Chaos3X Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4, 2011 ASUS XONAR DX --> ASUS XONAR DX - - E-SHOP.GRASUS XONAR D1 --> ASUS XONAR D1 - - E-SHOP.GRCreative X-Fi X-Treme Gamer --> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Sound-Cards/Creative-X-Fi-Xtreme-Gamer-70SB073A02007.htmΠοιά από της παραπάνω και γιατί???Έχω τα Ζ5500 και ενδιαφέρομαι κυρίως για gaming και ταινίες.Ευχαριστώ.Υ.Γ: Δεν καταλαβαίνω γιατί η ASUS έχει δύο μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής. Εσωτερικό ανταγωνισμό κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Ιανουάριος 4, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Creative X-Fi X-Treme Gamer από εμένα !:T::T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Ιανουάριος 4, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Creative X-Fi X-Treme Gamer από εμένα !:T::T: Για ποιο λόγο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 4, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Υ.Γ: Δεν καταλαβαίνω γιατί η ASUS έχει δύο μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής. Εσωτερικό ανταγωνισμό κάνει?η μία ειναι pci και η αλλη pci-e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Ιανουάριος 4, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Έχω τα logitech X-540, το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι οτι απο την D1 είμαι πολύ ικανοποιημένος απο την ποιότητα ήχου που βγάζει (όσο μπορώ να κρίνω με τα ηχεία μου) και απο το πρόγραμμα ήχου που την συνοδεύει. Σύγκριση μεταξύ creative και asus δεν μπορώ να κάνω άλλα δεν πιστεύω ότι θα καταλάβεις και καμιά διαφορά έστω και αν τις ακούσεις και τις 2. Εάν έπαιζες με άλλης κλάσης ηχεία και ενισχυτή ίσως...H asus έχει και οπτική έξοδο εάν σε ενδιαφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Ιανουάριος 4, 2011 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Λοιπόν έχω την CREATIVE SOUND BLASTER X-FI TITANIUM FATAL1TY PRO και παλαιότερα την Extigy και για ηχεία τα Ζ5500. Τώρα που θέλησα να ξαναπάρω κάρτα ήχου άλλαξα στρατόπεδο και πήγα στην ASUS για ένα και μόνο λόγο, drivers support. Η Extigy κόστιζε 200€. Πλέον για να μην κάθετε έχω στήσει XP σε ένα παλιό PC με ένα παλιό 5.1. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι πολύ καλή κάρτα αλλά σίγουρα το support είναι πολύ κακό. Αν διαβάσεις το θέμα που έχω ανοίξει εγώ προτίμησα την DX και την περιμένω μέσα στη εβδομάδα.Υ.Γ. Δεν είναι εσωτερικός ανταγωνισμός απλά η D1 συνδέεται με PCI και η DX με PCI-Express. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Ιανουάριος 4, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας, οπότε να πάω για DX?Σε καταλαβαίνω φίλε Stink γιατί έχω μία Sound Blaster Audigy 2 Platinum EX και δεν βρίσκω drivers για κανένα λόγο, οπότε εδώ και πέντε χρόνια την έχω και κάθεται. Και να φανταστείς την είχα πάρει 240€.Απλά κολάω στο ότι οι κάρτες της Asus "εξομοιώνουν" το EAX ενώ οι κάρτες της Creative το αναπαράγουν κανονικά. Ίσως κάνω λάθος.Ένα άλλο πράγμα που με απασχολεί είναι ότι σε αυτή την κατηγορία μπορεί να μην καταλάβω διαφορά στον ήχο από την onboard που έχω τώρα. Βέβαια την έχω συνδέσει με optical οπότε η δουλειά γίνεται απ'τα dac των ηχείων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STINK Ιανουάριος 4, 2011 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Διαφορά από την onboard θα δεις σίγουρα αν συνδέσεις τα ηχεία αναλογικά. Αν θα είσαι μόνο με optical νομίζω δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά έως καθόλου, αλλά ας μας πει καλύτερα κάποιος που ξέρει 100%. Το optical το χρησιμοποιώ μόνο για ταινίες που έχουν DTS συνήθως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Ιανουάριος 5, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Η gamer imo τα σπαει.. Κι εγω με gamer και z5500 παιζω,πολυ καλη αποδοση.. ΑΛΛΑ σου προτεινω asus μονο και μονο γιατι ειναι pcie. Οχι οτι παιζει ρολο σε ταχυτητα κτλ, ομως αν κανεις αναβαθμιση στο μελλον δε θα χρειαστει να περιοριστεις σε μητρικη που να εχει και PCI (ποιος ξερει αν τοτε θα υποστηριζεται κιολας) και μαλιστα σε καλη θεση για να μην μπουκωνει τη καρτα γραφικων.Αν τα ηχεια τα συνδεεις οπτικα, και επαγγελματικη καρτα να βαλεις, διαφορα δε θα δεις.. Για τα EAX οντως η asus τα εξομειωνει αλλα πετηχαινει το ιδιο αποτελεσμα πανω κατω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Ιανουάριος 5, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Η gamer imo τα σπαει.. Κι εγω με gamer και z5500 παιζω,πολυ καλη αποδοση.. ΑΛΛΑ σου προτεινω asus μονο και μονο γιατι ειναι pcie. Οχι οτι παιζει ρολο σε ταχυτητα κτλ, ομως αν κανεις αναβαθμιση στο μελλον δε θα χρειαστει να περιοριστεις σε μητρικη που να εχει και PCI (ποιος ξερει αν τοτε θα υποστηριζεται κιολας) και μαλιστα σε καλη θεση για να μην μπουκωνει τη καρτα γραφικων.Αν τα ηχεια τα συνδεεις οπτικα, και επαγγελματικη καρτα να βαλεις, διαφορα δε θα δεις.. Για τα EAX οντως η asus τα εξομειωνει αλλα πετηχαινει το ιδιο αποτελεσμα πανω κατω..Σ'ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Ιανουάριος 11, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 εγω παντος εχω προβληματα στα win 7 64-bit και με την asus xonar d1 αλλα και την creative sound blaster xtreme audio..στην αρχη νομιζα οτι πηγαν χαμενα τα λευτα της xonar d1 που ηρθε χτες αλλα μολις εβαλα και την xtreme audio που ειχα στο προηγουμενο pc με xp και εχω το ιδιο προβλημα με το software... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos3X Ιανουάριος 11, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 Άρα κάτι άλλο θα είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Ιανουάριος 11, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 εγω παντος εχω προβληματα στα win 7 64-bit και με την asus xonar d1 αλλα και την creative sound blaster xtreme audio..στην αρχη νομιζα οτι πηγαν χαμενα τα λευτα της xonar d1 που ηρθε χτες αλλα μολις εβαλα και την xtreme audio που ειχα στο προηγουμενο pc με xp και εχω το ιδιο προβλημα με το software...Τί πρόβλημα δηλαδή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 11, 2011 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 Σε καταλαβαίνω φίλε Stink γιατί έχω μία Sound Blaster Audigy 2 Platinum EX και δεν βρίσκω drivers για κανένα λόγο, οπότε εδώ και πέντε χρόνια την έχω και κάθεται. αυτους τους drivers τους εχεις δοκιμασει? Creative Worldwide Supportεγω εχω μια Sounblaster Audigy SE και δουλευει αψογα σε W7 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Ιανουάριος 11, 2011 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 με την xonar d1 δεν αλλαζει η φωνη και οι ρυθμισεις που κανω δεν φαινεται να βγαινουν σωστες(νομιζω πως γινονται στην onboard καρτα)..με την xtreme audio μπορω να αλλαξω τη φωνη απτο προγραμμα της αλλα οι ρυθμισεις στο equalizer,bass boost κτλ δεν γινονται...και ο ηχος μενει ιδιος και με τις 3(onboard,xonar d1,xtreme audio) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιανουάριος 11, 2011 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 δεξι κλικ στο εικονίδιο του ηχείου και πας playback devices.Απο το παράθυρο που θα σου ανοίξει επιλεγεις ποια συσκευή θα αναπαράγει τη μουσικη σου.(μπορεις να απενεργοποιήσεις την ονμποαρντ κάρτα και απο ΒΙΟΣ να μην εχεις προβλήματα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeleGiannisGalpe Ιανουάριος 11, 2011 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2011 δεξι κλικ στο εικονίδιο του ηχείου και πας playback devices.Απο το παράθυρο που θα σου ανοίξει επιλεγεις ποια συσκευή θα αναπαράγει τη μουσικη σου.(μπορεις να απενεργοποιήσεις την ονμποαρντ κάρτα και απο ΒΙΟΣ να μην εχεις προβλήματα)το πρωτο πραγμα το εχω κανει..το αλλο παω να το δω τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.