Jump to content

Απο Windows 7 Ultimate > Linux Ubuntu 10.10 X86 - Πρόβλημα

Guest

Recommended Posts

Απο Windows 7 Ultimate > Linux Ubuntu 10.10 X86

όπως το λέει ο τίτλος,δεν μπόρεσα να κάνω σωστό Dual Boot ,οπότε το έκανα όλο Linux να ησυχάσω να μάθω και κάτι παραπάνω.

Έχω ψάξει όλο το νετ και δεν βγάζω άκρη.

Έχουμε και λέμε.

Sapphire Radeon 4850 VGA.

Εγκατεστημένο το Wine απο το SOFTWARE CENTER.

Εγκατεστημένο και στημένο το Steam σωστά.

Εγκατεστημένο το Alien Vs Predator,Counter Strike.

Πρόβλημα.

Όταν ανοίγω το Counter Strike εμφανίζει για λίγο το Intro μετά μαύρη οθόνη ενώ ακούγετε απο μέσα οι επιλογές όταν κουνάω το ποντικί.

2ο και ποιο σημαντικό στο Alien, τρέχει ανοίγει κανονικά γραφικά κτλ. αλλά τρώει ένα LAG ~ 10 FPS,ενω κανονικά βγάζω καμία 30-40 στα Windows.

Πως το διορθώνω?

Και να σημειώσω τα Update τα έκανα μέσω προγραμμάτων του Linux έχω κατεβάσει και διανομή της ATI κανονικά για Linux αλλά ήδη έχει μπεί.

Επίσης,μέσα το Steam βγάζει μια αναβάθμιση για την κάρτα γραφικών την κάτεβάζει αλλά πατάω Install και δεν κάνει τίποτα.

Αυτά...:tomato:

ΒΟΗΘΕΙΑ!Δεν θέλω να πάω πάλι στα Windows.:baby:

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

ριξε μια ματια εδω

WineHQ - Counter-Strike: Source Retail / Steam

Known bugs & HOWTO

μηπως βρεις κατι για το counter

για το Aliens Versus Predator

ποια εκδοση χρησιμοποιείς?

Classic 2000 (Steam) - απ οτι βλεπω δεν παιζει

WineHQ - Aliens Versus Predator Classic 2000 (Steam)

The 'Gold' retail version - εχει σοβαρα προβληματα

WineHQ - Aliens Versus Predator Gold

version 1.0 - απο οτι φαινεται καποιες εκδοσεις του wine παιζει

WineHQ - Aliens Versus Predator 1.0

Known bugs - HOWTO - Note για info

O τίτλος σου είναι λίγο άκυρος...

Όλα τα προβλήματα που αναφέρεις αφορούν το wine σαν εφαρμογή και όχι το ίδιο το ubuntu ή τα windows.

Κατάλαβε όμως πως δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξεις χωρίς απώλειες οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει γραφτεί για win στο linux και ειδικά τα παιχνίδια, δυστυχώς...

Μπορεί να καταφέρεις ένα optimazation βάση των howto που αναφέρθηκαν ποιό πάνω αλλά την ίδια απόδοση δεν θα την έχεις.

BTW, αν και ημι-εκτός θέματος, dualboot ubuntu-7 γίνεται πολύ εύκολα άμα κάνεις την εγκατάσταση των ubuntu μέσα από τα windose με το wubi. Εγώ δε συνάντησα κανα προβλημα στα 7x64 στο 10.x

Θεωρώ λάθος να βάλεις ubuntu (ή οποιαδήποτε διανομή linux) για να παίζεις tier1 games. Είναι απλά λάθος. Το καταλληλότερο OS για να παίζεις παιχνίδια είναι τα win. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το linux έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να κερδίσει την υποστήριξη από τους tier1 game developers.

Υπάρχουν 1002 άλλοι λόγοι να περάσεις σε linux, αλλά το να παίζεις tier1 παιχνίδια, δεν είναι ένας από αυτούς.

Θα πρότεινα dual boot ubuntu/win7, ώστε και να παίζεις τα παιχνιδάκια σου στη φασιστοπλατφόρμα και να μαθαίνεις linux, όποτε κάνεις κέφι και έχεις όρεξη. (μια που αναφέρεις ότι θέλεις να μάθεις και όχι να κάνεις κάποια συγκεκριμένη εργασία)

Υ.Γ. ATI + Linux = απλά no go, ειδικά για 3d gaming. Με nvidia κάτι θα έκανες.

ριξε μια ματια εδω

WineHQ - Counter-Strike: Source Retail / Steam

Known bugs & HOWTO

μηπως βρεις κατι για το counter

για το Aliens Versus Predator

ποια εκδοση χρησιμοποιείς?

Classic 2000 (Steam) - απ οτι βλεπω δεν παιζει

WineHQ - Aliens Versus Predator Classic 2000 (Steam)

The 'Gold' retail version - εχει σοβαρα προβληματα

WineHQ - Aliens Versus Predator Gold

version 1.0 - απο οτι φαινεται καποιες εκδοσεις του wine παιζει

WineHQ - Aliens Versus Predator 1.0

Known bugs - HOWTO - Note για info

Που βλεπω την εκδοση φιλε μου ?:rubik:

O τίτλος σου είναι λίγο άκυρος...

Όλα τα προβλήματα που αναφέρεις αφορούν το wine σαν εφαρμογή και όχι το ίδιο το ubuntu ή τα windows.

Κατάλαβε όμως πως δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξεις χωρίς απώλειες οποιοδήποτε πρόγραμμα έχει γραφτεί για win στο linux και ειδικά τα παιχνίδια, δυστυχώς...

Μπορεί να καταφέρεις ένα optimazation βάση των howto που αναφέρθηκαν ποιό πάνω αλλά την ίδια απόδοση δεν θα την έχεις.

Συγνωμη εαν ειναι παραπλανητικος ο τιτλος μου.

Πιστευω καταλαβαινω,αρα με λιγα λογια πρεπει να δω τι μπορω να κανω με το Wine συγκεκριμενα.:baby:

BTW, αν και ημι-εκτός θέματος, dualboot ubuntu-7 γίνεται πολύ εύκολα άμα κάνεις την εγκατάσταση των ubuntu μέσα από τα windose με το wubi. Εγώ δε συνάντησα κανα προβλημα στα 7x64 στο 10.x

Αν σου πω οτι δεν καταλαβα,τιποτα ? Γιατι το θεμα με τα Linux δεν το κατεχω ακομα καθολου.:o

Θεωρώ λάθος να βάλεις ubuntu (ή οποιαδήποτε διανομή linux) για να παίζεις tier1 games. Είναι απλά λάθος. Το καταλληλότερο OS για να παίζεις παιχνίδια είναι τα win. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το linux έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να κερδίσει την υποστήριξη από τους tier1 game developers.

Υπάρχουν 1002 άλλοι λόγοι να περάσεις σε linux, αλλά το να παίζεις tier1 παιχνίδια, δεν είναι ένας από αυτούς.

Θα πρότεινα dual boot ubuntu/win7, ώστε και να παίζεις τα παιχνιδάκια σου στη φασιστοπλατφόρμα και να μαθαίνεις linux, όποτε κάνεις κέφι και έχεις όρεξη. (μια που αναφέρεις ότι θέλεις να μάθεις και όχι να κάνεις κάποια συγκεκριμένη εργασία)

Υ.Γ. ATI + Linux = απλά no go, ειδικά για 3d gaming. Με nvidia κάτι θα έκανες.

Ναι,για αυτο και εγω πηγα στα Linux και για το οτι σπουδαζω πληροφορικη αλλα και οτι θελω να διευρηνω τους οριζοντες μου να μην μεινω στα στερεοτηπα να παω ενα βημα μπροστα.(Για καλο δικο μου παντα)

Θελεις να καταληξεις οτι δυσκολα τα πραγματα με εμενα ε?:hm:

Θελεις να καταληξεις οτι δυσκολα τα πραγματα με εμενα ε?

Λύσεις υπάρχουν πάντα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καλύτερα να έχεις dual boot. Win για παιχνίδια και linux για να μάθεις + να κάνεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Αν θέλεις μόνο linux, τότε θα πρέπει να οπλιστείς με τιτάνια υπομονή και να ρίξεις πολύ διάβασμα για να καταφέρεις να κάνεις τα παιχνίδια που θέλεις να παίζουν αξιοπρεπώς σε περιβάλλον linux.

Αν σου πω οτι δεν καταλαβα,τιποτα ? Γιατι το θεμα με τα Linux δεν το κατεχω ακομα καθολου.:o

Ένας από τους τρόπους να εγκαταστήσεις τα ubuntu, είναι μέσω του windows installer τους, που ονομάζεται wubi. Ουσιαστικά, κατεβάζεις το wubi, το τρέχεις (μέσα από τα windows, χρειάζεται internet access, μιας και κατεβάζει τα ubuntu ουσιαστικά) και τα κάνει εγκατάσταση. Έχει οδηγίες εδώ και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το καλό με αυτό τον τρόπο είναι ότι πρώτα σου δημιουργεί αυτόματα multiboot μεταξύ των 7 και του ubuntu, και δευτερον και κυριότερο, σου βάζει όλο το ubuntu στο add/remove programs του control panel στα windows. Που σημαίνει ότι μπορείς να τα βγάλεις, χωρίς φόβο επιπλοκών - format κτλ, με ένα κλικ.

edit: άντε πάλι με το thumbs down icon...αργκκκκ

Λύσεις υπάρχουν πάντα! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι καλύτερα να έχεις dual boot. Win για παιχνίδια και linux για να μάθεις + να κάνεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Αν θέλεις μόνο linux, τότε θα πρέπει να οπλιστείς με τιτάνια υπομονή και να ρίξεις πολύ διάβασμα για να καταφέρεις να κάνεις τα παιχνίδια που θέλεις να παίζουν αξιοπρεπώς σε περιβάλλον linux.

και εμενα ετσι μου φαινετε,υπομονη δεν εχω πολυ αλλα μπροστα στην μαθηση πρεπει να κανω τουμπεκι και να γινω καλυτερος.

Ένας από τους τρόπους να εγκαταστήσεις τα ubuntu, είναι μέσω του windows installer τους, που ονομάζεται wubi. Ουσιαστικά, κατεβάζεις το wubi, το τρέχεις (μέσα από τα windows, χρειάζεται internet access, μιας και κατεβάζει τα ubuntu ουσιαστικά) και τα κάνει εγκατάσταση. Έχει οδηγίες εδώ και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το καλό με αυτό τον τρόπο είναι ότι πρώτα σου δημιουργεί αυτόματα multiboot μεταξύ των 7 και του ubuntu, και δευτερον και κυριότερο, σου βάζει όλο το ubuntu στο add/remove programs του control panel στα windows. Που σημαίνει ότι μπορείς να τα βγάλεις, χωρίς φόβο επιπλοκών - format κτλ, με ένα κλικ.

edit: άντε πάλι με το thumbs down icon...αργκκκκ

Αυτο δεν το γνωριζα καν.

Εγω τι εκανα ειχα 7 ,εκανα ΒΟΟΤ απο το CD ειχε επιλογη Install Ubuntu σε μερος που εχω ηδη λειτουργικο μεσα,το πατησα πηρε τον υπολοιπο χωρο,και οταν ανοιγε ο υπολογιστης ειχε Ubuntu - Ubuntu Recovery - Ubuntu Kernel - Windows 7 - Windows 7 Loader, δεν ξερω γιατι.Ανοιξα 2-3 φορες τα 7 Και μετα κρασαραν συνεχεια,αλλα επειδη ηθελα να μεινω με LINUX εκανα ολο τον σκληρο φορματ και κρατησα ολο να ειναι Linux.

:ph34r::ph34r:

Οποτε τωρα με τον τροπο που λες εσυ καλυτερο ειναι να το κανω ξανα 7 και μετα μεσω Wubi να κανω την δουλεια μου ε ?

Οποτε τωρα με τον τροπο που λες εσυ καλυτερο ειναι να το κανω ξανα 7 και μετα μεσω Wubi να κανω την δουλεια μου ε ?

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι εγκατάσταση των 7 και μετά κανονική εγκατάσταση του ubuntu (όχι wubi).

οταν ανοιγε ο υπολογιστης ειχε Ubuntu - Ubuntu Recovery - Ubuntu Kernel - Windows 7 - Windows 7 Loader, δεν ξερω γιατι.

Αυτή ήταν η σωστή σειρά.

Ο loader του ubuntu σου δημιουργεί πάντα 2-3 επιλογές για αυτό (δεν σε πειράζει σε κάτι, εσύ απλά τρέχεις την πρώτη εξ αυτών) και μετά στο τέλος της λίστας προσθέτει όποιο άλλο λειτουργικό έχεις.

Το ποιό πιθανό για το κρασάρισμα των 7 είναι το γεγονώς πως έδωσες όλον τον ελεύθερο χώρο στο ubuntu και δεν άφησες καθόλου για αυτά.

Η καλύτερη λύση για τα παιχνίδια και μόνο είναι να έχεις win σε συγκεκριμένο χώρο στον δίσκο σου (δηλαδή σε δίσκο ενώς ΤΒ άφησε 300-400giga για win και παιχνίδια ανάλογα με το τί χρειάζεσαι) ενώ στον υπόλοιπο δίκσο βάλε ubuntu...

Kαλό είναι κατά την εγκατάσταση να ΜΗΝ αφήσεις το ubuntu να πάρει όλο τον ελεύθερο χώρο αλλά να του ορίσεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι έτσι ώστε να σου σφήσει χώρο για τα win... (αν φτάσεις εκεί ξαναρώτα τί πρέπει να κάνεις να σου πώ)

Το άσχημο είναι πως πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις να περάσεις πάλι τα win και μετά να περάσεις το ubuntu. (άρα πάλι πας για φούλ format)

H ποιό «πολιτικώς ορθή» διαμέριση του δίσκου για το Linux είναι η ακόλουθη:

Έστω δίσκος 1ΤΒ για τα λειτουργικά.

Πρώτα κάνεις εγκατάσταση τα 7 ή όποιο άλλο παραθυρικό λειtουργικό θές για τα παιχνίδια σου.

Επιλέγεις έναν χώρο του δίσκου ανάλογα με τις ανάγκες σου, π.χ. 300Gb.

Άρα στα υπόλοιπα 700 περίπου που απομένουν βάζεις το ubuntu.

Η εγκατάσταση του ubuntu γίνεται με 2 τρόπους:

1- μέσα από την εγκατάσταση των win που ήδη τρέχουν βάζεις το σιντί του ubuntu και επιλέγεις εγκατάσταση. (το λεγόμενο και wubi, καλό αν θες να δοκιμάσεις το ubuntu, δεν το συνιστούν για όσους θέλουν να το εγκαταστήσουν για τα καλά ;) )

2- μπουτάρεις τον υπολογιστή και φορτώνει από το σιντί του ubuntu, επιλέγεις να φορτώσει το live και κάνεις εγκατα΄σταση από εκεί ή απλά επιλέγεις απαυθείας εγκατάσταση...

Όποιον από τους παραπάνω τρόπους επιλέξεις, όταν φτάσεις στην διαμέροιση του δίσκου επέλεξε χειροκίνητη διαδικασία και φτιάξε τα παρακάτω:

Θα δείς σε μια μπάρα τον δίσκο σου, 300Gb θα αναφέρονται σαν κατελειμένα και τα υπολοιπα σαν κενός χώρος.

Κάνεις κλίκ πάνω στο κενό χώρο και φτιάχνεις ένα ένα τα ακόλουθα:

1- ένα partition περίπου 80-100Gb με filesystem ext3 το οποίο κάνεις / (root λέγεται και συμβολίζεται με το /)

2- ένα partition το οποίο ανάλογα με την ram που έχει το μηχάνημα θα έχει μέγεθος 1024ΜΒ ή 2048ΜΒ (ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ είναι ΜΒ και ΟΧΙ Gb) το οποίο θα ονομάσεις swap. (είναι ο χώρος εικονοκής μνήμης)

3- ο υπόλοιπος χώρος που απομένει γίνεται ένα partition με filesystem ext4 το οποίο θα ονομάσεις home.

Όλα τα παραπάνω (filesystem κλπ) γίνονται με επιλογή από λίστες και είναι piece of cake.

Συνεχίζεις την εγκατάσταση και το ubuntu θα βρεί μόνο του τί έχεις κάνει, δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Αν τώρα εσύ έχεις 2 σκληρούς στο πισί σου μπορείς να επιλέξεις τον 2ο και να περάσεις το ubuntu εκεί.

Είτε επιλέγεις να κάτσει σε όλο το δίσκο, είτε το κάνεις χειροκίνητα, δική σου η επιλογή.

Τέλος να σημειώσω πως δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις όλο το δίσκο, αν θέλεις αφήνεις έναν χώρο κενό και αργότερα περνα΄ς εκεί κάποια άλλη διανομή αν θες π.χ. να πειραματιστείς.

ΤΙΡ:

Οι διαφορές μεταξύ τρόπου εγκάτάστασης 1 και 2 έχουν να κάνουν με το ότι αν θες να σβήσεις το linux, στο 1 κάνεις απλή απεγκατάσταση και αυτό ήταν.

Ο 2ος τρόπος θα σε παιδέψει λίγο επειδή θα πρέπει να ξαναφτιάξεις τον boot loader των windows.

Δες και εδώ τις οδηγίες με εικόνες

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=2358

PROSOXH, είναι ποιό παλιά έκδοση και διαφέρουν λίγο αλλά η ιδέα πάνω κάτω είναι ίδια.

Να προσθέσω μερικά πράγματα για το wubi.

Θα έχεις αλαφρώς χειρότερες αποδόσεις και δε μπορείς να κάνεις hybernate, και άμα χάσεις τα win για κάποιο λόγο, χάνεις και τα ubuntu.

Καθολου swap γινεται? αν ναι υπαρχει περιπτωση να εχουν προβλημα ορισμενες εφαρμογες?

Γενικοτερα υπαρχει η δυνατοητα να το ενεργοποιηεις/απενεργοποιηεις οπως στα win?

Για εξήγησε λίγο καλύτερα τι ακριβώς ρωτάς...

Παιδια εχω 2 σκληρους.

1)160

2)1000

Στον 1 ) εχω τα Windows

Τον 2) τον εκανα 2 Partition οταν εκανα τα Windows οποτε εχω κρατησει 170 GB για τα Linux , και τουπολοιπο απλα για αρχεια.

Απλα αυτο που δεν καταλαβα ειναι αυτο...

1- ένα partition περίπου 80-100Gb με filesystem ext3 το οποίο κάνεις / (root λέγεται και συμβολίζεται με το /)

2- ένα partition το οποίο ανάλογα με την ram που έχει το μηχάνημα θα έχει μέγεθος 1024ΜΒ ή 2048ΜΒ (ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ είναι ΜΒ και ΟΧΙ Gb) το οποίο θα ονομάσεις swap. (είναι ο χώρος εικονοκής μνήμης)

3- ο υπόλοιπος χώρος που απομένει γίνεται ένα partition με filesystem ext4 το οποίο θα ονομάσεις home.

Γιατι να το κανω αυτο ?

Αν κανω την εγκατασταση κανονικα δηλαδη ορισω το Partition Που θελω να το παρει,δηλαδη πχ το G ΝΑ ΠΑΡΕΙ ολο το G? τι διαφορα εχει ?:fist:

@gdp77

Αν καταλαβα καλα το swap partition ειναι η εικονικη μνημη του λειτουργικου.Αντιστοιχο με το paging file των windows.

Αν εχω αρκετη ram στο μηχανακι μου και δεν θέλω να κανω ενγραφες στον ssd ή για οποιον αλλο λογο, μπορω να ρυθμισω ετσι το ubuntu ωστε να καταργησω την virtual memery και να δουλευει χωρις swap?

Αν ναι,αυτη την επιλογη πρεπει την κανω κατα την εγκατασταση του ubuntu,οταν θα χωριζω τα partitions ή μπορω ανα πασα στιγμη να απενεργοποιησω την virtual memory οπως τα windows.?

@gdp77

Αν καταλαβα καλα το swap partition ειναι η εικονικη μνημη του λειτουργικου.Αντιστοιχο με το paging file των windows.

Αν εχω αρκετη ram στο μηχανακι μου και δεν θέλω να κανω ενγραφες στον ssd ή για οποιον αλλο λογο, μπορω να ρυθμισω ετσι το ubuntu ωστε να καταργησω την virtual memery και να δουλευει χωρις swap?

Αν ναι,αυτη την επιλογη πρεπει την κανω κατα την εγκατασταση του ubuntu,οταν θα χωριζω τα partitions ή μπορω ανα πασα στιγμη να απενεργοποιησω την virtual memory οπως τα windows.?

1) Αν το Ubuntu δε χρειάζεται το swap και έχεις αρκετή μνήμη, τότε δεν πρόκειται να το χρησιμοποιεί (και αντίστοιχα δε θα ταλαιπωρείται ο SSD σου -εγώ με 6GB RAM έχω μονίμως το swap @ 0%)

2) Μπορείς να εγκαταστήσεις χωρίς swap - αν και δεν προτείνεται

3) Μπορείς να βάλεις το swap σε έναν μηχανικό δίσκο

4) Μπορείς να απενεργοποιήσεις το swap αφού κάνεις την εγκατάσταση (απλά κάνεις uncommnet το swap στο αρχείο /etc/fstab )

:rubik:

1) Δε θα χρησιμοποιήσεις ext3, αλλά ext4. Η διαφορά στην ταχύτητα είναι δραματική.

2) Το swap είναι αντίστοιχο με το page file των windows, απλά στο linux μπαίνει σε ένα δικό του partition για διάφορους λόγους (ορθούς :dance3: )

3) Το "/" είναι το αντίστοιχο C: των windows

4) το "/home" είναι ένα partition όπου αποθηκεύονται όλα τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σου. Πρόσεξε μαγκιά: Αν αναβαθμίσεις κάποια στιγμή το Ubuntu και περάσεις στην επόμενη έκδοση με επανεγκατάσταση , θα πειραχτεί μόνο το "/". Αντίθετα, στο "/home" θα υπάρχουν όλα τα αρχεία και οι ρυθμίσεις σου απείραχτα. Έτσι, η νέα εγκατάσταση θα έχει διατηρήσει όλες τις ρυθμίσεις σου από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις και δε θα χρειάζεται να ξαναπερνάς τα ίδια και τα ίδια (κάτι που στα windows δεν μπορεί να γίνει άπαξ και φορμάρεις το C: ) :dance3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.