Jump to content

Διαφορετική θερμοκρασία πυρήνων

Stallone

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα στο forum και καλή χρονιά.

Ο επεξεργαστής μου (Intel Core i5-750) από την αρχή που τον αγόρασα, οι πυρήνες του δουλεύουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες (βλ.εικ.)

Είναι σωστό αυτό και αν όχι τι μπορώ να κάνω για να έχουν όλοι οι πυρήνες την ίδια θερμοκρασία;

49933497.png

Αν δεν κάνω λάθος, είναι λογικές αυτές οι διαφορές. Σε ό,τι επεξεργαστή με 2 πυρήνες και πάνω έχω δει, πάντα βγάζει μικροδιαφορές στις θερμοκρασίες του κάθε πυρήνα. Δεν είναι κάτι ανησυχιτικό.

Σίγουρα; Γιατί βλέπω σε ένα test και οι θερμοκρασίες είναι όλες ίδιες.

(Το test είναι από διαφορετικό μοντέλο επεξεργαστή).

Τρέξε κάτι σε full load και δες τι θα σου δείξει...

Αυξημένες οι θερμοκρασίες και η διαφορά παραμένει.

89333040.png

Και σε μενα ουδεποτε οι θερμοκρασιες ηταν ιδιες...

Δεν συντρεχει λόγος ανησυχιας πάντως...

post-7033-1416074890,2913_thumb.png

post-7033-1416074890,3193_thumb.png

το ποιο σωστό είναι να δουλεύει όλος ο cpu με μία ενιαία θερμοκρασία αυτό δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει πάντα

τα εξαρτήματα έχουνε και κατασκευαστικά διαφοροποιήσεις μεταξύ τους βέβαια στα ολοκληρωμένα κυκλώματα και σε κάτι τέτοιες κατασκευές με mosfet μπορούμε να επιτύχουμε πάρα πολύ ομοιότητες έως και να έχουνε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά μπορεί να τυχαίνει ο core σου να έχει κάποιες διαφοροποιήσεις και να έχεις την απόκλιση αυτή μπορεί να μην ψήχεται και σωστά μπορεί πχ αν έχεις αερόψυξη να μην είναι καλά η πάστα λίγο προχωρημένο σενάριο αλλά μπορεί να είναι και φυσιολογικό όπως σου είπανε τρέξε και ένα σε full load να δεις τι γίνεται

Δεν υπάρχει καμμιά ρύθμιση που να μειώνει όσο γίνεται τουλάχιστον την διαφορά;

Και εγω μια χαρ βλεπω θερμοκρασιες.ΑΣε που δεν βλεπω να εχουν τρελες διαφορες.Ουτε εμενα εχουν ολοι ιδιες θερμοκρασιες.

Δεν υπάρχει καμμιά ρύθμιση που να μειώνει όσο γίνεται τουλάχιστον την διαφορά;

αυτό φίλε μου δεν γίνεται είναι κατασκευαστικό και ο μόνος τρόπος που φτιάχνεις την θερμοκρασία είναι με την ψύξη

αυτό φίλε μου δεν γίνεται είναι κατασκευαστικό και ο μόνος τρόπος που φτιάχνεις την θερμοκρασία είναι με την ψύξη

Για την διαφορά μεταξύ των πυρήνων εννοώ. Όχι να κατεβάσω την θερμοκρασία όλων των πυρήνων.

Υπάρχει μήπως κάποια ψύκτρα που θα κάνει όλους τους πυρήνες να έχουν π.χ. 40°C θερμοκρασία; Και οι 4 ε;

Κανένα software;

Για την διαφορά μεταξύ των πυρήνων εννοώ. Όχι να κατεβάσω την θερμοκρασία όλων των πυρήνων.

Υπάρχει μήπως κάποια ψύκτρα που θα κάνει όλους τους πυρήνες να έχουν π.χ. 40°C θερμοκρασία; Και οι 4 ε;

Κανένα software;

Αυτό σου λέω ότι δεν μπορείς να ισορροπήσεις με software κάτι που είναι θέμα υλικού και κατασκευής

δλδ να κάνεις τι να βάζεις τον cpu σου σε load για να έχεις ίδιες θερμοκρασίες?

σκέψου ότι μπορεί να έχεις διαφορετική temp επειδή μπορεί να έχεις διαφορετικό load σε κάθε πύρινα;)

Σε οτι cpu εχει πεσει στα χερια μου δεν ειδα ποτε ιδιες θερμοκρασιες πυρηνα. Μιλαμε για τους πυρηνες και οχι τον cpu τον ιδιο που εχει μια θερμοκρασια. Ακομα και ο Ε8500 στο ΗΤPC εχει 30-33 βαθμους αυτη τη στιγμη και φοραει μια True Black. Μη σκας καθολου. Αν εβλεπες τεραστια διαφορα θα μιλαγαμε για προβληματικους σενσορες αλλα εισαι κομπλε!

Θεωρητικά, για να έχεις (σχεδόν) ίδιες θερμοκρασίες, θα πρέπει και να έχεις απλώσει ομοιόμορφα την θ.πάστα στον επεξεργαστή και να πατάει ακριβώς με την ίδια πίεση η ψύκτρα σε όλους τους πυρήνες - κάτι όχι και τόσο εφικτό!

Τα DTS δεν έχουν μεγάλη ακρίβεια σε χαμηλές θερμοκρασίες γιαυτό και εν γένει παρατηρούνται διαφορές στους πυρήνες. Η ακρίβεια αυξάνεται όσο η θερμοκρασία πλησιάζει το Tjunction. Γενικότερα ο λόγος ύπαρξης των DTS δεν είναι για monitoring θερμοκρασιών από το χρήστη αλλά για να "κλείσει" η CPU σε μια δεδομένη τιμή θερμοκρασίας για να αποφευχθεί η καταστροφή της.

Τρέξε το Intel Burn Test και πες μας τι διαφορές βλέπεις...

Κοίτα πχ σε μένα:

coretemp.jpg

παντα οι δυο πυρηνες που ειναι πιο κοντα στον pci controler θα εχουν μεγαλυτερη θερμοκρασια λογο κατασκευης του die.

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.