Jump to content

how to make a render farm

tyfeonas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

απλα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος με ποιον τροπο ενωνουν επεξεργαστικα πολλους υπολογιστες ωστε να δημιουργησουν render farms.

αυτο μπορει να γινει μονο σε mac?

μπορει να εκμεταλευτει μονο σε επεξεργασια render?

πως ακριβως ενωνουν τα pc?

Εγώ που ξέρω για το 3Dstudio αρκεί ένα δίκτυο και από κει και πέρα ρυθμίζεται ο renderer στο pc με το scene, να μοιράζει την εργασία του rendering σε επιλεγμένους υπολογιστές του δικτύου. Αυτα στε επίπεδα ενός γραφείου, τώρα για μεγάλες παραγωγές φαντάζομαι παίζει πολύ unix ...

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πράγματα.

Όχι μόνο σε Rendering.

Στα ερευνητικά κέντρα ( Research Centres ) νομίζω πως τα PC δικτυώνονται με Fibre.

Αρχική απάντηση από billpeppas

Στα ερευνητικά κέντρα ( Research Centres ) νομίζω πως τα PC δικτυώνονται με Fibre.

Αυτο ειναι δεδομενο??? Για τα Fibre εννοω?? Εχεις παει σε καποιο???

Ρωταω γιατι με ενδιαφερει αμεσα λογω του οτι προκειται να στησουμε και στην δουλεια μου ενα ιδιο συστημα. Καποια λινκς????

για να καταλαβω την επεξεργαστικη ικανοτητα ολων των pc την χρησημοποιει σαν ενα pc?

και εαν ναι αυτο το εκμεταλευαιται το εκαστοτε προγραμμα η γινεται μεσω του λειτουργικου?

Λογικα μεσω του λειτουργικου. Στην ουσια μια εργασια που προκειται να κανει ενα PC, την διαχωριζει σε π.χ. 5 επι μερους κομματια και τα δινει στα υπολοιπα που ειναι συνδεμενα μεταξυ τους για να κανουν το καθενα το κομματι του. Μολις τελειωσουν ολα ζητα τα αποτελεσματα και τα "ενωνει" μεταξυ τους.

Αυτό που είπε ο Jax.

Σπάει την διαδικασία υπολογισμού σε ανάλογα κομμάτια , και αφού ολοκληρωθούν , τα εννώνει.

Υ.Γ. Αυτό βοηθάει πολύ π.χ. όταν χρησιμοποιούμε έναν .ZIP Password Cracker , και ψάχνουμε να βρούμε έναν μεγάλο , και δύσκολο κωδικό. , κλπ , κλπ

Αρχική απάντηση από billpeppas

Αυτό που είπε ο Jax.

Σπάει την διαδικασία υπολογισμού σε ανάλογα κομμάτια , και αφού ολοκληρωθούν , τα εννώνει.

Υ.Γ. Αυτό βοηθάει πολύ π.χ. όταν χρησιμοποιούμε έναν .ZIP Password Cracker , και ψάχνουμε να βρούμε έναν μεγάλο , και δύσκολο κωδικό. , κλπ , κλπ

Μάλλον δεν ενδιαφέρει να σπάσεις κωδικούς αλλά μάλλον να κάνεις γενικά δουλειές που κανονικά με ένα pc θα έκανες μέρες ή και βδομάδες.

Καλά εννοείται.

Σαν παράδειγμα έφερα το Password Retrieval ( έχω pass που για να σπάσει με έναν Athlon FX-51 , θέλει 68 χρόνια [ και υπάρχουν και ακόμη δυσκολότεροι... ] ]

Γενικώς αξιοποιείς όλους τους υπολογιστές για μια διαδικασία , που θα χρησιμοποιούσες μόνο ένα PC , κερδίζοντας βέβαια πολύ χρόνο.

Οποιος πηγε στην περασμενη Infosystem θα μπορουσε να δει μικρη φαρμουλα.

Ειχαν περιπου 20 P3 450 MHz σε Linux ο οποιος υπολογιζε fractals καμια 10 φορες πιο γρηγορα απο εναν Ρ4 3.2.

Με Linux γίνεται χαλαρά αυτό...να ενώσεις όλη την επεξεργαστική ισχύ + πόρους.

Επίσης κάτι έχω διαβάσει για το SM-BUS Που έχουμε στις μητρικές...

τελευταια ερωτηση (μαλλον)

μπορει να γινει και αναμεσα σε 2 pc η πρεπει ο ενας να δουλευει σαν κεντρικος και οι υπολοιποι (απο 2 και πανω) κανουν την επεξεργασια?

tyfeona τι ακριβώς θες να κάνεις ? Για κάθε δουλειά και πρόγραμμα υπάρχει διαφορετικός τρόπος .

Αρχική απάντηση από .38-.45

αν δε με απατα η μνημη μου, το 3Dstudio, οταν κανει rendering μοιραζει το καθε frame σε κανε ενα απο τα πισι. ο σερβερ στο τελος τα ενωνει και κανει το βιντεο.

Nαι ετσι ειναι στην περίπτωση του animation που το προϊόν είναι βίντεο, όμως στην περίπτωση που κανεις ρεντερ και το προϊόν είναι αρχείο είκονας (π.χ. ένα jpeg) το 3dstudio σπάει τμήματα της εργασίας στους επιμέρους υπολογιστές. Μάλιστα πρέπει όλοι να έχουν εγκατεστημένο ένα application του προγράμματος (τον renderer) και όχι απαραίτητα όλο το 3dstudio , άρα και μικρότερο κόστος σε άδειες εγκαταστασης software κτλ. Όσο για οπτικές ίνες θα ήταν άχρηστες στο συγκεκριμένο setup. Ενα λανακι 10-100ΜΒps καλύπτει τις ανάγκες.

Λειτουργεί και σε 2 PC.

Απλά ο κεντρικός κάνει "frame-serving" ( λέμε τώρα ) , και απλά στο τέλος ενώνει τις εξόδους ( outputs )

Αρχική απάντηση από antonisk7 [Σήμερα, στις 00:02]

tyfeona τι ακριβώς θες να κάνεις ? Για κάθε δουλειά και πρόγραμμα υπάρχει διαφορετικός τρόπος .

δεν θελω να φτιαξω κατι .

απλα ηθελα να μαθω πως περιπου δουλευουν τα συγκεκριμενα συστηματα και πως εκμεταλευονται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.