Jump to content

Βοήθεια για επιλογή διανομής Linux

narta

Recommended Posts

Τα φωτα σας κοριτσια :p

Εχω αυτο το σαραβαλακι, ξεμεινε απο τον πατερα (1GB RAM). Θελω κατι παναλαφρο, αν γινεται στυλ Meego, μονο για email, browsing αντε και κανα flash based game για να απασχολειται η κυρα (για να μην απσχολει εμενα)

TIA :kiss3:

Τα φωτα σας κοριτσια :p

Εχω αυτο το σαραβαλακι, ξεμεινε απο τον πατερα (1GB RAM). Θελω κατι παναλαφρο, αν γινεται στυλ Meego, μονο για email, browsing αντε και κανα flash based game για να απασχολειται η κυρα (για να μην απσχολει εμενα)

TIA :kiss3:

Απο εκδοσεις δεν ξερω πολλα, αλλα δε το λες και σαραβαλακι το μηχανημα.

Την ubuntu 10,10 desktop που δοκιμασα προσφατα σε netbook με suv@1.2 πηγαινε μια χαρα. Δοκιμασε την χωρις εγκατασταση απο φλασακι να δεις... Σχετικα ευχρηστη και αρκετα glossy για να αρεσει και στην κυρα. :p

Την δοκίμασα. Σέρνεται... :hang:

Τη δοκίμασες απο live cd και λες οτι σέρνεται ???

Αν τα φόρτωσες απο cd κάθε φορά διαβάζει το cd για να βρει πράγματα που δεν υπάρχουν στη ram και γι' αυτό καθυστερεί λίγο.

No no no κανονική εγκατάσταση. Έτσι είναι εδώ και 1 μήνα. Βασικά πρέπει να το ανοίξω για να δω πως παει απο βρομο γιατί ζεστενεται κιόλας. Anyways. Έλεγα για τίποτα σε meego αλλά δεν ξέρω για ασυμβατοτητες

No no no κανονική εγκατάσταση. Έτσι είναι εδώ και 1 μήνα. Βασικά πρέπει να το ανοίξω για να δω πως παει απο βρομο γιατί ζεστενεται κιόλας. Anyways. Έλεγα για τίποτα σε meego αλλά δεν ξέρω για ασυμβατοτητες

Τι να πω. Εγώ το meego δε το έχω περιεργαστεί οπότε δε μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Πάντως μου φένεται περίεργο γιατί εγώ χρησιμοποιώ ubuntu σε ένα πολύ παλίο laptop 4-5 ετών και παει μια χαρα. Εγώ θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και την netbook edition του ubuntu.

PS. Βλέπω ότι το meego έχει μόνο netbook edition, επίσης με λίγο googling που έκανε σε 2-3 forums λένε ότι το meego είναι περισσότερο optimised και απο τη netbook edition του ubuntu και πως για αυτό που το θες θα σε καλύψει.

Μπορείς να δοκιμάσεις xubuntu. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πηγαίνει σφαίρα (βασικά είναι ubuntu με πιο light DE)

Μπορείς να δοκιμάσεις και το Ubuntu Netbook Edition

Τέλος η πιο ελαφριά έκδοση ever είναι η lubuntu με πανάλαφρο DE

Y.Γ. Λύσεις τύπου "debian" για την κυρά δεν προτείνονται...:triniti:

Κι εγώ έψαχνα μια διανομή για ένα PC 10ετίας+ που ήθελα για downloader και ίντερνετ, έβαλα XP στο τέλος και ηρέμησε το κεφάλι μου και λειτουργούν όλα τέλεια. Δυστυχώς έχει μόνο 512mb μνήμη και δεν μπορώ να βάλω Windows 7. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις καμία έκδοση Windows 7 κομμένη ή XP. Αν επιμένεις σε Linux ρίξε μία ματιά και στο Jolicloud.

Μπορείς να δοκιμάσεις xubuntu. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πηγαίνει σφαίρα (βασικά είναι ubuntu με πιο light DE)

Μπορείς να δοκιμάσεις και το Ubuntu Netbook Edition

Τέλος η πιο ελαφριά έκδοση ever είναι η lubuntu με πανάλαφρο DE

αυτο θα ελεγα και εγω...δοκιμασε "παραλαγες" του ubuntu για αρχη...και το Linux mint εχω ακουσει πως ειναι καλο αλλα δεν το δοκιμασα.

Αν σ' αρέσει, παίρνει και άλλο τριμάρισμα και πάει πιο γρήγορα ακόμα...

Δες εδώ, θα δεις όντως διαφορά, απλά προσοχή τι services θα κλείσεις (πχ το bluetooth αν δεν το χρειάζεσαι κλείσ' το κλπ)...

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.