Jump to content

Συμβουλή υπεργχρονισμού

dommel

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα, θέλω να πειραματιστώ λίγο υπεργχρονίζοντας τον επεξεργαστή μου, ήπια στην αρχή και αργοτερα βλέπουμε. Εχω έναν duo 8500 με 4 GB RAM DDR3 (πρέπει να είναι 1333Mhz), MB ASUS P5Q3 και τροφοδοτικό 680W. Mόλις άλλαξα την FSB από 337,3 σε 380 ώστε να μου δώσει 3600 Mhz. (Πολλαπλασιαστής 9.5). Άφησα όλα τα άλλα στο AUTO. Μπούταρε αμέσως χωρίς πρόβλημα. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι στην μνήμη το FSB Ratio έχει αλλάξει από 1:2 σε 5:6, είναι φυσιολογικό; Eπίσης απ'οτι είδα έχει αλλάξει και το VCore από 1.064 σε 1.280. Οι θερμοκρασίες είναι για την ώρα πολύ ακαλές 52 με 53 για τον κάθε πυρήνα. Στο στοκ ήταν 47-48. Μήπως πρέπει να αλλάξω την τάση, γιατί η αρχική μου πρόθεση ήταν να μην πειραχτεί. Ευχαριστώ για την συμβουλή

Στο Auto η μητρική δίνει όσο ρεύμα θεωρεί ότι χρειάζεσαι για να είσαι stable. Το θέμα είναι ότι συνήθως είναι αρκετά παραπάνω απ' όσο πραγματικά χρειάζεσαι. Βάλε 1.15 τρέξε ένα intel burn test και αν είσαι stable καλώς αλλιώς σιγά σιγά ανεβάζεις vcore. Για τις μνήμες δες αν από το bios μπορείς να επιλέξεις κάποιο ratio που να δινεί τελικά μια τιμή κοντά στα 1333MHz.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.