Divine Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2010 Πριν απο λιγο, καθως πηγα να καθαρισω το pc, εβγαλα ολα οσα ειχε ο υπολογιστης και καταλαθος εσπασε ενα πιαστρακι. Αυτο εδω εννοω. Πουλανε πουθενα τετοια πιαστρακια? Επειδη οταν πηγα την πρωτη φορα να αναψω το pc, αναψε αλλα μετα απο 2-3 λεπτα εσβισε απο μονος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Δεκέμβριος 30, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Τωρα δεν παταει καλα η ψυκτρα οποτε ζεσταθηκε και εκλεισε. Πιαστρακι δεν πουλανε μονο του! Αλλα σιγουρα θα βρεις μαμα ψυκτρα ακομα και σε κανενα μικρο συνοικιακο μαγαζι! Ασχετο! Καλα ρε θηριο σε κιθαρα μεσα το εχεις βαλει?:T::T::T::T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
panzaxa Δεκέμβριος 30, 2010 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Πριν απο λιγο, καθως πηγα να καθαρισω το pc, εβγαλα ολα οσα ειχε ο υπολογιστης και καταλαθος εσπασε ενα πιαστρακι. Αυτο εδω εννοω. Πουλανε πουθενα τετοια πιαστρακια? Επειδη οταν πηγα την πρωτη φορα να αναψω το pc, αναψε αλλα μετα απο 2-3 λεπτα εσβισε απο μονος του. Βγαλε μια ποιο κοντηνη φοτο κοντα στο πιαστρακι s75 ειναι ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Δεκέμβριος 30, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Σε 775 μητρική πάντως εμένα δουλέυει κανονικά ο 6600 με σπασμένο το ένα πλαστικό ποδαράκι που πατάει και αγκιστρώνει πίσω από την μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pcfreak111 Δεκέμβριος 30, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Το πιαστράκι αυτό είναι για να στερεώνεται η ψήκτρα του επεξεργαστή. Αφού έσπασε μάλλον δεν πατάει καλά η ψήκτρα και ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής για αυτό κλείνει.Τώρα για το αν πουλάνε νομίζω πως όχι.Edit:Με πρόλαβαν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Δεκέμβριος 30, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Ασχετο! Καλα ρε θηριο σε κιθαρα μεσα το εχεις βαλει?:T::T::T::T: ΟΧΙ φιλε! xD Δεν ειναι το pc μου αυτο, απλα βρηκα την photo στο Internet για να σας δειξω τι ακριβως εσπασα. Βγαλε μια ποιο κοντηνη φοτο κοντα στο πιαστρακι s75 ειναι ???? Εβγαλα 2 κοντινες επειδη δεν ξερω τι ειναι το s75 που λες. Αν και δεν φαινοντε καλα, οπως βλεπεις εσπασαν τα 2 δοντακια απο το πιαστρακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panzaxa Δεκέμβριος 30, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 ΟΧΙ φιλε! xD Δεν ειναι το pc μου αυτο, απλα βρηκα την photo στο Internet για να σας δειξω τι ακριβως εσπασα.Εβγαλα 2 κοντινες επειδη δεν ξερω τι ειναι το s75 που λες. Αν και δεν φαινοντε καλα, οπως βλεπεις εσπασαν τα 2 δοντακια απο το πιαστρακι. παρε οπως ειναι η ψυκτρα και πηγενεις σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων και σου δεινουν μια ειδια τοιποτα αλλο δεν μπορω να σου πω η αγοραζεισ μια του εμπορειου και βαζεισ βεβαια και παστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Δεκέμβριος 30, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 παρε μια καινουργια ψυκτρα.Στο πλαισιο απο 1,9 αρχιζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
panzaxa Δεκέμβριος 30, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 παρε μια καινουργια ψυκτρα.Στο πλαισιο απο 1,9 αρχιζουνσωστος :bye::bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Δεκέμβριος 30, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Ωραιο ευχαριστο. Αλλη μια ερωτηση. Ειναι αληθεια πως αμα δεν παταει καλα η ψηκτρα τοτε το pc γινετε πιο αργο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Δεκέμβριος 30, 2010 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Οχι ακριβώς. Η θερμοτητα που θα αναπτυχθεί λογο της μειωμένης αποδοσης της ψήκτρας θα ενεργοποιήσει τις δικλίδες ασφαλειας του επεξεργαστή που θα ριξει mhz-ρευμα για να πεσει η θερμοκρασία αρα και οι επιδόσεις. Μπορει κιολας να μην παταει καλα η ψυκτρα και να μην αναπτυχθει μεγαλη θερμοκρασια οποτε δεν θα εχεις χαμηλωτερες επιδοσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Δεκέμβριος 30, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Και κατι τελευταιο παιδια. Αυτη η ασημι παστα που βαζουνε κατω στην ψυκτρα που μπορω να την αγορασω? Και σε τι χρησιμευει? Για να μην ανεβαζει θερμοκρασιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Δεκέμβριος 30, 2010 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 θερμοαγωγιμη παστααν πας να αγορασεις καινουργια ψυκτρα (thermal paste,thermal grease)αγορασε και μια τετιαχρησιμοποιειτε για να μειώσει τον παγιδευμένο αερα αναμεσα στο chip και την ψυκτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Δεκέμβριος 30, 2010 Author #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 Και γενικα περιπου ποσο κανουν αυτα τα 2? Εννοω τα περισσοτερο ποσο τα πουλανε? (ψηκτρα+θερμοαγωγιμη παστα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Δεκέμβριος 30, 2010 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2010 E-SHOP.GR: THERMAL CONDUCTORSE-SHOP.GR: Socket 775http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/Thermal-Paste.htmhttp://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers.htm (μονο για 775)ριξε μια ματια στα παραπανω να μπεις στο νόημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Δεκέμβριος 31, 2010 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 @Divine:Αγόρασε μια άλλη ψύκτρα να ησυχάσεις μια και καλή. Αυτό το σύστημα (push & pins) έχει βγει ελλατωματικό γιατί δεν έχει την δύναμη να κολλήσει σταθερά την ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή λόγω του ότι αυτά τα πιαστράκια με το βάλε - βγάλε φθείρωνται. Και αν δεν κάνει τέλεια επαφή η ψύκτρα με τον επεξεργαστή δεν γίνεται απαγωγή θερμότητας και ο υπολογιστής θα σβήνει. Και φυσικά μην αγοράσεις πάλι ψύκτρα με το ίδιο σύστημα αλλά με back & plate. Δηλαδή να μπαίνει μια τετράγωνη βάση από πίσω από την μητρική και να βιδώνει η ψύκτρα πάνω σε αυτήν. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα πριν κάτι μήνες με τον επεξεργαστή της υπογραφής μου. Την ίδια εργοστασιακή ψύκτρα είχα κι εγώ. Μόλις την άλλαξα με μια ψύκτρα με το παραπάνω σύστημα δεν με ξαναενόχλησε, και η θερμοκρασία έπεσε κατά 10°C.Κάθε φορά που βγάζεις την ψύκτρα και την ξαναβάζεις είναι υποχρεωτικό να βάζεις και καινούργια θερμοαγώγιμη πάστα.Αν δεις με ένα μικροσκόπιο τις δύο επιφάνειες (επεξεργαστή και ψύκτρας) θα δεις ότι είναι όλο ανωμαλίες και γι' αυτό δεν εφάπτονται τέλεια μεταξύ τους. Άρα γίνεται μικρότερη απαγωγή θερμότητας. Τα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στις ανωμαλίες αυτές τα καλύπτει η πάστα.Περίπου κάθε χρόνο η πάστα χάνει τις ιδιότητες που έχει το υλικό της (θερμοαγωγιμότητα) και πρέπει να την αλλάζεις. Θα το καταλάβεις αυτό γιατί θα ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες ο υπολογιστής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akilleas Δεκέμβριος 31, 2010 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Ειλικρινά στον E8400 που έχω εδώ και 2.5 χρόνια δεν έχω αλλάξει ποτέ την πάστα και ούτε έχω δει τεράστιες διαφορές την θερμοκρασία.Βέβαια για να το λέτε εσείς κάτι θα ξέρετε...απλά αναφέρω την περίπτωσή μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 31, 2010 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Δεν χρειαζεται να παρεις αλλη ψυκτρα για αυτο το λογο..Αυτα τα πιαστρακια βγαινουν ,οποτε το μονο που χρειαζεσαι ειναι αλλη μια παλια χαλασμενη.για να "δανειστεις" ενα απο εκει.Στο περιπου ..ανοιγεις ελαχιστα δυο μαυρα ελασματα ισα ισα να περασουν απο τα λευκα εξογκωματακια που βρισκουν.Υστερα και αφου γυριζει ολο το πιστρακι προς μια μερια..(ειτε τερμα δεξια ειτε τερμα αριστερα) απασφαλιζει και βγαινει.Ο λογος που το γυριζεις δεξια ή αριστερα ειναι επειδη το μεταλλικο ελασμα εχει ενα εχτρα ανοιγμα στη μια μερια(δεν θυμαμαι ποια ειναι) για να χωρεσει το εξογκωματακι απο το λευκο κομματι. ΔΕν θελει ιδιαιτερη δυναμη για να βγει ...Το δυσκολο κομματι ειναι το πρωτο..: p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divine Δεκέμβριος 31, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Πηρα το πρωι απο τον ξαδελφο ενος φιλου μου μια ψηκτρα. Βασικα την ειχε αγορασει αλλα ποτε δεν την εβαλε στο pc του. Η Spire ειναι καλη εταιρια για ψηκτρες? Γιατι τετοια μου εδωσα. Α και ειχε παστα πανω του η ψηκτρα γι' αυτο ακομα δεν αγορασα παστα. Οι θερμοκρασεις του pc μου ειναι περιπου 55-60. Καλες ειναι? Γιατι εμενα μου φαινοντε λιγακι υψηλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Δεκέμβριος 31, 2010 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2010 Πηρα το πρωι απο τον ξαδελφο ενος φιλου μου μια ψηκτρα. Βασικα την ειχε αγορασει αλλα ποτε δεν την εβαλε στο pc του. Η Spire ειναι καλη εταιρια για ψηκτρες? Γιατι τετοια μου εδωσα. Α και ειχε παστα πανω του η ψηκτρα γι' αυτο ακομα δεν αγορασα παστα.Οι θερμοκρασεις του pc μου ειναι περιπου 55-60. Καλες ειναι? Γιατι εμενα μου φαινοντε λιγακι υψηλες... Λάθος! Αν είχε πάνω πάστα αυτή θα ήταν χαλασμένη γιατί η πάστα όταν μένει έξω από το σωληνάριο χαλάει (χάνει τις ιδιότητές της). Πάντα βάζουμε καινούργια. Πήγαινε αγόρασε και βάλε την μεαυτόν τον τρόπο: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=o7rPqCvCt0g]YouTube - How to Apply Thermal Compound to a CPU[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=R5O_I8XOGOo]YouTube - Applying Thermal paste to a CPU[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=RAhlgMz2www]YouTube - How to install Arctic Silver 5 (thermal paste)[/ame] [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ZdM9Ipv8OPI]YouTube - Removing Thermal Paste From Cpu & Cleaning Cooler - Pics - HQ[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.