Jump to content

βοήθεια για αγορά desktop

nadia

Recommended Posts

Γεια σας..!σκέφτομαι να πάρω καινούριο desktop..Είμαι σε σχολή πληροφορικής και για αυτό θέλω έναν υπολογιστή με καλό επεξεργαστή που να μην κολλάει και κρασάρει συνέχεια.λόγω σχολής το λογισμικό του θέλω να είναι windows για να μπορεί να είναι συμβατό με τα περισσότερα προγράμματα της σχολής.έχω εδώ και 2 χρόνια ένα laptop acer aspire 6920G αλλά παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα και κολλάει συχνά,αν και του έχω κάνει αρκετές φορές φορμάτ.

τώρα είμαι ανάμεσα στο να πάρω Apple Desktop iMac MC508GR sta 1350 ευρώ ,το οποίο να τρέχει και σε windows μέσω του boot camp ή να πάρω Turbo-X Atlas F4100 με μια οθόνη όπως Samsung SM-P2270 TFT Monitor 21,5''.?δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια γενικά,θέλω απλά να είναι γρήγορος και να μην κολλάει(όσο μπορεί να είναι δυνατό αυτό).

πιστεύεται ότι ο apple θα είναι αξιόπιστος ή η άλλη λύση?έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε? ευχαριστώ πολύ... :)

To κόλλημα/κρασάρισμα δεν έχει να κάνει με τον επεξεργαστή αλλά με το λειτουργικό.

Μια κακή ή προβληματική εγκατάσταση θα κρασάρει όποιο μηχάνημα και αν έχεις.

Το να πάρεις τώρα mac ενώ χρειάζεσαι windows λόγο της σχολής σου δεν είναι και η ποιό σοφή κίνηση.

Κανείς δεν θα σου διασφαλίσει ότι δεν θα κρασάρει επειδή είναι mac (και εσύ θέλεις να τρέχει windows) και δεν είναι θα είσαι 100% σίγουρη ότι έκανες ολόσωστη και απροβλημάτιστη εγκατάσταση μέσω του boot camp...

Πάρε λοιπόν ένα έτοιμο και στημένο μηχάνημα είτε επώνυμο (HP, Dell, Lenovo κλπ) είτε Turbo-X...

P.S.

Από το nick κρίνω ότι είσαι κοπέλα, αν κάνω λάθος σόρρυ. :)

χμ..ευχαριστώ πολύ παιδιά..:) μάλλον προς το mac τείνω αν και ελπίζω μετά να μην χρειαστεί να δώσω επιπλέον λεφτά για να εγκαταστήσω τα office κλπ σε mac. δηλαδή πιστεύεις ότι και το laptop μου κολλάει λόγω κακής εγκατάστασης των windows;τι μπορώ να κάνω για αυτό? τα εχω κατεβάσει τα 7 από ένα site της σχολής...

p.s. ναι κοπέλα είμαι.. :T:

Αν δεν κανω λαθος πλεον λανσαρει μαζι με καθε νεα αγορα το Office μεσα, δεν ειμαι σιγουρος θα σε γελασω.

Οσο για το Laptop σου,ναι. Μπορει κατα παρα πολλες πιθανοτητες να ειναι απο τα Window's το θεμα.

Παρε ενα στικ 8 GB απο καποιον > κανε με Windows Moderation Tool 7 > Windows 7 Burn σε .iso απο οπου τα κατεβασεις ,κανεις Boot-up απο το USB ,και το κανεις και ποιο γρηγορα και ποιο σιγουρα.Μετα κανεις τα Update που ζηταει ,βαζεις και τα προγραμματακια που θελεις και ετοιμη ...

Αλλα εαν το παρεις αποφαση το MAC για εσενα εφοσων ασχολεισε με αυτα ,ειναι MAC μονοδρομος θα κανεις και επαγγελματικη δουλεια για την σχολη σου..

(Μακαρι να μπορουσα να παρω και εγω MAC!:fist::fist::fist::fist::fist:

Όχι δεν έχει προ-εγκατεστημένα τα office.

Software

* Mac OS X v10.6 Snow Leopard (includes iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)

* iLife (includes iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

Απλά να σου δώσω μερικές πληροφορίες:

Το imac ΔΕΝ είναι αναβαθμίσιμο. Τουλάχιστον όχι "εύκολα". Αυτό σημαίνει ότι θα μείνεις με 500ρι εσωτερικό δίσκο και χωρίς esata/usb3. Στο site της εταιρίας τουλ.δε σου δίνεται η επιλογή να το πάρεις με άλλο δίσκο. Βάλε και το γεγονός ότι θα πρέπει να χωρίσεις τον δίσκο για το bootcamp (ακόμα λιγότερος χώρος για το κάθε ΟS) + extra $$ για win7.

Με παρόμοιο hardware*, το windows μηχάνημα βγαίνει 1070e.

*με 21.5" S-IPS μονιτορ HP ZR22w,με apple keyboard/mighty mouse που πάνε 110ε, καλύτερη κάρτα γραφικών/μητρική και windows 7.

Οπότε ουσιαστικά έχεις design + OSX vs αναβαθμισιμότητα, καλύτερο hw +280ε (βάλε και άλλα 110 για τα w7 άμα θες να είσαι "τίμια").

Bottom Line

1350e για pc με 500ρι δίσκο, ανύπαρκτη καρτα γραφικών και 2πύρηνο εν έτη 2011;Μπα.

Όχι δεν έχει προ-εγκατεστημένα τα office.

Απλά να σου δώσω μερικές πληροφορίες:

Το imac ΔΕΝ είναι αναβαθμίσιμο. Τουλάχιστον όχι "εύκολα". Αυτό σημαίνει ότι θα μείνεις με 500ρι εσωτερικό δίσκο και χωρίς esata/usb3. Στο site της εταιρίας τουλ.δε σου δίνεται η επιλογή να το πάρεις με άλλο δίσκο. Βάλε και το γεγονός ότι θα πρέπει να χωρίσεις τον δίσκο για το bootcamp (ακόμα λιγότερος χώρος για το κάθε ΟS) + extra $$ για win7.

Με παρόμοιο hardware*, το windows μηχάνημα βγαίνει 1070e.

*με 21.5" S-IPS μονιτορ HP ZR22w,με apple keyboard/mighty mouse που πάνε 110ε, καλύτερη κάρτα γραφικών/μητρική και windows 7.

Οπότε ουσιαστικά έχεις design + OSX vs αναβαθμισιμότητα, καλύτερο hw +280ε (βάλε και άλλα 110 για τα w7 άμα θες να είσαι "τίμια").

Bottom Line

1350e για pc με 500ρι δίσκο, ανύπαρκτη καρτα γραφικών και 2πύρηνο εν έτη 2011;Μπα.

να πω και του στραβου το δικιο ?

Εχεις δικιο σε αυτο που λες.

Αλλα εαν παρω εναν εξωτερικο σκληρο με USB συνδεση δεν κανει την δουλεια του ?

αυτο το σημειο δεν καταλαβα,εννοεις να φτιαξει εναν υπολογιστη με λογισμικο MAC?Η HARDWARE?

ΚΑΠΩΣ τα μπερδεψα λιγο...:wall:

να πω και του στραβου το δικιο ?

Εχεις δικιο σε αυτο που λες.

Αλλα εαν παρω εναν εξωτερικο σκληρο με USB συνδεση δεν κανει την δουλεια του ?

Προφανώς μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Απλά, δε θα δώσεις 1350ε για desktop μηχάνημα, για να δώσεις άλλο ένα κατοστάρικο για να έχεις ένα "σοβαρό" storage το οποίο θα δουλεύεις σε usb2. Και ας είμαστε ρεαλιστές. Τον imac θα τον πάρεις για το styling. Και μένα μου αρέσει. Αλλά το να μπλέξεις με extra καλώδια/ρεύματα (του εξωτερικού δίσκου) αναγκαστικά..."it defeats the purpose" άμα καταλαβαίνεις το αγγλικό ρητό.

αυτο το σημειο δεν καταλαβα,εννοεις να φτιαξει εναν υπολογιστη με λογισμικο MAC?Η HARDWARE?

ΚΑΠΩΣ τα μπερδεψα λιγο...:wall:

Οι mac πλέον έχουν κοινό hardware με τα pc. Αυτό που εννοώ είναι ότι μπορείς να φτιάξεις windows μηχάνημα, με ίδιο hardware που θα έχει το mac, αλλά πολύ πιο φτηνά.

Και όταν σκεφτείς ότι η καρδιά του μηχανήματος που έσκασες 1350ε κοστίζει:

επεξεργαστής: 100e

μητρική:100e

μνήμη:70e

κάρτα γραφικών διετίας:60e

σκληρός: 40e

σύνολο: 370e και τα ρέστα είναι μια καλή οθόνη και "styling"..όσο να'ναι...

για αγορά και συναρμολόγηση ενός intel&nVidia συστήματος με 2 hdd,στον ένα windows και στον άλλο hackindos (αν είναι τόσο απαραίτητο πλεων..) δεν το συζητάμε...? :fist:

και ρε παιδιά,βλέπω που μιλάτε για τα mac και τα χαρακτηρίζετε σταθερά κλπ...πέρασαν οι εποχές που ο Bill Gates άλλαζε 1000 χρώματα στην παρουσίαση των Windows 1998 φάτσα-μούρη με το bsod και ο Jobs έκανε parties..:fun:

ας το παραδεχτούμε,τα Mac πλέων είναι για μούρη και για μόστρα,τίποτα παραπάνω..:)

και τέλος για να απαντήσω στην κοπέλα..με τα λεφτά που θα έδινες για Mac,πάρε κανονικό hardware και επικοινώνησε με τεχνικό υπολογιστών για την συναρμολόγηση του pc,μην πετάς τα λεφτά σου.. :)

Εγώ ξαναλέω πως δεν θα σε βολέψει όποιο apple και αν πάρεις από τη στιγμή που έχεις συγκεκριμένες ανάγκες για την σχολή σου.

Θα χρειαστεί να κάνεις μαϊμουδιές για να δουλέψει και με win και νομίζω ότι δεν έχεις το know how και την εμπειρία για κάτι τέτοιο (χωρίς παρεξήγηση).

Για τις εργασίες της σχολής σου θα σε βολέψει και ένα ταπεινό dual celeron μηχανάκι των 500€ εκτός και αν κάνετε τίποτα περίεργα video renderings αλλά δεν το νομίζω.

Από όσο καταλαβαίνω τώρα μάλλον σε «τραβάνε» περισότερο τα looks και μάλλον έχεις και τα € για να πάρεις είτε το ΗΡ είτε το Mac.

Αφού το έχεις αποφασίσει να τα ακουμπήσεις προτίμησε τουλάχιστον το ΗΡ που δεν θα έχει ασυμβατότητα με το s/w που θες για τη σχολή σου...

Όποιο μοντέλο και αν πάρεις θα σε καλύψει μια χαρά για τις ανάγκες σου...

Φιλικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.