Shidokanjohn Απρίλιος 21, 2004 #21 Απρίλιος 21, 2004 Αρχική απάντηση από bleo8onhs Ελα ρε shido τώρα... Πιστεύεις ότι υπάρχουν μεγάλες εταιρίες που δεν έχουν off line backups που επαναφέρουν το σύστημα σε λίγες ώρες? Εγώ νομίζω ότι αυτές οι εταιρίες συντηρούν το hacking για να πουλάνε λογισμικό, το χρησιμοποιούν για δολοπλοκία, και με αυτό ελέγχουν τη μάζα. Κάτι σαν το φόβο της πτώσης του ουρανού στα κεφάλια μας. Να σου πω ενα απλο παραδειγμα...ο θειος μου εχει ναυτιλιακη εταιρεια ωραια?η δουλεια απαιτει να ειναι συνεχεια online με εταιρεις που συνεργαζεται στο εξωτερικο.Αυτες τις 3-4 ωρες που λες που ειναι πολυ παραπανω ξερεις τι οικονομικη ζημεια εχει???Ειναι υποχρεωμενος απο τον καθε @@ να μενει πισω η δουλεια του???Αρχική απάντηση από dfragos Τυχαία έκλεψαν δηλαδή τον κώδικα των windows 2000; Ο hacker έφταιγε ή η αγαπητή Microsoft που έβαλε τον κώδικα σε υπολογιστή που είχε δίκτυο; Όσοι δουλεύουν σε εταιρείες ξέρουν ότι όταν θέλεις να προστατεύσεις κάτι απλά δεν το βάζεις στο δίκτυο. Δεν διαφωνω....Εμεις που ειμαστε αναγκασμενοι να βαζουμε δικτυα 2000 κτλ χρωσταμε κατι στον οποιοδηποτε να πειραματιζεται με την δουλεια μου ????
dfragos Απρίλιος 21, 2004 #22 Απρίλιος 21, 2004 Αρχική απάντηση από Shidokanjohn Δεν διαφωνω....Εμεις που ειμαστε αναγκασμενοι να βαζουμε δικτυα 2000 κτλ χρωσταμε κατι στον οποιοδηποτε να πειραματιζεται με την δουλεια μου ???? Έχεις δίκιο..... αλλά ένας hacker δεν βλέπει σαν εχθρό τον εκάστοτε τεχνικό/υπεύθυνο αλλά την εταιρεία.
bleo8onhs Απρίλιος 22, 2004 #23 Απρίλιος 22, 2004 Και τι πρόβλημα έχει ο θείος σου από τους μπαμπούλες? Με την ιστοσελίδα του επικοινωνεί με τις άλλες εταιρίες?΄Αν επικοινωνεί με τους συνεργάτες του μέσω ιντερνετ ας βάλει ένα πρόγραμμα με σοβαρή κρυπτογράφηση και δεν τον ακουμπά κανένας. Πετάει και ένα χαζόZone Alarm στο pc του και αν είναι και μανιακός της ασφάλειας και ένα hardware firewall και τέλειωσε η υπόθεση. Δεν κινδυνεύει κανείς φίλε Shido.
Shidokanjohn Απρίλιος 22, 2004 #24 Απρίλιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από bleo8onhs Και τι πρόβλημα έχει ο θείος σου από τους μπαμπούλες? Με την ιστοσελίδα του επικοινωνεί με τις άλλες εταιρίες?΄Αν επικοινωνεί με τους συνεργάτες του μέσω ιντερνετ ας βάλει ένα πρόγραμμα με σοβαρή κρυπτογράφηση και δεν τον ακουμπά κανένας. Πετάει και ένα χαζόZone Alarm στο pc του και αν είναι και μανιακός της ασφάλειας και ένα hardware firewall και τέλειωσε η υπόθεση. Δεν κινδυνεύει κανείς φίλε Shido. οχι με πανακριβα προγραμματα αν εχεις ιδεα απο ναυτιλιακα ειναι ο "αντιπροσωπος " τις Hapag lloyd(απο τις μεγαλυτερες στο κοσμο).Εχουν hardware firewall και ομως την εχουν πατησει πολλακις.Ειδικα ο μαιλ σερβερ οταν πεφτει απο ιους η αλλο παραγοντα γινεται χαμοςΥΓ.πολυ ευκολα παρουσιαζεις την αντιμετωπιση .........
dfragos Απρίλιος 22, 2004 #25 Απρίλιος 22, 2004 Θα συμφωνήσω με τον shido.... η ασφάλεια δεδομένων ειδικά για μεγάλες εταιρείες είναι σημαντικό ζήτημα και σίγουρα καθόλου εύκολο.
billpeppas Απρίλιος 23, 2004 #26 Απρίλιος 23, 2004 Να πω κάτι που "κρέμεται από τα χείλη μου" ?Όσα κι αν έχεις κάνει , ποτέ δεν είσαι απολύτως εξασφαλισμένος από επιθέσεις , και ποτέ ούτως ή άλλως δεν εφησυχάζεις.Ποτέ δεν πρόκειται να πείς στον εαυτό σου ότι είσαι ασφαλής.Ιδιαίτερα σε μεγάλες εταιρίες , κλπ , κλπ...Θέλει πολύ δουλειά , και χρόνο ( και αφοσίωση ) για να έχεις την καλύτερη δυνατή ασφάλεια.Όλο updates , ψάξιμο για vulnerabilities , επίβλεψη , έλεγχος των logs , κλπ κλπ....’στο καλύτερα...
Spartiatis Απρίλιος 23, 2004 #27 Απρίλιος 23, 2004 Αρχική απάντηση από billpeppas [Σήμερα, στις 04:24] Να πω κάτι που "κρέμεται από τα χείλη μου" ?Όσα κι αν έχεις κάνει , ποτέ δεν είσαι απολύτως εξασφαλισμένος από επιθέσεις , και ποτέ ούτως ή άλλως δεν εφησυχάζεις.Ποτέ δεν πρόκειται να πείς στον εαυτό σου ότι είσαι ασφαλής.Ιδιαίτερα σε μεγάλες εταιρίες , κλπ , κλπ...Θέλει πολύ δουλειά , και χρόνο ( και αφοσίωση ) για να έχεις την καλύτερη δυνατή ασφάλεια.Όλο updates , ψάξιμο για vulnerabilities , επίβλεψη , έλεγχος των logs , κλπ κλπ....’στο καλύτερα... Σωστοτατος!!!!!!! Αυτο ειναι κατι που λεω καθε μερα σε "θηματα" επιθεσεων...."μα εχω βαλει Mcafee,norton..klp." μου λενε .......και λοιπον ?? ...τους λεω..Δυστηχος η αντιμετοπηση (προληψη και διορθωση ενος συστηματος) ειναι κατι για χρηστες με εμπειρια και οχι για τον μεσο χρηστη η αρχαριο συνεπος αυτα τα ατομα ειναι "ξεβρακωτα " στης επιθεσης του καθε επιτηδιου...Τωρα το ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΗ ειναι πιστευω κατι πολυ συνθετο και αναλογο στη καθε περιπτωση.
kots Απρίλιος 23, 2004 #28 Απρίλιος 23, 2004 επειδή το θέμα ξεκίνησε με το "γιατί οι χάκερς καταστρέφουν?" να πω μια προσωπική εμπειρία σαν παράδειγμα.είμαι γραμμένος σε κάποιο μεγάλο φόρουμ της χώρας. έχει μια ενότητα όλη κι όλη που μιλάει για ρίππινγκ ταινιών. επειδή αυτό το θέμα τυχαίνει να το κατέχω δεν σηκώνω και πολύ αμφισβήτηση.είναι που λέτε ένα παλικαράκι στο φόρουμ αυτό που τυχαίνει να είναι αντμιν. και είχαμε έρθει σε αντιπαράθεση κάποτε για κάποιο θέμα που φυσικά είχα δίκιο. και αυτός το συνεχίζει από τότε. με το παραμικρό πετάει σχόλια και ειρωνεία βασιζόμενος στην θέση και τον βαθμό που έχει στο φόρουμ. έχω τσατιστεί τόσο πολύ... η ειρωνεία του δεν έχει όριο.εγώ λοιπόν αν μπορούσα και ήμουν χακεράς αυτό το παλικάρι θα το κατέστρεφα, για να βάλει μυαλό μόνο και μόνο και να μην το παίζει ξερόλας και βασίζετε στο ότι έχει την δύναμη που δεν έχω εγώ. ειλικρινά αν μπορούσα θα του έβαζα βόμβα στον υπολογιστή.κάτι τέτοιοι λόγοι κάνουν και τους χάκερς να θέλουν να καταστρέψουν. θα μου πείτε όταν κάνουν επιθέσεις σε απλούς χρήστες γιατί τις κάνουν? ε ναι αυτό είναι μλκια τους. άλλο είναι να βαράς την μικροσοφτ που είναι μονοπώλιο και βαράει στο κεφάλι τον απλό λαό και άλλο είναι να χτυπάς το παιδάκι και τον απλό χρήστη κλέβοντάς του οτιδήποτε ή καταστρέφοντας τα δεδομένα που με τόσο κόπο απέκτησε.
bleo8onhs Απρίλιος 23, 2004 #29 Απρίλιος 23, 2004 Τέλος πάντων shido διαφωνώ. Από ναυτιλιακά δεν ξέρω αλλά αν η εταιρία είναι τόσο μεγάλη ας βάλει κάποιον να συντηρεί την ασφάλεια. Εγώ λέω ότι κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του.
Nedi46 Αύγουστος 1, 2004 Author #30 Αύγουστος 1, 2004 Μια ερωτηση??? ποιος ειναι/ηταν ο μεγαλητερος Ηacker????
kostas578 Αύγουστος 1, 2004 #31 Αύγουστος 1, 2004 Αρχική απάντηση από Nedi46 Μια ερωτηση??? ποιος ειναι/ηταν ο μεγαλητερος Ηacker???? Οπως ειχα διαβασει καποτε : Οι καλοι Hacker γινονται διασημοι , τους καλύτερους δεν τους γνωριζει κανεις.
Nedi46 Αύγουστος 2, 2004 Author #33 Αύγουστος 2, 2004 και μια ακομα...... το xirotero xripima poy εγινε ποτε???? <απο hachers?>
Ελληνας Αύγουστος 26, 2004 #34 Αύγουστος 26, 2004 χακερ/κρακερ ειναι πολυ στενες εννοιες αν και η διαφορα ειναι μια... κρακερ = κακος ~ προγραμματα ~ σπλοητς ~ βουλν ~ ναγκς ~ κτλ χακερ γουαητ χατ=ο καλος μας φυλακας (πληρωνεται για να προστατευει)~ ο γαμαουα κοντερ ~ γκρεη χατ=οπως ξυπνησει το πρωι..την μια ολα ωραια και καλα ~ την αλλη..α! ας γ****ω ενα σερβερ για τη πλακα μου.. μπλακ χατ = οχι πολυ μακρυα απο τον κρακερ ο χακερ που αναφερετε δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο..μην βιαζεστε να κρινετε και να κατηγορειτε καποιουσ που απλα ξερουν πολλα απο τοση εμπειρια..Χακερ ειμαστε ολοι μας καταρχας.Ολοι μας εχουμε πχ. χρησιμοποιησει ενα διπλωμενο χαρτονακι για να στηριξει μια καρεκλα που το ενα ποδι ειχε μαλακιστει λιγακι... Κεησ μοντερς, νοικοκυρες, Ανθρωποι με μυαλο για πατεντες γενικα ειναι ολοι χακερς. Αυτος ειναι ο πραγματικος ορισμος. Εκεινος που θα χρησιμοποιησει κατι με διαφορετικο τροπο απο εκεινον για τον οποιο αρχικα δημιουργηθηκε αυτο, ωστε να επωφεληθει.. Αντι να τα γ****ε τα ατομα με κατηγοριες, ορισμους, ταμπελες, γιατι δεν δοκιμαζουμε να τους ευχαριστησουμε λιγακι που συνεχιζουν να μας παρεχουν ενα σωρο βολικα πραγματα..Γουιντοους κρακαρισμενα, κλεμμενα, φτιαγμενα στα μετρα μας (εμπεντεντ σερβις πακ 2, ετοιμα σετινγκσ για επιχειρησεις) , δημιουργια Γιουνιξ (Ιματζιν δε γουρλντ γουιθαουτ ιτ ε?!), προγραμματα,γλωσσες προγραμματισμου..ολα αυτα ειναι δωρα απο εκεινα τα παιδακια που πιασαμε τωρα να τους κρινουμε. Τελος, στο αρχικο μας ερωτημα...γιατι καποιοι ..πειτε τους με οτι ορισμο θελετε..να εισβαλλουν σε αθωα μηχανηματα.. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Α)Ειναι το χομπυ τους(ιππασια, ταβλι, σεξ, μπλα) και το Τσαλεντζ του μυαλου, να γινουν πιο εξυπνοι απο καποιον που θαυμαζουν και επισης μεσω της μεγαλης αγαπης τουσ για την τεχνολογια να απαντησουν πολλα ερωτηματικα (ποσο ψηλα πχ ειναι το "πανω", αω ο σπαρτιατης προβαλλει τα προιοντα καταστηματων, κτλ...)... Β) -edit- Γ) Οι επιχειρησεις θα τα παρουνε τα λεφτα τους απο εμας ολους...ο χακερ μασ βοηθαει να διωξουμε λιγακι θυμο για ενα προιον που μολισ αγορασαμε και καταλαβαμε πως καναμε ******* απο τη στιγμη που το πηραμε στα χερια μας και μας εφυγε η καβλα του σοπινγκ(πηρες κουλινγκ που σε φτανει στα 27Ψ? σο γουατ!!? τη γυναικα σου τη ***** εσυ ο ιδιος που περνας τοσες ωρες στο πισι? η μηπως σου τη ζαχαρωνουνε αλλοι με μηνυματα..αλλα αυτο ειναι αλλο θρεντ στο οποιο ολοι μας θα πουμε ψεματα φυσικα... τσερατουκλιδεςςςςςςςςςςς εσεις κομπιουτε(χακε)ραδες μου!!!)
chroma Αύγουστος 26, 2004 #35 Αύγουστος 26, 2004 Έλληνας καλώς ήρθες στο thelab Στο forum γράφουμε ελληνικά αλλά δε σημαίνει πως δε μπορείς να γράψεις με λατινικούς χαρακτήρες όπου χρειάζεται.. Λίγη προσοχή στις έκφρασεις παρακαλώ, μας διαβάζουν και μικρα παιδιά.
Ελληνας Αύγουστος 26, 2004 #36 Αύγουστος 26, 2004 Σ' ευχαριστω πολυ "νυχτοφυλακα.." καλα εσυ δεν κοιμασαι καθολου? σε φανταζομαι..εισαι στο κρεβατι σου..ντι εσ ελ ..και ξαφνικα...πινγκ!!! νεος χρηστης..!!! "$Νιου_γιουζερ καλώς ήρθες στο thelab !!εεε μην γραφεις μονο με ελληνικα.." .. Με συγωρεις πολυ για την εκφραση..δεν θα εξαναπαναληφθει..!
backgman Αύγουστος 26, 2004 #38 Αύγουστος 26, 2004 Καλησπέρα, ο hacker είναι αυτός που μπαίνει σε διάφορα εταιρικά δίκτυα με σκοπό να δώσει στο κόσμο γνώση. Σαν βασική ιδέα και αρχή, ένας hacker, έχει οτι η πληροφορία πρέπει να είναι ελεύθερη για όλο το κόσμο. Cracker είναι αυτός που μπαίνει σε δίκτυα με σκοπό να βρεί τις διάφορες τρύπες και να τις γνωστοποιήσει στην εταιρία ή στο ευρή κοινό.Απο την άλλη αυτός που crackάρει προγράμματα είναι πειρατής, κατα το κοινός λεγόμενο και δεν έχει να κάνει με δίκτυα αλλα καθαρά με προγραμματισμό.Οποιοσδήποτε άλλος μπαίνει σε δίκτυα με σκοπό να καταστρέψει μηχανήματα, δεδομένα και σε πολλές περιπτώσεις ανθρώπους, δεν μπορεί να λέγεται hacker / cracker γιατί δεν έχει καμία αρχή. Απλά ειναι κάποιος που ξέρει αρκετά και είτε κάνει τη πλάκα του είτε πληρώνεται απο ανταγωνιστικές εταιρίες για αυτό που κάνει.Τωρα επειδή όλοι αυτοί ταμπελώνονται με τη λέξη hacker / cracker δε σημαίνει οτι είναι.Οι περισσότεροι απο αυτούς είναι βιομηχανικοί κατάσκοποι που χρησιμοποιούν την τεχνολογία με τρόπο ωστε να κερδίζουν αυτοί και οι εταιρίες τους καταστρέφοντας άλλες εταιρείες.Όσο αναφορά τον κώδικα των win2k απ όσο ξέρω ήταν inside job απο μια ομάδα υπαλλήλων.Η Microsoft και γενικά οι μεγάλες εταιρίες φυσικά και δεν έχουν κώδικα σε υπολογιστές που βλέπουν internet, αλλα δε μπορούν να μην έχουν κώδικα στο εταιρικό (εσωτερικό) τους δίκτυο. Οπότε αν γίνει καποια διαρροή, είτε έγινε απο κάποιον υπάλληλο είτε απο την ίδια την εταιρεία με άλλους σκοπούς.Να θυμήσω ακόμα ότι όταν δόθηκε το source του kernel των win2k, σε 6 ώρες είχαν βρεθεί περίπου 1000 λάθη απο διάφορους προγραμματιστές, τα οποία διόρθωσε η microsoft με το τελευταίο service pack.Τέλος να πώ οτι οτιδήποτε κλειδώνει, ξεκλειδώνει είτε εύκολα είτε δύσκολα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.