Jump to content

Το έστησα!! Water time!!!

darkCount

Recommended Posts

Αριστο το κουτακι παιδια.Αληθεια απο που μπορουμε να προμηθευτουμε ενα τετοιο?Ελεγα να βαλω πλεξιγκλας στο δικο μου ψυγειο(κατι αντιστοιχο με του βουδα) αλλα και αυτο πιστευω ειναι παρα πολυ καλη λυση.Απο θορυβο πως παει?Επισης θελω να ρωτησω εαν καποιος εχει βρει καμια καλη λυση για να μην σκονιζονται τα φινς του ψυγειου και οι ανεμιστηρες.....με 1 μηνα λειτουργιας παρατηρησα να μαζευει μπιχλα...καμια ιδεα?

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ευχαριστώ και τον Eleven για το φανταστικό βλοκ του! Ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος όσο αφορα το βλοκ σου Μιχάλη:flower:. Πρεπει να μου πεις κάποια στιγμη πως θα το γυαλίσω λίγο περισσότερο.

Όσο για το σκαζοκούτι...αυτό το είχα πεταμένο κάπου στην ντουλάπα με τα υπόλοιπο junk parts. Ήταν αυτο το άθλιο μπεζ χρώμα που είχαν τα παλιά pc. Έπεσε πολύ δουλειά πάνω του και έχει λίγη ακόμα για να γίνει όπως το θέλω. Μέχρι στιγμής έκοψα αρκετό μέταλλο που εμπόδιζε, με τη βοήθεια ενός φίλου---> καλλιτέχνης με τον τροχό! Τη 1 τρύπα του 12αρη και αυτή του 80αρη τις άνοιξε αυτός με τον τροχό!:jump:

Μετά βάφτηκε ασημένιο μεταλλικό και μπήκε μια στοιχειώδης μόνωση από νεοπρέν (moysepads:whistling ) στο πάτωμα του και γύρω από τα καλώδια του power button. Βαφτηκαν και 2 προσόψεις επίσης ασημένιες και έκλεισαν μπροστά αλλά αφήνουν και τον αέρα να βγαίνει ψύχωντας την Λ30.

Το τανκ ήταν κατασκευή του πατέρα μου από ανοξείδωτο (πυρίμαχο) ατσάλι το οποίο είναι κρύο στην αφή από μόνο του. Η θέση που βρίσκεται του επιτρέπει να διατηρεί δροσερό το νερό περισσότερη ώρα αφου το χτυπάει ο ένας 12άρης. Η διαδρομή που διάλεξα για τη σωλήνωση είναι ...τανκ-αντλία-βλοκ-ψυγείο-τανκ... για τον παραπάνω λόγο.

Το δε καπάκι είναι από κάποιο πλαστικό που δεν θυμάμαι το όνομα του. Βγαίνει σε μεγάλους κυλίνδρους ασπρο και μαυρο. Αυτό δουλέυτηκε στον τόρνο για να βγεί στη μορφή που θέλαμε. Αυλάκι για λαστιχάκι, μικρή κοιλώτητα από μέσα για να μη χάσουμε χώρο, κοιλώτητα επίσης από πάνω ώστε αν ξεφύγει καμια σταγόνα από την μικρή τρύπα της εξαέρωσης...να κυλήσει πάλι μέσα. Η μικρή τρυπούλα έγινε ώστε να μπορεί να αλλάζει το υγρό τον όγκο του σύμφωνα με την άλλαγή της θερμοκρασίας. Βέβαια είναι σχετικά άχρηστο γιατί οι θερμοκρασίες δεν έχουν και μεγάλη διακύμανση σε αυτό το κύκλωμα αλλά you can never be too careful;)

Βέβαια λόγο έλειψης χώρου μέσα στο κουτί και κακής ποιότητας σωλήνας(τσακίζει και δεν κάνει ωραίες γωνίες), επιστρατεύτηκαν χάλκινες καμπύλες Φ12 όπως είχε προτείνει ο eleven σε κάποιον άλλο από το φόρουμ.

Ακόμα μένει να βάλω fan grills στους 2 12αρηδες και κάποιου είδους φίλτρο για τη σκόνη. Επίσης έχω στο πρόγραμμα και έναν ρυθμιστή στροφών επίσης για τους 12αρηδες που θα μπει μπροστά όπως θα έμπαινε και σε ένα tower κανονικό. Ο 80άρης της εξαγωγής έχει δικό του ρυθμιστή που βγαίνει πίσω από το κουτί και στις Full στροφές βγάζει ΠΟΛΥ αέρα.

Αυτά προς το παρόν....αν σκεφτώ και κάτι άλλο θα το κάνω και θα ρίξω ποστ.

ps. ’σε που σκέφτομαι ήδη την επόμενη υδροψύξη...:whistling

ps2. .....hint.....δεν θα έχει ψυγείο:p :P :p

Αρχική απάντηση από greekfragma

Επισης θελω να ρωτησω εαν καποιος εχει βρει καμια καλη λυση για να μην σκονιζονται τα φινς του ψυγειου και οι ανεμιστηρες...

Καλσον. Οταν σταματησεις να γελας :) παρε ενα καλσον, τεντωσε το "εξω" απο τα φανς, τυλιξε το γυρω-γυρω με ενα λαστιχακι απο σουπερ μαρκετ (οπωσδηποτε) και εισαι ετοιμος.Καθαριζει με τιναγμα, ρουφηγμα με ηλεκτρικη σκουπα ή αλλαγη εντελως του κοματιου (καλσον). Πολυ σημαντικος παραγοντας, να το τεντωσεις οσο πιο πολυ γινεται, καθως οσο πιο πολυ ανοιγουν οι "τρυπουλες" στο καλσον, τοσο μικροτερη γινεται η αντισταση και κατα συνεπεια μεγαλωνει η ροη του αερα.

είμαι αντίθετος με τα φίλτρα. Κομματιάζουν τα χνούδια σε σκόνη με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαρίσεις το εσωτερικό μετά. Αυξάνουν το θόρυβο. Μειώνουν την ροή. Σκούπα στον ένα ή σους 2 μήνες και δε θα έχεις πρόβλημα. (και στο περιβάλλον που είναι τοποθετημένο το PC)

darkCount πολυ καλη η δουλεια που ακανες και στην υδροψυξη αλλα και στα κουτια!(pc,wc)

:upside: :upside: (((αυτο ειναι καλυτερο!σορρυ παντως ε!Ειμαι και καινουριος εδω........)

--->!@C-MoS@!

Σου άρεσε τόσο πολύ που μοιράζεσαι τις ντομάτες σου μαζί μου?:p

Μπράβο σου, πολύ καλη δουλειά. Χαίρομαι να βλέπω προσεγμένα και έξυπνα mods.:cool:

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 09:49]

τανκ-αντλία-βλοκ-ψυγείο-τανκ...

ε οχι και βλοκ

looooooool

Αρχική απάντηση από darkCount

--->!@C-MoS@!

Σου άρεσε τόσο πολύ που μοιράζεσαι τις ντομάτες σου μαζί μου?:p

Δε καταλαβα........τι εννοεις?

Το τανκ ήταν κατασκευή του πατέρα μου από ανοξείδωτο (πυρίμαχο) ατσάλι το οποίο είναι κρύο στην αφή από μόνο του.

Δλδ το μη ανοξείδωτο καίγεται ? ;)

Το δε καπάκι είναι από κάποιο πλαστικό που δεν θυμάμαι το όνομα του. Βγαίνει σε μεγάλους κυλίνδρους ασπρο και μαυρο. Αυτό δουλέυτηκε στον τόρνο για να βγεί στη μορφή που θέλαμε.

Το πλαστικό που χρησιμοποιούν στους τόρνους ονομάζεται τεφλον

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.