rafail1994 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 Λοιπόν παιδιά σαν καινούριος στον χώρο της φωτογραφίας με dslr μηχανή έχω κάποια προβλήματα όπως κάθε νέος. Σήμερα που μπαίνει και ο καινούριο χρόνος ολοι ρίχνουν πυροτεχνήματα κτλ ξέρετε και θέλω να τα φωτογραφίσω αλλά χωρείς φλας (αν γίνεται) δηλαδή με το φως που θα βγάλουν τα πυροτεχνήματα.Τη ρύθμισης πρέπει να κάνω; Iso ? ,F ? ,Ταχύτητα ? και ότι άλλο χρειάζεται. Η μηχανή μου είναι η canon 1000D με φακό EF-S 18-55 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Δεκέμβριος 31, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 πρωτα απολα , θες τριποδοαπο εκει κ περα ειναι εσυ τι θες να βγαλεις...δλδ θες φαινονται οι ουρες και τα σκασιματα ;τοτε σταθερη μηχανη , σε M προγραμμα παντα..ISO 200/400 (αναλογα με το ποσες "τροχιες" θελεις)σταθερο διαφραγμα θα εχεις ηδη εστιαση απο πριν στο καδρο που θελεις (αφου εισαι σε τριποδο η καπου ακουμπισμενη)και οταν αρχισει το παρτυ , θα πατησεις το κλικ με χρονο καθυστερηση.περιπου βαλε 5 δευτερολεπτα η 10...εσυ θα το κρινεις αυτο.Πριν ομως κανεις ολα αυτα...δες εκει που θα τραβαει η καμερα ποση ωρα εκθεση θελει για να φωτιστουν και τα κτιρια σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafail1994 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 1)πρωτα απολα , θες τριποδοαπο εκει κ περα ειναι εσυ τι θες να βγαλεις...2)δλδ θες φαινονται οι ουρες και τα σκασιματα ;τοτε σταθερη μηχανη , σε M προγραμμα παντα..3)ISO 200/400 (αναλογα με το ποσες "τροχιες" θελεις)4)σταθερο διαφραγμα θα εχεις ηδη εστιαση απο πριν στο καδρο που θελεις (αφου εισαι σε τριποδο η καπου ακουμπισμενη)και οταν αρχισει το παρτυ , θα πατησεις το κλικ με χρονο καθυστερηση.περιπου βαλε 5 δευτερολεπτα η 10...εσυ θα το κρινεις αυτο.5)Πριν ομως κανεις ολα αυτα...δες εκει που θα τραβαει η καμερα ποση ωρα εκθεση θελει για να φωτιστουν και τα κτιρια σωστα.1)Δύστυχος δεν έχω τρίποδο αλλά μπορώ να την στερεώσω κάπου.2)Ναι..3)Ωραία iso από τα 200 μέχρι τα 4004)Δηλαδή στα ποσά F είναι καλά ;.Αφού θα είναι και λίγο μακριά στα 5,6 με 8 καλά είναι;5)Αυτό δεν το πολυκαταλαβα :thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafail1994 Ιανουάριος 5, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Τελικά από αυτά τα πυροτεχνήματα που πεσαν σχεδόν διπλά μου δεν πρόλαβα να βγάλω ούτε μια :wall:.Από μακριά μόνο μια βγήκε καλή. Από την πρώτη μου προσπάθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιανουάριος 5, 2011 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 απο οτι καταλαβαινω την εχεις γυρω στο 1" και την κρατας και στο χερι.Ή κρατα τη στο χερι και βαλε απο 1/60 και κατω ή στηστηνα και βαλε οσο θες και βγαινει καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafail1994 Ιανουάριος 5, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Ναι κάπου στο 1/100 πρέπει να ήταν.Είναι η πρώτη μου αποπήρα μιας και είναι καινούριος στον χώρο. Είχα στήσει την μηχανή με τρίποδο που μου έδωσε ο γείτονας και δεν πρόλαβα να βγάλω καμία :fist:.Μετά την πηρά στο χέρι και έβγαλα αυτήν Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιανουάριος 5, 2011 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Τι εννοεις δεν προλαβαινεις να βγαλεις καμμια??Κατι λαθος θα εκανες...αν θυμασαι ακριβως την διαδικασια που ακολουθησες-ρυθμισεις κλπ- πες μπας και βρεθει για την επομενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafail1994 Ιανουάριος 5, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2011 Τι εννοεις δεν προλαβαινεις να βγαλεις καμμια??Κατι λαθος θα εκανες... αν θυμασαι ακριβως την διαδικασια που ακολουθησες-ρυθμισεις κλπ- πες μπας και βρεθει για την επομενη. Έστησα την μηχανή με το τρίποδο και έκανα και τοις ρυθμίσεις κανονικά .Εφυγα <μεγάλη ιστορία> για λίγο και μόλις γύρισα τα είχαν ρίξει όλα. Αυτό που έβγαλα ήταν από μακριά που έριξαν κάτι παιδιά από 3-4 στενά ποιο κάτω. Το Πάσχα τώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.