anthis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2010 Εχω εδω και κανα χρονο στην τηλεοραση ενα συστηματακι με ASROCK A785GMH (HD4200 IGP) + SEMPRON 140 single core, 2gb ddr2 800mhz, το οποιο στελνει ηχο και εικονα απο το HDMI και η τηλεοραση στην πορεια στελνει ψηφιακα τον ηχο με οπτικη ινα στον ενισχυτη ( ο οποιος υποστηριζει AC3 αλλα οχι DTS ) Καταρχην να κανω μερικες διαπιστωσεις-παρατηρησεις: 1) By default τα παντα παιζουν ΜΟΝΟ stereo. Για να εχω πεντακαναλο ηχο στις ταινιες παω απο τα settings του ffdshow και διαλεγω να κανει passthrough το AC3 και το DTS να το κανει encode σε AC3.. Ετσι λοιπον εχω πεντακαναλο ηχο στις ταινιες 2) Ο μονος driver στον οποιο δουλευει αυτο ειναι ο 10.3 (8.631) ο οποιος υπαρχει στο site της ASROCK.. Ο,τι αλλο και να βαλω (π.χ. 10.12 απο ΑΤΙ) δεν δουλευει το Passthrough :( Συνεπως πεφτω σε στερεο με αλλον driver. Αν βαλω passthrough δεν ακουγεται τπτ!! Δοκιμασα και με AC3 filter. 3) Γιατι ομως μπηκα σε πειραματα με τους driver και ανοιξα και το thread?? Γιατι ενω και καλα η HD4200 IGP ειναι ισως η καλυτερη IGP που υπαρχει, χανει frames στο video playback!! :toomuchne Συγκεκριμενα οταν παιζω αρχεια 720p anime, σε μερικες σκηνες η κινηση ειναι σπαστη μετα στρωνει, αλλα το κανει συχνα! Στον υπολογιστη της υπογραφης π.χ. ειναι ολα smooth... Το ιδιο συμβαινει και σε ταινιες 1080p, οχι πολυ συχνα αλλα το παρατηρω.. Δεν ειναι ενοχλητικο χανει ελαχιστα frames, αλλα τα χανει και ειναι ενοχλητικο! Το software εχεις ως εξης: Windows 7 64bit, K lite codec pack 6.20 (ffdshow), Media player Home cinema, Haali media splitter Με VLC χανει ακομα πιο πολλα frames γιατι δεν αξιοποιει την καρτα γραφικων, παει ο επεξεργαστης στο 98%!! Οποτε παιζω με τον Home cinema και DXVA enabled, οπου ο επεξεργαστης πεφτει στο 15-20% Εχω δοκιμασει μαλιστα να κλοκαρω την καρτα, απο BIOS την εχω βαλει απτα 500 στα 1000mhz, και εχω βαλει απο πανω για ψυξη μια HR05 thermalright με 7cm fan furmark, 3d mark 06 κλπ full stable, no artifacts Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Δεκέμβριος 31, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 για δοκιμασε coreavc+media player classic homecinema Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 31, 2010 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Δεν θυμάμαι να είχα τέτοια προβλήματα με την ASRock. Όλα παίζανε μια χαρά ακόμα και διατηρώντας τον Sempron με τον έναν πυρήνα. Παλιά είχα πρόβλημα με ένα 1080p video και είχα διαπιστώσει ότι ο Sempron έπρεπε να είναι στα 3.2 με 3.3 για να το κάνει ο ίδιος decode χωρίς καμιά βοήθεια από την κάρτα. Αργότερα βέβαια με νεώτερους drivers από την ATI είχε διορθωθεί αυτό. Εσύ αν θέλεις κράτα στο μυαλό σου ότι αν ανεβάσεις τον sempron στα 3.2+ παίζει τα πάντα μόνος του.Κάτι άλλο. Αν δίνεις μόνο την onboard μνήμη για χρήση στην κάρτα γραφικών, είναι κακή ιδέα. Ο βέλτιστος συνδυασμός είναι sideport+UMA (π.χ. 128ΜΒ+128ΜΒ). Ο χειρότερος sideport only.Τώρα δεν θυμάμαι αν είναι η ASRock (λογικά δεν είναι αλλιώς δεν θα δεχόταν τον HD driver της ATI) αλλά αν είναι αυτή, τότε για τον ήχο δεν θέλεις τον driver από το site τη AMD αλλά τον αντίστοιχο από το site της Realtek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leros2004 Δεκέμβριος 31, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Έχεις δοκιμάσει να ξεκλειδώσεις το 2ό πυρήνα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Δεκέμβριος 31, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Ευχαριστω για τις απαντησεις !! Καταρχην ναι εχω δοκιμασει και δεν ξεκλειδωνει σωστα, δλδ δεν μπαινει windows τα χω γραψει και σε αλλο thread τα περι ξεκλειδωματος Οσο για το overclock θα κανω στα 3.6 να ειμαι κομπλε δεν ηξερα οτι επαρκει Για τον coreavc δισταζω λιγο μιας και με τους 10.3 απο asrock (audio driver εχω της VIA τον αντιστοιχο) κανει σωστα το passthrough και το encode με το ffsdhow, ο coreavc κανει passthrough?? Onboard sideport το χω στα 1066mhz και δινω και αλλα 256mb απο την μνημη του συστηματος, συνολο 384mb δλδ.. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι η διαφορα που εχουν οι 10.3 στο site της asrock με τους 10.12 της ΑΤΙ σε σχεση με το AC3 passthrough για ηχο!! Δηλαδη πραγματικα με το ιδιο setup, ιδιο VIA audio driver, ffdshow κλπ με τον 10.12 της ΑΤΙ δεν παιζει και με τον 10.3 της asrock παιζει!! Δεν καταλαβαινω... Modded ειναι ο 10.3?? :hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Δεκέμβριος 31, 2010 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 coreavc προτεινα για το θεμα στο "σπασιμο" εικονας..καμια σχεση με το ηχο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Δεκέμβριος 31, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Ναι το καταλαβα αυτο φυσικα Απλα εκτος του σπαστου βιντεο, εχουμε και εναν πεντακαναλο ηχο που προσπαθουμε να διατηρησουμε (ο οποιος με Klite codec pack, ffdshow, VIA 7.500 hdmi audio driver + catalyst 10.3 asrock site παιζει !!! :magic: ) Θα κανω διαφορες δοκιμες και θα ενημερωσω EDIT: Κλοκαρα μεχρι και τα 3.8ghz τον σεμπρον, αλλα για καποιο χαζο λογο που δεν καταλαβαινω οταν πιεζω το συστημα πεταει artifacts η 4200 στην οθονη!!! Ακομα και στο BIOS!!! Ενω αν εχω στα 3ghz π.χ. τον σεμπρον δουλευει μια χαρα ακομα και στα 1000mhz core!! Δεν ξερω τι αλλο να κανω με βλεπω να σεταρω αλλο δισκο με XBMC ή κατι τετοιο μπας και δω ασπρη μερα Οκ δηλαδη η 4200 ειναι αδυναμη, αλλα αποσο θυμαμαι εχει 80 ολοκληρα sp!! Που σημαινει οτι εχει περιπου 16 sp nvidia style, που σημαινει οτι ειναι σε επιπεδα 8500GT (κατι που επιβεβαιωνεται και απο το 3d mark 06 score που βγαζει!!) Αν ειναι δυνατον δηλαδη τι καρτα θελουμε για αν παιξουμε 1080p?? Εδω και καλα η 2400pro και η 8400GS παιζανε 1080p που ειναι πολυ πιο αδυναμες!! Παντως εχω την εντυπωση οτι ολα αυτα μου τα κανει τωρα που εβαλα sempron και εβγαλα εναν x3 που ειχα πανω.. Με τον x3 δεν ειχα παρατηρησει κατι.. Ισως δεν ημουν και τοσο παραξενος Anyway, καλη πρωτοχρονια σε ολους EDIT 2: Τελικα 40 sp εχει η 4200!! Αλλα και παλι δεν καταλαβαινω Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 31, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 βαλε το media player classic homecinema ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ codec πανω στο μηχανημα (ξηλωσε οχι εχεις) να εχεις DXVA να τελειωνει η υποθεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Δεκέμβριος 31, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 βαλε το media player classic homecinema ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ codec πανω στο μηχανημα (ξηλωσε οχι εχεις) να εχεις DXVA να τελειωνει η υποθεση.συμφωνω. για δοκιμασε το! ο MPC HC δεν θελει τπτ αλλο! τα κανει ολα αυτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Δεκέμβριος 31, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Εκανα αλλη πατεντα και δουλεψε τελικα Δεν ξερω ποιο απο ολα τα στρωσε αλλα εστρωσε.. Εκανα τα εξης: 1)Εβαλα παλι τον athlon II x3 που ειχα παλια, τον ρυθμισα στα 3ghz 2)Γυρισα την 4200 στα default clocks 3)Εβγαλα τα παντα και ξαναεβαλα klite 6.20 εκδοση (η 6.70 εχει προβλημα με το DTS to AC3 encode ) Απενεργοποιησα το DXVA.. Και παιζουν ολα κομπλε απο τον επεξεργαστη super smooth, ενω ο ηχος παιζει επισης τελεια (AC3 passthrought + DTS to AC3 encode) Thanks για τις συμβουλες δεν ειναι κακο να υπαρχουν αυτα γραμμενα στο forum, πολλοι εχουν τετοια HTPC :dance3: EDIT: Εχω την εντυπωση οτι στα προηγουμενα settings, το decode DTS to AC3 ετρωγε επεξργαστικη ισχυ και ο μονοπυρηνος sempron τα φτυνε, ακομα και με DXVA enabled.. Επισης ενω σε 3d mark 06 κλπ η 4200 ηταν σταθεροτατη μαλλον το overclock δεν βοηθουσε (μαλλον πιο πολυ ζημια εκανε) για το smooth video playback.. Αυτα υποθεσεις δικες μου ειναι δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 16, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2011 Να ξαναγραψω σαυτο το θεμα δυο πραματακια Επειδη εχω δοκιμασει ο,τι υπαρχει και δεν υπαρχει θα γραψω συνοπτικα παρακατω αποτελεσματα. 1)Με Athlon II x3 @ 3ghz να κανει το decoding (DXVA disabled απο τον MPC HC), εχω σχεδον καθολου χαμενα frames και γινεται ταυτοχρονα και encoding DTS to AC3 για να εχω πεντακαναλο απτον ενισχυτη που υποστηριζει μονο AC3 (Catalyst 10.3 απο site asrock) 2)Τα ιδια με sempron στα 3.3ghz χανει frames 3)Ειτε με sempron, ειτε με Athlon x3 αν ενεργοποιησω το DXVA στον MPC HC το video ειναι τελειως σπαστο (για 1080p mkv μιλαμε παντα) (με drivers 10.3 απο asrock) 4)Αν βαλω τους 10.12 απο το site της ATI (την εκδοση για onboard IGP), το encoding DTS to AC3 (μεσω ffdshow audio) δεν βγαζει ηχο!! τον λογο δεν τον εχω καταλαβει ειλικρινα! ( και παλι το DXVA βγαζει σπαστο βιντεο )Και οποιονδηποτε αλλον driver αν βαλω το ιδιο συμβαινει.. Μονο ο 10.3 απο το site της asrock το κανει αυτο σωστα! Μηπως φταιει το OS?? Να βγαλω τα win 7 64bit και να βαλω τιποτα απλα XP 32 bit?? Απο codecs ειμαι πολυ απλα, ενα ffdshow εχω πανω και τον MPC HC.. To ffdshow το χω απλα για να βαζω αυτη την επιλογη, να κανει DTS to AC3 encode και το αν εχει DXVA ή οχι το οριζω απο τα settings του MPC HC. Ετσι και αλλιως την ωρα του playback λεει κατω αριστερα αν κανει playing DXVA ή απλο (δηλαδη τα κανει ολα ο CPU) Εχω την εντυπωση οτι κατι παιζει με τους drivers της ΑΤΙ και το video playback.. Δεν ειναι δυνατον αυτο το πραγμα!! Και το λεω αυτο γιατι και με την 5850 που χω στο μεγαλο PC, τωρα τελευταια με τους 10.11 ειδικα εχει τυχει 2-3 φορες ενω παιζω βιντεο να κολλησει και να βγαλει AMD driver stopped responding.. Παρολα αυτα δεν με νοιαζει για την 5850 ολες τις αλλες φορες κομπλε παιζει και στο κατω κατω δν παιζω εκει βιντεο. Για το HTPC ομως θα με ενδιεφερε να μπορουσα να παιζω σωστα με DXVA ωστε να βαλω τον sempron πανω, δεν θελω να εχω εγκλωβισμενο ολοκληρο τριπυρηνο για να βλεπω ταινιουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιανουάριος 16, 2011 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2011 εχεις δοκιμασει να στειλεις τον ηχο μεσω SPDIF στον ενισχυτη και να στειλεις μονο εικονα στην TV να δεις αν παιζει σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Ιανουάριος 16, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2011 Οχι δεν το εχω κανει γιατι δεν με εξυπηρετει κιολας (εχω αλλες 3 συσκευες πανω με HDMΙ και με συμφερει να τα στελνει ολα η TV φυσικα καθως ο ενισχυτης εχει μονο ενα spdif input) παρολα αυτα θα κανω μια δοκιμη τωρα και θα ποσταρω EDIT: Nothing τελικα. Το εκανα, μια απτα ιδια, οποτε γυρισα παλι τον ηχο να παει απτο HDMI.. http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/ati-catalyst-epitaxynsi-gpu-dxva-provlimata-kai-82974-6.html Εδω περα εχουν πολλοι προβληματα.. Παντως ειναι τραγικο ετσι, δεν μπορεις να δεις βιντεο.. Δεν χανει που και που frames, χανει ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!! Αλλα και με cpu να το βαλω, αν εχει πολυ βαρια σκηνη μπορει μια φορα στα 5 λεπτα να κανει ενα σπασιματακι.. Και οκ ειναι hardware που το εχουμε πληρωσει οχι και λιγα, δεν θελουμε χαζοσπασιματακια ειναι σπαστικο. Αν ειναι θα παιζαμε το βιντεο σε Pentium 4 και 6600gt αν θελαμε σπασιματα Θα δοκιμασω με XBMC live cd να δω EDIT2: Με XBMC live cd ωραια επαιζε το βιντεο χωρις σπασιματα με hardware acceleration αλλα δεν μπορουσα με τιποτα να κανω τον ηχο απο το HDMI να δουλεψει!! οποτε δοκιμασα να βαλω XP.. Εκει με τους 10.3 απο asrock, ffdshow, MPC HC, DXVA enabled επαιζε τελεια με σωστο ηχο κλπ αλλα δεν εδειχνε subtitles.. Μικρο το κακο λεω, ας δοκιμασω και διαφορα αλλα βιντεο.. Παααπαλα.. Μονο καποια συγκεκριμενα επαιζε με DXVA τα αλλα απο μονο του το γυρναγε στο CPU ενω ξεκαθαρα ηταν h264.. Και φυσικα εκανε σπασιματα Λεω μετα δεν πειραζει ας δοκιμασω τους 10.12.. Τι το ηθελα?!?! Ο ηχος ξαφνικα διαλυθηκε νομιζα οτι θα καψει τα ηχεια μαυτο το πραγμα που ακουγοταν.. Συνεπως.. Ξυλωνω το συστημα, θα βαλω ιντελ e3200 dual core, G31 motherboard και μια μικρουλα NVIDIA με HDMI να δοκιμασω την τυχη μου γιατι δεν παλευεται αυτο το πραγμα και εχουμε και εξεταστικη Θα ποσταρω σε 20-25 μερες την διαφορα που ειδα με nvidia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.