Jump to content

απορια για μνημες

tavlamari

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα.εχω κατι μνημες οι οποιες δεν ξερω αμα ειναι default 800 η 1066mhz.το συστημα μου απο bios τις δειχνει 800.υπαρχει καποιος τροπος να το μαθω αυτο μεσα απο καποιο προγραμμα?

οκ thanks!μαλλον επεσα και θυμα γιατι η αποδειξη(πλαισιου φυσικα!)που δωθηκε μαζι τους τις εχει σαν 1066.τι να κανουμε ομως..

Δεν επεσες θυμα

Απλα τοσο στις εβαλε by default η μητρικη σου.

Αν θες μπορεις να μπεις στο bios και manually να βαλεις το frequency kai ta timings που θες.

Οχι οτι θα κερδισεις κατι βεβαια...

Στο CPU-z στην καρτέλα SPD λογικά θα λέει το μοντέλο των μνημών σου.

Βάλε ένα screenshot από το εν λόγο tab αν δεν βγάζεις άκρη.

λοιπον στο SPD λεει:

Max Bandwidth PC2-6400(400MHz)

Manufacturer Mushkin

Part Number 991599

αν πληκτολογησω στο google το part number παντως μου βγαζει 1066.

μηπως λοιπον ειναι 1066αρες και τις διαβασει το συστημα σαν 800αρες οπως ειπε και ο Νarzul?και αν ναι απο τα bios μονο το frequency θα παω απο το 800 στο 1066 και θα ειμαι ετοιμος?timings και ρευμα τα αφηνω ποως ειναι?

Βασικα βγαλε μια απ τις μνημες και διαβασε το ασημενιο αυτοκολλητακι που εχει πανω.

Εκει γραφει τη συχνοτητα , τα timings (ειναι αριθμοι τυπου 4-4-4-12 ή 5-5-5-15 ή κατι παρομοιο) και τα volts.

Ωστε να εισαι σιγουρος για το τι θα πρεπει να βαλεις μετα στο bios ,

αν και γνωμη μου ειναι να μην ασχοληθεις καν , μιας και δε θα κερδισεις κατι το ιδιαιτερο.

Απλά θέλουν να ρυθμίσεις χειροκίνητα το BIOS για να τρέξουνε στα 533MHz ( DDR2-1066 ) αλλά όπως είπε και ο Narzul ΔΕΝ θα δείς την παραμικρή διαφορά στις επιδόσεις πουθενά ( ελάχιστη διαφορά μόνο στην συμπίεση δεδομένων με προγράμματα όπως το WinRAR, WinZIP, 7-zip, κλπ )

δυστυχως η mushkin θεωρει πως ειναι αυτονοητο να γνωριζουμε τι μνημες κραταμε στα χερια μας μονο και μονο απο την εξωτερικη εμφανιση και δεν εχει βαλει αυτοκολλητα.screenshot πως βαζω μπας και βγαλουμε καμια ακρη ρε παιδια?

αν υποστηριζουν οι μνημες XMP (extreme memory profile) ενεργοποιησετο απο την μητρικη και θα ρυθμιστουν αυτοματα

δυστυχως η mushkin θεωρει πως ειναι αυτονοητο να γνωριζουμε τι μνημες κραταμε στα χερια μας μονο και μονο απο την εξωτερικη εμφανιση και δεν εχει βαλει αυτοκολλητα.screenshot πως βαζω μπας και βγαλουμε καμια ακρη ρε παιδια?

Έχοντας επιλεγμένο το παράθυρο του CPU-z πατάς Alt+ PrtScn ( PrintScreen ) στο keyboard.

Ανοίγεις το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που χρησιμοποιείς ( π.χ. MS Paint ) και κάνεις Edit -> Paste & έπειτα save as...

Ανεβάζεις σε κάποιο image hosting site ( π.χ. tinypic ) ή εδώ στον server του thelab με το κουμπί "διαχείριση συννημένων".

Για το αυτοκόλλητο, όλες τους έχουνε αυτοκόλλητο, εκτός και αν το έβγαλες ή το είχε βγάλει κάποιος άλλος.

λοιπον επικοινωνησα με το ατομο που μου της εδωσε και μου ειπε οτι το αυτοκολλητο(οντως το ειχε βγαλει)ελεγε πανω ΧP2-8500 5-5-5-15 και ρευμα 2.1V

link μου εδωσε αυτο

996599 - 4GB (2x2GB) DDR2 PC2-8500 5-5-5-15 Blackline (Dual Kit)

αρα μαλλον ειναι 1066.τωρα για να τις παω στην κανονικη τους συχνοτητα πειραζω μονο το dram frequensy απο bios η κοιταω το XMP που ειπε ο φιλος πιο πανω?εχω την p5qdeluxe

Απλά ανέβασε το DRAM Frequency και φρόντισε τα κύρια timings ( tCL-tRCD-tRP-tRAS ) να είναι σωστά ( 5-5-5-15 ) και η τάση των μνημών επίσης χειροκίνητα στα 2.1V

τις πηγα στα 1066 αλλα την ταση την αφησα στο auto.υπαρχει προβλημα ετσι?στο cpuz παντως μου γραφει 2.050v.

ε καλα σιγουρα..παντως μεχρι τωρα λειτουργει μια χαρα το μηχανακι ετσι.ευχαριστω!

• 3 weeks later...

ρε παιδιά για να μην ανοίγω άλλο θέμα σε τι συχνότητα είναι οι παρακάτω μνήμες?

post-17175-1416074949,1656_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.