Jump to content

Συνθεση νεου gaming pc-Γνωμες.

9000+rpm

Recommended Posts

Θελω να στησω ενα pc για φιλου μου παιδια και θα ηθελα την αποψη σας!

Καταρχας να πω οτι υπαρχει monitor-TV 27αρι full hd και εκει θα συνδεθει το νεο pc..

Επισης υπαρχει και καρτα γραφικων μια ati 5850 οποτε παει και αυτο!

Οποτε μενει να παρουμε μητρικη-cpu-σκληρο-ram-τροφοδοτικο...

Ο φιλος μου δεν ειναι ουτε καμμενος gammer ουτε εχει τιποτε τρελες απαιτησεις, ουτε νομιζω οτι θα ασχοληθει ποτε με overclock καθως δεν το κατεχει καν (αλλωστε ειναι το πρωτο του desktop αυτο:p)...

Οπως καταλαβαινετε λοιπον, το κοστος θελουμε να παραμεινει χαμηλο, αλλα ταυτοχρονα επειδη δεν ειναι ανθρωπος που θα καθησει να αναβαθμισει καθε 3 και λιγο, να ειναι ενα αξιοπρεπες pc και να του βγαλει με ανεση ενα μεγαλο χρονικο διαστημα...

Με αυτη τη λογικη λοιπον εγω πιστευω οτι ενας i5 ειναι οτι πρεπει για την περιπτωση του, αλλα δεν εχω καταληξει στα κομματια που θα του βαλω! Τα πραγματα θα αγοραστουν αποκλειστικα μονο απο πλαισιο η eshop (η και απο τα 2 μισα-μισα αν χρειαστει :p)..

Ακουω προτασεις παιδια:)

Σε 10 μέρες θα βγεί το sandy bridge. Κατ'εμέ, ας περιμένει λίγο να δει τι παίζει με τους νέους πρώτα.

Ναι εκτος απο οτι το θελει τωρα:p δεν ενδιαφερομαστε για κατι high-end και ουτε να φτασει ψηλα το κοστος...Ενα αξιποπρεπη pcακι θελει ο ανθρωπος να κανει την δουλεια του και να παιζει τα παιχνιδακια του και ολα αυτα με οσο γινεται λογικο κοστος...Αν κοιτουσε για τιποτα ι7 κτλ. ναι θα ελεγα να περιμενει αλλα τωρα δεν νομιζω να υπαρχει λογος!

Οποτε καλυτερα αν μπορεις κανε καποια προταση με τα υπαρχουσα δεδομενα!:)

Βρε παιδια δεν θελει να περιμενει ο ανθρωπος του μπηκε τωρα :p να παρει ενα pc, δεν θελουμε sandy, ουτε ειναι ανθρωπος που τα εχει καλα με την τεχνολογια (σας τον σκιαγραφισα αλλωστε πιο πανω, το πρωτο του desktop θα ειναι :hang3:)!!!

Για αυτο καντε καμια προταση καλυτερα !! :)

Η συνθεση που εκανα πιο πανω πως σας φαινεται??

Y.Γ Για sandy περιμενω εγω, μιας και λεω να φυγω σιγα σιγα απο το 775 socket:p

Ναι εκτος απο οτι το θελει τωρα:p δεν ενδιαφερομαστε για κατι high-end και ουτε να φτασει ψηλα το κοστος...Ενα αξιποπρεπη pcακι θελει ο ανθρωπος να κανει την δουλεια του και να παιζει τα παιχνιδακια του και ολα αυτα με οσο γινεται λογικο κοστος...Αν κοιτουσε για τιποτα ι7 κτλ. ναι θα ελεγα να περιμενει αλλα τωρα δεν νομιζω να υπαρχει λογος!

Οποτε καλυτερα αν μπορεις κανε καποια προταση με τα υπαρχουσα δεδομενα!:)

Δε μιλάμε ούτε για high-end ούτε και υψηλό κόστος.

Συγκεκριμένα, σε αντιστοιχία με τον ι5 760 που του προτείνεις, θα βγει ο ι5-2300. Ιδιο clock, 2.8, νέος πυρήνας, πιο γρήγορος. Τιμή: 40 ευρω-δολάρια φτηνότερος απο τον 760 τώρα. Στα 205$ προτεινόμενα του ι5 760 τώρα, θα είναι ο ι5 2500, που θα τρέχει στα 3.3GHz.

Εγώ δε προτείνω τπτ. Είναι σαν να ποντάρεις σε ψόφιο άλογο. Για 5 μέρες (γιατί άμα βάλεις τις αργίες/χρόνο συναρμολόγισης τόσο θα πάει) να γλυτώσει 40ευρώ ή να πάρει 20% πιο γρήγορο επεξεργαστή. Εξήγησε του το.

εγώ παρότι προτεινα κάτι στα γρήγορα πάλι συμφωνώ με το φίλο μας τον Volrath. 100 % .Για 4-5 μερες να θελει τοσο πολυ.

Παρε τον και βγειτε σερι 2-3 μερες να κοιματε τις αλλες 2 και μετα να παραγγειλετε.:fun::fun::fun::fun::hang3::hang3::hang3:

και η δικιά μου γνώμη.. :)

c4ea089a.jpg

μην κοιτάς για intel..θα ξεφύγεις χρηματικά,αν θέλεις να ξοδέψεις λίγα πήγαινε προς Amd,μιας και έχεις και Ati κάρτα γραφικών θα κάνουν καλό ζευγαράκι..! :p :fun:

1)Το mobos στο προτείνω επειδή έχει καλό chipset,έχει ενσωματωμένη Ati GPU(GraphicProcessUnit) (με την οποία θα μπορείς να κάνεις hybrid crossfire με την GPU που έχεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις)(***το μόνο μειονέκτημα,δεν έχει usb3..)

2)O hdd που προτείνω είναι WD καθαρά και μόνο επειδή είχα άσχημη εμπειρία με Seagate..(πιστεύω πως 1ΤΒ θα είναι μια χαρά.. :p)

3)PSU Corsair στα 500watt (θα σας καλύψει.. ;) ) ή αν τελικά αποφασίσει να κάνει o.c. κλπ βάζετε ένα L&C 600-700watt (χρησιμοποιώ ένα 600watt L&C με o.c. σε C2D για 3 χρόνια,απλά σκυλί.. :) )

4)Αν πραγματικά το παλικάρι δεν ενδιαφέρεται για ΤΙΣ επιδόσεις και θέλετε να ρίξετε την τιμή,βάζετε τον Athlon II x4 στα 3.0ghz/3.1ghz (με τον οποίο υπάρχει η πιθανότητα να ξεκλειδωθεί η L3 cache και να μετατραπεί σε Phenom II x4,αυτό θα το κάνεις με ένα διακόπτη που έχει η mobos που σου προτείνω να πάρεις.. :T: )

5)4gb ddr3 Ram για να κρατήσουν λίγα χρόνια.. :)

p.s. Δεν μας έχεις πει για κουτάκι..υπάρχει κάποιο καλό ή το νέο hardware θα καταλήξει σε κάποιο case 10ετίας με ταμπελάκι "Intel Pentium III inside"? :hang3::hang3::hang3: :p:p:p

p.s. Δεν μας έχεις πει για κουτάκι..υπάρχει κάποιο καλό ή το νέο hardware θα καταλήξει σε κάποιο case 10ετίας με ταμπελάκι "Intel Pentium III inside"? hang3.gifhang3.gifhang3.gif:p:p:p

χαχαχαχαχαχαχααααχαχαχαχαχαχα:dance3::dance3::dance3::dance3:

@PClord

E οχι να το βαλουμε και σε κουτι 10ετιας ειπαμε :tomato::p

Εχω εγω αυτο εδω το απλο κουτακι παροπλισμενο και θα του το δωσω, δεν το θελω :p

Νταξ δεν ειναι και τιποτα τρομερο, αλλα του εχω βαλει και τα αθορυβα ανεμιστηρακια πανω του για να εχει οσο γινεται καλυτερη ροη αερα, οποτε για την περιπτωση του μια χαρα ειναι!

Αλλωστε ειπαμε OC δεν προκειται να γινει για να εχει τρελες απαιτησεις ψυξης!:magic:

Υ.Γ ευχαριστω για τη συνθεση:T:

@PClord

Αν ειναι θα κανονισουμε να μου στειλεις το ταμπελακι απο το core2duo..Aντικαταβολη το στελνεις??:p:tomato:

Να κανω ομως τωρα και μια σοβαρη ερωτηση:p

Ειπες να παω σε amd λογο του οτι θα βγει φθηνοτερα..Στη συνθεση με τον i5 που σκεφτομουν να του βαλω (δες 2ο Post) αν αλλαξω το τροφοδοτικο που σκεφτομουν και βαλω αντι για αυτο,εκεινο που προτεινες στη δικη σου συνθεση, βγαινουν στα ιδια χρηματα (και νομιζω και λιγο φθηνοτερα η περιπτωση του i5)...

Ποια απο τις 2 συνθεσεις, θα ειναι καλυτερη απο πλευρας επιδοσεων??

θα στο πω όπως το σκέφτομαι εγώ.. :)

i5->2πύρηνος,phenom II x4/athlon II x4->4πύρηνοι..

τουλάχιστων στο multitasking θα δεις διαφορά :)

από εκεί και πέρα είναι καθαρά δικιά σου γνώμη..

Bρε συ ο i5-760 Που λεω να βαλω ειναι 2πυρηνος?? Απο ποτε?

Τετραπυρινος ειναι!:p

Θελω να στησω ενα pc για φιλου μου παιδια και θα ηθελα την αποψη σας!

Καταρχας να πω οτι υπαρχει monitor-TV 27αρι full hd και εκει θα συνδεθει το νεο pc..

Επισης υπαρχει και καρτα γραφικων μια ati 5850 οποτε παει και αυτο!

Οποτε μενει να παρουμε μητρικη-cpu-σκληρο-ram-τροφοδοτικο...

Ο φιλος μου δεν ειναι ουτε καμμενος gammer ουτε εχει τιποτε τρελες απαιτησεις, ουτε νομιζω οτι θα ασχοληθει ποτε με overclock καθως δεν το κατεχει καν (αλλωστε ειναι το πρωτο του desktop αυτο:p)...

Οπως καταλαβαινετε λοιπον, το κοστος θελουμε να παραμεινει χαμηλο, αλλα ταυτοχρονα επειδη δεν ειναι ανθρωπος που θα καθησει να αναβαθμισει καθε 3 και λιγο, να ειναι ενα αξιοπρεπες pc και να του βγαλει με ανεση ενα μεγαλο χρονικο διαστημα...

Με αυτη τη λογικη λοιπον εγω πιστευω οτι ενας i5 ειναι οτι πρεπει για την περιπτωση του, αλλα δεν εχω καταληξει στα κομματια που θα του βαλω! Τα πραγματα θα αγοραστουν αποκλειστικα μονο απο πλαισιο η eshop (η και απο τα 2 μισα-μισα αν χρειαστει :p)..

Ακουω προτασεις παιδια:)

Γνώμη μου να στραφείς σε amd μεριά, θεωρώ την I5 σειρά too much (και χωρίς λόγο extra έξοδα) για την περίπτωση σου...

1) Αγοράζεις τις φτηνότερες 4gb ram 1333Mhz με όσο λιγότερο voltage βρείς

2) ASROCK 870 EXTREME3 RETAIL - - E-SHOP.GR

Super μητρική με καθαρό usb3 / sata3, αντίστοιχη για i5 πλατφόρμα κοστολογείται 160€ και πάνω...

3) AMD ATHLON II X4 640 3.0GHZ QUAD-CORE BOX Υπεραρκετός για όλα

4) OCZ StealthXStream 2 OCZ600SXS2 και αυτό το τροφοδοτικό. eshop πλαίσιο δεν έχουν κάτι αξιόλογο στη φτηνή κατηγορία....

5) Σκληρό wd μόνο black σειρά, ταχύτατος και 5 χρόνια εγγύηση, χωρητικότητα όσο θέλει ο φίλος σου...

Γνώμη μου να στραφείς σε amd μεριά, θεωρώ την I5 σειρά too much (και χωρίς λόγο extra έξοδα) για την περίπτωση σου...

1) Αγοράζεις τις φτηνότερες 4gb ram 1333Mhz με όσο λιγότερο voltage βρείς

2) ASROCK 870 EXTREME3 RETAIL - - E-SHOP.GR

Super μητρική με καθαρό usb3 / sata3, αντίστοιχη για i5 πλατφόρμα κοστολογείται 160€ και πάνω...

3) AMD ATHLON II X4 640 3.0GHZ QUAD-CORE BOX Υπεραρκετός για όλα

4) OCZ StealthXStream 2 OCZ600SXS2 και αυτό το τροφοδοτικό. eshop πλαίσιο δεν έχουν κάτι αξιόλογο στη φτηνή κατηγορία....

5) Σκληρό wd μόνο black σειρά, ταχύτατος και 5 χρόνια εγγύηση, χωρητικότητα όσο θέλει ο φίλος σου...

ακριβώς αυτή τη σύνθεση έκανα πρίν απο 10 μέρες και είμαι υπέρευχαριστημένος, με κάλυψε επακριβώς μιάς ούτε και εγώ είμαι τρελός gamer ούτε κάτι ακριβό ήθελα, απλώς κάτι αξιοπρεπές που να κρατήσει στον χρόνο.

προτεινονται συνθεσεις χωρις να εχει οριστει μπατζετ?

ολες οι συνθεσεις που προταθηκαν ειναι καλες. εγω εχω μονο διαφωνια στο σκληρο δισκο!

θα προτεινα αυτον......Υπολογιστές :: Hardware :: Σκληροί Δίσκοι :: SATA :: PCs :: HDD SAMSUNG 1TB SATA 32MB F3 3.5-HD103SJ - E-Gate just Open the Gate....

ή ανετα και αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301683

τους εχω και τους 2 και εχω ιδιαν αποψη..!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.