Jump to content

Συνδεση λαπτοπ & pc για διαμοιρασμο ιντερνετ

Dant3

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μετακομισα και δεν εχω ιντερνετ.ευτυχως υπαρχει ενα ανοιχτο δικτυο με σχετικα καλο σημα.το θεμα ειναι οτι θελω και στον σταθερο ιντερνετ οποτε συνδεσα το λαπτοπ με το μοντεμ ρουτερ και το ειχα παραλληλα συνδεδεμενο στο ασυρματο.εβαλα και μια επιλογη που ειχε στον ασυρματο προσαρμογεα για το ics αλλα παρολα αυτα τζιφος.

στο λαπτοπ ολα φαινονται να ειναι οκ αλλα στον σταθερο δεν εχω ιντερνετ.

αν κανω αντιμετωπιση προβληματων στη συνδεση στον σταθερο μου βγαζει ενα "εχετε θεματα δρομολογητη η μοντεμ συνδεσης ευρειας ζωνης" και λεει να κανω ρεσετ...

αν πατησω παραβλεψη μου βγαζει εκει που λεει την σουμα προβληματων οτι ο προσαρμογεας τοπικη συνδεση δεν εχει εγκυρη ρυθμιση παραμετρων ιπ.αν γνωριζει καποιος τι γινεται ας δωσει τα φωτα του...

ολα αυτα τα δοκιμασα με απευθειας συνδεση σταθερου και λαπτοπ και οχι μεσω του μοντεμ οπου παλι δεν γινοταν τιποτα.

and how do i change that?:p

εψαξα αλλα δεν βρηκα τετοια επιλογη.στο μοντεμ κοιταω η στο δικτυο και ιντερνετ στα 7αρια?

Λοιπον επειδη κανω το ιδιο πραγμα και στο στησιμο ειχα παιδευτει λιγο.Το λαπτοπ σε μενα συνδεεται με το πισι εθερνετ-με-εθερνετ.Με ρουτερ δεν ξερω....Θα σου πω ομως μπας και βοηθησω.

στο πισι

η εθερνετ συνδεση ειναι ρυθμισμενη να παιρνει αυτοματες ιπ

στο λαπτοπ

η εθερνετ συνδεση ειναι ρυθμισμενη με τις ιπ που μου δινει αν γραψω στο cmd

ipconfig /all

η ασυρματη ειναι ρυθμισμενη να περνει αυτοματες ιπ και φυσικα ειναι shared

ελπιζω να βοηθησω

αστρολαβε δεν μου εχει κατι τετοιο στις ιδιοτητες.

δοκιμασα και αυτο που λεει ο artenakia και τζιφος.

7 φορανε.ναι πηγα στο σταθερο εκει και εβαλα στην προεπιλεγμενη την ιπ του φορητου ,την μασκα την συμπληρωσε μονο του και στο πρωτο εβαλα την ιπ του σταθερου.κατι πηγε να γινει.απο τον χαρτη δικτυου μου δειξε οτι μεσω του ρουτερ συνδεεται στο λαπτοπ και απο κει στο ιντερνετ αλλα ελεγε οτι δεν εχει συνδεση με το ιντερνετ το λαπτοπ ενω το λαπτοπ ηταν συνδεδεμενο στο ασυρματο.επισης παραδοξως καμια φορα οταν βαζω το ethernet ενω ειναι συνδεδεμενο και στο ασυρματο,δεν εχω ιντερνετ.

edit δουλεψε επιτελους.απλα θελει να συνδεσω το λαπτοπ πρωτα με το καλωδιο και μετα στο ασυρματο.δεν ξερω γιατι αλλα διαφορετικα δεν δουλευει

παμε στο επομενο παραδοξο :hehe:

στο σταθερο λεει οτι εχει ιντερνετ,το νορτον κανει κανονικα το update αλλα mozilla ,windows update και hawx δεν βρισκουν ιντερνετ.

οχι γιατι αν βαλω την επιλογη να βαλω χειροκινητα την ιπ δεν με αφηνει να βαλω το dns αυτοματα αλλα το θελει και αυτο χειροκινητο και το εχω αφησει κενο

Μπα τζιφος.βαρεθηκα βραδιατικα παραμονης ,τουλαχιστον εκανε τα update το νορτον :hehe:

θα παω δευτερα τωρα να παρω ενα usb wifi με μια επεκταση κεραιας να κανω δουλεια.μεχρι τοτε δεν εχει hawx

Από το laptopι γράψε ipconfig /all και δες τις IP που βάζει στο DNS servers και βάλε τις στο PC.

Στο PC επίσης θα πρέπει σαν default gateway να έχεις την IP του laptop.

αυτό που πρέπει να κάνεις είναι τα εξής:

connect το laptop στο ασύρματο είτε με static καρφωτή ip είτε από τον dhcp και την ασύρματη δικτύωση θα την κάνεις share

πχ αν το router είναι 192.168.1.1 θα δώσεις στο laptop 192.168.1.10 mask 255.255.255.0 gateway και dns την ip του router 192.168.1.1 share όλα αυτά στην ethernet

βάζεις στις ρυθμίσεις του laptop στην ethernet ip 192.168.0.χ(πχ1) με μάσκα 255.255.255.0 δεν χρειάζεσαι gateway και dns

συνδέεις το laptop με το pc ethernet και βάζεις στις ρυθμίσεις στο pc για ip 192.168.0.x(πχ 10) με μάσκα 255.255.255.0 και gateway και dns την ip της ethernet του laptop (192.168.0.1)

σημαντικό: βγάζεις firewall από τo laptop

αυτά

(αυτός ο τρόπος είναι τεσταρισμένος άπυρες φορές και εγώ στο σπίτι έτσι είμαι συνδεμένος μόνο που βάζω από τον server m έναν router ενδιάμεσα)

Θα το δοκιμασω και αυτο :thank_you2:

αν και πριν λιγο παραγγειλα αυτα

CRYPTO AIRDATA 54 PLUS S2 USB - WIRELESS - E-SHOP.GR

LEVEL ONE ANC-1430 ANTENNA EXTENSION CABLE RPSMA PLUG TO M/F 3M - WIRELESS - E-SHOP.GR

αλλα μεχρι να ερθουν θα δοκιμασω να συνδεσω το λαπτοπ.η επεκταση αυτη κανει για το usb ε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.