Jump to content

Unlock 6950 to 6970

MrCrowley83

Recommended Posts

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Ένας φίλος μου έφερε την 6950 του (sapphire είναι), να του την ξεκλειδώσω. Να σας πω ρε παίδες... όσοι τις έχετε ξεκλειδωμένες τα ρολόγια πέφτουν όταν η κάρτα είναι idle ή δουλεύει μονίμως στα 880/1375?

Με ρώτησε και δεν ήξερα τι να του πω. Αν δεν πέφτουν θα έχουμε θέμα και μάλλον δεν θα την ξεκλειδώσω.

Και αν είναι εύκολο ας κάνουμε μια λίστα με τα παιδιά που την ξεκλείδωσαν. Να αναγράφεται η μάρκα και αν ήταν επιτυχές το ξεκλείδωμα ή με προβλήματα με arifacts κλπ.

Ένας φίλος μου έφερε την 6950 του (sapphire είναι), να του την ξεκλειδώσω. Να σας πω ρε παίδες... όσοι τις έχετε ξεκλειδωμένες τα ρολόγια πέφτουν όταν η κάρτα είναι idle ή δουλεύει μονίμως στα 880/1375?

Με ρώτησε και δεν ήξερα τι να του πω. Αν δεν πέφτουν θα έχουμε θέμα και μάλλον δεν θα την ξεκλειδώσω.

Και αν είναι εύκολο ας κάνουμε μια λίστα με τα παιδιά που την ξεκλείδωσαν. Να αναγράφεται η μάρκα και αν ήταν επιτυχές το ξεκλείδωμα ή με προβλήματα με arifacts κλπ.

6950 cf flash σε 6970 με τα ρολογια τους στα idle.

tempsm.jpg

μην τυχόν και τα 880 ειναι με overclock? (π.χ. 6950 unlock bios?) γιατι έστω και 1mhz o/c αν κάνεις απο οτι καταλαβα, παυει το power saving..;) και μένει κολλημένο στα 3d ρολογια

papatsonis στην περίπτωση του o/c μάλλον ισχύει αυτό που λες. Ήθελα να μάθω στην περίπτωση του ξεκλειδωματος τι συμβαίνει στις idle καταστάσεις.

zpaf σ'ευχαριστώ πολύ για το screen. Θα το δοκιμάσω και θα ξαναποστάρω. :)

ωραίος:T:, Bios, απο 6970 έβαλες? ή ξεκλειδωμένο από 6950? (στην δεύτερη περίπτωση, κάνε ένα κόπο να τρέξεις το multitexturing test στο 3dmark 06, στην μεγαλύτερη ανάλυση που μπορείς και με AF16) και πές μας, πόσα GigaTexel, έβγαλε και σε τι ρολόγια.

ωραίος:T:, Bios, απο 6970 έβαλες? ή ξεκλειδωμένο από 6950? (στην δεύτερη περίπτωση, κάνε ένα κόπο να τρέξεις το multitexturing test στο 3dmark 06, στην μεγαλύτερη ανάλυση που μπορείς και με AF16) και πές μας, πόσα GigaTexel, έβγαλε και σε τι ρολόγια.

Bios 6970 έβαλα.

Στο συγκεκριμένο τεστ που λες με bios 6970 δεν υπάρχει πρόβλημα ε? Το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο? Τι σκορ "πρέπει να πιάσει" για να είναι σωστό ανάλογα με τους χρονισμούς?

παιδι πηρα και εγω μια 6950 και παω να κανω αυτο το κολπακι, αλλα οταν τελειωσει το φορτωμα μου γραφει: cannot erase rom!!

το χιλιοκοιταξα και το διακοπτακι το εχω στο 1. λετε να ειμαι τοσο γκαντεμης που να επεσα σε κλειδωμενη καρτα???

παιδι πηρα και εγω μια 6950 και παω να κανω αυτο το κολπακι, αλλα οταν τελειωσει το φορτωμα μου γραφει: cannot erase rom!!

το χιλιοκοιταξα και το διακοπτακι το εχω στο 1. λετε να ειμαι τοσο γκαντεμης που να επεσα σε κλειδωμενη καρτα???

Δεν είσαι γκαντέμης, λογικά μια χαρά θα ξεκλειδώσει η κάρτα σου. Αρκεί να κάνεις αυτό που λέει σε αυτό το link.

Εκεί σε παραπέμπει ο οδηγός στην περίπτωση που σου βγάλει το μήνυμα που έγραψες.

Δοκίμασε το πακέτο που έχει ετοιμάσει ο τύπος που έφτιαξε τον εδηγό από εδώ.

Έχει και έτοιμα batch αρχεία για να κάνει το flash από 6950 σε 6970 εντελώς αυτόματα.

Όλα καλά και εδώ, ακόμα ένα πετυχημένο Flash-άρισμα από 6950 σε 6970. :T:

Κέρδος στο 3DMark 11 κανά 500-άρικο. Διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα σας πω στο επόμενο δίμηνο...

Βλέποντας το post του φίλου godslayer πιο πάνω, παρατηρώ πως το fillrate, στη δική μου περίπτωση, δεν έχει αυξηθεί τόσο πολύ, υπάρχει πρόβλημα;

(GPU-Z v0.5.1)

Η καρτούλα είναι η Sapphire HD 6950 και το Bios από Sapphire HD 6970, όλα τα ρολόγια σε default τιμές.

Μήπως με το "ξεκλειδωμένο" Bios από HD 6950 έχουμε καλύτερα αποτελέσματα;

Επίσης, η παρακάτω κλίμακα μας δείχνει τυχόν bottleneck με τον Q9550;

CPU @ 2.83 GHz + 150 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950.

CPU @ 3.40 GHz + 250 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950.

CPU @ 4.00 GHz + 550 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950.

Κέρδος στο 3DMark 11 κανά 500-άρικο. Διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ, θα σας πω στο επόμενο δίμηνο...

Βλέποντας το post του φίλου godslayer πιο πάνω, παρατηρώ πως το fillrate, στη δική μου περίπτωση, δεν έχει αυξηθεί τόσο πολύ, υπάρχει πρόβλημα;

(GPU-Z v0.5.1)

Η καρτούλα είναι η Sapphire HD 6950 και το Bios από Sapphire HD 6970, όλα τα ρολόγια σε default τιμές.

Επίσης, η παρακάτω κλίμακα μας δείχνει τυχόν bottleneck με τον Q9550;

CPU @ 2.83 GHz + 150 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950.

CPU @ 3.40 GHz + 250 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950.

CPU @ 4.00 GHz + 550 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950.

Δεν έχει Bottleneck, απλά οι πόντοι προστέθονται διότι αυξάνεις το FSB, άρα και τον CPU + τις RAM και για αυτό η αύξηση αυτή είναι λογική... Αν βγάζεις σαν Default 4800-5500 είναι μια χαρά..

Sorry, ίσως έκανα λάθος διατύπωση:

CPU @ 2.83 GHz + 150 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950 στις αντίστοιχες ταχύτητες επεξεργαστή.

CPU @ 3.40 GHz + 250 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950 στις αντίστοιχες ταχύτητες επεξεργαστή.

CPU @ 4.00 GHz + 550 (περίπου) πόντους σε σχέση με την "μαμά" HD 6950 στις αντίστοιχες ταχύτητες επεξεργαστή.

Με λίγα λόγια καταλαβαίνω πως αν έτρεχα (μακάρι να μπορούσα) τον επεξεργαστή στα 5.00 GHz η διαφορά θα έφτανε τους 1000 πόντους...

edit: Αυτές οι τελευταίες μετρήσεις αφορούν το 3DMark 06.

edit Νο. 2: Παράδειγμα με πρόχειρες μετρήσεις:

CPU @ 3400

HD 6950 @ Stock Score στο 3DMark 06 = 19350

HD 6950 @ 6970 Score στο 3DMark 06 = 19550

Διαφορά στα +200

CPU @ 4000

HD 6950 @ Stock Score στο 3DMark 06 = 22000

HD 6950 @ 6970 Score στο 3DMark 06 = 22600

Διαφορά στα +600

CPU @ 4000 Score στο 3DMark 11

HD 6950 @ Stock = 4600

HD 6950 @ 6970 = 4950

Διαφορά στα +350

(GPU-Z v0.5.1)

Αν μπορείς ανέβασε ένα screen με το gpu-z.

Δεν υπάρχει θέμα με τα αποτελέσματα με το bios της 6970. Ίσα ίσα που κάποιο παιδί από εδώ είχε αναφέρει το ανάποδο.

Επίσης κοίταξε τα mhz του πυρήνα. Όταν την φλάσαρα και μετά έκλεισα το pc και το άνοιξα την επόμενη φορά μου πήγε τον πυρήνα στα 800mhz και όχι στα 880 που είναι το default για 6970.

Πήγα στο ati overdrive και πάτησα defaults και μου τον πήγε στα 880. Από τότε παίζει πάντα 880 (δεν αλλάζει με το shut down δλδ)

παντως απο οτι εχω δει δεν ειναι "βλαβερο και επικινδυνο" ας πουμε για τις καρτες αυτο το flashαρισμα μιας και ουτε δυσλειτουργειες παρουσιαζουνε ουτε ανεβαζουν θερμοκρασιες.... θα ελεγα πως η 6950 μου με βιος 6970 εχει τις ιδιες ισως και λιγο καλυτερες θερμοκρασιες απο την 5850 που ειχα... (sapphire reference και οι 2) τωρα η απουσια 8πινου ποσο επηρεαζει και αυτη η διαφορετικοτητα στο κυκλωμα που νομιζω ο ατιμαν ειπε πως υπαρχει δεν ξερω...

παντως απο οτι εχω δει δεν ειναι "βλαβερο και επικινδυνο" ας πουμε για τις καρτες αυτο το flashαρισμα μιας και ουτε δυσλειτουργειες παρουσιαζουνε ουτε ανεβαζουν θερμοκρασιες.... θα ελεγα πως η 6950 μου με βιος 6970 εχει τις ιδιες ισως και λιγο καλυτερες θερμοκρασιες απο την 5850 που ειχα... (sapphire reference και οι 2) τωρα η απουσια 8πινου ποσο επηρεαζει και αυτη η διαφορετικοτητα στο κυκλωμα που νομιζω ο ατιμαν ειπε πως υπαρχει δεν ξερω...

Μπορεί αν κάνεις Extreme overclock να βρείς ταβάνι στα π.χ. στα 960/1460MHz , ενώ η 6970 μπορεί να έχει περισσότερο περιθώριο να ανέβει σε μεγαλύτερες συχνότητες...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.