Serial Killer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28, 2010 Καλησπέρα τέκνα!!! Καίγομαι!!! Έχω ένα pc με την παρακάτω μητρική: MOBOT: Motherboard Spec Sheet: MSI PX8 Neo-V (MS-7043) Motherboards.org Και την παρακάτω κάρτα γραφικών: ATI Radeon 9200 128 MB Pro VIVO Graphic Card Graphics Card Products Details Το θέμα είναι πώς έκανα ένα upgrade και από 512MB RAM το πήγα στα 2GB και την κάρτα γραφικών από την παραπάνω σε αυτή: Gigabyte Radeon HD4650 1GB AGP Retail - Skroutz.gr Έχω όμως πρόβλημα!!!! Εντάξει οι μνήμες.. μπήκαν και παίζουν κανονικά.... η κάρτα γραφικών δε παίζει για κανέναν λόγο!!! ((( Το pc μένει στο startup screen του BIOS και δε κάνει τίποτα!!!! (((( Τι γίνετε??? Πρέπει να πάρω άλλη???? Και αν ναί, γιατί??? Γιατί άντε καλά, έκανα ******* και πήρα λάθος κάρτα γραφικών.. το θέμα είναι και το γιατί είναι λάθος!!! (( PLZ HELP ASAP!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Δεκέμβριος 28, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Αυτη που ειχες ειναι AGP και αυτη που εβαλες ειναι pci-e.Γραψε λαθος, τωρα ειδα το agp στην δευτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 28, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Αφού λέει AGP!!! :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 28, 2010 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Εν τέλη, αυτή εδώ θα παίξει???? PNY GeForce 6200 512MB - Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikpoth Δεκέμβριος 28, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 bios αναβάθμιση δοκίμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Δεκέμβριος 28, 2010 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Kαι η καινουργια που εβαλε AGP ειναι Κανονικα θα επρεπε να παιζει, δοκιμασε να την κουνησεις λιγο μπας και δεν εχει πατησει καλα πανω στο slot.. Μπορει ισως να χρειαζεται κανενα bios update η μητρικη... Ισως παλι να υπαρχει και καποιου ειδους ασυμβατοτητα... Υ.Γ. Γενικα παντως κακως που επενδυσες χρηματα για αλαγη ram και gpu σε ενα τοσο παλιο μηχανακι... Χιλιες φορες να εβαζες και κατι παραπανω και να επαιρνες ενα καινουργιο οικονομικο συστηματακι να κανεις την δουλεια σου το οποιο θα ηταν 10 φορες καλυτεο απο αυτο που εχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 28, 2010 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Αναβάθμιση στο BIOS δε δοκίμασα... "Κουνηματάκι"???? βασικά.. στην αρχή, δεν έμπαινε, γιατί είχε το fan στην ψύκτρα, και δε χώραγε.. έβγαλα το fan, κούμπωσε κανονικά, αλλά και πάλι τα ίδια!!! :/ Το pc είναι ενός πρώην καθηγητή μου, και το θέλει για τον γίο του τον πιτσιρίκο να παίζει κανα παιχνιδάκι.. ε και ανέλαβα να του το αναβαθμίσω... αλλά τελικά βρέθηκα και χρεωμένος!! :/ Αν είχα τέτοιο pc θα το βλέπατε στις αγγελίες για κατεβαστήρι με 100€ και ΑΝ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 28, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Μη βιάζεσαι και μην κάνεις κινήσεις πανικού βρε συ Κάνε ενα clear cmos μήπως ξεκολλήσει. Αν δε γίνει τίποτα, τότε βάλε την παλιά κάρτα γραφικών και ψάξε στο bios για σχετικές ρυθμίσεις (π.χ agp aperture size) Link to comment Share on other sites More sharing options...
9000+rpm Δεκέμβριος 28, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Πες ετσι Με το "κουνηματακι" που λες, εννουσα να την σπρωξεις λιγο προς τα μεσα μην τυχον και δεν εχει "κουμπωσει" καλα στο slot... Aφου σιγουρευτεις οτι εχει κουμπωσει κανονικα και παλι δεν παιζει, κανε ενα bios update την μητρικη... Τωρα αν παλι δεν παιξει, η εχει καποιο προβλημα η καρτα (επεσες σε προβληματικη) η υπαρχει κανενα παραξενο ειδος ασυμβατοτητας (που λιγο δυσκολο μου φαινεται)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 28, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Λες ε??? Να μη παραγγείλω άραγε άλλη!!! :/ hmmm.. θα πάω, να το ψιλαφίσω αύριο λιγάκι, και άμα δε βγάλω άκρη... θα ξανα postάρω εδώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 28, 2010 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Και μία απορία... η κάρτα που φόραγε πρίν στα pinάκια είναι 2 κενά.. ενώ αυτή που πάω να του βάλω εγώ, έχει 1!!! Μήπως παίζει και αυτό κάποιον ρόλο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Δεκέμβριος 29, 2010 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Δεν κατάλαβα πιο φαν έβγαλες και τι εννοείς με το 'στα πινάκια είναι 2 κενά' Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Δεκέμβριος 29, 2010 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 εννοει μαλλον τις εγκοπες που εχει η καρτα για να μπει στο agp slot δεν παιζουν ρολο μηπως η καινουρια θελει μεγαλυτερο τροφοδοτικο ? Επισης εβγαλες ειπες το fan γιανα μπει ,δηλαδη η καρτα τωρα δεν εχει ανεμηστηρα? βγαλε καμια φωτο να δουμε τι λες! Και περιττο βεβαια να πω οτι με τα χρηματα που εδωσες (agp -DDR1) για την αναβαθμιση που εκανες σε πανακριβα ανταλλακτικα ξεπερασμενης τεχνολογιας θα μπορουσες να παρεις αλλη μητρικη ,μνημη cpu k καρτα γραφικων - νεας τεχνολογιας !!! Πρεπει να ειχες μεγαλο αχτι στον πρωην καθηγητη σου :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikpoth Δεκέμβριος 29, 2010 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 κανε ρε συ ένα bios update.εκεί είναι το πρόβλημα συνήθως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 29, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Λοιπόν... έχω νέα... Καλά δε τα λες.. αλλά ούτε και κακά... Έβαλα την παλιά, μπήκα BIOS, άλλαξα το aperture size από 128MB σε 1GB, και πάλι τίποτα... άλλαξα το frequency από 66,6 σε 80, και πάλι τίποτα.... Όποτε βάζω πάνω την καινούρια μένει στο self test και μου πετάει χρωματιστά κουτάκια... Την πήγα στο Multirama απ' όπου και αγοράστηκε... μου είπαν κλασσικά να τους πάω το pc από εκεί... ή να την αφήσω εκεί μήηηηπως και τους κάτσει κανένα pc με AGP για να την δοκιμάσουν.... Επίσεις μου είπαν πώς ίσως να φταίει η τροφοδοσία όπως έγραψε και ένα παιδί παραπάνω... Γι αυτό θα πάω ΠΑΛΙ σήμερα στον καθηγητή με άλλο τροφοδοτικό, μεγαλύτερο, για να το δοκιμάσω.... Αλλιώς, πάμε πάλι στην αρχική λύση, για να του αγοράσω καινούρια κάρτα..... Πφφφφφφφ.... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 29, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Να πώ επίσεις πώς τον καθηγητή δεν τον έχω άχτη.. αυτός επέμενε να δώσουμε λεφτά γι αυτό το pc.. Το fan το έβγαλα γιατί δεν έμπενε αλλιώς η κάρτα.. ΔΕΝ κούμπωνε.... Σκέφτηκα μία λύση, να κόψω λίγο την γωνία του fan κατα 1-2cm για να κάτσει σωστά... Αν την καταφέρω να παίξει, μετά προχωράω και στο κόψιματάκι που έλεγα.... BIOS update δεν έχω κάνει αλλά και με ένα γρήγορο search στο google δεν βρήκα και κάποιο version για να μπορέσω να το κατεβάσω.... :/ Και κάτι τελευταίο... ρώτησα και κάποιον φίλο ο οποίος είναι τεχνικός και μου είπε να δοκιμάσω να τη δουλέψω και χωρίς εξωτερική τροφοδοσία..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Δεκέμβριος 29, 2010 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Πλακα το ειπα για το αχτι... δοκιμασε update στο bios , αλλα με τα παλια motherboards υπαρχουν ασυμβατοτητες καμια φορα ,ειδικα οταν βαζεις σε αυτα καινουριο hardwareΑπλα αν του ελεγες απο πριν τι παιζει με τα παλια δηλ. οτι με τα χρηματα για μια αναβαθμιση θα επαιρνε καινουριο hardware (αντε να εβαζε κατι λιγα),και αυτος θα ηταν ευχαριστημενος και εσυ δεν θα ετρεχες τωρα το frequency από 66,6 σε 80 ειναι πολυ λαθος κινηση..αφου δεν παιζει στο στανταρ (τα 66) θα παιξει σε μεγαλυτερο? ελπιζω να μην εκανες ετσι καμια ζημια στην καρτα!Επισης δεν μας ειπες τι τροφοδοτικο εχει? διαβασα αυτο στο ιντερνετ The New ATI 4x series use a bunch of power, it is always better to be safe than sorry, especially regarding pc's. So if 400 is recommended I would at minimum get a 400.Δηλαδη προτεινεται 400watt τροφοδοτικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
screwvy Δεκέμβριος 29, 2010 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Μπορείς να κατεβάσεις από δώ το αρχείο για bios update. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Serial Killer Δεκέμβριος 29, 2010 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Job Done!!! :D :D Να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους σας!!! :D :D Του έβαλα επάνω ένα 500άρι τροφοδοτικό από άλλο μηχάνημα και παίζει κανονικότατα!!! :D :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.