Jump to content

Το νεο μου Tank

nycos

Recommended Posts

Καλή και πανευκολη η λύση ταπερ αλλα μου πιάνει πολύ χώρο, σκεφτηκα λοιπον να φτιαξω ενα τανκ το οποιο θα εκμεταλευεται τον κενο χώρο του κουτιού διακριτικα, κατεληξα λοιπόν οτι πίσω απο τους δίσκους χωράει ενα μακρόστενο τανκ ύψους 25 cm και φάρδους 5 cm (το κουτί μου ειναι το chieftec του πλαισιου).

Ρωτάω τον μπαρμπα Παναγο (dad) και επι ευκαιριας των διακοπών του πάσχα κάτσαμε και φτιάξαμε ενα στρογγυλό τανκ, χαλκοσολύνα Φ 42, με 2 Φ 10 χάλκινα σωληνάκια (εισοδος-εξοδος), δεν βρήκαμε χάλκινες ταπες οποτε για τάπες κολήσαμε χάλκινη λαμαρινα και την κολήσαμε, επειτα επεσε τροχός...

Το μονο που με προβληματίζει τώρα είναι η εμφάνισή του, βαριέμαι να κατσω να τρίβω να το κανω γυαλί αλλα μην το αφήσω και έτσι σκέτο... πως μπορω να το βάψω? αν του ρίξω χρώμα με σπρεί και καπάκι βερνίκι σπρέι θα πετύχει??

Στο πάνω μέρος του να του κάνω μια τρύπα για τον αέρα? ή να το αφήσω έτσι κλειστο τελείως?

(Δεν το εχω συνδέσει ακόμα..)

Ιδου:

post-288-1416070880,498_thumb.jpg

με ενα απλο χωνακι γεμιζει ρε παιδια.....:blink: :blink: :blink:

δυσκολο ε?

επισης κλεινει με ενα ρακορ παρομοιο με αυτα τα 3 που ειναι στη μεση της εικονας με την κοκκινη πεταλουδα

:D

αυτο ειναι ακομα πιο δυσκολο:p

@nycos

μην τα αφησεις ανοιχτο, θα μαζεψει σκονη,

μπορεις να κανεις κατι παρομοιο με αυτο που εκανα και εγω και αμα βαριεσαι να το τριψεις, περνα του ενα σπρει ,ή αμα εχεις μπογια, περνα ενα ασταρι και μετα βαψιμο κανονικα με πινελο :D

viewthread.php?action=attachment&tid=19019&pid=201538

αμα πιανει το χερι σου παρε φυλλα χαλκου και κολλα τα επανω ,

δεν νομιζω οτι ειναι κατι το εξαιρετικα δυσκολο αν εχεις λιγη βοηθεια

radiatorn1_s.jpg

τπυλαχιστον κανε μια προσπαθεια:D

Αρχική απάντηση από Skinny13

με ενα απλο χωνακι γεμιζει ρε παιδια.....:blink: :blink: :blink:

δυσκολο ε?

επισης κλεινει με ενα ρακορ παρομοιο με αυτα τα 3 που ειναι στη μεση της εικονας με την κοκκινη πεταλουδα

:D

αυτο ειναι ακομα πιο δυσκολο:p

@nycos

μην τα αφησεις ανοιχτο, θα μαζεψει σκονη,

μπορεις να κανεις κατι παρομοιο με αυτο που εκανα και εγω και αμα βαριεσαι να το τριψεις, περνα του ενα σπρει ,ή αμα εχεις μπογια, περνα ενα ασταρι και μετα βαψιμο κανονικα με πινελο :D

viewthread.php?action=attachment&tid=19019&pid=201538

κλεφτη φωτογραφιωννννννννννννννννννν

:) :) :) :) :) :) καλο ειναι και έτσι αβαφτο

Αρχική απάντηση από Skinny13

αμα πιανει το χερι σου παρε φυλλα χαλκου και κολλα τα επανω ,

δεν νομιζω οτι ειναι κατι το εξαιρετικα δυσκολο αν εχεις λιγη βοηθεια

[τπυλαχιστον κανε μια προσπαθεια:D

Αυτο ειναι το καινουριο resarator της Zalman?????

σορυ Γιαννη

απλα την βρηκα προχειρη και καλοτραβηγμενη (γλιψ) και .....

@zax

ναι ,zalman ειναι αλλα ποσο αποδιδει εξαρταται απο τη διατομη του τανκ αλλα και το μηκος του

http://www.nordichardware.com/reviews/cooling/2004/Zalman_passiv/index.php

Τελικα απλά το έτριψα για να μην είναι μαύρο χαλι... και του έριξα βερνίκι σπρευ...

Κατάφερα να κάνω εξαέρωση και το βραδάκι θα ανεβάσω καμια φωτο...

Δύσκολο να κολήσω φινς, σπουδάζω Ηράκλειο Κρήτης και εδω δεν εχω εργαλεία... ενω Καρυστο εχω και εργαλεία και τον dad που κανει τα ταχυδακτυλουργικά του...

• 4 weeks later...

Τελικα δεν είδα διαφορα... μιας και πριν το Πασχα που το εστεισα το wc μου χωρις το τανκ ειχα 27 βαθμούς idle, και τωρα με το τανκ εχω 36 idle... βεβαια αλλη θερμοκρασία δωματίου τότε και άλλη τώρα.

Να πω μια ιδεα?

Μιας και ειναι χάλκινο σκέφτηκα να του κοτσάρω ενα πελτιερ σε μια ακρη του, το οποιο απλα θα παγώνει το κατω σημείο του τανκ απο το οποιο ρουφάει νερό η αντλία, ολο και κατι δεν θα κανει? Και για να μην χρειάζεται πολύ ψύξη η ακρη του πελτιερ να του δώσω 9volt ή κ πιο λίγο και να βαλω μια ttvolvano που εχω περίσια...

Μήπως με μια τέτοια κατασκευή μελετημενη, με μικρο μεγεθος, οπου το τανκ θα ψύχεται απο το πελτιερ, θα ήταν περιτό το radiator?

αν το φτιαξεις σωστα, σιγουρα δε χρειαζεται. ή ακομα καλυτερα, να εχεις το ψυγειο για να κρυωνεις το νερο που κρυωνει το πελτιερ που κρυωνει το νερο που ειναι μεσα στο τανκ.

Αρχική απάντηση από .38-.45

αν το φτιαξεις σωστα, σιγουρα δε χρειαζεται. ή ακομα καλυτερα, να εχεις το ψυγειο για να κρυωνεις το νερο που κρυωνει το πελτιερ που κρυωνει το νερο που ειναι μεσα στο τανκ.

με μπερδεψες... πως το συνδεεις αυτο που ειπες?

οσο καλυτερη ψυξη εχει το πελτιερ, τοσο καλυτερα αποδιδει. κι επειδη η ttvolvano που εχεις ισως δε φτανει, μπορεις να βαλεις μπλοκ στο πελτιερ, και να κρυωνεις το πελτιερ με νερο (οποτε χρειαζεσαι το ψυγειο για το πελτιερ και οχι για το τσιπ σου). βεβαια αυτο σημαινει εντελως διαφορετικο σχεδιασμο ολου του κυκλωματος ψυξης (στην ουσια 2 κυκλωματα, ενα για κρυωνει το πελτιερ κι ενα για κυκλοφορει το κρυο νερο στο τσιπ)

Ειναι too much... 2 συστηματα... προτιμότερο ειναι να το κανεις οπως εσυ, το πελτερ στον επεξεργαστη με 1 συστημα...

Με την volcano υπάρχει περίπτωση να καει το πελτιερ? Δεν θέλω να κερδίσω τρελους βαθμούς... Ρώτησα σε ενα μαγαζί και είχε 2 μεγέθη πελτιερ, μικρό κ μεγάλο, αλλα δεν συγκράτησα watt, αν παρω το μικρό και του δωσω 9 βολτ? μπορω να υπολογίσω θερμοκρασίες και watt με καποιον τρόπο?

θελεις καποια βατ, και δε νομιζω να φτασει η ψυξτρα για να σωσει το πελτιερ απο σιγουρη καταστροφη. και θες και 2η ψυκτρα, στην κρυα μερια του πελτιερ, για να εχεις πιο μεγαλη επιφανεια επαφης με το νερο.

δυσκολο αυτο που ζητας με τις θερμοκρασίες και τα watt, καποιες εταιρειες που παραγουν πελτιερ εχουν προγραμματα, αλλα θελεις διδακτορικο για να καταλαβεις τι κανεις.

click

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.