Jump to content

Unlock 6950 to 6970

MrCrowley83

Recommended Posts

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Πάντως υπάρχουν δείγματα 6950 με τα components της 6970 δίπλα από τα vrs.

Guru3D.com Forums - View Single Post - HD 6950 UNLOCK THREAD (at users risk)

Μήπως απλά είναι rev2 pcb ας πούμε και ψαχνόμαστε λάθος;

Μπορεί κάποιος με 6950 και κάποιος με 6970 να σηκώσουν φωτό από το πίσω μέρος των καρτών να δούμε pcb?

Τελειωνοντας με το κλοκαρισμα του sandy, απο αυριο λεω να ασχοληθω με την 6950.

Λοιπον εχω μια Sapphire απο τις παλιες (Δεκεμβριου) με μαυρο PCB.

Η διαδικασια που αποτι εχω καταλαβει βολευει να ακολουθησω ειναι να βαλω το 6950 unlocked bios που υπαρχει στη δευτερη σελιδα του thread (και οχι 6970), και αφου τσεκαρω οτι δουλευει σωστα με τα παραπανω shaders κλπ, μετα αρχιζω και ανεβαζω μονος μου ρολογια και δινω (αν θελω) ταση σα να κλοκαρα κανονικα την gpu μου?

Γενικα με την ταση τι παιζει, μπορεις να βαλεις μονο τα defaults των 6950 (1.1) και 6970 (1.175) ή μπορεις να δωσεις και παραπανω?

Με τι να κανω overclocking δοκιμες? Το CCC εχει επαρκη ορια? Afterburner?

Τελειωνοντας με το κλοκαρισμα του sandy, απο αυριο λεω να ασχοληθω με την 6950.

Λοιπον εχω μια Sapphire απο τις παλιες (Δεκεμβριου) με μαυρο PCB.

Η διαδικασια που αποτι εχω καταλαβει βολευει να ακολουθησω ειναι να βαλω το 6950 unlocked bios που υπαρχει στη δευτερη σελιδα του thread (και οχι 6970), και αφου τσεκαρω οτι δουλευει σωστα με τα παραπανω shaders κλπ, μετα αρχιζω και ανεβαζω μονος μου ρολογια και δινω (αν θελω) ταση σα να κλοκαρα κανονικα την gpu μου?

Γενικα με την ταση τι παιζει, μπορεις να βαλεις μονο τα defaults των 6950 (1.1) και 6970 (1.175) ή μπορεις να δωσεις και παραπανω?

Με τι να κανω overclocking δοκιμες? Το CCC εχει επαρκη ορια? Afterburner?

1)Ναι το unlocked bios βάλε.

2)Ακριβώς όπως το λές, τάση δίνεις με το afterburner-max 1.3v* (ή με το asus smart doctor-max1.5v + Asus bios),

3)με το ccc δεν μπορείς να πας πάνω από 840 (εκτός αν χρησιμοποιείς το extend range ή κάπως έτσι στο smartdoctor)

* κυκλοφορεί voltage unlocker για το afterburner όπου δίνει αρκετά παραπάνω

update : διαβάζω τώρα αυτό όμως.., οπότε αρκετά πιθανό και το smart doctor να έχει πραγματικό όριο στο 1.35..

εγω θα σου προτεινα αυτο το bios ATI_6970_ES00_UN.bin

το εχει δωσει ο atiman και σε παει κατευθειαν στα ρολογια της 6970 χωρις να ασχοληθεις με ρευματα κλπ. εγω αυτο ειχα βαλει και ολα δουλευαν μια χαρα. στο λεω γιατι θεωρω πως ειναι πιο ευκολη διαδικασια.

εγω θα σου προτεινα αυτο το bios ATI_6970_ES00_UN.bin

το εχει δωσει ο atiman και σε παει κατευθειαν στα ρολογια της 6970 χωρις να ασχοληθεις με ρευματα κλπ. εγω αυτο ειχα βαλει και ολα δουλευαν μια χαρα. στο λεω γιατι θεωρω πως ειναι πιο ευκολη διαδικασια.

Υπόψιν,αυτό δεν κάνει για 6950.Μονο 6970

Αλλο ενα πετυχημενο (μαλλον) φλασαρισμα σε 6970. Στο gpu-z δειχνει τα 1536 shaders, τα clocks ειναι 880/1375 , και στο OCCT gpu test το αφησα 1 ωρα να σκαναρει για artifacts και δε βρηκε τιποτα.

Ετρεξα 3dmark11 και εβγαλα 5646 performance score και 5165 gpu score. Καλα ειναι για 6970 stock?

Πειραξα και το powertune στο CCC και το εβαλα +20%, αλλα δεν εχω καταλαβει αν αυτο ειναι απαραιτητο...

Παντως το μονο ανησυχιτικο ειναι οτι στο OCCT που σκαναρα για artifacts, εφτασε μεχρι 91 βαθμους ο πυρηνας...ειναι λογικο αυτο? Με τετοιο νουμερο σε stock, πως κανετε overclock και μαλιστα δινετε και ταση?

μια χαρά σε βλέπω :T:, φυσιολογικό σκορ για 11.x driver. Για τις θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές για απείραχτο το προφίλ του ανεμιστήρα. Με προσαρμοσμένο προφίλ, έχεις και καλές θερμοκρασίες, και υποφερτό θόρυβο.

11.2 ειναι ο driver. Ναι παρατηρησα οτι πανω απο 2500 στροφες δε πηγε ο ανεμιστηρας και μου εκανε εντυπωση...

Vantage 23807 performance score, με 21938 gpu.

Δοκιμασα και λιγο OC με το afterburner, στα 950 δεν αντεξε, εκανε fail o driver και δεν εχω δοκιμασει παρακατω.

Παντως αν και εκανα το edit στο CFG file με το EnableUnofficialOverclocking=1 , δεν μου ενεργοποιει την μπαρα της τασης. Μηπως λεει να κατεβασω το trixx μιας και εχω sapphire?

Έρχεται αύριο το water-machine!!!:triniti:Ετοιμάζω benches σε μία ακόμη καρτούλα με πλήρης επιτυχία ξεκλειδώματος των shaders σε 6970 αλλά με ρολόγια 6950!

Ζpaf,ετοιμάσου!:pΣου έρχεται κύμα δροσιάς!;)

ρε παιδια, παντως η καρτα μου δεν παει βημα απο OC στον πυρηνα... μονο μεχρι 895 πηγα χωρις artifacts στο OCCT. Αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως το bios δινει ταση 6950, αλλα το gpu-z δειχνει 1.175... Δεν εχω πειραξει ακομα το fan profile, μπορει να φταιει αυτο?

Μου φαινεται εξωπραγματικα μικρο το 895 παντως, ουτε καν για μπανανα κομματι που θα περιμενα 920 πχ...

Guys πήρα για ένα υπολογιστή μία 6950 1gb αλλά όπως ξέρουμε όλοι μας δεν ξεκλειδώνει.Το θέμα μου όμως είναι αν γίνεται να ανεβάσω τα ρολόγια,πέρα από τα 840\1325 που δείνει το ccc.Έβαλα και το msi afterburner και μου επιτρέπει να ανεβάσω την τάση μέχρι 1.3v αλλά τα ρολόγια με αφήνει μέχρι 840\1325!

Μπορώ να κάνω κάτι για να μου ανοίξει τα όρια???

Βασικά βρήκα λύση με το θέμα του overclocking της συγκεκριμένης κάρτας!Απλά κατέβασα και πέρασα το Sapphire TriXX και όλα δούλεψαν ρολόι!

Τώρα από όσα έχω διαβάσει,η κάρτα δεν ξεκλειδώνεται αλλά θα το ψάξω κιάλλο.Εγώ δεν το δοκίμασα ακόμα να πω την αλήθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.