Jump to content

PHENOM II X4 955BE O/CING ???

adpanos

Recommended Posts

Λοιπόν το σύστημά μου αποτελείται από :

AMD PHENOM II X4 955BE C3

SCYTHE MUGEN II 2100 REV B.

ASUS M4A88T-V EVO /USB3

KINGSTONE 4GB DDR3 1600MHZ 9-9-9-24/ 1.65V

W.D. 640GB SATA III

SAPPHITE 6950 2GB DDR5

COOLERMASTER 620WATT

Θα ήθελα να μάθω με τι τάση μπορεί το cpu να παίξει κοντά στα 4gb και ποιά είναι η μέγιστη ασφαλής τάση για να το πετύχω αυτό για 24/7 .

Με μια πρόχειρη προσπάθεια έχω τα παρακάτω αποτελέσματα αλλά χωρίς να έχω αρχίσει τα στρεσαρίσματα ακόμα!

http://img341.imageshack.us/f/phenomiix4955be4ghz.png/

BUS SPEED : 245

MULTI : X16.5

RAM: 3:10 =1633Mhz

NB: 2200Mhz

htlink: 2200

vcore : 1,455v

vram 1,65v

Tα υπόλοιπα : auto

Aκούω γνώμες !!

τρέξε linx να δείς αν είσαι stable !

edit

όχι σήμερα από μεθαύριο

Λοιπόν, ενώ ο επεξεργαστής φτάνει να μπουτάρει ακόμα και στα 4,4Ghz δεν μπορώ να τον σταθεροποιήσω με τίποτα στα 4Ghz ακόμα και με τάση 1,5v !

Δεν ξέρω αν θέλει βέβαια ρεύμα κάπου αλλού πέρα από το cpu αφού κλοκάρω μόνο με multi !

Στα 3,9 με 1,488 τάση ρυθμιση από bios (το hw monitor δείχνει μέχρι και 1,57 !!!!!!!!!) περνάω 30min linx και κάπου εκεί κρασσάρει ...............

Παίζει να θέλει τάση και σε cpu/north ???

Οι θερμοκρασίες μου ΔΕΝ πιάνουν πάνω από 63c !

Λοιπόν, ενώ ο επεξεργαστής φτάνει να μπουτάρει ακόμα και στα 4,4Ghz δεν μπορώ να τον σταθεροποιήσω με τίποτα στα 4Ghz ακόμα και με τάση 1,5v !

Δεν ξέρω αν θέλει βέβαια ρεύμα κάπου αλλού πέρα από το cpu αφού κλοκάρω μόνο με multi !

Στα 3,9 με 1,488 τάση ρυθμιση από bios (το hw monitor δείχνει μέχρι και 1,57 !!!!!!!!!) περνάω 30min linx και κάπου εκεί κρασσάρει ...............

Παίζει να θέλει τάση και σε cpu/north ???

Οι θερμοκρασίες μου ΔΕΝ πιάνουν πάνω από 63c !

Σε τοσο υψηλη συχνοτητα θελει οπωσδηποτε ρευμα στο NB.Βαλτο στο 1,25-1,28 και μπορει να παιξεις και με λιγοτερο vcore απο 1,5 για τα 4GHz.Επισεις το ΝΒ βαλτο χ9 Multi να παιζει γυρω στο 2400-2500.

Α,το HT κρατα το οσο πιο κοντα στο 2000.

Λοιπόν! προσπάθησα να τον σταθεροποιήσω στα 3,9Ghz (200 X 19,5) δίνοντας τάση

-V CORE : 1,5V (από 1,45)

-V CORE/NB : 1,2V (από 1.1)

-V NB: 1,3V (από 1,2)

-Χαμήλωσα το HT LINK στα 600Μhz μόνο..........

-Το NB SPEED το κατέβασα στα 1600 + Μhz !

-Τις μνήμες τις κατέβασα στα 1333Μhz !

Παρακάτω φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί !

Imageshack - 87325811.png

Άρχισα να ανεβάζω NB-FR., HT LINK, και μνήμες να δω που μπορώ να τα φτάσω ώστε να είμαι σταθερός!

Εδωσα στο VNORTH. από 1,25 -->1,32v

Ανέβασα το North Freq στα 2200Μhz

Το HT LINK στα 2000Mhz

Kαι τις μνήμες στα 1600 Μηζ !!!!!

Μετά από λίγη ώρα το LINK μου έβγαλε σφάλμα! Κοιτώντας και ξανακοιτώντας ρυθμίσεις είδα πως όταν βάζω τις μνήμες στα 1600Μhz έχω πρόβλημα ενώ όταν τις τρέχω στα 1333Μηζ όλα πάνε ρολόι όπως φαίνεται παρακάτω!

Imageshack - 23365529.png

Οι μνήμες μου είναι οι παρακάτω:

KINGSTON KHX1600C9D3X1K2/4G HYPERX BLACK EDITION 4GB (2X2GB) PC3-12800 DUAL CHANNEL KIT

pc1

Έχω δώσει 1,65v τάση και τα timings που παίζουν είναι 9-9-9-24/1,65v !!!

Τι λέτε να φταίει ????

Είναι το μόνο πράγμα που μένει για να ολοκληρώσω το OCing και να στρεσσάρω για 2-3ώρες ώστε να δω αν πραγματικά είναι σταθερός !!!!!

ΕDIT !!!!! Και κάτι ακόμα! Μέχρι 3.750Mhz το Q&Q δουλεύει μια χαρά! Για τις ρυθμίσεις που έχω όμως τώρα, το q&q δεν ανταποκρίνεται. Γιατί αυτό ????

Σε άλλη περίπτωση με άλλη μητρική και έναν άλλο 955 είχα λειτουργία q&q ακόμα και στα 4Ghz !!!!!

ανεβασε λιγο ταση cpu pll για να σταθεροπιοιθη, αν και γενικα δθσκολα θα παρεισ κατι παραπανω απο 3,9 ειται με 955 ειται με 965 .παροτι φαινεται οτι δεν ανεβαζει θερμοκρασια ,χρειαζεται να ριξεισ αυτη τουλαχιστον κοντα στους 0 βαθμους

Το linx είναι αξιόπιστο πρόγραμμα ?????

Γιατί με τις ρυθμίσεις που έχω κάνει βγάζω 1ώρα linx και εκεί κάπου μου κρασάρει ενώ με δυο orthos και με prime βγαίνω σταθερότατος!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.