Jump to content

αναβαθμιση pc..τα φωτα σας!

andreas19

Recommended Posts

Καλησπερα παιδες και Καλη Χρονια!Οσους επεξεργαστες επιθυμουμε να εχουμε και οσα giga ram επισης!:p

Λοιπον ξεκινω με ερωτηση.Ο φιλος TopCLR προτεινε αυτο το τροφοδοτικο

CORSAIR CMPSU-500CX BUILDER SERIES 500W - - E-SHOP.GR

ειναι corsair οποτε +1,πολλα χαρακτηριστικα δεν εχουμε στο site του eshop ομως!

παμε ομως στην ερωτηση..ενα 500αρι τροφοδοτικο σιγουρα σηκωνει την 5670 που εχουμε επιλεξει για αρχη..

σε μελλοντικη αναβαθμιση ομως της gpu δεν θα χρειαστει να παμε και σε καινουριο τροφοδοτικο;;παλι απο την αρχη δηλαδη?!

μου φαινονται λιγα τα watt.Βλεπετε εχω συνηθισει στα ..πολλα του λαπτοπ(50-60 watt..:p)

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Το 500αρι Corsair το έβαλα γιατί είναι ένα φθηνό Corsair (ούτε εγώ είδα χαρακτηριστικά). Αν ο φίλος σου θέλει να είναι καλυμένος και για μελλοντική αναβάθμιση, ας πάρει ένα Corsair 650TX. Μια και μιλάμε για e-shop, (δεν υπάρχει και η ποικιλία που είχε κάποτε) κάποιο στα 600-650W τουλάχιστον. Βέβαια ο φίλος σου δεν νομίζω να βάλει κάποια nVidia 480GTX (= μεγάλη κατανάλωση) οπότε πιθανόν να τον καλύψει και το 500ρακι Corsair.

Αν θέλει ο φίλος σου να είναι σίγουρος, ας βάλει ένα καλύτερο κουτί. Γιατί αν (ποτέ) θελήσει να βάλει μια κάρτα σαν την 5830 θα πρέπει ή να κόψει το κουτί ή την κάρτα στην μέση για να χωρέσει!!:p

Εκτός του οτι τώρα φτιάχνει ένα PC με πολύ σφιχτό budget (= όσο πιο φθηνά κομμάτια). Όταν κοιτάς και λίγο "μπροστά" κάνεις κάποιες επιλογές σε κομμάτια που συνήθως είναι πιο ακριβές.

Το κουτί (case) και το καλό τροφοδοτικό είναι κομμάτια που όταν έχεις κάνει καλή επιλογή θα τα χρησιμοποιήσεις πολύ περισσότερο από άλλα κομάτια του PC.

Αν π.χ. βάλει ένα κουτί σαν το CoolerMaster Haf 932 που έχει διαστάσεις 57.4 cm x 23 cm x 54.5 cm. Το ASUS VENTO TA-863 έχει διαστάσεις: 180 x 400 x 412 mm (W x H x D)

α) Έχει μεγάλο μήκος και μπορεί να βάλει και μεγάλες κάρτες γραφικών (σαν την 5830 και άλλες) και γενικά μεγάλους άνετους χώρους για τα εξαρτήματα του PC και καλή ψύξη (ανεμιστήρες/ θέσεις για ανεμιστήρες).

β) Έχει μεγάλο πλάτος και μπορεί να βάλει μια μεγάλη ψύκτρα στον επεξεργαστή

γ) Έχει αρκετές συνδέσεις στην πρόσοψη που μπορει να χρειαστούν.

Αυτά είναι τα εμφανή πλεονεκτήματα.

Βέβαια το Haf κοστίζει 5 φορές τα λεφτά του TA-863. Φυσικά δεν λέω να πάρει Haf αλλά δίνω ένα παράδειγμα για το κουτί.

Παρομοίως και με τα τροφοδοτικά. Δύο τροφοδοτικά με ίδια Watt που το ένα έχει τα διπλά λεφτά από το άλλο, σίγουρα έχουν κάποιες διαφορές που ίσως δεν φαίνονται. Όμως υπάρχουν.

Αν π.χ. βάλει ένα κουτί σαν το CoolerMaster Haf 932 που έχει διαστάσεις 57.4 cm x 23 cm x 54.5 cm. Το ASUS VENTO TA-863 έχει διαστάσεις: 180 x 400 x 412 mm (W x H x D)

μήπως τα λες λίγο ανάποδα...? :p

πάντως συμφωνώ με το σκεπτικό σου..την έχω πατήσει και εγώ με τα κουτιά..! τώρα έχω ένα Thermaltake Armor +mx εδώ και ένα χρόνο και είμαι comple.. :beer:

μήπως τα λες λίγο ανάποδα...? :p

:beer:

Το Haf ειναι και τερας!

απο το midi κουτι που ειχε να παει σε full tower;;

το Haf βεβαια πιανει και τα 2/5 του budget του..:p

Ps: μηπως εκανες λαθος στις διαστασεις των 2 κουτιων;

Το Haf ειναι και τερας!

απο το midi κουτι που ειχε να παει σε full tower;;

το Haf βεβαια πιανει και τα 2/5 του budget του..:p

Ps: μηπως εκανες λαθος στις διαστασεις των 2 κουτιων;

Βέβαια το Haf κοστίζει 5 φορές τα λεφτά του TA-863. Φυσικά δεν λέω να πάρει Haf αλλά δίνω ένα παράδειγμα για το κουτί.

Το αναφέρω, είναι παράδειγμα. Τις διαστάσεις τις πήρα, για το μεν Haf από Πλαίσιο (καρτέλα "χαρακτηριστικά"), για το δε ΤΑ-863 από το e-shop. Αν και τώρα βλέπω στην σελίδα της CoolerMaster αναφέρει για το HAF 932 (W) 243 x (H) 560 x (D) 564 mm. Συγνώμη για το λάθος, πάντως δεν αλλάζει κάτι στο παράδειγμα μου.

Να σου δώσω ένα άλλο πιο "βατό" παράδειγμα. Χωρίς να έχω δει κάποιο από τα παρακάτω κουτιά.

TA-863 Διαστάσεις: 180 x 400 x 412 mm, τιμή 25€

GZ-Χ7Διαστάσεις: 185 x 410 x 485 mm, τιμή 31,89€

Η τρίτη διάσταση είναι το βάθος. Η διαφορά των 70mm περίπου έστω οτι μεταφράζεται σε διαφορά εσωτερικής διάστασης των 50mm = 5cm. Αυτά τα 5 εκατοστά μπορεί να κάνουν την διαφορά του χωράει ή όχι μια (σχετικά) μεγάλη κάρτα γραφικών. Ίσως για 7€ να μην μπορείς να βάλεις μια Α κάρτα γραφικών που θέλεις.

Το ξαναλέω όλα τα παραπάνω είναι ένα παράδειγμα.

Το καταλαβα εξαρχης το παραδειγμα σου.

Ανεφερα τις διαστασεις γιατι ειχε ενα φιλος το Haf και επιανε μονο του,μια γωνια δωματιου.:p

Και σχετικα με τις διαστασεις και τις καρτες το ξερω καλα κ εγω!πηγα καποτε να βαλω μια gtx295 σε απλο κουτι,και ουτε εγω καταλαβα πως την ..χωρεσα!:magic:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.