χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι, να τις πουλήσουν σαν μεταχειρισμένες ή να τις δώσουν σε κάποιο σχολείο πχ. Γιατί όταν δώσεις κάτι, ακόμα και αν δεν πληρωθείς φέρεις κάποια ευθύνη καλής λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα. Παλαιότερα η τιμή του μεταχειρισμένου άξιζε το ρίσκο. Τώρα απλά θα αφιερώσεις χρόνο για να μπλέξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.