Picard Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2010 Λοιπον εχω τον i5-760 και λεω να αγορασω αυτη την ψυκτρα απο αυτο το καταστημα COOLER :: Cpu Cooler Noctua NH-C12P SE14 for Intel and AMD Socket 775 / 1156 / 1366 / AM2 / AM2+ / AM3 - Visionstudio.gr ειναι της noctua και παιρνω τη συγκεκριμενη πρωτον επειδη μπορει να χωρεσει στο κουτι μου χωρις να χτυπαει στα πλαινα ανεμιστηρακια και δευτερον ψυχει τις RAM,οποτε ειναι ιδανικη περιπτωση για μενα,το θεμα ειναι οτι δε ξερω με ποιον τροπο να σκουπισω την παλια παστα που μου βαλανε οταν πηρα το pc,αυτη τη στιγμη εχω την stock ψυκτρα της intel που συνοδευεται μαζι με τον επεξεργαστη. για να μην κανω παραγγελια στο πλαισιο μονο και μονο για το arctic clean,κοστιζει 6 ευρω για να μου το στειλουν θα δωσω αλλα 10 ευρω,λοιπον θελω να μου πειτε με ποιο υλικο να σκουπισω την παλια παστα πανω στον επεξεργαστη μου? το καθαρο οινοπνευμα κανει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Δεκέμβριος 27, 2010 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2010 Πήγαινε σε ενα φαρμακείο και ζητα ενα μπουκαλάκι καθαρό ασετόν. Οχι αυτό που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να ξεβάψουν τα νύχια τους γιατί δεν είναι καθαρό. Έχει και λάδι μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Pan Δεκέμβριος 27, 2010 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2010 εγώ εδώ και χρόνια κάνω την δουλειά μου με καθαρή βενζίνη, αυτή που πουλάνε και στα super market και σκούπισμα με χαρτί κουζίνας ( το ακριβό για να μήν αφήνει χνούδι ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Δεκέμβριος 27, 2010 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2010 Οινόπνευμα. Λίγο στο χαρτί κουζίνας και πολύ στο ποτήρι. Γεια μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Δεκέμβριος 27, 2010 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2010 ρε παιδια καθαρο οινοπνευμα που λιγο πολυ σε καθε σπιτι υπαρχει (οχι το μπλε το φωτιστικο) βρεχεις ενα χαρτακι (οχι βαμβακι)και το καθαριζεις. μετα βαζεις την καινουρια και την απλωνεις με λαδοκολα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Δεκέμβριος 27, 2010 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2010 Τα χοντρα παρτα με μια χαρτοπετσετα... Για τις λεπτομεριες ο ευκολος τροπος ειναι απλο οινοπνευμα πανω σε χαρτακι ή μπατονετα. Ο καλυτερος τροπος ειναι να πας στο φαρμακειο και να ζητησεις ισοπροπυλικη αλκοολη. Ειναι το καλυτερο καθαριστικο που υπαρχει, και συνηθως τετοιο περιεχουν τα επωνυμα καθαριστικα για τετοιες δουλειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Δεκέμβριος 28, 2010 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 ισοπροπυλικη αλκοολη πανω σε χαρτινο φιλτρο για γαλλικο καφε(δεν αφηνει υπολλειματα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 28, 2010 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Καλά, επιστήμη το κάνατε LOL. Καθαρίζει άψογα με ένα μωρομάντιλο και αμέσως τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί ή βαμβάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Δεκέμβριος 28, 2010 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 χαχα... ετσι στο thelab ολα αναλυονται επιστημονικα.. τιποτα δεν περναει στο φλου!:magic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
juno12 Δεκέμβριος 28, 2010 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805801&u=AKASA-AK-TC-THERMAL-INTERFACE-CLEANER έχω ξεχάσει τί χρονιά:hang3: το αγόρασα κι ακόμα έχει το 1/3 της αρχικής ποσότητας Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Δεκέμβριος 28, 2010 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2010 Καλά, επιστήμη το κάνατε LOL. Καθαρίζει άψογα με ένα μωρομάντιλο και αμέσως τα υπολείμματα με ένα καθαρό πανί ή βαμβάκι. Τα μωρομαντηλα ομως εχουν λοσιον και ιστοριες, για να κρατανε το ποπουδακι φρεσκο φρεσκο. Δεν νομιζω να μας ενδιαφερει μην συγκαει το cpu μας. :dance3: Το πανι που λες για μετα σιγα μην τα μαζεψει. Αμα θες κατι απλο, απλα βαζεις οινοπνευμα, που σιγουρα εχεις σπιτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pasatempios Δεκέμβριος 29, 2010 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 Ή απλά αρπάζεις τον cpu και τον μπανιαρίζεις στο νεροχύτηΜετά τον βάζεις δίπλα στη φρεσκοψημένη gpu.:tomato: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 29, 2010 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2010 ασετον παρε απο ενα μπογιατζιδικο ... Ειχα παρει ενα λιτρο κατω απο ενα ευρω Γραφω απο Χ5800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picard Ιανουάριος 2, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2011 ασετον παρε απο ενα μπογιατζιδικο ... Ειχα παρει ενα λιτρο κατω απο ενα ευρω Γραφω απο Χ5800Το ασετον μηπως ειναι κατι αντιστοιχο με το νεφτι που χρησιμοποιουμε ως διαλυτικο στις λαδομπογιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristos87 Ιανουάριος 2, 2011 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2011 Και καθαρή βενζίνη από supermarket το μια χαρά δουλειά κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Picard Ιανουάριος 21, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2011 Κατα την αλλαγη της ψυκτρας θελω να σας δειξω ποση παστα εβαλα πανω στον ι5-760,θελω να μου πειτε τη γνωμη σας,ειναι λιγη σχετικα με αυτο που πρεπει???? (η φωτο τραβηχτηκε απο κινητο νοκια Ε51 και δεν εχει καλη ποιοτητα) Η ψυκτρα ηταν της noctua συγκεκριμενα η NH-C12P SE14 με παστα αυτην που ειχε μεσα στο κουτι ΝΤ-Η1,η noctua λεει μεσα στις οδηγιες οτι χρειαζεται μονο μια σταγονα 4-5mm στο κεντρο του επεξεργαστη και αυτο προσπαθησα να εφαρμοσω............... Οσο αναφορα τις θερμοκρασιες σε κανονικες καταστασεις οταν δεν τρεχω κατι και απλα σερφαρω στο ιντερνετ δε ξεπερνα τους 35-40 βαθμους,αυτη τη στιγμη εχω 34 βαθμους ενω σε full load ειναι κατω απο 55 βαθμους συνηθως,αρκετα καλη ψυκτρα...... απλα εχω μια μεγαλη διακυμανση στις θερμοκρασιες των πυρηνων π.χ core 0=20 core1=15 core2=21 core3=16 ειναι κανονικη αυτη η διαφορα η παιζει ρολο που δεν αλειψα ομοιομορφα την παστα???? Ρωτησα εναν φιλο μου και μου ειπε να μην πειραξω τιποτα τωρα απλα μετα απο κανενα χρονο να τη βγαλω ξανα και να τοποθετησω νεα παστα γιατι ξερενεται......δηλαδη μετα απο ενα χρονο αρχιζει να στερεοποιειται η παστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petroSEXtreme Ιανουάριος 22, 2011 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2011 οσo φαινεται απο την την φοτο πρεπει να εχεις βαλει πολυ λιγη παστα. Εγω παντα τα καλητερα αποτελεσματα τα εβλεπα οταν απλωνα ενα λεπτο φιλμ παρτας σε ολη την επιφανεια του επεξεργαστη και το ιδιο και σε ολη την επιφανεια της ψυκτρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Ιανουάριος 22, 2011 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2011 καλά σου είπε ο φίλος σου. η πάστα που έβαλες είναι κορυφή. η διαφορά στις θερμοκρασίες στους cores ειναι φυσιολογική. αν δεν κάνεις overclocking και ιδιαίτερα βαρύ overclocking μην ασχολείσαι ιδιαίτερα με το θέμα.αν σε "τρώει" ξαναδοκίμασε βάζοντας ελάχιστα λιγότερη ή περισσότερη πάστα και τράβηξε την ψύκτρα να δεις αν η πάστα απλώνεται σε ολόκληρο τον επεξεργαστή.είσαι οκ, αν σε θερμοκρασία δωματίου 20-21 C είσαι 30-35 στον πρώτο core σε κατάσταση idle. κατά προσέγγιση πάντα. αν αρχίζεις τα κλοκαρίσματα πάνω από 3.6-3.8 Ghz που αρχίζεις και δίνεις extra ρεύματα αλλάζει το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PasxosC Ιανουάριος 22, 2011 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2011 Έχω δει πολλές φορές απορίες σχετικά με τον τρόπο που εφαρμόζουμε την πάστα πάνω σε έναν επεξεργαστή,η αλήθεια είναι ότι σε κάθε CPU και ανάλογα του είδους της εφαρμοζόμενης πάστας τα πράγματα μπορεί να διαφέρουν λίγο, ο πιό σωστός τρόπος που εφαρμόζω και εγώ είναι αυτός που περιγράφεται αναλυτικά στο Site της Arctic Silver "instructions" Yπάρχουν συνολικά 4 τρόποι εφαρμογής Θερμικής ανάλογα τον επεξεργαστή : Vertical Line, Horizontal Line, Surface Spread, Middle Dot. Παράδειγμα με Arctic Silver 5 σε Core i7, προσέχοντας τον προσανατολισμό της CPU, η εφαρμογή γίνεται όπως στην εικόνα-->>> Link to comment Share on other sites More sharing options...
amoustakas Ιανουάριος 22, 2011 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2011 Από την άλλη βέβαια η πάστα τις Noctua αναφέρει ότι βάζεις ένα μπιλάκι στο κέντρο σαν προτεινόμενο τρόπο. Η γνώμη μου (άλλαξα 3 ψύκτρες και 3 πάστες το καλοκαιρι δοκιμάζοντας) είναι η εξής. Αν σε ενδιαφέρει να αναβάσεις ρεύματα και γουστάρεις να ασχοληθείς αγοράζεις σωληνάριο καλής πάστας και πειραματίζεσαι. Αν σερφάρεις και ασχολείσαι με word ή αφήνεις το stock cooler (τα οποία στα καινούρια μοντέλα είναι αξιόλογα και αισθητά πιο αθόρυβα) ή εφαρμόζεις οποιοδήποτε από τους τρόπους που αναφέρθηκαν από τα παιδιά. Υπάχουν πολλά sites που αφορούν στο θέμα αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.