Jump to content

H νέα NF7-S Rev. 2.0 μου

billpeppas

Recommended Posts

Ναι , είμαι σίγουρα ο μεγαλύτερος γκαντέμης.

Η νέα Abit NF7-S rev. 2.0 που έπεσε στα χέρια μου , γουστάρει πολύ το overclocking.

Τόσο πολύ , που δεν θέλει να συγκρατεί την CPU στην default frequency της!

Ρυθμίζω όλο το BIOS , και τα CPU Settings φυσικά.

Βάζω τις default συχνότητες του Athlon XP3000+ που εγκατέστησα ( δηλ Multiplier 13x & 166MHz FSB )

Κάνω save & exit.

Όλα ok.

Μετά από καμιά 3άρα restart ( δεν είναι απαραίτητο να γίνουν την ίδια ημέρα / ούτε είναι στάνταρ ο αριθμός των restart ή shutdown ) , βλέπω στο boot την CPU να τρέχει στα 2250MHz.

Τρίβω τα μάτια μου.

Δεν μπορεί λέω.

Κι όμως.

Μπαίνω στο BIOS.

Όλες οι ρυθμίσεις που έχω κάνει είναι οκ.

Όλες μα όλες.

Ακόμα και αυτές της CPU.

Δείχνει 13x Multiplier , και FSB 166MHz.

Όταν το ξανακάνει θα τρέξω CPU-Z να δω τι έχει στην πραγματικότητα.

Μου το έχει κάνει πολλές φορές.

Καμία ιδέα?

Αναφέρω ότι:

1) Παρότι είναι ολοκαίνουργια , δοκίμασα και άλλη μπαταρία για το BIOS ( αλλά δεν νομίζω να υπήρχε τέτοιο ζήτημα , αφού δεν έχανε την παραμικρή ρύθμιση )

2) Flashαρα στο τελευταίο και προτελευταίο BIOS ( d23 & d22 )

3) Έκανα δεκάδες φορές Clear CMOS , και το ξαναρύθμισα.

Μπα.

Δεν νομίζω να με συναγωνίζεται κανείς στην γκαντεμιά...

Αν ανοίξω thread με το πόσα προϊόντα ήρθαν DOA ( Dead On Arrival / Νεκρά Από Το Κουτί ! ) , πόσα κάηκαν / χάλασαν χωρίς λόγο , κτλ...

’στα να πάνε...

Βάζω π.χ. 166MHz & 14x multiplier.

Λειτουργεί κανονικά ( στην συχνότητα που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό ).

Και κάποια στιγμή ( εντελώς τυχαία ) [ μπορεί να μεσολαβήσουν και 5 μέρες ομαλής λειτουργίας ] , εμφανίζεται να τρέχει στα 13.5x 166MHz FSB ( και στο BIOS έχει επιλεγμένο το CPU: User , και 13x multi & 166MHz FSB. )

θα σου πρότεινα να αλλάξεις το jumper CMOS (εκείνο το χαζοκίτρινο) με jumperaki απο σκληρό δίσκο πχ. Αυτό το κίτρινο jumperaki άρχισε να κυκλοφορεί πρώτη φορά με την KX7-333 και μου προκάλεσε πολλά προβλήματα μέχρι να καταλάβω οτι φταίει αυτό

Δεν νομίζω να φταίει κάτι σαν αυτό ( αν είχε οποιοδήποτε πρόβλημα , απλά δεν θα έκανε Clear CMOS όταν jumperονα τα pins 2-3.

Θα δοκιμάσω βέβαια άλλο , αλλά...

Τόσες NF7-S έχω , σε καμία δεν το ξανασυνάντησα αυτό.

Αρχική απάντηση από billpeppas

Μπα.

Δεν νομίζω να με συναγωνίζεται κανείς στην γκαντεμιά...

Αν ανοίξω thread με το πόσα προϊόντα ήρθαν DOA ( Dead On Arrival / Νεκρά Από Το Κουτί ! ) , πόσα κάηκαν / χάλασαν χωρίς λόγο , κτλ...

’στα να πάνε...

Βασικά αυτό δε λέγεται γκαντεμία αλλά "chair to keyboard interface" bug :p :P :p :P :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.