Jump to content

Ρύθμιση μηχανής για φωτογράφιση το βραδύ

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά σαν καινούριος στον χώρο της φωτογραφίας με dslr μηχανή έχω κάποια προβλήματα όπως κάθε νέος. :rubik:

Σήμερα που μπαίνει και ο καινούριο χρόνος ολοι ρίχνουν πυροτεχνήματα κτλ ξέρετε και θέλω να τα φωτογραφίσω αλλά χωρείς φλας (αν γίνεται) δηλαδή με το φως που θα βγάλουν τα πυροτεχνήματα.Τη ρύθμισης πρέπει να κάνω; Iso ? ,F ? ,Ταχύτητα ? και ότι άλλο χρειάζεται.

Η μηχανή μου είναι η canon 1000D με φακό EF-S 18-55

πρωτα απολα , θες τριποδο

απο εκει κ περα ειναι εσυ τι θες να βγαλεις...

δλδ θες φαινονται οι ουρες και τα σκασιματα ;

τοτε σταθερη μηχανη , σε M προγραμμα παντα..

ISO 200/400 (αναλογα με το ποσες "τροχιες" θελεις)

σταθερο διαφραγμα

θα εχεις ηδη εστιαση απο πριν στο καδρο που θελεις (αφου εισαι σε τριποδο η καπου ακουμπισμενη)

και οταν αρχισει το παρτυ , θα πατησεις το κλικ με χρονο καθυστερηση.

περιπου βαλε 5 δευτερολεπτα η 10...εσυ θα το κρινεις αυτο.

Πριν ομως κανεις ολα αυτα...δες εκει που θα τραβαει η καμερα ποση ωρα εκθεση θελει για να φωτιστουν και τα κτιρια σωστα.

1)πρωτα απολα , θες τριποδο

απο εκει κ περα ειναι εσυ τι θες να βγαλεις...

2)δλδ θες φαινονται οι ουρες και τα σκασιματα ;

τοτε σταθερη μηχανη , σε M προγραμμα παντα..

3)ISO 200/400 (αναλογα με το ποσες "τροχιες" θελεις)

4)σταθερο διαφραγμα

θα εχεις ηδη εστιαση απο πριν στο καδρο που θελεις (αφου εισαι σε τριποδο η καπου ακουμπισμενη)

και οταν αρχισει το παρτυ , θα πατησεις το κλικ με χρονο καθυστερηση.

περιπου βαλε 5 δευτερολεπτα η 10...εσυ θα το κρινεις αυτο.

5)Πριν ομως κανεις ολα αυτα...δες εκει που θα τραβαει η καμερα ποση ωρα εκθεση θελει για να φωτιστουν και τα κτιρια σωστα.

1)Δύστυχος δεν έχω τρίποδο αλλά μπορώ να την στερεώσω κάπου.

2)Ναι..

3)Ωραία iso από τα 200 μέχρι τα 400

4)Δηλαδή στα ποσά F είναι καλά ;.Αφού θα είναι και λίγο μακριά στα 5,6 με 8 καλά είναι;

5)Αυτό δεν το πολυκαταλαβα :thank_you2:

Τελικά από αυτά τα πυροτεχνήματα που πεσαν σχεδόν διπλά μου δεν πρόλαβα να βγάλω ούτε μια :wall::wall:.Από μακριά μόνο μια βγήκε καλή.

Από την πρώτη μου προσπάθεια.

απο οτι καταλαβαινω την εχεις γυρω στο 1" και την κρατας και στο χερι.

Ή κρατα τη στο χερι και βαλε απο 1/60 και κατω ή στηστηνα και βαλε οσο θες και βγαινει καλα.

Ναι κάπου στο 1/100 πρέπει να ήταν.

Είναι η πρώτη μου αποπήρα μιας και είναι καινούριος στον χώρο. Είχα στήσει την μηχανή με τρίποδο που μου έδωσε ο γείτονας και δεν πρόλαβα να βγάλω καμία :fist:.Μετά την πηρά στο χέρι και έβγαλα αυτήν

Τι εννοεις δεν προλαβαινεις να βγαλεις καμμια??

Κατι λαθος θα εκανες...

αν θυμασαι ακριβως την διαδικασια που ακολουθησες-ρυθμισεις κλπ- πες μπας και βρεθει για την επομενη.

Τι εννοεις δεν προλαβαινεις να βγαλεις καμμια??

Κατι λαθος θα εκανες...

αν θυμασαι ακριβως την διαδικασια που ακολουθησες-ρυθμισεις κλπ- πες μπας και βρεθει για την επομενη.

Έστησα την μηχανή με το τρίποδο και έκανα και τοις ρυθμίσεις κανονικά .Εφυγα <μεγάλη ιστορία> για λίγο και μόλις γύρισα τα είχαν ρίξει όλα. Αυτό που έβγαλα ήταν από μακριά που έριξαν κάτι παιδιά από 3-4 στενά ποιο κάτω.

Το Πάσχα τώρα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.