aris20 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1, 2011 Πήρα πρόσφατα τον 1090T μαζί με μια υδρόψυξη της Corsair το H50... Τον πήγα κατευθείαν στα 4GHz... Aλλά βλέπω ότι έχει πολύ καλές θερμοκρασίες... Πέφτει και 19.7C το χαμηλότερο που έχω δει στα 4GHz, μετά από λίγη ώρα φτάνει τους 23-24C σε idle... Σε Full Load φτάνει τους 38-40C... Είναι αληθινές οι τιμές? Επίσης έχω τάση 1.48V.. CPU-Z Validator 3.1 Aξίζει να το ανεβάσω και άλλο..? Που είναι τα "όρια του επεξεργαστή" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Ιανουάριος 2, 2011 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2011 για τις θερμοκρασιες υπολογιζε περιπου + 5-10 C πανω . το οριο στο ρευμα για καθε μερα ειναι περιπου στο 1,5 αντε αν δεις οτι σου δινει να δωσεις κ λιγο παραπανω . αλλα μεχρι εκει . με τι μητρικη εισαι ? με πιο λιγο ρευμα δεν εισαι σταθερος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Ιανουάριος 3, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 Τον πήγα μέχρι 4088MHz με τάση 1.48V CPU-Z Validator 3.1Τον έβαλα και 4144MHz αλλά πετούσαν error οι πυρήνες στο Prime95...Δεν ξέρω, το HTT πόσο μπορεί να πάει? Γιατί εφτασε στα 2700MHz+...Επίσης και τις μνήμες πήγαν από 1600ΜΗz στα 1768ΜΗz.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
christosjr1 Ιανουάριος 3, 2011 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 To HTT καλο ειναι να παιζει παντα κοντα στο 2000 γιατι πιο πανω κοβει σε υπερχρονισμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Ιανουάριος 3, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 οταν βρεις το max 24/7 ovreclock τοτε ψαξε να δεις ποσο θα ανεβασεις κ το htt οπως ειπε κ ο φιλος απο πανω για αεχη κρατα το στο 2000 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Ιανουάριος 3, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 To HTT καλο ειναι να παιζει παντα κοντα στο 2000 γιατι πιο πανω κοβει σε υπερχρονισμο!Έχω βάλει FSB 221 με HT x12, και Multi x18.5 και το SB είναι x12.. .Απλά αν ρίξω το Multi του HTT από x12 στα x11 και πέφτει κατευθείαν στα 2400MHz περίπου, και νομίζω χάνω σε αποδόσεις η δεν ισχύει αυτό..?Eπίσης πόσο o/c μπορεί περίπου να κάνει αυτός ο επεξεργαστής? Stepping 0 και Revision PH-E0 γράφει το CPU-z πως βλέπω για αυτόν τον CPU, μέχρι που είναι 100% stable..Eπίσης εδώ γράφει -> Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 12GB Kits Review - Overclocking" With the standard voltage of 1.5v we were able to run with complete stability at 1800MHz with only a minor tweak to the timings of 9-10-9-24-2T. Upping the voltage to 1.65v really opened up the performance of the modules though and we were able to successfully pass stability tests at 2030MHz with 8-10-9-24 timings. "Αυτές τις μνήμες έχω... Απλά είναι 2x4GB... Δοκίμασα να τις τρέξω αλλά πάνω από 1880MHz κάπου εκεί πετάει σφάλμα στα Windows μήπως πρέπει να τις κάνω Ganged...? .....Πείτε μου και το καλύτερο StressTest για AMD... Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Ιανουάριος 3, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 δινεις ρευμα στον imc ? στην amd πλατφορμα θελεις παραπανω ρευμα σε ραμ κ imc απο οτι στην intel για να παιξουν ψηλα . προσπαθησε να τις παιξεις στα ~1800 με οσο πιο χαμηλα timings μπορεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Ιανουάριος 3, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 CPU-Z Validator 3.1 Δοκίμασα να βάλω λίγο υψηλό Voltage και ανέβασα μόνο multiplier... Πήγε εώς τα 4,6GHz και μετά από λίγο πήγα να κάνω Validate, και τσάφ μια μπλέ οθόνη... IMC voltage όταν λές τι εννοείς?? Πάντως στα 4,53GHz πάει άνετα φαίνεται.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Ιανουάριος 3, 2011 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 ο ελεκτης των μνημων ειναι το imc voltage το οποιο ειναι στον επεξεργαστη .μερικες μητρικες το λενε αλλιως , γι αυτο σε ρωτησα πριν μερικα ποστ ποια μητρικη εχεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Ιανουάριος 4, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Έχω την Gigabyte 890XA-UD3 πως το έχει στην μητρική..?Έχει πολλές τάσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιανουάριος 4, 2011 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Παντως (ΟΤ) υπαρχει ηδη thread για overclocking σε 6πυρηνους AMD και μαλιστα πολυ προσφατο. Καλο θα ηταν να μην δημιουργουμε συνεχεια καινουρια, ετσι ωστε να εχουμε ολες τις εμπειριες μας συγκεντρωμενες σε ενα thread. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Ιανουάριος 4, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 είμαι και εγώ εδώ με 4 ghz στα 1.46 under load με h50. Μην κοιτάς θερμοκρασίες πυρήνων θέλεις συνολική θερμοκρασία του cpu τι Mobo έχεις?έχω διαβάσει ότι αν το ΗΤ δεν είναι ίδιο με το ΝΒ τότε χάνεις σε real world performance δηλαδή κολλήματα σε games, χαμηλότερα minimum fps και λοιπά.Ισχύει?ποιό το ουσιαστικό κέρδος από το ανεβασμένο ΝΒ? εγώ τώρα είμαι με 20 multi στα 4000 με ΗΤ και ΝΒ 2000 και τα δύο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
christosjr1 Ιανουάριος 4, 2011 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Αυτο θα σου λυσει μερικες αποριες!!! Phenom II CPU-NB Overclocking review - Overclock.net - Overclocking.nethttp://www.overclock.net/amd-general/754080-how-much-does-nb-speed-affect.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Blade Ιανουάριος 4, 2011 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Αυτο θα σου λυσει μερικες αποριες!!! Phenom II CPU-NB Overclocking review - Overclock.net - Overclocking.netHow much does the NB speed affect Deneb's performance? Let's find out. (56k warning) - Overclock.net - Overclocking.netείναι πολύ χρήσιμα αυτά που μου έστειλες.Δηλαδή το ανέβασμα fsb δεν παίζει κανένα ρόλο και μετράει μόνο το cpu / nb clock?με προβληματίζει αυτό που είχα διαβάσει για το ότι το ΗΤ πρεπει να έιναι ίσο με το ΝΒ αλλιώς πέυτουν πολύ χαμηλά τα minimum FPS στα games. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Ιανουάριος 4, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Αυτο θα σου λυσει μερικες αποριες!!! Phenom II CPU-NB Overclocking review - Overclock.net - Overclocking.netHow much does the NB speed affect Deneb's performance? Let's find out. (56k warning) - Overclock.net - Overclocking.netΕγώ το HTT και την μητρική την έχω στα 2,65GHz...Διάβασα ότι το HTT δεν δίνει τίποτα απλά μειώνει την απόδοση....Όσο τα 3~4GHz στη μητρική είναι δυνατά? Λέει ότι μπορεί να το πάω τόσο και έχει και μια μεγάλη αύξηση στην απόδοση@The_Blade γράφω την μητρική 2-3 Post πιο πάνωΌσο μετά από τα 4GHz ο AMD Phenom φαίνεται να έχει κολλήματα, μπορώ να το πάω και να Bootάρω στα 4,53GHz, αλλά δεν είμαι stable στα BurnTests, κάτι άλλο παίζει...Γίνεται να έχω χαμηλότερο HTT και μεγαλύτερο στη μητρική?Απλά λέει στο Bios ότι το HTT αν είναι μεγαλύτερο από το SB (η NB δν θυμάμαι) θα το αλλάξει αυτόματα...Αλλά δεν ξέρω αν ισχύει το αντίθετο, το υψηλότερο SB και μικρότερο HTT θα παίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMDnord Ιανουάριος 4, 2011 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 είναι πολύ χρήσιμα αυτά που μου έστειλες.Δηλαδή το ανέβασμα fsb δεν παίζει κανένα ρόλο και μετράει μόνο το cpu / nb clock? με προβληματίζει αυτό που είχα διαβάσει για το ότι το ΗΤ πρεπει να έιναι ίσο με το ΝΒ αλλιώς πέυτουν πολύ χαμηλά τα minimum FPS στα games. το ΗΤ θα σου δωσει το "κάτι" παραπάνω μόνο αν έχει πανω απο 2-3 κάρτες, καθως είναι ουσιαστικα ο διαυλος επικοινωνιας του επεξεργαστη με τις κάρτες. το αν θα ειναι ισο/υποδιπλασιο/τριπλασιο/1.32x του NB σου δεν εχει καμια απολυτως σχέση. σε καποια benchmarks ίσως δεις ένα μικρο gain απο το μεγαλο fsb (maxxmem,Cinebench και καμποσα άλλα) αλλά σε καθημερινες καταστάσεις δεν θα δεις τίποτα. αυτα στα λέω απο δοκιμες που έχω κάνει με 1090/555 σε cascade δοκιμαζοντας κάθε πιθανο συνδιασμο ht/fsb/nb σε 2d και 3δ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christosjr1 Ιανουάριος 4, 2011 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 To ΗΤΤ σε κοβει σιγουρα στα ψηλα... Εγω με Χ4 955 παιζω για καθε μερα 2050 ΗΤΤ και 2400-2600 ΝB. Απο τεστ που εχω κανει μονο σε μετροπρογραμματα κερδιζεις παραπανω ενω αντιθετα σου κοβει και σε συχνοτητα σε επεξεργαστη. Για παραδειγμα εγω ειμαι σταθερος στα 3920 αλλα αν ανεβασω ΝΒ πανω απο 2700 ουτε 3800 δεν το σταθεροποιω. Χαμηλωσε λιγο τις τιμες σου και ψαξτο λιγο να βρεις την χρυση τομη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Ιανουάριος 4, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Επειδή δεν πρόκειται να καταλάβω, πείτε μου απλά τι να αλλάξω βήμα προς βήμα... Εχθές επειδή έκανα κάποια αλλαγή δεν μπορούσε να bootάρει ούτε στο POST η μητρική και κολούσε στο Bios................ Με ClearCmos... Xρειάστηκε να βγάλω τις μνήμες και να τις ξαναβάλω για να πάρει μπροστά... Πειράζει που έχω βάλει μεγάλη εικόνα?? Πείτε μου να κάνω O/c από το AMD overdrive αν είναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Ιανουάριος 4, 2011 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 για δοκίμασε με ht multiplier sto 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Ιανουάριος 4, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 4, 2011 Δοκίμασα, αλλά πάλι Blue Screen, έδωσα Voltage, και πάλι έφαγα μετά από 5λεπτά StressTest... Οπότε μάλλον ο CPU δεν ανεβαίνει άλλο, η θέλει και άλλο ανεβασμένα Voltages στην μητρική... Επειδή όμως δεν θέλω να τα αυξήσω σε πολύ μεγαλύτερες τιμές, θα το αφήσω έτσι... Σαν να παρατήρισα γρηγορότερη απόκριση του συστήματος με το HTT από 2,6GHz στα 2,4GHz... To NB το άφησα στα 2,6GHz... Οπότε νομίζω βρήκα την χρυσή τομή των ρυθμίσεων του Bios....Αλλά οι μνήμες μου, είναι μεγάλη ιστορία... Λένε πώς με 1.65V πάει και 2040MHz, αλλά έδωσα τάση 1,66V και δεν λέει να δεχτεί τέτοια συχνότητα... Σκέφτομαι να τις αφήσω εκεί που είναι 1600ΜΗz (1608MHz βασικά τρέχουν γιατί έχω δώσει 201FSB). Σκέφτομαι απλά να μειώσω τα Timmings... Έλα μου ντέ που φοβάμαι μετά ότι δεν θα Bootάρει όμως, και θα πρέπει να κάνω Clear Cmos... Έχω τις Corsair Vengeance... 9-9-9-24-1Τ... Με 34 tRC.Πόσο μειώνονται με επιτυχία όμως 99%, χωρίς να παιδεύομαι με ClearCmos.. Το Jumper και η μπαταρία δεν μπορούν να βγούν γιατί είναι ακριβώς δίπλα από την κάρτα γραφικών και πρέπει να την βγάλω .... Και ο τρόπος που το έκανα μέχρι τώρα είναι με ένα κατσαβίδι να κάνει ClearCmos.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.