Jump to content

Ηχεία για PC

kerl

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είχα για αρκετά χρόνια Creative Inspire 5500 [ame=http://www.amazon.com/Creative-Labs-Inspire-Digital-Surround/dp/B0000A4F27]Amazon.com: Creative Labs Inspire 5500 5.1 Digital Surround Speaker System: Electronics[/ame] . Τα συνέδεα οπτικά με On board κάρτες ήχου (έχω αλλάξει 3 tower από τότε που τα πήρα)

Τελευταία παρέδωσαν το πνεύμα, δουλεύουν μόνο αν συνδεθούν αναλογικά. Υποψιάζομαι ότι ο dolby decoder που από την αρχή έκανε κάτι click και διακοπές που δεν έδωσα σημασία όταν τα πήρα ήταν προβληματικός. Ακόμα και με αναλογική σύνδεση (ουσιαστικά πατέντα, την πλεξούδα των καλωδίων που πήγαινε από τον decoder στο subwoofer την κάρφωσα πάνω στο tower) έχω θόρυβο και βουητά.

Οπότε αποφάσισα να τα αντικαταστήσω. To logictech z550 Z-5500 Digital 5.1 Speaker System φαίνετε ποιο κοντά σε ότι είχα αλλά θεωρώ το κόστος ~300 ευρώ υπερβολικό και ίσως θα άξιζε να δώσω μέχρι και 200 ευρώ επιπλέον για να πάρω κάτι που θα μπορώ και να το συνδέσω με το WD media player και την τηλεόραση.

Η χρήση που κάνω είναι 90% games, και το υπόλοιπο 10% mp3 και ταινίες που δεν παίζουν στο WD.

Σκέφτομαι ότι μιας και δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις να προσανατολιστώ στην αγορά φτηνών και αναλώσιμων αναλογικών 5.1 χωρίς decoders και ιστορίες, αλλά και μια οικονομική λύση που να μπορεί να συνδυαστεί και με το WD και την τηλεόραση θα με ενδιέφερε, αν υπάρχει.

Για να τα συνδέσεις στο WD, είναι απαραίτητος ο αποκωδικοποιητής, μιας και νομίζω πως δεν έχει discrete έξοδο για κάθε κανάλι στο πίσω μέρος.

Τα Z-5500 είναι καλή περίπτωση για games.

Μία καλύτερη εναλλακτική είναι αυτά, αλλά επειδή έχουν μόνο αναλογικές εισόδους, θέλουν και έναν αποκωδικοποιητή για να παίξουν στο WD σου, οπότε το κόστος ανεβαίνει αρκετά.

Mε 300+200 επιπλέον πέρνεις ένα σχετικά καλό σετ 5.1 ηχείων (χωρίς ενσωματωμένους ενισχυτές) και έναν σχετικά καλό a/v ενισχυτή...

Μπορείς δηλαδή να ξεφύγεις από την στενή οπτική των pc speakers και να περάσεις στα κανονικά home cinema speakers πλέον με τον κατάλληλο ενισχυτή.

Κάνε μια βόλτα σε ηλεκτρονικομάγαζα τύπου Κωτσόβολος, Mediamarkt και Saturnγια να πάρεις ιδέες και αν δείς τιμές.

Tα Teufel που σου πρότειναν ποιό πάνω έχουν καλό όνομα αλλά πρέπει να συμπεριλάβεις και έναν κανονικό a/v ενισχυτή (έχει πολλαπλές οπτικές/αναλογικές εισόδους ήχου για παράλληλη σύνδεση πολλών συσκευών) και όχι αυτόν που έχουν στο site τους.

Σκέφτομαι δεδομένων των οικονομικών να σπάσω την αγορά σε 2 κομμάτια: Αγοράζω τώρα τον ενισχυτή /decoder, τον συνδέω στα υπάρχοντα ηχεία, και αργότερα τα ηχεία.

Θα εκτιμούσα κάποια tips για τι να προτιμήσω/αποφύγω, ειδικά σε επίπεδο κατασκευαστών/μοντέλων μιας και δεν το κατέχω το θέμα.

Kαλά το πάς αλλά κοίτα αν τα ηχεία που έχεις τώρα δέχονται απλά καλώδια ή έχουν κάνα περίεργο κονέκτορα οπότε ίσως δεν μπορούν να συνδεθούν...

Μπορείς να ξεκινήσεις με ενισχυτή και 2 ηχεία σχετικά μικρά (και φθηνά) τα οποία αργότερα περνάνε πίσω και πέρνεις άλλα καλυτερα μπροστινά.

Sub μπορεί να αντικατασταθεί από τα μπροστινά ηχεία (θες full range όμως) και να προστεθεί τελευταίο.

Μάρκες θα σου πρότεινα με σειρά best-->worst (προσωπική άποψη)

Denon - Marantz - Pioneer - Yamaha - Onkyo - Harman Carbon - Sony

Από μοντέλα δεν έχω να σου πώ, ανάλογα τα χρήματα.

Ξεκίνα βόλτα σε καλά μαγαζιά (Κωτσο-ηλεκτρο-media-saturn κλπ κλπ κλπ) επειδή παίζουν πολλές διαφορετικές εκπτώσεις και τρελές ευκαιρείες με κομμάτια βιτρίνας ή περίμενε να αρχίσουν οι επίσημες εκπτώσεις σελ ίγο καιρό...

TIP: μην πολυτρελένεσαι με τα specs που βλέπεις...

Εγω θα σου δωσω μια αλλη συμβουλη , περα απο μαρκες.

Αν τα ηχεια σου τα βαζεις ολα στη σειρα και τα απλωνεις σε μια ευθεια πανω στο γραφειο σου (οπως κανει ο περισσοτερος κοσμος - που δεν εχει τον χωρο ή δεν θελει να εχει απλωμενα καλωδια γυρω στο δωματιο του) ΜΗΝ παρεις 5,1!

Προσωπικα το ορκιστικα στον εαυτο μου οτι ποτε δεν θα παρω διαταξη ηχειων που να μη μπορω να την τοποθετησω οπως πρεπει , γι αυτο και για το 2ο πισι , πηρα εναν ενισχυτακο 2καναλο - ειχα και 2 ηχειακια απο παλιο homecinema (τα οποια οταν θα βρω τα χρηματα θα αλλαχτουν με πιο ποιοτικα) και ηδη ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Αν βεβαια εχεις σκοπο τα πισω ηχεια να τα βαλεις οντως πισω ...move on.

Τελικά πήγα μια βόλτα σε saturn κωτσόβολο σαραφίδη ηλεκτρονίκη και πήρα 199 ευρώ από media markt τον Pioneer VSX-420. Κόστισε 76 ευρώ λιγότερα από τον αμέσως ακριβότερο που ήτανε ο ίδιος σε άλλο μαγαζί που θα τον έφερνε σε 15 μέρες. Τον συνέδεσα με τα παλιά ηχεία και δουλεύει μια χαρά. Από ότι κατάλαβα ο decoder των 5500 ήτανε από την αρχή διαλυμένος αφού ακούω ήχους για πρώτη φορά, ειδικά από το subwoofer. Αργότερα θα αλλάξω και τα ηχεία.

Νarzul τα surroud τα βάζω πίσω μου όταν κάθομαι στο PC.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.