Jump to content

Απο Windows 7 Ultimate > Linux Ubuntu 10.10 X86 - Πρόβλημα

Guest

Recommended Posts

Απλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι αυτο...

Κάνεις κλίκ πάνω στο κενό χώρο και φτιάχνεις ένα ένα τα ακόλουθα:

1- ένα partition περίπου 80-100Gb με filesystem ext3 το οποίο κάνεις / (root λέγεται και συμβολίζεται με το /)

2- ένα partition το οποίο ανάλογα με την ram που έχει το μηχάνημα θα έχει μέγεθος 1024ΜΒ ή 2048ΜΒ (ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ είναι ΜΒ και ΟΧΙ Gb) το οποίο θα ονομάσεις swap. (είναι ο χώρος εικονοκής μνήμης)

3- ο υπόλοιπος χώρος που απομένει γίνεται ένα partition με filesystem ext4 το οποίο θα ονομάσεις home.

Γιατι να το κανω αυτο ?

3) Το "/" είναι το αντίστοιχο C: των windows

4) το "/home" είναι ένα partition όπου αποθηκεύονται όλα τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σου. Πρόσεξε μαγκιά: Αν αναβαθμίσεις κάποια στιγμή το Ubuntu και περάσεις στην επόμενη έκδοση με επανεγκατάσταση , θα πειραχτεί μόνο το "/". Αντίθετα, στο "/home" θα υπάρχουν όλα τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σου απείραχτα. Έτσι, η νέα εγκατάσταση θα έχει διατηρήσει όλες τις ρυθμίσεις σου από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις και δε θα χρειάζεται να ξαναπερνάς τα ίδια και τα ίδια (κάτι που στα windows δεν μπορεί να γίνει άπαξ και φορμάρεις το C: ) :dance3:

:rubik: Σωστός ο gdp77 ... :)

Όπως θες μπορείς να τα εγκαταστήσεις, απλά ο τρόπος που περιέγραψα είναι ποιό «τεχνικός».

Αν τώρα αναρωτηθείς γιατί να αναβαθμίζω το ubuntu κάθε τρεις και λίγο η απάντηση έρχεται πολύ απλά αν κοιτάξεις πόσες εκδόσεις βγαίνουν κάθε χρόνο... (2 δηλαδή :whip: )

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

άρα εγω εχω εναν σκληρο 180 GB

Χωρισμένο.Εχω το Windows 7 ετοιμο.Αρα κανω ΒΟΟΤ

Βαζω συγκεκριμενα

"8000 MB " - SWAP

"150.000MB" - /

"30.000MB" - /Home

σωστός ?:dance3:

άρα εγω εχω εναν σκληρο 180 GB

Χωρισμένο.Εχω το Windows 7 ετοιμο.Αρα κανω ΒΟΟΤ

Βαζω συγκεκριμενα

"8000 MB " - SWAP

"150.000MB" - /

"30.000MB" - /Home

σωστός ?:dance3:

Όχι...

Αν έχεις παραπάνω από 2Gb ram στο μηχάνημα δώσε 1024ΜΒ swap (το παραπάνω θα είναι άχρηστο)

Αν έχεις μέχρι 2Gb δώσε 2048ΜB Swap. (και με 1024 είσαι οκ αλλά δεν χάλασε ο κόσμος για λίγο παραπάνω)

Για το / (root) δώσε 30.000MB. 30Gb είναι υπέρ-αρκετά

Για το home δώσε το μεγαλύτερο αφού εκεί είναι σαν να λέμε το αντίστοιχο My documents των win καθώς και όλες οι ρυθμίσεις των εφαρμογών σου.

Το παραπάνω, έτσι όπως το αναφέρεις είναι 150+30+8 = 188Gb άρα είναι όλος ο δίσκος ;;;;;

Είπες ότι τον έχεις χωρίσει, πρόσεξε λοιπόν τα μεγέθη.

Για swap & / μείνε σε αυτά που σου λέω, για το home δώσε ότι μένει (που πρέπει να είναι αρκετό)

Ναι ειναι σκληρος 1 ΤΒ .

οποτε θα το κοψω σε κομματια.

Εχω 4 gb RAM.

Αρα τελος με

1024 MB - SWAP

30.000 MB - /

150.000 MB - /home

σωστος ο παιχτης ?

και θα ηταν καλυτερο να βαλω Χ64 εφοσων εχω 4 gb ΡΑΜ ?:magic:

δεν παιζει ρόλο το Χ64 με το Swap σωστά ? (ασχετη ερωτηση!)

Ωραία σε λιγότερο απο 30 λεπτά θα έχω κανει παλι ποστ να δουμε :)

Windows installer loader.

Kai exei default ton C pou exw ta 7.Na to afisw etsi?

εντάξει το έκανα με το default.

Ολα καλα τα βλεπω τωρα κανει και εγκατασταση οτι Update εχει . Μετα καποιες βασικες ρυθμισεις υπαρχουν που ξερει καποιος να κανω ?

ΔΗλαδη καποιος οδηγος για καποια βασικα πραγματα?:hang3:

Από applications--> ubuntu softaware center βάλε τα "ubuntu restricted extras" (codecs, γραμματοσειρές κτλ).

Από system ---> administration --> language support, μπες να δεις αν χρειάζεται κάτι επιπλέον για τα ελληνικά.

Τέλος από system --> administration ---> hardware drivers, βάζεις proprietary drivers αν χρειάζεται.

ΌΛΑ γίνονται αυτόματα , μην ανησυχείς.

Για ό,τι άλλο χρειαστείς : Ubuntu-gr Forum • Προβολή θέματος - Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες για εύκολη εύρεση

να'σε καλα.

Εκτος απο το 1ο και το 4ο δεν τα ηξερα τα υπολοιπα. :)

Προς στιγμη .... μ'αρεσει αρκετα :)

είναι ωραίο το άλλο μέρος...

Απλά τώρα μένει να μάθω να δουλεύω κανένα τέρμιναλ...

Το μόνοπου εχω μαθει ειναι μεσω youtube για τη νεγκατασταση θεματος .sudo cp -r $HOME/Desktop /usr/share κατι τετοιο ...

εχω μελλον μπολικο μπροστα μου..:hang3:

Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο...

Είτε τρέχεις την εφαρμογή για την εγκατάσταση θεμάτων, είτε κάνεις δεξί κλίκ στην επιφάνεια εργασίας, αλλαγή φόντου και μετά αλλαγή θέματος, είτε κατεβάζεις το θέμα σε συμπιεσμένο αρχείο, το τρέχεις και κάθεται μόνο του...

πχ κατεβαζω ενα .tar.gz παταω το ανοιγω,τιποτα,ανοιγω με τερμιναλ τοτε κατι κανει,μετα μου βγαζει 2-3 προβληματα και παλι απο την αρχη ...

Τα LINUX σε κανουν να σκεφτεσε ! τελος! κλεινω 24 ωρες σχεδον μεσα στα linux:triniti:

και καομα δεν βρηκα τροπο πως θα κανω adjust το mouse wheel να κατεβαινει ποιο γρηγορα..και εψαξα ολες τις ιδιοτητες!:hang3::hang3::hang3::hang3:

μια μικρη διορθωση ειναι το linux

οσο για τα περισσοτερα ερωτηματα σου μιας και τρεχεις ubuntu

google my friend:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.