venom7 Δεκέμβριος 16, 2011 #261 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 [MENTION=172]papatsonis[/MENTION]Τι εννοείς "περίεργο o\c"?Δλδ τι?Επίσης 1065mv μόνο για 990??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 16, 2011 #262 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 εννοώ ότι αφού είχα βάλει το +50%, μετά έπρεπε να κάνω κάθε φορά χειροκίνητο o/c για δεδομένη συχνότητα, αν το έκανα, το έσωζα στο AB, και μετά πάταγα το o/c από τα 5 saves, τότε μου γύρναγε το powertune στο 0%. Όχι βέβαια 1065mv για 990 , αλλά από τις ρυθμίσεις του ΑΒ, το επιλέγεις για τον τύπο κάρτας. Πάντως χωρίς να βλέπω πτώση στα νούμερα των benchs (για να μην πω και ελαφρά καλύτερα στο '11), μου φαίνεται ότι πάει ελαφρά καλύτερα σε o/c και κυρίως στις μνήμες.. (πιο χαλαρά timings? δεν ξέρω), βέβαια με 15-20 λεπτά δοκιμές δεν έχω βγάλει συμπεράσματα σταθερότητας προφανώς , αλλά δείχνει ότι πάει ελαφρά πιο άνετα σε σχέση με το παλιότερο bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexakos89 Δεκέμβριος 16, 2011 #263 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 εγω ειμαι καλα ετσι η θελω κατι αλλο? σημειωση στον catalysτ δεν μου εχει power control οποτε ειμαι μαλλον default! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 16, 2011 #264 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 1)Το Bios της Toxic 6950 έχει +50% powertune by default???2)Και στο ccc τι σου δείχνει?Δε σου έχει το power control setting?Ή στο έχει και είναι...πόσο???3)Δλδ με το συγκεκριμένο bios έχεις και μεγαλύτερο overclockability αλλά και χαμηλότερα ρεύματα στις ίδεις συχνότητες σε σχέση με προιγούμενο bios(το οποίο ήταν ποιο?)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 16, 2011 #265 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 1) έχει ανεβασμένα όρια αντί για +/-20% -> +/-50% (τα vrms στα 1000/1500, σε 20 δεπτερόλεπτα OCCT, έπιασαν 67 βαθμούς και από την ταχύτητα που ανέβαζαν, είχαν βάλει πλώρη για 90++, οπότε ξαναγράφω Handle with Care)2)βλέπε 13)ελαφρά μεγαλύτερο, αλλά υπό διερεύνηση... έπαιξα πάντως καμια ώρα + BF3 με Ultra(εκτός ΑΑ deff) 1000/1500 χωρίς τσικ.. 4) έχει bug η όλη διαδικασία, στην 2η επανεκκίνηση, ΔΕΝ αλλάζει η τάση και μένει κολλημένη σε 1.15 σε όλες τι συχνότητες. Μέχρι να βγάλω μια άκρη τι και πως, είναι σπαστικό να πρέπει να κάνω uninstall τον catalyst/ή να μην κλείνω το pc, για να δουλεύει σωστά Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 16, 2011 #266 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 Γιατί bug?Με afterburner και να φτιάχνεις προφίλ δε δουλεύει?Τι εννοώ.Εννοώ να φτιάξεις για παράδειγμα στο af ένα προφίλ στα 1000\1500 με τάση 1.25v και να μην το φορτώνει με τα windows αλλά όταν θέλεις εσύ ανοίγωντας το af να το επιλέγεις και μετά να πηγαίνεις και ccc και να βάζεις +50%.Έτσι δε δουλεύει?Έχει και έτσι bugs? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 16, 2011 #267 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2011 όχι, μένει μόνιμα 1.15v, ότι επιλογή και να του βάλεις. Δοκίμασα και ένα λίγο νεότερο Bios 16/8/11 (αυτό που είχα ήταν 11/7/11) από Toxic πάλι, το οποίο υποτίθεται ότι διόρθωνε το πρόβλημα με το throttle-άρισμα. Αυτό ανέφεραν ότι είναι +20% ουσιαστικά by default, διαφορά πάντως, δεν είδα.. με 0%, στα 880 έκανε τρελό throttle σε occt. Παρατηρήσεις : 1) δοκιμάζοντας να ανοίξω το bios με RBE 1.28, πετάει μύνημα ότι δεν βρίσκει overdrive settings... (Atiman help ??) 2) απεγκατάσταση και καθαρισμός των οδηγών με Atiman uninstaller, και στη συνέχεια εκ νέου εγκατάσταση, δεν αλλάζει κάτι, η τάση είναι κολλημένη σε 1.15 3) Ο μόνος ΖΟΝΚ.. (πραγματικά όμως) τρόπος που δουλεύει -σε μένα τουλάχιστον- για μια φορά όπως ανέφερα είναι ο εξής.. Έστω ότι είμαι ήδη με Toxic Bios και κολλημένος με το 1.15.. Α. flash standard unlocked 6950(1536) bios -> reboot A1.καθάρισμα οδηγών.... (ίσως αποφεύγεται αυτό αν αλλαχθεί το id της κάρτας, αλλά δεν ήθελα να το πειράξω καθόλου το bios -δεν πολυεμπιστεύομαι το rbe... ) -> reboot*2 (λόγω atiman uninstaller) Α2. Εγκατάσταση εκ νέου, οδηγών -> reboot Β. flash Toxic bios -> reboot B1. καθάρισμα οδηγών.... -> reboot*2 B2. Εγκατάσταση εκ νέου, οδηγών -> reboot Γ. ΕΔΩ μου δουλεύουν κανονικά τα power states και έχω και 50% powertune limits!! Αν κάνω ξανά reboot -> Shutdown κουκουρούκου... Ε να πάει να μπιπ... αν είναι να κάνω 82 reboots για να έχω ένα bios "μιας χρήσης"... Επειδή κάτι περίεργο μετά από flash-άρισμα είχα δει και όταν την είχα πρωτοπάρει την 6950 σχετικά με τα TMU, δεν ξέρω αν είναι κάτι κουλό της δικής μου συγκεκριμένα, ή ο driver την πρώτη φορά διαβάζει tables και από τα 2 π.χ. για τα power states (ίσως είπα και major κοτσάνα). Ο Atiman ίσως είναι ο μόνος αρμόδιος να μας εξηγήσει αυτή την συμπεριφορά, γιατί δουλεύει κανονικά μέχρι να γίνει shutdown/κοπεί ουσιαστικά το ρεύμα από την κάρτα ? update1: update2: μετά από αρκετές δοκιμές, τελικά το πρόβλημα εμφανίζεται ΜΟΝΟ σε shutdown. Τότε λες και κάνει fail το powerplay table, και μπαίνει σε "1.15v mode", Atiman, καμιά ιδέα για την αιτία της συμπεριφοράς αυτής, και κυρίως για κάποια λύση της? (+50% powertune, δεν είναι άσχημο.. αν υπάρχει και η κατάλληλη ψύξη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 17, 2011 #268 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2011 Τελικά φαίνεται ότι υπάρχουν πάντα "πλάγιοι" δρόμοι, αν ψάξεις Υπάρχει εδώ και καιρό τρόπος να πειράξεις τα όρια του CCC (και μέσα σε αυτά και τα όρια του Powertune, τα οποία και δουλεύουν σωστά).Αφού διαβάσουμε λεπτομέρειες ΕΔΩ, φτιάχνουμε το αρχειάκι για την registry με το πρόγραμμα, το ανοίγουμε με κάποιο editor, και ψάχνουμε/αντικαθιστούμε στην 4η σειρά το "14"(20dec) με το "32"(50dec) . Λογικά, και μεγαλύτερες τιμές αν γράψουμε σε hex, θα δουλεύουν, αλλά δεν δοκίμασα γιατί αφενός το +50% με κάλυψε απόλυτα για τα 1000mhz, αφετέρου πολύ παραπάνω δεν πάει και η κάρτα, οπότε είναι άχρηστο για την περίπτωσή μου. Με αυτό τον τρόπο έχουμε και stock bios, και powertune ala Toxic . Credits: RacerX/BAGZZlash TimoX's post Παρατηρήσεις : 1)Μετά την επανεκκίνηση, προς στιγμή απογοητεύτηκα γιατί όταν πάταγα apply, γύρναγε στο 0%(δεν πατιόταν ουσιαστικά).. Αφού overclock-αρα την κάρτα όμως μέσω ΑΒ, με το apply, αμέσως δέχτηκε και το apply στο CCC. 2) Handle with Care με το powertune, με +50%, δεν είναι σώφρον να αρχίσετε occt/furmark γιατί ειδικά στις reference pcb, τα λυπάμαι τα καημένα τα VRMs update1: minor(?) bug, με το reg,-Στην Sapphire 6950(το αναφέρω γιατί και όταν είχαν βγει, ανέφεραν ότι κάποια VIDs τα έχει σε διαφορετική θέση στο bios)- γράφει στη θέση του VID3 (500mhz-1000mv) το VID1 (3D), τα 500mhz είναι UVD mode βέβαια, όπου μπορούμε να βάζουμε στοκ την κάρτα.. ->fixed με την επόμενη επανεκκίνηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexakos89 Δεκέμβριος 17, 2011 #269 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2011 φιλε μου να σε ρωτησω κατι.εκανα το κολπο αυτο ανεβηκαν στο ccc τα clocks το θεμα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει το powertune!ουτε πριν ουτε τωρα.Sapphire 6950 εχω/...γιατι το κανει αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papatsonis Δεκέμβριος 17, 2011 #270 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2011 με το προγραμματάκι που αναφέρω πιο πάνω (RacerX), πάτα backup profiles.xml και τσέκαρε αν προς το τέλος έχει κάπου".. </Feature> <Feature name="PowerControl_0"> <Property name="Want" value="20" /> </Feature>.."θα μπορούσε να είναι κλειδωμένο κάπως και από το bios βέβαια.Ας συνεχίσουμε στο thread σου όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Δεκέμβριος 17, 2011 #271 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2011 Το RacerX το χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό και βολεύει απίστευτα είτε σε μονή ειτε σε cf.Και δε μπλέκεις με τπ!Για να δουλέψει σωστά με το ab πρέπει πρώτα να πατάς apply στο ab και να περνάνε τα ρολόγια και στον ccc και μετά να βάζεις στο ccc το power control setting στο +x,ψ,ω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatuso Δεκέμβριος 25, 2011 #272 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 Καλησπέρα παιδιά έχω αυτή την κάρτα MSI 6950 Twin Frozr III Power Edition και προσπάθησα να τη φλασαρω αλλα κατι έγινε στραβά με το bios και δε μου ανοίγει το pc οταν εχω το διακοπτακι στη αλλη θεση μπαινη κανονικά γινεται να το επαναφερουμε να δουλεύει και η δεύτερη θέση στο διακόπτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Δεκέμβριος 25, 2011 #273 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 Καλησπέρα παιδιά έχω αυτή την κάρτα MSI 6950 Twin Frozr III Power Edition και προσπάθησα να τη φλασαρω αλλα κατι έγινε στραβά με το bios και δε μου ανοίγει το pc οταν εχω το διακοπτακι στη αλλη θεση μπαινη κανονικά γινεται να το επαναφερουμε να δουλεύει και η δεύτερη θέση στο διακόπτηMSI R6950 Twin Frozr III Power Edition Unlocking - Unlocking Guide Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatuso Δεκέμβριος 25, 2011 #274 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2011 Απλώς θέλω φίλε μου να μπορώ να επαναφέρω σε αρχική κατάσταση το bios του διακόπτη στην θέση ένα για να μπορέσω να μπω και από εκεί γιατί τώρα δε κάνει boot το pc μόνο από τη θέση δυο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ian1972 Δεκέμβριος 29, 2011 #275 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2011 Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Το διακοπτάκι σε πια θέση είναι αρχικά και σε πια θέση το βάζουμε για να φλασάρουμε το Bios με τους ξεκλείδωτους Shaders; Εμένα χωρις να έχω πειράξει τίποτα είναι στην θέση 2 και στις δύο κάρτες που έχω.edit- το έβαλα στην θέση Νο1 και ....εγένετω το θαύμα :dance3: οι Shaders ξεκλείδωτοι στους 1536Η κάρτα είναι μία Sapphire 6950 Flex Edition. Link to comment Share on other sites More sharing options...
creye Ιανουάριος 6, 2012 #276 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 καλημερα παιδια και χρόνια πολλά, εχω μια καρτούλα 6950 2g εδω και ενα χρονο περίπου , η οποία ξεκλειδώνει αλλα μέχρι στιγμής δεν εχω ασχοληθεί με το unlock . Τωρα όμως λογω bf3 θα ήθελα να ανεβασω λιγο τις επιδοσεις. θα ηθελα να ρωτησω αν ολο αυτο το διαστημα εχει αλλαξει κατι στον τροπο ξεκλειδώματος ή να ξεκινησω να διαβαζω τα πρωτα post, (ειναι και πολα παναθεμα τα ) edit: αυτες τις οδηγιες δεν πρέπει να ακολουθήσω; http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/vidcard/159 είναι κατι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 6, 2012 #277 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2012 Δεν είναι τίποτα.Λίγο cmd και atiwinflash! Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_under Ιανουάριος 15, 2012 #278 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 καλησπέρα, ψάχνω bios για 6950 reference που να ξεκλειδώνει. μόνο αυτό. δεν θέλω mhz-volt-other settings αλλαγμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Ιανουάριος 15, 2012 #279 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 Δεν σε πιάσαμε!!!Τι ακριβώς θέλεις???Θέλεις bios που να ξεκλειδώνει???Μα η κάρτα σου πρέπει να υποστηρίζει bios και να ξεκλειδώνει!Άμα δεν ξεκλειδώνει δε μπορείς να τις περάσεις άλλο bios!Άμα ξεκλειδώνει θέλεις ένα bios που να ανοίγει μόνο τους shaders? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fontanero Ιανουάριος 15, 2012 #280 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2012 Καλησπερα εχω μια HIS 6950 IxeQ X TurboX η οποια δεν εχει διακοπτακι και δεν ειναι reference desing:weep:.Αν επιχειρησω να την ξεκλειδωσω(που πιθανοτατα δεν ξεκλειδωνει) υπαρχει περιπτωση να την αχρηστεψω;;:fie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.