Jump to content

Boot from SDHC. Εφικτό ?

YDinopoulos

Recommended Posts

Αρκετα απο τα νεα netbook εχουν ενσωματωμενλ εναν sd/mmc reader.

Δεν θελω να δωσω 80+ για SSD, αλλα 40-50 για μια καλη SDHC θα τα έδινα αν φυσικα αξίζει !

Γκοογλαρα λιγο, αλλα λιτα τα θεματα κ παλια (2006-200) που αλλοι λενε ναι, άλλοι ου....

Εμενα νομίζω το advent εχει σαν επιλογή τον card reader.

Βέβαια, δεν νομίζω να την παλέψει η sd με τα read-write που θα κάνει ενα λειτουργικό...

Επίσης τον corsair F60 που δοκίμασα δεν πήγαινε μια...

θα εβαζες τους αντιστοιχους πρωτους jmicron για λειτουργικο πλεον??(και δεδομενου οτι μιλαμε για ταχυτητες burst 30mb/sec..μη πω για 4Κ..)

Δεν αξιζει..

1000 φορες να βαλεις ενα καλουλη δισκακο ssd στα 80-100E με 40-80gb και ασε το chipset να σε κοβει ,παρα το συγκεκριμενο που θελεις ..με 8..βαρια 16gb.

SDHC μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. Το παρακάτω ίσως να είναι και άκυρο post μιας και στα netbook μπορεί να έχουν καλύτερες υλοποιήσεις.

Πήρα πριν αρκετό χρονικό διάστημα έναν adaptor σαν τον παρακάτω

SDHC SD MMC to 3.5 40 IDE SSD Female adapter,mini ITX on eBay (end time 20-Jan-11 02:12:25 GMT)

και τα αποτελέσματα δυστυχώς δεν ήταν τα αναμενόμενα. Η ταχύτητα μιας SDHC πάνω σε αυτόν τον adaptor είναι χοντρικά η μισή από αυτή σε ένα Hama USB card reader που έχω - αρκετά ποιο κάτω από την ονομαστική. Ο λόγος από ότι έχω καταλάβει είναι ότι το πρότυπο που χρησιμοποιούν οι SD δεν είναι συμβατό με το πρότυπο IDE (υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για το SATA) οπότε υπάρχει κόστος κατά την μετατροπή από το ένα στανταρ στο άλλο κάτι που επηρεάζει σημαντικά την διαμεταγωγή δεδομένων. Να πω ότι για παρόμοιο με τον παραπάνω adaptor (ίδιο chip) άλλος στο ebay υποσχόταν ταχύτητες μέχρι 22MB/sec. Ποιο πολύ για 12ΜΒ/sec max μου φαίνεται. Επίσης στις περισσότερες (φτηνές έστω) SDHC τα 4K είναι τραγικά στο write (αλλά μάλλον και στις περισσότερες ακριβές μιας και όλοι διαφημίζουν την ταχύτητα ανάγνωσης/εγγραφής σε μεγάλα αρχεία). Μόνο σε κάποιες καρτούλες της Apacer έχω δει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και πάλι ο αντάπτορας την σκοτώνει. Θέλεις 6 ώρες για να περάσεις τα XP στην Kingston, κάτι περισσότερο από 2-2,5 στην Apacer που αναφέρω στο παρακάτω link χρησιμοποιόντας τον adaptor.

http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/micro-sdhc-kartes-me-kales-epidoseis-kai-83237.html

Αν τώρα ισχύει κάτι διαφορετικό στα netbooks δεν ξέρω, αλλά ίσως θα πρέπει να το ψάξεις πολύ και να μην υποθέσεις ότι ότι ίσως ισχύει στο ένα netbook ισχύει και στο άλλο.

Παραθέτω και ένα Crystal με την Apacer στο παραπάνω link από το thread μου αλλά στον adaptor του ebay (στο παραπάνω link έχω το crystal του hama).

post-188-1416074842,7302_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.