Dant3 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 Μετακομισα και δεν εχω ιντερνετ.ευτυχως υπαρχει ενα ανοιχτο δικτυο με σχετικα καλο σημα.το θεμα ειναι οτι θελω και στον σταθερο ιντερνετ οποτε συνδεσα το λαπτοπ με το μοντεμ ρουτερ και το ειχα παραλληλα συνδεδεμενο στο ασυρματο.εβαλα και μια επιλογη που ειχε στον ασυρματο προσαρμογεα για το ics αλλα παρολα αυτα τζιφος.στο λαπτοπ ολα φαινονται να ειναι οκ αλλα στον σταθερο δεν εχω ιντερνετ.αν κανω αντιμετωπιση προβληματων στη συνδεση στον σταθερο μου βγαζει ενα "εχετε θεματα δρομολογητη η μοντεμ συνδεσης ευρειας ζωνης" και λεει να κανω ρεσετ...αν πατησω παραβλεψη μου βγαζει εκει που λεει την σουμα προβληματων οτι ο προσαρμογεας τοπικη συνδεση δεν εχει εγκυρη ρυθμιση παραμετρων ιπ.αν γνωριζει καποιος τι γινεται ας δωσει τα φωτα του...ολα αυτα τα δοκιμασα με απευθειας συνδεση σταθερου και λαπτοπ και οχι μεσω του μοντεμ οπου παλι δεν γινοταν τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 31, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Πρέπει να βάλεις στο default getaway την ip του φορητού νομίζω. Για δοκίμασέ το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 and how do i change that? εψαξα αλλα δεν βρηκα τετοια επιλογη.στο μοντεμ κοιταω η στο δικτυο και ιντερνετ στα 7αρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 31, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Στο Κέντρο Δικτύου και Κοινής χρήσης, στις ιδιότητες της κάρτας δικτύου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
artenakia Δεκέμβριος 31, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Λοιπον επειδη κανω το ιδιο πραγμα και στο στησιμο ειχα παιδευτει λιγο.Το λαπτοπ σε μενα συνδεεται με το πισι εθερνετ-με-εθερνετ.Με ρουτερ δεν ξερω....Θα σου πω ομως μπας και βοηθησω.στο πισιη εθερνετ συνδεση ειναι ρυθμισμενη να παιρνει αυτοματες ιπστο λαπτοπη εθερνετ συνδεση ειναι ρυθμισμενη με τις ιπ που μου δινει αν γραψω στο cmd ipconfig /allη ασυρματη ειναι ρυθμισμενη να περνει αυτοματες ιπ και φυσικα ειναι sharedελπιζω να βοηθησω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 αστρολαβε δεν μου εχει κατι τετοιο στις ιδιοτητες.δοκιμασα και αυτο που λεει ο artenakia και τζιφος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Δεκέμβριος 31, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Τι Windows φοράνε τα PC ? ( για να μπορούμε να δώσουμε σαφείς οδηγίες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 31, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Εδώ πήγες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 7 φορανε.ναι πηγα στο σταθερο εκει και εβαλα στην προεπιλεγμενη την ιπ του φορητου ,την μασκα την συμπληρωσε μονο του και στο πρωτο εβαλα την ιπ του σταθερου.κατι πηγε να γινει.απο τον χαρτη δικτυου μου δειξε οτι μεσω του ρουτερ συνδεεται στο λαπτοπ και απο κει στο ιντερνετ αλλα ελεγε οτι δεν εχει συνδεση με το ιντερνετ το λαπτοπ ενω το λαπτοπ ηταν συνδεδεμενο στο ασυρματο.επισης παραδοξως καμια φορα οταν βαζω το ethernet ενω ειναι συνδεδεμενο και στο ασυρματο,δεν εχω ιντερνετ.edit δουλεψε επιτελους.απλα θελει να συνδεσω το λαπτοπ πρωτα με το καλωδιο και μετα στο ασυρματο.δεν ξερω γιατι αλλα διαφορετικα δεν δουλευει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 παμε στο επομενο παραδοξο στο σταθερο λεει οτι εχει ιντερνετ,το νορτον κανει κανονικα το update αλλα mozilla ,windows update και hawx δεν βρισκουν ιντερνετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 31, 2010 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 για τράβα μια ipconfig /all στο command prompt να δουμε τι θα σου βγάλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 31, 2010 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 DNS το έχεις αυτόματο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 οχι γιατι αν βαλω την επιλογη να βαλω χειροκινητα την ιπ δεν με αφηνει να βαλω το dns αυτοματα αλλα το θελει και αυτο χειροκινητο και το εχω αφησει κενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 31, 2010 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 δοκίμασε να βάλεις την ip του λάπτοπ σαν dns ή του modem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Δεκέμβριος 31, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Μπα τζιφος.βαρεθηκα βραδιατικα παραμονης ,τουλαχιστον εκανε τα update το νορτον θα παω δευτερα τωρα να παρω ενα usb wifi με μια επεκταση κεραιας να κανω δουλεια.μεχρι τοτε δεν εχει hawx Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Δεκέμβριος 31, 2010 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Από το laptopι γράψε ipconfig /all και δες τις IP που βάζει στο DNS servers και βάλε τις στο PC.Στο PC επίσης θα πρέπει σαν default gateway να έχεις την IP του laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 31, 2010 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Ξήλωσε μια το νορτον να βρεις την υγεια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 2, 2011 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2011 αυτό που πρέπει να κάνεις είναι τα εξής:connect το laptop στο ασύρματο είτε με static καρφωτή ip είτε από τον dhcp και την ασύρματη δικτύωση θα την κάνεις shareπχ αν το router είναι 192.168.1.1 θα δώσεις στο laptop 192.168.1.10 mask 255.255.255.0 gateway και dns την ip του router 192.168.1.1 share όλα αυτά στην ethernetβάζεις στις ρυθμίσεις του laptop στην ethernet ip 192.168.0.χ(πχ1) με μάσκα 255.255.255.0 δεν χρειάζεσαι gateway και dnsσυνδέεις το laptop με το pc ethernet και βάζεις στις ρυθμίσεις στο pc για ip 192.168.0.x(πχ 10) με μάσκα 255.255.255.0 και gateway και dns την ip της ethernet του laptop (192.168.0.1)σημαντικό: βγάζεις firewall από τo laptopαυτά(αυτός ο τρόπος είναι τεσταρισμένος άπυρες φορές και εγώ στο σπίτι έτσι είμαι συνδεμένος μόνο που βάζω από τον server m έναν router ενδιάμεσα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dant3 Ιανουάριος 3, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2011 Θα το δοκιμασω και αυτο :thank_you2:αν και πριν λιγο παραγγειλα αυτα CRYPTO AIRDATA 54 PLUS S2 USB - WIRELESS - E-SHOP.GRLEVEL ONE ANC-1430 ANTENNA EXTENSION CABLE RPSMA PLUG TO M/F 3M - WIRELESS - E-SHOP.GRαλλα μεχρι να ερθουν θα δοκιμασω να συνδεσω το λαπτοπ.η επεκταση αυτη κανει για το usb ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.